• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümce git öteye :))

yaw anlamıyorum nedır bu mılletın bırbırıyle alıp veremedıgı
özellıkle aıleye yenı katılmış insanlar üzerınde kurulmaya calısılan bu hakımıyet sevdası..
kardeş candır,kız olsun erkek olsun onunla evlenen ınsanda en az onunkadar kıymetlıdır(cins ve arıza bı tıp olmadıgı ürece)
kaldıkı gelen kısı sorunlu bıle olsa bence muhattap olunmamalı kardeş hatrına idare edılmelıdır..
özellıkle bu kıskanclık olayını anlamış degılım
hadi elti olayında bi derece yıne anlaşılabılır,bi ihtimaL dersın
ama gelın görümce nedir ya..

biz 4 kardeşiz evın en küçüğüyüm tek kızım 3 tane abım var..dolayısıylada 3 tane gelın
biri 6-7 yas buyugum dıger 2si yaşıtım..
daha bıkere bırıyle bı sorun yaşamadım
aileye katıldıklarında cekımser kalmasınlar dıye hep ben ılgılendım yanlarında oldum
benım kız kardesım yok ablam yok bundan sonra sızler varsınız dedım oylede davrandım..
yanımda olmadıklarında bana yardımcı olmadıklarında dahi bişey demedım..
ki biz tüm aile biraraya gelınce 13 kişi falan oluyoruz
yerı gelıyo kımse kalkmıyo,ben yapıyorum herseyı
yada haydı gencler kalkın toparlanıp bi çay keyfı yapalım dıye tatlı dille onlarıda önüme katıyorum vs. vs...
yanı kısacası cok gereksız bı durum..
arkadasım mumkun oldugu kadar cevap verme muhattap olma..
demekkı uzak durulası birisi..

Benm abimde evli bak mesala birkere gelin dememisimdir anlam derm hep gorumcemede ouleydim gerci abimin.esi ablam hicbir ise kalkmaz elinde torpu oje dolanir evde ama.sesimi ckarmam niye abim bnm.btanm onu kaybetmeyi goze alamam hem zatn yilda 1 hafta gryrm yaparm bn herseyi ama hormcem oyle degil hem benim bseym degil beni hic ilgilendrmez yalmasam yapmam hemde kaybetme korkum yok bde bu hix ckmiyo burdan ayda 4 yada 5 gndr evinde gerj kalaninda burda biktrdi artk inanir misiniz cicim ayini gectm cicim haftam olmadi bnm :(

Ağzınızı açıp tek laf bile edemezmişsiniz onlara,ama burada MaşAllah ınız var,çok güzel arkalarından konuşup,dedikodularını ediyorsunuz o kişilerin,HELAL SANA..

Biraz dobra olmanızı tavsiye ediyorum size,o anda ağzınızı açamayacak kadar edepli ve saygılısınız ama,arkalarından bu derece dedikodu yapacak kadarda dedikoduyu seven bir yapıya sahipsiniz gibi geldi bana.

Yengeniz kocanıza neden gözlerini dikip bakıyor?
Ben yuzune soyledimde noldu sanki gizem habibeyi aglatti halbuki habibhabibe gzemi ne kdar cok sevyrdu ama giEm cok kotu davrandi denldi olan.yne bana oldu hala devam.edyo ayni seyleri ypmaya ya kizin kaynanasi oldu bayramdan 2 gnnonce yne gldi yne geldi sen buna daha neyaparsn

Mal konusuna takıldım ben şimdi, eşit pay almama konusu varsa son derece yanlış, erkek evlatta, kız değil mi? Eşinden varlıklı olsa dahi hakkıdır ailesinden kalan miras, yerinin gelmesi, gelmemesi diye bir durum söz konusu olamaz.

Mal konusuna takıldım ben şimdi, eşit pay almama konusu varsa son derece yanlış, erkek evlatta, kız değil mi? Eşinden varlıklı olsa dahi hakkıdır ailesinden kalan miras, yerinin gelmesi, gelmemesi diye bir durum söz konusu olamaz.

hayır kendi kaynatasının mallari satıldı görümcesine 50 bin verldi(ona fazlaymıs bile öyle söylüo ki bi evi var sadece görümcesinin baska bişeyi yok geliride orta) kendi 150 bin aldı ama bize gelince eşit olucak dio buna takılıorum bende

Ağzınızı açıp tek laf bile edemezmişsiniz onlara,ama burada MaşAllah ınız var,çok güzel arkalarından konuşup,dedikodularını ediyorsunuz o kişilerin,HELAL SANA..

Biraz dobra olmanızı tavsiye ediyorum size,o anda ağzınızı açamayacak kadar edepli ve saygılısınız ama,arkalarından bu derece dedikodu yapacak kadarda dedikoduyu seven bir yapıya sahipsiniz gibi geldi bana.

Yengeniz kocanıza neden gözlerini dikip bakıyor?

arkadasım zaten burda bunları yazmamın sebbi braz olsun derdimi sizinle paylaşmak ve rahatlamak yoksa içime aata ata mahvoluorum bişey diyemiorum kmseye sonrada niye şöyle demedm die düşünüorum pişman oluorum.biraz olsun sıkıntımı paylaşmak istedim hata yaptıysam affola......

yengem ise öyle bir insan benm hayatımı kıskndıgını biçok kişiden duydum ki kıskanılcak bi hayatım yok dısardan eşim çok ii maaş alıo mutluyuz ama gelin bide bana sorun Allaha şükür mutluyuz eşimle sorunum yok ama gelir kadarda giderimiz var yeni ev aldık maaşımızın yarısı krediye gidio.ama dısardan biz çok zenginiz oyle gelio insanlara.ve ben değil başklarıda dahil farkedilio eşimin hareketlerini izlediği yengemn.askerlik arkadası gibi davranıo ona hep.

hayır kendi kaynatasının mallari satıldı görümcesine 50 bin verldi(ona fazlaymıs bile öyle söylüo ki bi evi var sadece görümcesinin baska bişeyi yok geliride orta) kendi 150 bin aldı ama bize gelince eşit olucak dio buna takılıorum bende

Kayınpederi' nin hatası, niye kızına eşit pay vermiyor ki? Zaten en nefret ettiğim şey başkasının malı, mülkü hakkında ahkam kesen, yorum yapanlar görümceniz gibi, laf eşine düşer kendisine değil! Bizimde buna benzer bir durum var, dede' den babama ve kardeşlerine miras kaldı 6 kardeşler, hepsine eşit pay tabiki, 2 halam var. Ama ne hikmetse anne ve babalarının mirasi hakkında konuşanlar hep kuzenler, babama kalan miras beni değil babamı ilgilendirir, ben bırakın yorum yapmayı ağzıma bile almaya gerek duymuyorum ama halamın oğlu, annesine kalan mirası ağzından düşürmüyor. :ssz:

Görümce Görmeyeyim Ömrümcee ! :/

Sinir oluyorum şu ruh hastası görümcelere. Herşeye burunlarını sokarlar. Laf atarlar, alınganlık yaparlar. Aman bee :@ Kendilerini ne sanıyorlarsa..

Kayınpederi' nin hatası, niye kızına eşit pay vermiyor ki? Zaten en nefret ettiğim şey başkasının malı, mülkü hakkında ahkam kesen, yorum yapanlar görümceniz gibi, laf eşine düşer kendisine değil! Bizimde buna benzer bir durum var, dede' den babama ve kardeşlerine miras kaldı 6 kardeşler, hepsine eşit pay tabiki, 2 halam var. Ama ne hikmetse anne ve babalarının mirasi hakkında konuşanlar hep kuzenler, babama kalan miras beni değil babamı ilgilendirir, ben bırakın yorum yapmayı ağzıma bile almaya gerek duymuyorum ama halamın oğlu, annesine kalan mirası ağzından düşürmüyor. :ssz:

270 bin tarla satıldı kayınpederınınde bi kız kardeşi var kızkardeşine 50 bin verdi kendisi220 bini aldı 20 bini kendsine ayırdı 150 ogluna 50 kızına hakmı szce??ama görümceme göre hak senelerce kirada sürünmüs onlar....kayınpederının kardeşi o 50 bini almadı bile çünkü onun da 2 tane evlenicek oğlu var beddua etmiş görümcevme hayrını görmezsınız inş die.şimdi hep ağzında görümcemin bunlar.haketmiş o parayı görümcem çünkü 6 sene kirada oturmus o......

270 bin tarla satıldı kayınpederınınde bi kız kardeşi var kızkardeşine 50 bin verdi kendisi220 bini aldı 20 bini kendsine ayırdı 150 ogluna 50 kızına hakmı szce??ama görümceme göre hak senelerce kirada sürünmüs onlar....kayınpederının kardeşi o 50 bini almadı bile çünkü onun da 2 tane evlenicek oğlu var beddua etmiş görümcevme hayrını görmezsınız inş die.şimdi hep ağzında görümcemin bunlar.haketmiş o parayı görümcem çünkü 6 sene kirada oturmus o......

Ömür boyu oturanlar ne yapsın? Onlar hiç birşey haketmiyorlar mı? Kayınpederinin kardeşinin de çocukları varmış üstelik, onların bir eli yağ da bir eli baldaymış ta tek sıkıntı çekip kirada oturan görümceniz miymiş? Valla babama şimdiden payına düşeni sat ye, sakın bize bırakma dedim uğraşamam yeminle. :ssz:

Son düzenleme:
Görümcemden tiksiniyorum zaten.
benden bi yaş küçük daha 18 yaşında ama burnunu sokmadığı şey yok.
hatta geçen gün hamileysen hamilesin banamı doğurucan dedi şok oldum.
allah sabır versin ne deyim.

Görümcemden tiksiniyorum zaten.
benden bi yaş küçük daha 18 yaşında ama burnunu sokmadığı şey yok.
hatta geçen gün hamileysen hamilesin banamı doğurucan dedi şok oldum.
allah sabır versin ne deyim.

ne geçiyo acaba ellerine böyle insanların kötülük yaparak yada kötü düşünürek anlamış değilim.:20:

Merhabalar benimde iki tane görümcem var yaşları benden büyük ama beyinleri çocuk gibi evli değiller ve ikiside eşimin ablaları oluyo ( ben bi ablalıklarını görmedim bunca zamandır) ben eşimi çok seviyorum ve şuan 8 aylık hamileyim diğer görümcemle konuşmuyorum zaten ama öteki yüzüme gülüp iki gün sonra değişen bi tip sizce bunların böyle davranmasındaki sebep ne akıllı olsalar yarın bende evlenecem etme bulma dünyası diye düşünmeleri lazım kendi sanki bebek bakmada uzman kendinin sanki çocuğu var bana sürekli akıl veriyo bebek bakmayı bilmiyomuşum gibi bazı şeylerde susuyorum ama bazende böyle bozasım geliyo

konu eskide kaldigi icin, konu sahibine ithafen yazdigim yorumumu silmis bulunmaktayim.

Evlenince o adam size ait olmuyor. Doğduğu andan beri yanında yaşayan kizkardesleri bu görümce dediginiz. Kiskaniyor yapıyor ediyor keşke Görümce den de dinlesek olayı. Bazen gelinler de kendilerini birsey sanıyor . O kocalar çok seviliyor ya bugün boşansaniz elsiniz ama görümce hayat boyu kardes can.

Çok takıntılısınız. Zaten hep elti kıskanır, görümce kıskanır

Kardeşlik ayrı bişeydir lafım olmaz ona ama fazlada katılmıyorum sana birine aşık olup hayaller kurup bi yuva kuruyosun karnında yavru taşıyosun kime eyvallahın olabilir ki? Kardeşlik ömür boyu diye yuvadamı kurmasınlar anayı babayı bırakıp bu sulara giriyoruz biz zaten evlenip evlendiğimiz kişilerin ailesine saygıda kusur etmiyoruz haksızlığı saygısızlığı samimiyetsizliği kabul eden biri değilim

Ikiniz de aynisiniz. Ikinizin de dert ettiği şeyler ucuz meseleler. Ikiniz de birbirinizin her şeyini takip ediyorsunuz ve kendinize yontuyorsunuz.

Back
X