Görümcelerim zihniyetleri beni deli ediyor...

Kızlarbir olay anlatıyım şimdi size.
5 yıldır evliyım ben 5 yıl once nişanlıyken ev için tül perde bakmaya gittik 4 görümcem ve annemle beraber neyse ben begendiklerimin siparişini verdim yatak odası tül perdesi oturma odası salon felan filan 10 gün sonra hazır dedi mefruşatcı ok. dedim
aradan 10 gün geçti bide ne göreyim benim salon perdem benım begendiğim değil yatak odasınınkiyle aynı sadece renk değişikliği var.mefruşatcıyı aradım bu benim perdem değil dedim yok hayır siz istediniz dedi.herhalde karışıklık oldu dedim baktım odaya ya yakıştı fena olmadı çok olayı karıştırmadım.
Evlendikten bir yıl sonra görümcem dediki perdelerini değiştirmiştim kızdınmı? hiç görümcelik yapmazsam aklımda kalacaktı bende böle yapıyım dedim dedi tabi gülerek.....(kendisiyle aynı şehirde değiliz bir yıl sonra yeni gormüştü beni)
yok dedim abla niye kızıyım canın sağ olsun yap sen görümceliğini dert olmasın içine:1::1::1:
O zamn neyse demiştim ama şimdi her perdeleri yıkamamda cam silmemde aklıma geliyor ve ne kadar iyiyymişim vakti zamnında diyorum kendi kendime
Demekki zamnla birikiyor başları probelm değil yani..Çok samimi olmayacaksın görümce kısmıyla

kesin değiştirirdim öğrendikten sonra o perdeleri:D

Baştan ağırlığı koyamazsan eğer sonuç malesef böyle oluyor. Kimseye kendimi kullandıttırmam, kimsenin de hizmetçisi değilim. Kendi evimde gelen herkese hizmet ederim ama annemin bile olsa onun evidir yardım ederim o kadar.

benim kvalide kendi kızına yapamadıklarını bana uygulamaya çalışıyor ya sinirimden öleceğim birgün......ben de koyamadım sanırım sınır ondan oldu.....aslında benim eşimin yumuşak yüzünden oldu......hadi onlar söylüyor ediyor da eşim bir kere anne sen napıyorsun deseydi böyle olmazdı.....birde benimkinin çay falan doldurma muhabbetleri dışında daha büyük hizmet beklentileri var ki oda gidip evlerini temizleyecekmişimm.....3 yıllık evliyim ölüyorlar beni kullanamadıkları için.....hem kvalide genç hemde bekar görümce var benim....aklım almıyor....yapsınlar anneli kızlı....gelin alınca köle hizmetçi aldıklarını sanıyorlar ya hayret birşey....eşim de demez mi gerektiğinde yapılır.....hayır efendim dedim.....ablan bekar olduğu ve annenler yaşlanıp da elden ayaktan düşmedikleri sürece yapamam kimse kusura bakmasın.....birde yapılan beğenilse.....mesela salata yaparız tuzunu ben atmışsam hemen kulp bulunur yok tuzu az veya çok,yemek için aynı.....kadın bana bulaşık makinesi olduğu halde elimde yıkattı yeni evlendiğim zamanlar.....bende sesimi çıkaramadım dağ gibi bulaşığı bir başıma yıkattılar.....sonra baktım olmuyor kimse sokulmuyor....ben de valla hiç sormadan makineye dizidiziverdim:))beni hizmetçi olarak aldıklarını sanıyorlar.....

demek ki mesafe her zaman iyiymiş ben de zamanında koyamadım mesafemi şimdi ceremesini çekiyorum. Dahası eşimin de onlara koyduğu mesafeyi yıktım. Eşim öyle her para vs istendiğinde veren birisi değildir. beni doldurdular gönderdiler eşimin üzerine ne isterlerse vermeye mecbur ettiler. artık büyüğü eşimin elndeki telefonu zorla istiyor ve alıyor, küçüğü kendine 2000 tl lik yeni telefon aldırıyor. ama bu insanların çocuğu olacak masraflar büyüyecek yengemiz bu sene işinden uzak kaldı zaten ne yiyip içecekler diye düşünen yok.

kv desen ayrı bir olay. dışarıdan yorgun geldiğimde illa ona uğramam gerekiyor yoksa laf çarpıtıyor. mesela bu sabah görümcesinin gelini gelmiş ben de yeni kalktım oturuyordum. çağırmaya geldi beni yukarıya misafire hizmet edeyim diye. bir de ben 9 aylık hamileyim ne mecburiyetim varsa elaleme hizmet etmeye? halbuki kendisi çk yaşlı değil çok hasta da değil yapabilir yani. banim annem ölene kadar (ki öldüğünde kendisinden daha yaşlıydı) kendi işini kendi görürdü ama bizim kv bu şekilde egosunu tatmin etmeye çalışıyor.

hatta iş gördürme olayını da geçtim, bir gün belediye otobüsündeyiz bir rus kızı gördü ah keşke gelinşm rus olsaydı dedi yüzüme hem de!!!

ama bütün bunlar neden oluyor? zamanında çok kendimi açtım oğulları kendilerini o kadar tutmazken ben oğullarından çok tuttum onları şimdi de karşılığını alıyorum çok güzel bir şekilde!

ayy bende de var 2 tane ama biri yakın malesef. 2-3 günde bi aramamı bekliyor bunu her söylemesinde tersliyorum. 1,5 yaşında oğlum var bebeğim erken ve düşük kiloda doğdu 1 hafta hastanede kaldı eyse eve geldi 1 hafta sonra bunlar toplanmış geldiler. 3 elti 1 görümce çoluk çocuk 20 kişi falan. ben yemek yapmaya başladım ve bebeğim henüz meme tutamıyordu biberonla besliyorduk. çok bilmiş eltim ve görümcem başladı hadi şunu emzir hadi emzir bu arada odadan da çıkmıyorlar hepsi başımda bıraktım bebeğimi gittim mutfaga. arkamdan tutmuş diyor ki ben emzirsem sütüm gelir. Ya sabırr... 1 a önce onlara gittik yine bana o günü söylüyor ben çocuğu emzirmemişim . dedim ki kaç kişiydiniz biri girdi mi mutfaga? cevap yok. 2. bebeği hemen yapacakmışım o bebeğini sütten kesmeden. anlayamadım ne demek istediğin neden dedim. sütün olmazsa yine ben emzireceğim diyor. abla dedim benm sütüm gayet iyiydi ama oğlum hiçbir zaman ii emmedi (doğdu doğalı iştahsız sadece 6 ay emdi) ayrıca çalışıyordum dedim. yine bi şey demedi. çok sever her şeye müdahele etmeyi. eve bi şey alırım fiyat sorar ona neyse acaba.

Benimde görümcem var, bende görümceyim ama allahtan hiç böyle dertlerim olmadı. Ne kendi yengeme bişey derim, ne benim görümcem bana..takma yaa boşver kendi kocanın çayını doldur gerisini görmezlikten gel. Ben görümcenin evine de gitsem herkesin çayını dolduruyorum valla.. ama k.validede büyük işlerde filan o kadar girişmem gerektiği kadar sadece kendimi paralayamam valla hiç en iyisi sende böyle yap bişey yapıyomuş gibi görün ama yapma:)

Canım zaten çok sık görüşmüyormuşsunuz. Aynı evde yaşayanlar var. haline şükretmelisin.
bence tartışmaya girme yoksa eşinle aran bozulur.

Back
X