görümceciklerim ve ben :p

Aynen katılıyorum...

Açık yüreklilikle,doğru bir üslupla konuşabilmek en güzeli...

Susmak,içe atmak sorunları büyütüyor ve en önemlisi insanı hasta ediyor.

araya baskalarını sokmakta kötü kimseye anlatmayacaksın onun için :) Benim küçük yengem tartışmalarımızda abime anlatırmıs abimde gelip saçma sapan afilli afilli bana söylenirdi ama konu sapardı tartışmalarla alakası olmayan seyler en sonunda yengemle karar aldık tartışırsak kimseye söylemeden birbirimize söyleyecez diye nitekim daaha etkili sonuc aldık bi süre sonra hiç tartışmamaya basladık ben kendime ne alsam yengelerime de alırdım hiç yanımdan eksik etmemeye çalıştım onları sağolsun onlarda aynı sekilde bana davrandılar nitekim ektiğimi biçtim.Düğünüm oldu başka bir ile geldim 2 aydır her konusmamızda ağlarlar telefonda sanki o tartışan kavga eden biz değilmişiz gibi ama ben ya da yengem dallanıp budaklandırsaydı her tartışmayı şimdi düşman olurduk birbirimize nasılki burada yapıcı olmak yerine konu sahibini kışkırtan insanlar varsa bizimki de öyle olacaktı.
Benim görümcemlerle sorun yapmak istesem çookk şeyler var ama sallamıyorum tınlamıyorum cahilliklerine yasam tarzlarımızın farklılığına veriyorum çok sinirlenirsemde arayıp kendilerine söylüyorum asla eşime yansıtmam eşime yansıtırsam benm açımdan iyi olur ama onlar acısından kötü olur cephe alırız birbirimize ne gerek var ...
Yorum yapan arkadaslarım aynı seyleri yasamıs olabilirsiniz ama azcık polyannacılık oynayın bari ömür boyu yüzyüze bakacağınız insanlar bu kişiler arkalarından atıp tutup yüzlerine gülmeyi nasıl basaracaksınız:) çok merak ettim

Sizi Yeterince Kiskaniyorlarmis zaten , bosverin daha fazla kiskandirtmayin :)

benim derdim birilerini kıskandırmak değil,sanırım ben kendimi yeterince iyi ifade edemedim..ya da kişiler kendi düşünceleri ile bağdaştırarak anladı!
bu kişilerin bu tarz bir şey yaşamadığı belii..çünkü yaşananlar insanın kiişiliğini ve düşüncelerini de değiştiriyor.sadece bu durumu yaşayan arkadaşlarım beni anlayabilir. ve faydalı önerilerde bulunabilir.

Sizi Yeterince Kiskaniyorlarmis zaten , bosverin daha fazla kiskandirtmayin :)

benim derdim birilerini kıskandırmak değil,sanırım ben kendimi yeterince iyi ifade edemedim..ya da kişiler kendi düşünceleri ile bağdaştırarak anladı!
bu kişilerin bu tarz bir şey yaşamadığı belii..çünkü yaşananlar insanın kiişiliğini ve düşüncelerini de değiştiriyor.sadece bu durumu yaşayan arkadaşlarım beni anlayabilir. ve faydalı önerilerde bulunabilir.

madem aranız çok iyi değil yapacağınız en iyi şey mesaffeyi koruyarak burnu havadaa dolaşmak...

tevsiyelerin için teşekkürler..ben zaten ufak şeylerden mutlu olan biriyim. eşimi de mutlu ettiğimi umuyorum. bu tipleri neden bu kadar takıyorum inan bende anlayamıyorum.sebebi belki şu olabilir; hepsiyle bir dönem kardeş gibi oldum ve üçünden da kazık yedim. sindiremiyorum sanırım :) insanların,,ailem dediklerimin bu kadar kötü olmasını hazmedemiyorum.

ama malesef tüm kötülükler de en yakınlardan geliyor, boşvereceksin, biraraya mecbur kalmadıkça gelmeyeceksin ve oldukları gibi kabul edip; onlar için üzüleceksin, başka türlü hazmı kolay olmaz:)

s.d.k yarıştırdığımı nerden çıkardın arkadaşım ? madde ile birilerini çatlatan bir zihniyetim olsaydı emin ol bu kişiler şimdi deliriyordu.. arabam olacak ya da olmayacak bunun ne önemi var ?ben bunu sadece eşimin olaylara yaklaşımını belirtmek için yazdım !! evet bu konu beni geriyor ,ama ben onlarla aynı seviyeye düşmüş değilim.öyle olsam gayett iyi geçiniyor olmaz mıydım? sanırım yazdıklarımı tamamen yanlış anlamışsın,yorumun için teşekkürler..

hatunlar sana zaten cahillik ve fesatlıklarıylarıyla bayağı malzeme veriyor bence :)))ama zaten çok pasiflermişdaha fazla ezmesen yazıktır yaaa :))) bunlar kendi aralarında toplanıp altın günü yerine cadılar bayramı falan yapıyolardır yine bence:)) ama uzak dur derim öle insanlar varki hırsından muska falan yapabiliyorlar ALLAH korusun...o saf kızıda piyon olarak kullanıp atarlar bi köşeye işte ozaman kapını açma derim onada...eşin sana arbada alır durumu varsa çakta...bu onun içinden geldiği içindir bence onları çok kaaleye alsa zaten senin arkanda durmaz...

Kızlar bana bir akıl lütfen 3 yıllık evliyim 2 tane kıskanç mı kıskanç görümcem var.Ben ömrümde böyle fena insanlar tanımadım.herşeyime gözdikerler.ben çalışıyorum.onlar ev hanımı.herşeyin iyisini onlar bilir,en güzelini onlar yapar.üniv. mezunuyum,yabancı dilim var çalışıyorum ve iyi kazanıyorum.bütün bunlar onları delirtmek için kafi...

sizin sahip olduğunuz özelliklerin alayı bende de var, ama kimseyi delirtmek için kafi olduğunu bilmiyordum. ben de mi ego noksanlığı var ki?

bir çay kaşığını bile kıskanacak yapıdalar düşünün.kayınvalidemi de dolduruyorlar kadın bize düşman kesiliyor.bir dönem eşimle de aramızı bozdular ,zor günler geçirdik sayelerinde.evliliğimin 1 yılını zehir ettiler.sonunda görüşmedik bir dönem eşim ailesinden koptu.sonra yine ben ikna ettim eşimi ve barıştık ailesiyle.eşimin kardeşinin evlenmeyi düşündüğü bir kız var.kayınvalidemlere gelir gider.ama bu kız aileye girmeden önce benimle yakınlık kurdu.samimi olduk benden küçük,yardımcı oldum akıl verdim.yaşadığım tecrübeleri anlattım kek gibi :) daha önceki tartışmalarımızı falan biliyor kız.ama o da bana bir çok özelini anlattı. ..

kek gibi tabiri ağır olmuş tabi ama cidden öngörüsüz davranmışsınız.. dışardan henüz aranıza katılan birine bu tür malzemeler vermemeliydiniz..

sonra kız ailenin içine girip görümcelerimle de samimi olunca bana şımardı. ortamda onlara yalakalıklar,onlarda bunu öve öve bitiremezler beni kıskandırıcaklar ya:) her ortama çağırılır,bizi kimse arayıp çağırmaz toplanırlar ya son anda aranırız ya da hiç..bi de gitmedik diye biz kötü oluruz.eşimin babası,abileri var onları çok severim onlar da beni..ama bu üç cadı yokmu...

biri benimle çok samimi olup, akabinde diğer 2 kişinin tarafına geçip, o beni adam yerine koymayan 2 kişi ona sahip çıksa ve 3lü koalisyon oluştursa, acaba bende mi bir sorun var diye oturur düşünürüm açıkçası..

hadi 2 kızkardeş sizi dışlıyor, eyvallah.. ama neden sizinle aynı sıfata haiz (gelin) bir kadın aralarına girebiliyor??

eşim se benim yanımdadır.her konuda beni destekler sağolsun. hatta geçen gün sana araba alıcam sırf bunlar delirsin diye dedi ;) çok şaşırdım....

ben de bir abinin kardeşlerini delirtmek için çalışmasına oldukça şaşırdım.. neticede ortada çok büyük sorunlar yok.. bir abiden gelmemesi gereken, olgunluktan uzak bir yaklaşım..

şimdi tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.bu üç cadıyı delirtmek için neler yapabilirim.ya belki basit bir konu gibi gelebilir size ama ben neden se inanılmaz geriliyorum.bundan kurtulmam lazım ama nasıl ?? şimdiden teşekkürler..

eşiniz ve siz onları delirtmek için yeterince kasıyormuşsunuz zaten.. aklı başında bir insan size 3 kişiyi delirtmeniz için akıl veremez. bizler ruh sağlığı yerinde insanlar olarak kimsenin delirmesini istemeyiz. herkes sağlıklı olsun. toplumumuzda deliler ve cadılar görmek istemiyoruz.

Sizin en büyük yanlışınız, gelin gelecek kişiyle daha tanımadan samimiyet kurmanız olmuş.

Ben konuşmayı-dertleşmeyi bu dünyada en tehlikeli şeylerden biri olarak görüyorum.
Çünkü konuşma konuşmayı doğurur her an, buda sonradan çok başı ağrıtır.

Bence hayatınıza devam edin.Onlarla az konuşun, az duyun söylediklerini. Bunun dışında birşey yapmayın bence.
Yoksa eğer anlattıklarınız gibiyse onlar, istediklerini başarmış olurlar.Çünkü bu yapacaklarınız huzursuzluğunuza neden olur.
Ne kadar az iletişim kurarsanız o kadar iyi.

Yalnız aynı seviyeye düşmemek tabirini anlamıyorum. İyi bir eğitim almak, iyi kazanmak başka insanlar aramızdaki seviyeyi yükseltmez ki.
Seviye çok daha farklı bir konu..Biriyle münakaşaya girerken sosyal statü değil uslup, adap, görülen terbiye devreye girer.

ben sizin yerinizde olsam hiç onlara ne yapacağım diye düşünmem
eşimle beraber mutlu huzurlu yuvamla ilgilenmeye çabalarım
bırakırım insanları kendi çamurlarında debelensinler

benim şöyle bir felsefem var.kim benim hakkımda ne düşünüyorsa allah ona 100 katı fazlasını versin:34:

ıyykk başlıkta görümce lafını görür görmez yüzümü ekşittim
ben de görümcelerimden çekiyorum ama hiçbiriyle muhattab olup seviyelerine inmiyorum
Allah'dan bulsunlar inş

Arkadaşım nasıl çatlatırımda ederim deme boşver sen hanımlığını koru onların seviyelerine düşme sakın herzaman sen kazanırsın bak çalışıyorusn zaten arada mesafen olsun ama lafınıda esirgeme rahatsız olduğun durumda saygı çercevesi içersinde lafınıda koy

ahhh ahhh bende görümce değil ama 3 tane elti var ve bende onlara şuan okadar sinirliyim ki onlar köy işlerine gititkleri için kayınvalidemin görümcemin ben yeni gelin hiç birşeylerinde bulunamıyorum çalıştığım için ve gidemediğim içim eşimi ararlar niye göndermedin karını diye sanki ben bütüngün evde oturuyorum ediyorum eşim göndermiyor dün akşamda dedim eşime iş çıkışı gidelim köye ama salaklık bende neden gidiyorsun daha içeri girer girmez işte sen kurtuldun sanma kalan tüm işleri sen yapıcaksın abartısız 60 dknın 50 dksını benle uğraştılar onalra sorarsan şaka yaptılar ama 60 dknın 50 dksı şaka olmaz art niyet ararım ben ama hiç sesimi çıkartmadım asilliğimi korumaya çalıştım bende çalışıyorum ediyorum onlar ise daha ilk okul mezunu bile değil ben ünv ve çalıştığım için çekemiyorlar ama hiç birine cvp vermedim eşimde dayanamadı zaten en son ekmek parası kazanıyor o dedi ben elimden geldiğince hizmet etmeye çalışmak istesemde bunların bu tutumu beni soğutuyor

evet camenta haklı olabilirsin . ben birazda herşeyi içinde tutan bir yapıya sahibim. ama çok da alıp karşına konuşabileceğin tipler değil gibiler sanki.. umursmamaya çalışmak en iyisi sanırım yorumun için teşekkürler.

Bende herseyi icime atar, kendi kendimi hasta eden bir yapiya sahibim sanirim sizde öylesiniz.
Ilk baslarda kaynanam ve görümceme düsüncelerimi söyleyemiyordum, daha dogrusu
onlari karsima alip konusabilecegim yapida degillerdi.

Ama son 1 aydir yani almanyadan geldigimden beri(dogumu orda yaptim) ikisinede söylerim düsüncelerimi.
Bisey hosuma gitmiyorsa söylerim.

Kocamla ve Kizimla cok mutluyum gerisi vizz :) HERKESE INAT COOOK MUTLUYUM.:nazar:
Bu onlari catlatmaya yetiyor,diye düsünüyorum :D

Son düzenleme:
çok basit cevap verme, aldırma, üzüldüğünü belli etme...
bunlar yeter de artar bile....

yaa benim de görümcelerim var bugüne kadar doğrudan kötülüklerini görmedim ama beni çok sevdiklerini, her koşulda iyiliğimizi isteyeceklerini ve samimiyetlerini de hissetmedim. ben daha çok kayınvalidemi dolduruşa getirmelerinden rahatsız oluyorum, aynı dediğin gibi kayınvalidem de bir iyi oluyor bir kötü. kötü olduğunda anlıyorum ki birileri doldurmuş yine. bu sefer kayınvalidem de kayınpederim de açıyorlar bize söyleniyorlar söyleniyorlar, takmayalım desekte sinirlerimiz bozuluyor birkaç gün etkisinde kalıyoruz huzursuz oluyoruz. eşim en küçükleri olduğu için herkes hayatımız hakkında söz söyleme yetkisini buluyor sanki kendinde, bu duruma sinir oluyorum

senden haber alamasınlarr napıyosun ne ediyosun yeterlidir diye düşünüyorum..

Kendi aralarında napalarsa yapsınlar siz zaten çalışıyomuşsunuz birde bunlara nasıl vakit buluyorsunuz anlamış değilimm..

Back
X