evet aradan 10 yıl geçmesine rağmen halen kafama çok takıp 10 yıldır kendimi ezdirip hiç bir hakkımı savunamadım ne yazıkki
biraz umursamaz olabilsem dediğiniz gibi keşke ama eşime de bağlı bu yanımda olsa hiç takmazdım kafama eşim en büyük sebep bu durumuma ne yazıkki.
evet hem değmeyenler için kendini üzmemeli hemde insanlara hak ettiği değeri vermeli en doğrusu bu.
keşke herkes iyi olsa,insanlar birbirlerine davranışlarında kul hakkı almaktan korksa kısacası ALLAH TAN korksa dünya cennet olurdu.
7 görümcemin 5 tanesi evli 2 si bekar ama evli olanlardan 3 tanesi aynı şehirde ve her gittiğimizde ordalar.diğer ikisi de yakın şehirlerde genelde onlarda sık sık geliyorlar.evde bakar olanların birinin sözü oldu en son gittiğimizde.daracık ev 7 görümce 5 damat
15 tane çocuk bir evde ve üzerine eltimler ve bizde varız bi de söz,düğün olunca curcuna insanda ne kafa kalıyor ne de göz.birde hepsi toplandığında daha bir şımarıyorlar.bana eşimde sahip çıkmayınca orada tek başıma kalıyorum.hepsi bir yerden laf sokar genelde,kendilerinden başka kimseyi beğenmez ve değer vermezler maalesef burunlarıda çok havadadır.
bir araya geldiklerinde küçük bir yatak odası var oraya kapanırlar ve sürekli dedikodu yaparlar genelde.ben arada yanlarına girerim ama orada fazla durmam çünkü ben odaya girince rahatsız olduklarını yüzlerinden anlarım beni odadan çıksında rahat dedikodu yapalım diye bakarlar.bende örgümü alır başka odada bir başıma örgü örerim

ve kıskandıkları da doğru; hiç birisi evliliklerinde benim kadar rahat değiller ve gerçekten çok güzel bir bayanım.kendileri benim gibi değil tabiki ALLAH yaratmış hepsini tamam ama birazda içlerinin kötülükleri yüzlerine vurmuş.bana göre çirkin insan yoktur herkesi Allah yaratmış ama bence ahlak ve niyet insanı ya güzel yapar yada çirkin.
aslında eşimle güzel bir dille konuşunca beni çok iyi anlıyor ve yanımda durduğu zamanlarda oldu en son hariç ama
her seferinde hatırlatmam gerekiyor.ve onların yüzlerini görünce dayanamıyor.aynen eşim tutarlı davranıp her daim sahip çıksa onlarda ayaklarını denk alırlar bundan eminim.
evet en güzeli çok az gidip çok az konuşup mesafe koyup havalı durup biri laf soktuğunda kendimi kasmadan ve gereken cevabı vermem gerek.
evet ailemde ne dedikodu var nede kavga gürültü görmedim böyle bir şey bende.yani bunlarla büyümedim aynen.
hani benim gibi seviyeli ve iyi niyetli değil ki karşımdakiler onlarla baş etmek mümkün değil çünkü çok çirkefler.
tabiki burada her yaşadığımı detaylı anlatmıyorum.ve daha çok şeyler var içimde.bir anlatsam roman olur.
aynen inanın aynı evde falan yaşasak ve eşim biraz daha yüz vermiş olsa hepsi bir olur saçımı başımıda yolarlar bundan eminim.
çünkü o zihniyette insanlar.hatta kayınbabam eltimin sırtında sopa kırmış adamdır.eltimin suçuda komşuya gitmekmiş.
neden gidiyosun bizi dedikodu etmeye mi demiş eltime.ve vermiş sopayı.
eltim 4 yıl aynı bahçede oturdu onlarla o benden daha çok çekti.ve aynı yerdeki annesine giderken dahi kayınbabamdan izin aldı 4 yıl.en son kayınbabam eltimi dövünce(kv ve görümcelerin gazıyla tabiki) kaynım onların üzerine yürümüş siz yaptırdınız babamı kışkırttınız diye.ve hanımını aldı evini başka yere taşıdı ve yıllarca küs durdularda eltim rahat etti.
bu yüzden eltim hep der sen ne çektin ki benim yaşadıklarımı yaşamadın.ben çok çektim ve onları ağzıma bile almak istemiyorum artık hayatımda istemiyorum onları der bana.ve kayınbabamda ağzı hiç durmaz kadın gibi o da laf iğneler durur gelinlerine.
kayınbabam kv ve görümcelerin dolduruşlarına da çok gelir.ilk zamanlar beni çok severdi kayınbabam.ama ne yapıp ettiler adamı soğutmayı ve düşman etmeyi başardılar.bir gün kulaklarımla duydum küçük görümcelerden birisi babasını tembihliyordu baba şımartma onu yüz verme ona diyordu benden için.ve sonunda muratlarına erdiler bu konuda da.
aynen öyle sessizlik alçakgönüllülük bazı insanlar tarafından enayilik,saflık olarak görünüyor maalesef.
ama seviyeli ve iyi insanlarda var şu hayatta.hani derler ya altının değerinden sarraf,insanın değerinden de insan anlarmış diye; insan olmayan ne anlasın insan olanın değerini.