Görümcek ve esprileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Büyüklüğe değil işlevine bakacaksın abla! der bir de eklerdim. Hatta abla senin daha iyi biliyor olman lazım küçük ama içi dolu olanı varken büyük ama içi boş olanı napacaksın! :KK70: Neyse seni evlendirirken hem büyük hemde pahada ağırını aldırtırız hem benim gibi ucuza gitmemiş olursun. Eli titreyen cebinde akrep olana vermeyiz seni der kahkahayı basardım.:halay:
Sonra görümce konu açsın burada terbiyesiz gelin bana laf soktu diye :KK69:

Büyüklüğe değil işlevine bakacaksın abla! der bir de eklerdim. Hatta abla senin daha iyi biliyor olman lazım küçük ama içi dolu olanı varken büyük ama içi boş olanı napacaksın! :KK70: Neyse seni evlendirirken hem büyük hemde pahada ağırını aldırtırız hem benim gibi ucuza gitmemiş olursun. Eli titreyen cebinde akrep olana vermeyiz seni der kahkahayı basardım.:halay:

Vuhuu :KK76:

Benim de parmaklarım incedir. Eşimle aynı model düz bir alyans aldık. Benimki 200 civarı bir şey tutarken eşiminki 500 TL civarı tutmuştu o dönemler. Kayınvalidem "Cotard bu işten sen zararlı çıktın, senin parmaklar ince, bizim oğlanınkiler kocaman." demişti. Sonra ikimiz beraber gülmüştük.

Yani ben yapılan şakada alınacak bir şey görmedim.

Kaynanamlara gittik oturuyoruz. Eşim içerde. Ben mutfaktayım onlarla. Konu el bilek güzelliğine geldi 🤣 küçük görümcem benim elllerim büyük yaa güzel değil falan diyor sonra benim elime baktı seninkiler güzel dedi ama dalga geçer şekilde söylüyor bunu... ne kadar ince ellerin falan diyor. Bende afedersiniz mal gibi durmuş elime bakıyorum 😂 diğer görümcem oradan lafa karıştı.. ne güzel işte ince olması iyi dedi kahkaha attı. Takıda ona göre oldu dedi bir kahkaha daha... büyük olsaydı takının gramajıda büyük olurdu falan diye devam ediyor hala. Hepsi güldü. Bende yapmacık bir gülümseme yaptım. Sevimli misin sen şimdi benim başıma. Samimiyet dedikleri bu işte ve ben bunu istemiyorum. Mesafelide davranıyorum ama boş sanırım. Ne yapıyım sizce ? Dediğim gibi mesafeliyim ama saygı namına onları pür dikkat dinlerim, bir şey anlatırlarken ciddiye alırım ama fark ettim ki onlar beni ciddiye almıyor sanırım. Sadece bu davranış değil bir çok böyle... Başlarda böyle değillerdi sürekli karışmaya yönetmeye çalıştılar, ben mesafe koydum soğuk davrandım onlarda karışmamaya ve saygılı davranmaya başlamışlardı ama bir yandan konuşuyorlardı sürekli benle işte soğuk olma, içimize gir falan diye. Duruşumu bozmadım. Son zamanlar bu hale geldiler niyeyse koruduğum mesafemi artık hiç takmıyorlar ve belli ediyorlar bana. O kadar iyi hissediyorum ki yaptıkları şeyi. Umarım anlatabilmişimdir. Bide sürekli şakayla karışık laf sokuyorlar. Üstelik bunu beni gayet ciddiye alır gibi dinleyip, sonra ters köşe yapıyorlar. Mesela bir konu konuşuyoruz soru soruyorlar falan bende normal cevap veriyorum konuşuyorum... sohbetin havasına kapılmış gidiyoruz sıradan bir şekilde ama sonra birden işi alay etme noktasına getirip gülüyorlar. Bende zannediyorum ki ne güzel sohbet ediyoruz saf saf... Önceden dumur oluyordum ne oluyor yahu diye kalıyordum ama durumu fark ettikten sonra bende karşılık verdim görümceme. Ses etmedi ama bozuldu. Ama yine devam ediyor yapmaya. Böyle mi devam edeyim sizce ? Sohbete kendimi kaptırmayıp gözümü açmam mı gerek sürekli ? Bide bu durumun kilit noktası şu oldu diye düşünüyorum... sohbet sırasında onlar kendilerince komik bir şeyler anlatıp gülüyorlar bende onlara eşlik ediyorum her esprilerine gülüyorum bende komik şeyler anlatıyorum falan ama sonra iş bana dönüyor işte birden :)
Bende bir tuhaflık var heralde. Sürekli görüşülen insanlarla mesafe olmaz bana göre. Uzakta oturuyorlardir sık görüşülmüyordur. Bayramda seyranda ararsınız mesafe öyle koyulur. Yüz yüze sık görüşülen ortamda soğuk durmak kabalıktır. Gitmeyin gelmeyin. Ayrıca espirisinde de bir şey göremedim. Neden niyetinin laf sokmak olduğunuzu dusundünüz ki? Ellerinize iltifat bile etmişler. Sizin için demiyorum yanlış anlamayın. Sonucta burada verdiğiniz 2 tane örneğe göre bir yargıya varamam. Ama benimde mesela çalıştığım dönemde bazı insanların buluttan nem kaptiklarini düşünür rahatsız olurdum. Hic kötü bir niyetim olmadığı halde sürekli kendimi hata yapıyormusum gibi hissettirilmesi laflarımı tartmak zorunda kalmak beni inanılmaz geriyordu. Yani 3 günlük dünya da ne gerek var böyle seylere. Ben içinden geldigi gibi konuşan içi dışı bir samimi doğal insanları tutarım çevremde. Ketum huzursuz mesafeli ilişkiler bana göre degildir. Paylaşımınız bana kendimi sorgulatti 😂

Sizin durumunuz gibi değil ama ben de yeni evlendiğimde kibarlığımı saflık olarak algılayıp eğlenirlerdi benimle. Zamanla esprilerine esprilerle karşılık verdikçe yapmaz oldular. Yani siz de tatlı sert espri yaparsanız mesajı alırlar. Ama şu anlattığınız olay büyütülcek bi şey değil. Gülüp geçmek gerek böyle şeylere. İnanın sinirlenmeye değmez.

Mesela bir konu konuşuyoruz soru soruyorlar falan bende normal cevap veriyorum konuşuyorum... sohbetin havasına kapılmış gidiyoruz sıradan bir şekilde ama sonra birden işi alay etme noktasına getirip gülüyorlar. Bende zannediyorum ki ne güzel sohbet ediyoruz saf saf...
Ya alay etme noktasına getiriyorlar derken örnek verebilir misiniz? Sizle mi dalga geçiyorlar. Mesela ben de sohbet ederken eğer o sırada atomu parcalamiyorsak araya espri katarim ya o yüzden emin olamadım size inat mi yapiyorlar:KK53:

Yazdığınız ilk şeyleri okuyunca sizle yapılan şakalaşmaları laf sokma olarak anlıyorsunuz diye düşündüm. Yani ben kötü bir şey göremedim. Neşeli insanlar demek ki. Sanırım siz size espri yapılmasından hoşlanmıyorsunuz. Benim çevremde de var böyle insanlar her türlü şaka ve espriyi ciddiye alıyorlar. Bu şekilde hayat fazla yorucu olmuyor mu?

Kaynanamlara gittik oturuyoruz. Eşim içerde. Ben mutfaktayım onlarla. Konu el bilek güzelliğine geldi 🤣 küçük görümcem benim elllerim büyük yaa güzel değil falan diyor sonra benim elime baktı seninkiler güzel dedi ama dalga geçer şekilde söylüyor bunu... ne kadar ince ellerin falan diyor. Bende afedersiniz mal gibi durmuş elime bakıyorum 😂 diğer görümcem oradan lafa karıştı.. ne güzel işte ince olması iyi dedi kahkaha attı. Takıda ona göre oldu dedi bir kahkaha daha... büyük olsaydı takının gramajıda büyük olurdu falan diye devam ediyor hala. Hepsi güldü. Bende yapmacık bir gülümseme yaptım. Sevimli misin sen şimdi benim başıma. Samimiyet dedikleri bu işte ve ben bunu istemiyorum. Mesafelide davranıyorum ama boş sanırım. Ne yapıyım sizce ? Dediğim gibi mesafeliyim ama saygı namına onları pür dikkat dinlerim, bir şey anlatırlarken ciddiye alırım ama fark ettim ki onlar beni ciddiye almıyor sanırım. Sadece bu davranış değil bir çok böyle... Başlarda böyle değillerdi sürekli karışmaya yönetmeye çalıştılar, ben mesafe koydum soğuk davrandım onlarda karışmamaya ve saygılı davranmaya başlamışlardı ama bir yandan konuşuyorlardı sürekli benle işte soğuk olma, içimize gir falan diye. Duruşumu bozmadım. Son zamanlar bu hale geldiler niyeyse koruduğum mesafemi artık hiç takmıyorlar ve belli ediyorlar bana. O kadar iyi hissediyorum ki yaptıkları şeyi. Umarım anlatabilmişimdir. Bide sürekli şakayla karışık laf sokuyorlar. Üstelik bunu beni gayet ciddiye alır gibi dinleyip, sonra ters köşe yapıyorlar. Mesela bir konu konuşuyoruz soru soruyorlar falan bende normal cevap veriyorum konuşuyorum... sohbetin havasına kapılmış gidiyoruz sıradan bir şekilde ama sonra birden işi alay etme noktasına getirip gülüyorlar. Bende zannediyorum ki ne güzel sohbet ediyoruz saf saf... Önceden dumur oluyordum ne oluyor yahu diye kalıyordum ama durumu fark ettikten sonra bende karşılık verdim görümceme. Ses etmedi ama bozuldu. Ama yine devam ediyor yapmaya. Böyle mi devam edeyim sizce ? Sohbete kendimi kaptırmayıp gözümü açmam mı gerek sürekli ? Bide bu durumun kilit noktası şu oldu diye düşünüyorum... sohbet sırasında onlar kendilerince komik bir şeyler anlatıp gülüyorlar bende onlara eşlik ediyorum her esprilerine gülüyorum bende komik şeyler anlatıyorum falan ama sonra iş bana dönüyor işte birden :)
Espırı yapmışlar aslımda .Gülmek için .Ama sız çok dolmuşunuz bence .Madem bu kadar kAldıramıosunuz hiç samımı ortamlara gırmeyın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X