Merhaba hanımlar. Görümcelerimle aramızdaki buzlar eridi zannediyorum ama sanırım yanılıyorum her defasında nasıl desem ters köşe yapıyorlar beni. Bir iyi davranıyorlar bir kötü. Anlayamıyorum, çözemiyorum. Mesela bir konuda aramız bozuluyor tavrımı koyuyorum sonra bana iyi davranıyor aradan zaman geçiyor gülüyoruz eğleniyoruz derken beni bozuyorlar ortamda. Bir bakıyorum arkamdan konuşmuşlar vs böyle şeyler... yani ben aramız iyi zannediyorum ama hiç beklemediğim anda laf sokmalar, bozmalar... en son şöyle bir ortam oldu, kahvaltıya çağırdı beni, arkadaşlarıda gelecekmiş. Tamam dedim. Gittim neyse oturuyoruz iki arkadaş, iki görümcem ve ben. Arkadaşlarından biri baya büyük bizden abla hatta teyze diyebileceğim bir yaşta ama resmen beni bozmaya uğraştı durdu masada. Ben gülüyorum gayet konuşuyorum espri yapıyorum halimden memnunum ama kadın bana seninde sohbetine doyum olmuyor dedi. Diğer arkadaşı da sanki hayattan bezmiş gibi bir tipin var dedi. Şok oldum. Tek konuşmadığım yorum yapmadığım konular, eltilerini çekiştiriyorlardı ee ben ne yorum yapayım ki aile meselelerinize... ilk defa gördüğüm insanlara ahkam mı keseyim. O konularda sustum yani. Ne diyim eltisine saydırayım mı tanımam etmem. Görümcem de ordan hemen o öyledir dedi benim için. Anlıyorum ki haddim olmayan şeylere karışmadığım için karşı taraf bunu yanlış anlıyor sanırım. Hadsiz mi olmak gerekiyor illa.
Başka konuya geliyorum... Sosyal medyada etiket yapıyorduk kadın benim ismimi görüp, soyisminin anlamı ne diye sorunca bende lafı görümceme verdim onların soyadı dedim o daha iyi bilir o açıklasın anlamında. Görümcem hemen sesini yükseltti aaaa öyle mi seni abime söylüycem dedi gülerek. Ben yanlış anladın diyemeden konu geçiştirildi. Bu durumdan hiç hoşlanmadım. Eve döndüğümde kendimi çok kötü hissettim nedense. O pozitif, enerjik modum gitti yerine resmen enerjisi düşmüş, durgun, mutsuz bir insan geldi. Ruhum emildi böyle sanki. Ben bu olanları çözemiyorum siz yorum yapın lütfen ne yapayım. Benden sürekli güler yüz, samimiyet bekliyorlar ama azcık öyle olsam hemen bozuyorlar beni. Ne istiyorlar benden o zaman. Sanki dertleri samimiyetmiş gibi gelmiyor bana artık...