• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce

eşinin huyu buysa bişi yapamazsın.
nankör insanı sevıyor demekki, belkide hiç umursamamak gerek... sen kendınıde paralasan eşin onların etrafında pırr dönecek
en iyisi salla gitsin.
bence duyarsız olan eşin.

görümcenide boşver, işi düşünce yanaşır sana nasıl olsa :ssz:

düğün yemekleri derken?

Aptal yerine konulmaktan bıktım , ben kendimi geri çektim artık , eşimin ailesidir kendini geri çeksin demiyorum ama kırgınlığını dile getirebilsin istiyorum olmuyor olmuyor

Kendini boşu boşuna yormuşsun.Görümceni de gözünde fazla büyütmüşsün...Ne olduğunu anladın bundan sonra ona göre davranırsın canım.Buarada bebeğin ömürlü olsun Allah analı babalı büyütür inşallah..

Amin canım sağolasın

Cevap veremediğim arkadaşlarımın fikirlerine sonuna kadar katılıyorum

Merhaba arkadaşlar . Benim sorunum görümcem ve kayınvalidemin bizi hiç önemsemiyor olmaları. Görümcem 3 hafta önce evlendi. Düğün salonu kiralanmıştı nerde düğün dedik xx yerde dediler . Bizde soranlara xx yerde dedik. Davetiyeyi bir alıyoruz elimize el gibi düğünden 2 gün önce öğreniyoruz düğünün nerde olduğunu mekan değiştirmişler hiç abisine söylemedi. Artı ben düğünde 7aylık hamileydim .hem kınada hem düğünde o halimle tüm davetlileri karşılayıp masalarına eşlik edip, düğün boyunca da ev sahipliği yaptık eşimle .ertesi gün ise sancılandım dr erken doğum olabilir yatacaksın dedi. Eşimin tüm ailesi aradı sordu bi tek görümcem aramadı.3 haftadır yatıyorum tık yok. Bebeğimi bile hayırlamadı.Eşimde haklısın diyor bana ama ailesine ağzını açmıyor. Şimdi başlar düğün yemekleri eşim çekip gidecek davetlere tek başına . Ben gidemem gidecek durumum olmadığını bile bile kayınvalidem iyileşmeye bak sen yarın yemek var falan filan diyor. Eşime gidemem desem alıp başını gidiyor hiç umrunda değil .istiyorumki böyle duyarsız görümceye eşimde fazla yüz vermesin ama olmuyor hep ben abiyim yapacam diyor. Sîzce napalirim bunlara.

senin yaptığın bir fedakarlık değil.Bunu gözünde büyütme ve eşine de bunu böyle aksettirme. Adam altı üstü bir misafir karşıladın der, yani canım ters teper, huzurun kaçar. Neticede ailesiniz siz, ne olur davetlileri karşılamaktan. Son ayında da değilmişsin, düğün ertesi gelişen rahatsızlığının davetlileri karşılamaktan kaynaklandığını sanmıyorum.. Yani düşününce millet hamileliğinin son haftasına kadar çalışıyor.

Düğün salonu olayına gelince.. Ben şu an annemin evinin bazı odalarını yeniliyorum ve durmadan ürün araştırması içerisindeyim. İnan hangisi daha kaliteli, hangisi daha uygun, hangisi daha uzun ömürlü derken saatleri gidiyor insanın. Ki görümcen sıfır ev diziyor. Gelinlikti, kına gecesiydi vs vs derken detay detay üzerine, başını kaşıyacak vakti kalmamıştır.Yani demek istediğim belki yoğunluktan aklına bile gelmemiştir söylemek.

Seni aramaması konusunda ise çok haklısın.. Nasıl dayanır, merak etmez anlam veremedim. Senin yerinde olsam kocama söylenmek yerine görümcemi ilk gördüğümde lafı geçirip, onu bir güzel utandırırdım sevgili kocasının yanında.

Son düzenleme:
Her şey eşinde bitiyor tatlım. Bide eşin büyükmüş abisiymiş, bi kere deseki eşime saygı duyacaksın duymuyorsan evimden içeri giremezsin diye görümcen de tırsacak sana bişey yapamayacaktır..:42:

seni çok iyi anlayabiliyormu ama bırak aramasınlar napacaksın yaaa sen kendi keyfine bak derim bende yeni doğum yapmıştım görümcem o aralar hem nişanlanacaktı hem de öğretmen olarak atamalarını bekliyordu neyse ben yeni doğum yaptım 15 günlük bile değildim belki tam o sırada nişan telaşı çıktı aynı gün öğretmen ataması sonuçları açıklandı havalardan iş bile yapmadı sanki nişanlanacak olan bendim o halimle ev temizliği misafir hazırlıkları derken öldüm bittim bir kerede teşekkür etmedi.neyse şimdi atandı gtti aradan 4 sene geçti ne arar ne sorar istanbulda oturuyor biz de antalya da oturuyoruz gezmeye gittik yanına çocuğu oldu kendi yemeğimizi kendimiz yaptık o kadar vurdum duymaz oluyorlar eşine gelnici sen ne kadar söylersen söyle onlar eşinin kardeşi anası babası sakın şikayet etme ne halleri varsa görsün sana ilişmesinler kimden ne bekliyorsun ki biz geliniz biz onların üstüne gideceğiz arayıp sormayanı arayıp sormayacaksın biraz bencil olacaksın eşim bana kardeşim telefonda görüş falan diyor beni aramazlar zaten ben de hemen bir bahane buluyorum kapı çalıyor aşkım falan ya da benim de telefonum çalıyor aşkım falan diyorum görüşmüyorum benim telefonum yokmu beni arasınlar eşine şikayet etmeden halletmeye çalış biraz açık gözlü ol.mesela onların doğum günü olur kayınvalide ve eşim arayın doğum günlerini kutlayın der. kaç sefer takip ettim benim doğum günüm olunca hiç aramadılar mesela ben de öğretmenim öğretmenler gününde hep aranmak isterler ama beni arayan soran hatırlayan yok bende o zaman doğum günüm ya da öğretmenler günü ise bak beni aramadılar ne olur sen de aramam için ısrar etme bende insanım derim benim onlardan neyim eksik üstelik yengesiyim derim konuyu kapattırırım eşim de artık hiç bir şekilde ısrar etmiyor her şeyin farkında vakti yokmuş falan der bende insanın içinde olacak derim insan afedersiniz tuvalette dahi arar yeter ki içinde olsun çok uzattım kendi hayatına bak onlar seni umursamıyorsa sen neden umursuyorsun ki bırak yaaaa görümce aramamış kayınvali de aramamış boş ver sal enginine gitsin sen kendi sağlığına bak bebeğine bir şey olursa çok pişman olursun... bunları yaşamış bir anne olarak diyorum.şu an hormonlarının da etkisi var sende bırak eşin giderse gitsin seni düşünse zaten senin yanında olur böyle eşler için önce ailesi sonra eşi geliyor benim eşim de öyle onun için öyleyse benim içinde öyle önce bebeğim sonra benim ailem sonra o sonrada onun ailesi geliyor...kendini ve kendi hayatını yaşa...

canım nedir bu görümcelerden çektiğimiz. bıktım artık. çocuklarımı reddettiler. umursamazlar hiç bizimkilerde. üzülme ben yıllardır üzüldüm elime hiç bişi geçmedi ben üzüldüğümle kaldım onlarda hiçmi hiç değişmedi. 10 yıl gitmesem aramazlar . kızım öldünmü kaldınmı diye. benimki seninkinden beter. gidincede aman kızım yaman kızım cnm gelinim. işlerine gelirse oda iyi günlerindelerse. kvalide kötü değil . yalan söyleyemem.

ama görümceler duyarsız. beni sevmesinler önemli değil eşimi ve çocuklarımı silmek ne demek: ben senin gibi soğuk olsun kardeşlerine de demiyorum ama onlar saygı göstermiyor abilerini hiç düşünmüyolar.

sana benden bir tavsiye. sende arma mecbur kalmadıkça. soğuk ol. haketmiyolarsa kvalideye de gitme. niye hayıflanıyorsun. lohusa lohusa ne gideceksin. onlar sana gelsin. ayrıca onlar için kendini paralama. ben paraladım da ne dağişti

yaranamadım hiç bi şekilde. duygusal biriyim . anladığım kadarı ile sende öylesin. yapmadan edemiyorum . iş güç yardım. ama resmi olcam artık. zaten bayramdan bayrama. bazen anneler gününde giderim. onda da yüz vermicem. yüz verince laf söz para isteme acındırma eşime kendilerini. ben usandım bunlardan eşimde bıktı görümcelerinle bu ne sorun diyor. sen resmi ol bak suyu çıkıyo sonra.

Allah yardımcın olsun. bebeğini sağlıkla büyüt :)

seni çok iyi anlayabiliyormu ama bırak aramasınlar napacaksın yaaa sen kendi keyfine bak derim bende yeni doğum yapmıştım görümcem o aralar hem nişanlanacaktı hem de öğretmen olarak atamalarını bekliyordu neyse ben yeni doğum yaptım 15 günlük bile değildim belki tam o sırada nişan telaşı çıktı aynı gün öğretmen ataması sonuçları açıklandı havalardan iş bile yapmadı sanki nişanlanacak olan bendim o halimle ev temizliği misafir hazırlıkları derken öldüm bittim bir kerede teşekkür etmedi.neyse şimdi atandı gtti aradan 4 sene geçti ne arar ne sorar istanbulda oturuyor biz de antalya da oturuyoruz gezmeye gittik yanına çocuğu oldu kendi yemeğimizi kendimiz yaptık o kadar vurdum duymaz oluyorlar eşine gelnici sen ne kadar söylersen söyle onlar eşinin kardeşi anası babası sakın şikayet etme ne halleri varsa görsün sana ilişmesinler kimden ne bekliyorsun ki biz geliniz biz onların üstüne gideceğiz arayıp sormayanı arayıp sormayacaksın biraz bencil olacaksın eşim bana kardeşim telefonda görüş falan diyor beni aramazlar zaten ben de hemen bir bahane buluyorum kapı çalıyor aşkım falan ya da benim de telefonum çalıyor aşkım falan diyorum görüşmüyorum benim telefonum yokmu beni arasınlar eşine şikayet etmeden halletmeye çalış biraz açık gözlü ol.mesela onların doğum günü olur kayınvalide ve eşim arayın doğum günlerini kutlayın der. kaç sefer takip ettim benim doğum günüm olunca hiç aramadılar mesela ben de öğretmenim öğretmenler gününde hep aranmak isterler ama beni arayan soran hatırlayan yok bende o zaman doğum günüm ya da öğretmenler günü ise bak beni aramadılar ne olur sen de aramam için ısrar etme bende insanım derim benim onlardan neyim eksik üstelik yengesiyim derim konuyu kapattırırım eşim de artık hiç bir şekilde ısrar etmiyor her şeyin farkında vakti yokmuş falan der bende insanın içinde olacak derim insan afedersiniz tuvalette dahi arar yeter ki içinde olsun çok uzattım kendi hayatına bak onlar seni umursamıyorsa sen neden umursuyorsun ki bırak yaaaa görümce aramamış kayınvali de aramamış boş ver sal enginine gitsin sen kendi sağlığına bak bebeğine bir şey olursa çok pişman olursun... bunları yaşamış bir anne olarak diyorum.şu an hormonlarının da etkisi var sende bırak eşin giderse gitsin seni düşünse zaten senin yanında olur böyle eşler için önce ailesi sonra eşi geliyor benim eşim de öyle onun için öyleyse benim içinde öyle önce bebeğim sonra benim ailem sonra o sonrada onun ailesi geliyor...kendini ve kendi hayatını yaşa...

ay cnm bayıldım senin düşüncelerine. ne kadarda haklısın . her sözün doğru ve yerinde olmuş. keşke bende senin yerinde olsam . senin gibi davranabilsem. beni istemeyeni aramayana iyilik yapıyorum. kendimi enayi gibi hissediyorum. değerimde olmuyor ayrıca. valla resmi davranan biraz sert olan gelinlerin kıymeti biliniyor

Allah huzurunu mutluluğunu bozmasın inşallah

Benzerini ben de yasadim kaynimin dugunune gidemedim hamileydim dusuk riskinden dolayi.esimin tavirlari oldu biraz boyle sorunlar bence esten kaynaklaniyor gorumce kv eslerden yuz buluyor.ama herkes ettigini bulur merak etme

katılıyorum eşlerden yüz buluyolar. eşim biraz kollamasa neler yaparlardı düşünemiyorum. eşim bana bişi yaptıklarında laf söylüyor kızıyo ama. biraz sakin sessiz. ve laf vurmadan fln alamaz. yoo öyle demk istememiş diyor bana. bende tabi yedim diyom:

eşimin sakinliğinden yüz bulup istediğini yapıyolar. kötü bir söz olacak biliyorum ama küsünce resmen çirkefleştiler ne laflar ettiler bana şok oldum. hepside birbirini tuttu kardeşler. Allaha havale ettim hepsini. 5 kuruş kadar değerleri kalmadı gözümde. eşimde muhatap olmayın artık bizle dedi kardeşlere. onlar bir şekilde barışır ben asla affetmeyeceğim artık yeter. büyüklük etmem bi yere kadar

Benim nekadar düğün sahipliği yapmam olağansa görümcemindw abisinin çocuğunu hayırlaması kadar olağan bi durum yok dimi. Kendi cümlelerinizle çelişiyorsunuz. Ben elim ev sahipliği yapmak zorunda değilim ama yaptım, ancak o abisinin çocuğunu hayırlamak zorunda.ben onun ailesiyim artık, anası babası yüzünden heleki kendini kaale almayan kardeşi yüzünden 2 çocuğundan karısından vaGeçecekse güle güle

Ne kadar kötü bir kıyaslama.İnsanın karısı çocuğunun yeri ayrıdır,ana babasının kardeşinin yeri ayrıdır.Biri için diğerinden vazgeçecek bir kıyaslama olmaması lazım.Ne bir taraf anası babası kardeşi diye,karısını çocuğunu görmezden gelmeli,ne de diğer taraf karısı çocuğu diye ana babayı kardeşi görmezden gelmeli.Eşit bir denge sağlamalı.Bu hepimiz için geçerli.Biz kendi anamızdan babamızda kardeşimizden ne kadar üzerlerse üzsünler vazgeçemezsek,eşimizin kardeşi ailesi için de geçerli aynı şey.İster görüşür kardeşiyle ister görüşmez.Kimsenin duygularını,tavrını kardeşine karşı hissettiklerini değiştiremeyiz.Hee sana karşı affedilemez bir tavrı varsa ailesinin,küfür,hakaret saygısızlık haksızlık o zaman kocan olarak söylemesi gerekeni söyler.Ama kardeşi hayırlı olsun demedi gelmedi diye ona sen de gitme diyemezsin.Erkekler böyle şeylere dikkat etmez zaten.Etse de anne babası için gidiyordur.Hamileyken düğünde yardımcı olduysan,bunu içtenlikle yaptıysan sorun yok.Ama kimseye yaranmak için iyi görünmek için çaba sarfetme ezilirsin.Kayınvaliden sana toparlan yemeğe gideceğiz diyemez.Sen bir bireysin.Dese biel sırf onu mutlu etmek için kendine eziyet edip sonrasında da üzülme.Ben rahatsızım gelemem dersin.Eşine de hem rahatsızım,hem de kardeşin düşünüp bir hayırlı olsun demedi o yüzden içimden gitmek gelmiyor,sen gitmek istiyorsan gidersin dersin.Görümcenle karşılaştığında da veya sana bir şey söylediğinde kırgınlığının sebebini söylersin.Belki gerçekten sadece düşünememezlikten gelen birşeydir.Sonuçta o da yeni evlendi,ayakları yerde değildir şu an.Düğününde de kim ne yapmış ne etmiş farkında bile değildir.Hem aileyseniz,düğün hazırlığında şunda bunda davet beklemeyecek,gidip yapılacak birşey var mı diye en başından siz soracaksınız.Baştan uzak durup,kınada düğünde yapılanların bir önemi kalmıyor.

Karşındakinin sıfatı ne olursa olsun sana nasıl davranıyorsa sende öyle davran
En azından şu an ki gibi ben bunu yaptım ettim ama onlar beni umursamıyo demezsin

Eşine karışma ama
Onlar kardeş, istedikleri şekilde görüşmeliler

ay cnm bayıldım senin düşüncelerine. ne kadarda haklısın . her sözün doğru ve yerinde olmuş. keşke bende senin yerinde olsam . senin gibi davranabilsem. beni istemeyeni aramayana iyilik yapıyorum. kendimi enayi gibi hissediyorum. değerimde olmuyor ayrıca. valla resmi davranan biraz sert olan gelinlerin kıymeti biliniyor

Allah huzurunu mutluluğunu bozmasın inşallah

ama hep bu açık sözlülüğüm yüzünden dili uzun oluyorum.valla çok çektim 7 senelik evliyik altlı üstlü oturduk allahtan taşındık ordan bir baktım iki baktım anası babasından kıymetlisi yok biz hep son plandayız bu zaman gelniceye kadar çok çektim gitmediğim pisikolog kalmadı en sonunda bir doktorum vardı dediklerini uyguladım iyi geldi siz siz olun eşiniz ailesine düşkünse kesinlikle senin annem baban şöyle böyle demeyin size tevsiyem ters tepki alırsınız bir şel olursa eşime demek yerine valla geçiyorum kayınvalide kayınpeder karşısına çatır çatır söylüyorum onların gözünde dili izin olan ben oluyorum hatta geçenlerde kp küfür etti o yüzden neden ben içime atıp dert edeyim neden eşime deyip de aramız bozulsun bırakın yüzüne deyin rahatsız olduklarınızı bırakın onlar sinir olsun ben kv ile biraz iyiyimdir ama bir kp var allah düşman başına bile vermesin açık sözlülüğüm yüzünden etmedik küfür kalmadı valla şuan gidiyorsam biraz kayınvalide hatrına ve çalışıyorum çocuğu bırakmak sorunda kalıyorum.

Back
X