Görümce Kabusu

sen özelini anlatarak sormalarına fırsat veriyosun. artık bebek istediğinizi kvye söylemene ne gerek vardı, belki hemen olmucak ve sen bu soruları katlanarak duymaya devam etceksin. görümceye kızamadım o yüzden
evet yatak odasına kaynanayı karıştırmış,şimdi rahatsız olmanın anlamı yok. gereksiz olmuş.

Kabusluk bir durum yok. Susturmak isteseniz çok kolay sustururdunuz görümcenizi bence.

Yeğen sevmek istiyor olabilir, ya da kendi istiyorsa sürekli aklında olan bu mevzudur. Sizce ne gibi bir amacı var, hani neyden şüpheleniyorsunuz?

Bunu defalarca söyledim düşünmüyoruz şuan diye, daha yeni başladık çalışmalara kayınvalidem bunu biliyor görümcemin de bi şekilde haberi olmuş, şimdi de belirti var mı diye sormaya başladı :KK70:
Keşke söylemeseydiniz hiç. Olunca sürpriz yapardınız. Beklentiye girmezlerdi böylece.
Görümcenize de sen yap ta biz sevelim deyin. Yada karşı atağa geçin,bebek ne zaman? Reglin ne zaman diye diye mahvedin onu. Belki anlarda vazgeçer sormaktan.

Merhaba kızlar ben 1buçuk yıllık evliyim, evlenirken iki yıl boyunca çocuk yapmak gibi bi planım yoktu bunu eşim ve onun ailesi de biliyordu çünkü okuyorum son sınıftayım öyle bi beklenti içine girmemeleri gerektiğini en başında biliyorlardı
Herneyse konu görümcem biz evlendikten bir yıl sonra o da evlendi ve evlendikten sonra sürekli ya mesajda ya yüz yüze “bebek var mı?” sorularına maruz kalmaya başladım, afedersiniz “adetine kaç gün var?” diye bile sorduğu oldu ve bu durumdan gerçekten çok sıkıldım, sizce amacı ne ve yaklaşımım nasıl olmalı?
Sen sorma olursa biz sana soyleriz de

Hiçkimseye özeliniz hakkında açıklama yapmak zorunda değilsiniz bence..Belli ki görümce sizinle yarışa girmiş.

1buçuk yıllık evliyim, evlenirken iki yıl boyunca çocuk yapmak gibi bi planım yoktu

ilk açtığınız konuda 1 yıldır çocuk için uğraştığınızı yazmışsınız, söyledikleriniz çok tutarsız. Evlendiğinden beri çocuk istiyorsan görümcen sorabilir öyle kötü bi niyet göremedim ayrıca.

Ben de yeni evliyim 3 ay bile olmadı benimde kaynanam öyle her gördüğünde cocuklarınn önünde soruyor. En son kaynim sormuş k.pederde yanimizdaydi. Anne böyle şeyleri sorma dedim utaniyorm herkesin önünden böyle konusulmasindan dedim. Ama ne fayda her gördüğünde soruyo yetmiyomuş gibi bir de Allah sana bi oğul versin diyo. Çok sinir bozucu bir durum valla laftanda amlamiyorlar. Geliniz diye bizi kendi mallari gibi görüyorlar sanırım:(

Merhaba kızlar ben 1buçuk yıllık evliyim, evlenirken iki yıl boyunca çocuk yapmak gibi bi planım yoktu bunu eşim ve onun ailesi de biliyordu çünkü okuyorum son sınıftayım öyle bi beklenti içine girmemeleri gerektiğini en başında biliyorlardı
Herneyse konu görümcem biz evlendikten bir yıl sonra o da evlendi ve evlendikten sonra sürekli ya mesajda ya yüz yüze “bebek var mı?” sorularına maruz kalmaya başladım, afedersiniz “adetine kaç gün var?” diye bile sorduğu oldu ve bu durumdan gerçekten çok sıkıldım, sizce amacı ne ve yaklaşımım nasıl olmalı?

Cevap vermeyin ..

Gerçekten bu tavır bana çok saygısız ve seviyesiz geliyor. Her ne kadar normalleşmiş olsa da aslında bu çok ayıp bir soru. Eşinizle özeliniz olduğunu vurgulayıp espriye vurun. Ve hiçbir şekilde olumlu veya olumsuz cevap vermeyin. Hatta bu sorudan hoşlanmadığınızı açık açık söyleyin bence. Tabiki sert olmayın, üslubunuz güzel olsun. Netice de o da ailenizin bir parçası. Ama özeliniz olduğunu ona farkettirin.

Back
X