Görümce olmak

Tu Lu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
200
91
Herkese iyi günler. Yardımlarınızı ümit ederek konuya geçiyorum.

Konu başlığında da belirttiğim gibi ben 3 aylık bir görümceyim. Abimle eşinin evlilik süreçlerinde sorunlar oldu. Nişan attılar, sonra bir anda beklenmedik şekilde evlendiler. Aileler anlaşamadı. Abimin ailesini, yani bizi beğenmediler aslında.

Neyse ben asıl sorunuma geçiyorum. Abimin eşi beni küçük görüyor. Öyle hissetmiyorum gerçekten küçük görüyor. Bunu bana kendisi söyledi. O zaman düğün haftalarıydı. Bana durduk yere o kadar çok şey söyledi ki. Bunları burada anlatmaya çekiniyorum. Ama söylediği şeyler benim benliğimi o kadar sarstı ki... Sessiz kaldım. Ben bütün gün intihar etmeyi düşündüm. Çünkü o sözleri benim varlığımı, kişiliğimi sorgulatan sözlerdi. Ben bütün gün ağladım ama bir yandan da insanlara belli etmemeye çalışarak. Bana söylediği o hakaretleri, belki kendince iyiliğim için söylediğini düşünse de, beni sarsan o sözleri hakaret olarak görüyorum ben. Neyse ben araları bozulmasın diye kimseye anlatmadım.

Şimdi ben size şunu sormak istiyorum. Kendisi evimize geliyor. Yani mecburen gelecek. Ben onu her gördüğümde o düşünceleri aklıma geliyor. Aynı yaştayız bu arada. Benden büyük olsa belki bu kadar sarsılmazdım. Eve geldiği zaman ben onla iyi geçinmeye çalışıyorum. Kendisi evimizin düzeni, temizliği ile ilgili eleştirilerde bulunuyor. Tabiri caizse bana temizlik yapmayı öğretiyor. Bu da benim zoruma gidiyor. Abim bile evimizin düzenini eleştiriyor, annemi, beni beğenmiyor. Bana bazen kötü kötü bakıyor. Ben patlayacak gibi oluyorum, bağıra bağıra ağlayasım geliyor.2 gün kalıp gidecekler ama ben içimden bir an önce gitsinler diye dua ediyorum. Allahım beni fitne çıkarmaktan koru, bana yardım et diye. Çünkü ben sessiz biriyim ama ona cavap versem altta kalacak biri değil, kavga olacak diye huzurları bozulacak diiye korkuyorum.

Geceleri yastığa basşımı koyduğumda o sözler yüzünden ağlıyorum. Zoruma gidiyor aşağılamak. Sizce susmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım. İçimde tutmak çok ağır geliyor.

Son düzenleme:
Şimdi asıl sıkıntı şu ki neden kendinizi savunmadınız?
Abinize de söylemeniz gerekiyor. En azından kiminle birlikte olduğunu bilsin. Hem ne söyledi ki bu kadar içerlediniz?

O kadar çok şey söyledi ki hangi birini yazayım. Huzurları bozulmasın diiye ve hakkımdaki düşüncelerini tam olarak bileyim diye sustum. Ama h8çbir tepki vermedim hala hiçbir şey olmamış gibi davranıyorum. İşin garip yanı özür bile dilemedi. Kendini ne kadar iyi görüyorsa...

Konu başlığında da belirttiğim gibi ben 3 aylık bir görümceyim. Abimle eşinin evlilik süreçlerinde sorunlar oldu. Nişan attılar, sonra bir anda beklenmedik şekilde evlendiler. Aileler anlaşamadı. Abimin ailesini, yani bizi beğenmediler aslında.

Neyse ben asıl sorunuma geçiyorum. Abimin eşi beni küçük görüyor. Öyle hissetmiyorum gerçekten küçük görüyor. Bunu bana kendisi söyledi. O zaman düğün haftalarıydı. Bana durduk yere o kadar çok şey söyledi ki. Bunları burada anlatmaya çekiniyorum. Ama söylediği şeyler benim benliğimi o kadar sarstı ki... Sessiz kaldım. Ben bütün gün intihar etmeyi düşündüm. Çünkü o sözleri benim varlığımı, kişiliğimi sorgulatan sözlerdi. Ben bütün gün ağladım ama bir yandan da insanlara belli etmemeye çalışarak. Bana söylediği o hakaretleri, belki kendince iyiliğim için söylediğini düşünse de, beni sarsan o sözleri hakaret olarak görüyorum ben. Neyse ben araları bozulmasın diye kimseye anlatmadım.

Şimdi ben size şunu sormak istiyorum. Kendisi evimize geliyor. Yani mecburen gelecek. Ben onu her gördüğümde o düşünceleri aklıma geliyor. Aynı yaştayız bu arada. Benden büyük olsa belki bu kadar sarsılmazdım. Eve geldiği zaman ben onla iyi geçinmeye çalışıyorum. Kendisi evimizin düzeni, temizliği ile ilgili eleştirilerde bulunuyor. Tabiri caizse bana temizlik yapmayı öğretiyor. Bu da benim zoruma gidiyor. Abim bile evimizin düzenini eleştiriyor, annemi, beni beğenmiyor. Bana bazen kötü kötü bakıyor. Ben patlayacak gibi oluyorum, bağıra bağıra ağlayasım geliyor.2 gün kalıp gidecekler ama ben içimden bir an önce gitsinler diye dua ediyorum. Allahım beni fitne çıkarmaktan koru, bana yardım et diye. Çünkü ben sessiz biriyim ama ona cavap versem altta kalacak biri değil, kavga olacak diye huzurları bozulacak diiye korkuyorum.

Geceleri yastığa basşımı koyduğumda o sözler yüzünden ağlıyorum. Zoruma gidiyor aşağılamak. Sizce susmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım. İçimde tutmak çok ağır geliyor.

o laf söyleyince altta kalacak biri değilse siz neden altta kalıyorsunuz, laf söylediğinde sende lafını söyle, kimsenin hakkkı yok kimseyi üzmeye, ezik durmayın kendinize güvenin,kimseyi memnun etmek zorunda değilsin, abinde çıktığı yumurtayı beğenmiyor,onun yaptığı ayrı bir terbiyesizlik

Öncelikle, sana söylediği sözlerin içeriğini bir düşün. Bu sözleri hak edip hak etmediğine iyice bir karar ver. İçinde üslubundan bağımsız olarak haklı olabilecek eleştiriler varsa, eksiklerin varsa bu eksikleri giderme yoluna git.
Ancak ister haklı ister haksız eleştiriler olsun kırıcı bir dille söylenmiş bu sözleri unutma ve bu dili hak etmediğini hatırla. Ben olsam anneme de anlatırdım, o da bilsin, gelinini tanısın.
Yaşıtmışsınız, saygı duyuyorsun desem değil bildiğin nezaketen susmuşsun. Nezaketin sırası geçeli çok olmuş. Sana bir daha gizliden ya da açıktan saldırırsa gereken cevabı ver. Orası senin evin, hele de orada seni aşağılamak neymiş?

Öncelikle, sana söylediği sözlerin içeriğini bir düşün. Bu sözleri hak edip hak etmediğine iyice bir karar ver. İçinde üslubundan bağımsız olarak haklı olabilecek eleştiriler varsa, eksiklerin varsa bu eksikleri giderme yoluna git.
Ancak ister haklı ister haksız eleştiriler olsun kırıcı bir dille söylenmiş bu sözleri unutma ve bu dili hak etmediğini hatırla. Ben olsam anneme de anlatırdım, o da bilsin, gelinini tanısın.
Yaşıtmışsınız, saygı duyuyorsun desem değil bildiğin nezaketen susmuşsun. Nezaketin sırası geçeli çok olmuş. Sana bir daha gizliden ya da açıktan saldırırsa gereken cevabı ver. Orası senin evin, hele de orada seni aşağılamak neymiş?[/QUOTE

Hala kendimi ona iyi davrandıkça salak gibi hissediyorum. O dönem zor bir zamandaydılar, her şeyi düşünüp sustum. Annemi de beğenmiyorlar. Mesela annem kıyamaz mutfaktaki eşyaları atmaya, çünkü yokluk gördü. Kalabalık gözüküyor. Annemi böyle aşagılıyorlar. Ben de zaten beni de aşagılıyorlar diye sessiz kaldım. Ama onlar gidince vicdan azabı çektim. Annemi savunmalıydım diye. Ama kendini savunamayan başkasını da savunamazmış. Ben sessiz biri olduğum için o sözleri duydum. Ben hep sessizdir ama kimse bana o kadar ağır sözler söylemedi. Belki herkes hakkında onun düşündüğü gibi düşünüyor. Ama kimse beni öyle aşağılamadı. Anneme de anlatmadım, çünkü araları bozuktu, birbirlerine alışsınlar diye. Ama bi gün patlamaktan korkuyorum. Anime anlatsam olmaz. Ona o fırsatı veren abim diye düşünüyorum ama araları bozulmasın diye ona söyleyemem.

Yaşıtmışsınız, saygı duyuyorsun desem değil bildiğin nezaketen susmuşsun. Nezaketin sırası geçeli çok olmuş. Sana bir daha gizliden ya da açıktan saldırırsa gereken cevabı ver. Orası senin evin, hele de orada seni aşağılamak neymiş?

Hala kendimi ona iyi davrandıkça salak gibi hissediyorum. O dönem zor bir zamandaydılar, her şeyi düşünüp sustum. Annemi de beğenmiyorlar. Mesela annem kıyamaz mutfaktaki eşyaları atmaya, çünkü yokluk gördü. Kalabalık gözüküyor. Annemi böyle aşagılıyorlar. Ben de zaten beni de aşagılıyorlar diye sessiz kaldım. Ama onlar gidince vicdan azabı çektim. Annemi savunmalıydım diye. Ama kendini savunamayan başkasını da savunamazmış. Ben sessiz biri olduğum için o sözleri duydum. Ben hep sessizdir ama kimse bana o kadar ağır sözler söylemedi. Belki herkes hakkında onun düşündüğü gibi düşünüyor. Ama kimse beni öyle aşağılamadı. Anneme de anlatmadım, çünkü araları bozuktu, birbirlerine alışsınlar diye. Ama bi gün patlamaktan korkuyorum. Anime anlatsam olmaz. Ona o fırsatı veren abim diye düşünüyorum ama araları bozulmasın diye ona söyleyemem.

o laf söyleyince altta kalacak biri değilse siz neden altta kalıyorsunuz, laf söylediğinde sende lafını söyle, kimsenin hakkkı yok kimseyi üzmeye, ezik durmayın kendinize güvenin,kimseyi memnun etmek zorunda değilsin, abinde çıktığı yumurtayı beğenmiyor,onun yaptığı ayrı bir terbiyesizlik

Karşılık verirsem abim mutsuz olur diyorum, onu utandırdığımızı düşünse de abimden başka kardeşim yok. ondan uzaklaştığımı, soğuduğumu hissediyorum.

Bu gidişle abinle senin ve annenin arası bozulacak ama. En azından annene destek ol.

bundan sonra evimizle ilgili konuşursa "Burası annemin evi. ben ya da bir başkası ona karışamaz. o öyle uygun görüyor. evini istediği gibi kullanabilir." demeyi düşünüyorum. Aklıma geliyordu söylemek vazgeçiyordum. Ama artık söyleyeceğim. Teşekkür ederim size yardımcı olduğunuz için.

Ne denir ki illa bir arsız çıkacak herhâlde varsın mesafeniz olsun görüşmeyin belki sizi tahrik ederek sizle görüşmek istemiyordur..kimileri böyle ali cengiz yollarına başvururlar.

Ne biçim insanlar var ya. Onlar o karakterde oldukları için kendilerinden utansın bence. Abinize diyecek hiç bir söz yok. Yediği kaba pisliyor resmen. Tam bulmuşlar birbirlerini. Sen onlarin seviyesine düşecek bir insan değilsin anladigim kadariyla. Bir laf söylesen daha çok üstüne geleceklerine adım gibi eminim. Şu mübarek günde nasıl üzüldüm onların adına nasıl utandim anlatamam. Canım benim Allah sana sabır versin. Kalbini bozma. Bırak yaptıkları ayıpla kalsinlar. Böyleleri ne laftan anlar ne ayiptan ne terbiyeden... Normalde olsa asla Susma derdim net tavrını koy derdim ama öyle biri değilsin bu çok belli. Mesafe koy,pislikleri sanada bulasmasin.

siz bu kadindan cok cekiniyorsunuz, korkuyor gbisiniz şerrinden.. altta kalmamaniz, kavga etmeniz degil onerim ama sizi yonetmesine ve sindirmesine izin vermeyin.. herkes yerini bilmeli, sizi sevmeyebilir ama saymak zorunda..

Aynı böyle bir yengem vardı şükür kurtarana, 5 ay önce abimi aldattığını öğrendik ve boşandılar. Annem bu s...tük bir şey istese anında gidip alır getirdi ve evine kadar annem babam döşedi, o b.ktan ailesi hiç ne dünürlük ilişkisini bildiler yaa hatta onu bırak kendi kızlarına bile bir katkıları yoktu. O da hep kendinin o iğrenç suratını çooooook güzel bulurdu ona şizofren teşhisi de konmalı zaten çünkü hareketleri çok tuhaftı sanki sadrazamın sol şeyinden düşmüş gibi hareketleri vardı. Bizden bildik, ne ablam ne ben görümcelik hissettirmedik. He, ama şu an çok pişmanım. Sana bir şey diyeyim mi, yılanın başını baştan ezeceksin. İyiye iyi, kötüye kötü! Yoksa benim gibi boşandığında baba evini basıp orada bir güzel döversin (kız kardeşi ile beraber) :KK53: Ve bir de, tepene çıkarma sakın ABİM üzülür diye. Onlar o abileri sonra öyle bir üzüyor ki...

bi de şu var, yok yere huzursuzluk cikaran insanlara alttan aldikca baska sey bulurlar huzur bozmak icin, bulamazlarsa iftira atarlar.. bunu tecrubelerle net ogrendim.. o yuzden kendini bilmeze fazla egilmemek lazim.. 'ay dur dikkat edeyim huzurumuz kacmasin' diye yirtinmanin yipranmanin manasi nedir? ustelik huzursuzlugu cikaran siz degilseniz bunca ezilmek niye? evet, seviyesizlige kavgaya karsiyiz ama terbiyesizlige daha cok karsiyiz.. azcik da onlar dikkat etsin huzur icin..

Sakın ha abini sahipsiz hissettirme, hatta abine yaptıklarını anlat. Biz sustuk sustuk boşandığında patladık abime. Allah'ından buldu, bizden bulmadı gerçi. Şu an bir yenge adayım var, kızcağızın suçu yok ama yine de önlemimizi aldık biz. Eeee sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer.

X