Görümce meselesi

Daha cok uzulecegini bildigim icin cirpiniyorum aslinda. Biliyorum tekrar konusmaya baslayacaklar ama bu defa tavrım net esime de soyledim. Oturmaya gidersek giderim ben cagurmam eve de esim isterse cagirsin. Beni gormeyeni bende gormem.
Seni cok iyi anlıyorum haklısın konussan da tavır yapsana değişmez böyleleri ben yaklaşık bir bucuk yıldır evliyim aramızda neler geçti neler kaynanamla onun yüzünden 2 aydır konusmadık aynı evde olmamıza rağmen ama nafile kötü çıkan ben oldum esim hariç herkes tarafından. Simdi öte taraftan kardeşi olunca bu tur meseleler cözüm bulmuyor bulmadı hala.

Görümce ile aradaki yaş farkı az olduğu için kıskançlık yapıyordur. Kendi eşinden görmediklerinin abisinin sana karşı yapmasını hazmedemiyordur. Kocasının tamamlayamadığını abisinden bekliyordur.
Bu tip insanlar en aciz en basit seviyedeki insan tipidir. Boşver iletişimi kestiyse kessin gidin sadaka verin.
yok ya yas farkı falan degıl dupeduz terbıyesızlıkten
es ayrı kardes ayrı delı mı ne gorumce :D
ınsan kardesınden abısınden nıye ılgı bekler ya anneden babadan anlarımda kardesten ılgı beklemek komık gelıyor bana
boyle ınsanların ne gorumcelıgı ne eltılıgı ne yengelıgınden bır halt olur
kısılık sorunu baya

Kardeşini asla paylasamayan bir gorumcem var. Beni ilk gunden beri de kabullenmeyen. Her seyime laf eden kusur bulan uzak duran iletisimsiz dusuncesiz. Her neyse. Kardesi de onun ruhsal bunalimindan bikti ki ilgilenmiyor. Mesaj atmis esime senin gibi kardesim yok artik diye ve engellemis. Ve beni de engellemis. Bende numarasini sildim. Sizce bundan sonra nasil bi yol izlemeliyim. Kayinvalidem de ondan mi tavirli artik gelip gitmiyo ki ogluna asiri duskun. Beni de cok hazetmez. Agzimi acip tek bi kelime kotu soz soylemedim bu zamana kadar. Gorumcem de evliliğinde mutsuz ve hamile. Hos gormeye calisiyorum ama fazla fesat ve kiskanc. Annem babam ayda yilda bi evime geliyor (uzakta) laf ediyor esime onlarla ilgilenmekten bizi ihmal ettin diye. Ne yapacagim bilemiyorum. Esim takma bosver diyor ama psikolojisini dusunuyorum onun da.

Onlar uzak duruyorsa bırak sen de uzak dur. Yoksa onların ruhsal bunalımları ve yaptıkları seni de yıpratır

yok ya yas farkı falan degıl dupeduz terbıyesızlıkten
es ayrı kardes ayrı delı mı ne gorumce :KK70:
ınsan kardesınden abısınden nıye ılgı bekler ya anneden babadan anlarımda kardesten ılgı beklemek komık gelıyor bana
boyle ınsanların ne gorumcelıgı ne eltılıgı ne yengelıgınden bır halt olur
kısılık sorunu baya
Öyle tabi ama mesela benim görümcelerim ile 23-16 yaş farkım var. Onlardan böyle şeyler göremem aksine bizi birbirimize teşvik ederler.
Her gelin görğmce gibi ufak bozuşmalar kırılmalar oluyor ama ilerisi olmadı. Karşı taraf olgun davranıyor, bende bazen idare ediyorum.
O yüzden burada okuduğum konularda görümcelerin yaşa küçükse abilerini çekememezlik yaptığını gözlemledim bu kanıya vardım. Ama evli birinin böyle yapması tabiki kişilik bozukluğu artık ergen değil koskoca insan

Ama bu sorunlar benle evlendikten sonra ortaya cikti onlara gore. Haliyle ustume aliniyorum. Ki esime hep ablanla annenle ilgilen derim. Cunku ben ne kadar ilgielnsemde onunki gibi olmuyor

Ben insanlarla hep açık konuşurum. Esiniz ve kardeşi aralarındaki husumeti kendileri çözmeli. Ha kardeşi eşinizden size kötü davranmasını bekliyorsa avcunu yalar :) Ama ondan hariç kardeşlerin arasına girdiğiniz yok. Ve en önemlisi: Siz başkalarının kararlarinin mesuliyetini almak zorunda değilsiniz. Kardeşi esini "kardeşlikten reddetmek" istiyorsa bu onun, ve sadece onun kararı ve sorumluluğu. Burda sizi bağlayın birşey yok. Herkes de konuşurken ora göre ayağını denk alsın. Böyle durumlarda fazla yüz vermek sadece sizin aleyhinize kullanılır ilerde

Öyle tabi ama mesela benim görümcelerim ile 23-16 yaş farkım var. Onlardan böyle şeyler göremem aksine bizi birbirimize teşvik ederler.
Her gelin görğmce gibi ufak bozuşmalar kırılmalar oluyor ama ilerisi olmadı. Karşı taraf olgun davranıyor, bende bazen idare ediyorum.
O yüzden burada okuduğum konularda görümcelerin yaşa küçükse abilerini çekememezlik yaptığını gözlemledim bu kanıya vardım. Ama evli birinin böyle yapması tabiki kişilik bozukluğu artık ergen değil koskoca insan
bence sızınkı sans :) kayınvalıdelerın eltılerınde yası buyuk oluyor ama neler neler yapıyor
ıcınde kotuluk olmayagorsun

buyugun ıyısıde gercekten guzel oluyor
allah ıyılerle karsılastırsın :)

keşke benim görümcem de birgün ansızın böyle bir mesajla bizlere kutsal bir süpriz yapsa. bende öyle bir mesaj almaktan ötürü eşimin yanında üzülmüş gibi yapıp yan odada hımhızlı şemmamme çeksem.
nasip olur mu Allah'ım :dua:
Niye kız noldu da?Nasıl görümcen var?

bence sızınkı sans :) kayınvalıdelerın eltılerınde yası buyuk oluyor ama neler neler yapıyor
ıcınde kotuluk olmayagorsun

buyugun ıyısıde gercekten guzel oluyor
allah ıyılerle karsılastırsın :)
Aslında çok da şanslı değilim sorunlarımız var ama ben uzaktayım allahtan iç içe olsak sorunlarımız büyür. Büyütecek fırsatımız yok diyelim. Ama benimle sidik yarıştıracak kulvarlarda değiliz. Bekar olan ilk başta biraz bozgun yaptı kayınvalidemle diğer evli olan görümcem kızınca daha olmadı.

Dediğiniz gibi allah iyilierle karşılaştırsın inşallah 🙏🏼

Aynilarini ben yasadim. Ama gamsiz biri oldugum icin zerre umrumda olmadi. Aman takma kafana ya onlar hakkindada esine yorum yapma esin zaten goruyodur herseyi

Kardeşini asla paylasamayan bir gorumcem var. Beni ilk gunden beri de kabullenmeyen. Her seyime laf eden kusur bulan uzak duran iletisimsiz dusuncesiz. Her neyse. Kardesi de onun ruhsal bunalimindan bikti ki ilgilenmiyor. Mesaj atmis esime senin gibi kardesim yok artik diye ve engellemis. Ve beni de engellemis. Bende numarasini sildim. Sizce bundan sonra nasil bi yol izlemeliyim. Kayinvalidem de ondan mi tavirli artik gelip gitmiyo ki ogluna asiri duskun. Beni de cok hazetmez. Agzimi acip tek bi kelime kotu soz soylemedim bu zamana kadar. Gorumcem de evliliğinde mutsuz ve hamile. Hos gormeye calisiyorum ama fazla fesat ve kiskanc. Annem babam ayda yilda bi evime geliyor (uzakta) laf ediyor esime onlarla ilgilenmekten bizi ihmal ettin diye. Ne yapacagim bilemiyorum. Esim takma bosver diyor ama psikolojisini dusunuyorum onun da.
Yaa vallahi neyin kafasını yaşuyor insanlar anlamıyorum. Annem yengemlere sadece ablalık yaptı. Halamlar desen öylesine annemin kız kardeşi yoktu ama annem halama her derdini rahatça anlatabilirdi. Anneannem desen görümcesini eltisini kendi kız kardeşinden daha çok sever. Benim de kardeşim nişanlı gelin değil kardeşim oldu gibi hissediyorum ve bana ablam gibisin dediğinde gelinimiz, ben ona sen benim kıymetlimin en kıymetlisisin seni el üstünde tutmayacağım da kini tutacağım dedim. Kardeşime de hep derim bak artık birinci ailen eşin bizler ikinci sıraya geliriz diye.

Bende de var bitane böyle görümce. Sürekli eşime duygu sömürüsü yapan doyumsuz hunharca ilgi bekleyen kocasıyla erkek kardeşlerini durmadan kıyaslayan bir tip. Ne kadar sağlıksız bir düşünce yapısı olduğunu varın siz düşünün. Sonra bi sıkıntı oldu aramızdave ben sanki onun saçma sapan wp paylaşımlarına çok duskunmusjm gibi gizlemiş durumları benden hey Allahım 😃 benim de bahanem oldu valla hiiiic iletişime geçmiyorum kafam rahat. Siz de öyle yapın. Eşiniz arkanızda bahaneniz de hazır boşverin gitsin.

Ataerkil toplumların en büyük sorunu bu erkek sevgisi. Mide bulandırıcı bir şey 🤮
Valla kadınlar başlatıyor herşeyi kimsenin de zoruna gitmesin . Kv bana sofrada eşimin tabağını kontrol ettiriyor yedi mi ac mi kaldı bana ne ya Allah allah koca adam dimi yani. Hep bu kadınlar yapıyor. Hatta kadına şiddetin arkasinda da kadınlar var. Kıt beyinli kötü niyetli kv ler gelinlerini oğullarına şikayet edip durmasalar o lanet olası eller belki bi nebze iner yere.

Valla kadınlar başlatıyor herşeyi kimsenin de zoruna gitmesin . Kv bana sofrada eşimin tabağını kontrol ettiriyor yedi mi ac mi kaldı bana ne ya Allah allah koca adam dimi yani. Hep bu kadınlar yapıyor. Hatta kadına şiddetin arkasinda da kadınlar var. Kıt beyinli kötü niyetli kv ler gelinlerini oğullarına şikayet edip durmasalar o lanet olası eller belki bi nebze iner yere.
Ya gecen esime yemek koymaya mutfağa geldi noldu dedim sen az koyuyorsuj diyor. Dedim ben esimi ac mi koycam anne sinirlendim ama

Yaa vallahi neyin kafasını yaşuyor insanlar anlamıyorum. Annem yengemlere sadece ablalık yaptı. Halamlar desen öylesine annemin kız kardeşi yoktu ama annem halama her derdini rahatça anlatabilirdi. Anneannem desen görümcesini eltisini kendi kız kardeşinden daha çok sever. Benim de kardeşim nişanlı gelin değil kardeşim oldu gibi hissediyorum ve bana ablam gibisin dediğinde gelinimiz, ben ona sen benim kıymetlimin en kıymetlisisin seni el üstünde tutmayacağım da kini tutacağım dedim. Kardeşime de hep derim bak artık birinci ailen eşin bizler ikinci sıraya geliriz diye.
Ben daha evlenmeden ablasina ben8mde ablam ol dedim kardesim cok cunku ama o napiyor. Yazik ya dugunumde de ortaligi karistirdi. Kardesim benim icin cok kiymetli napcam evlenince falan.

Back
X