Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlarbir olay anlatıyım şimdi size.
5 yıldır evliyım ben 5 yıl once nişanlıyken ev için tül perde bakmaya gittik 4 görümcem ve annemle beraber neyse ben begendiklerimin siparişini verdim yatak odası tül perdesi oturma odası salon felan filan 10 gün sonra hazır dedi mefruşatcı ok. dedim
aradan 10 gün geçti bide ne göreyim benim salon perdem benım begendiğim değil yatak odasınınkiyle aynı sadece renk değişikliği var.mefruşatcıyı aradım bu benim perdem değil dedim yok hayır siz istediniz dedi.herhalde karışıklık oldu dedim baktım odaya ya yakıştı fena olmadı çok olayı karıştırmadım.
Evlendikten bir yıl sonra görümcem dediki perdelerini değiştirmiştim kızdınmı? hiç görümcelik yapmazsam aklımda kalacaktı bende böle yapıyım dedim dedi tabi gülerek.....(kendisiyle aynı şehirde değiliz bir yıl sonra yeni gormüştü beni)
yok dedim abla niye kızıyım canın sağ olsun yap sen görümceliğini dert olmasın içine
O zamn neyse demiştim ama şimdi her perdeleri yıkamamda cam silmemde aklıma geliyor ve ne kadar iyiyymişim vakti zamnında diyorum kendi kendime
Demekki zamnla birikiyor başları probelm değil yani..Çok samimi olmayacaksın görümce kısmıyla
Kocam kalitesiz seyler kulanmami/ giymemden hoslanmiyor diye de bir daha
ohhhh be! benim ne guzel kimsem yok![]()
en güzeli kimsesiz olacak,az olucak öz olucak ah anacıgımı dinleseydim çok söyledi hala da söyler ya eksik olmasın![]()
Bizde de tam tersiGelinin evine bile gitsek kendi yemeğimizi çayımızı kendimiz yapıp bulaşığımızı da yine kendimiz yıkıyoruz.
eski konularına bakarsan, konu sahibinin görümceleri de konu sahibinin evinde kendi yemeklerini yapıp bulaşıklarını yıkıyor![]()
O zaman bu konu ne alaka diyeceğim. Bizim gelin yediği tabağı mutfağa götürmez, yattığı yatağı bile annem toplar. Pek benzemiyor bence![]()
kötü gelinde vardır kötü görümcede .illaki gelin madur görümce cadı veya tam tersi bi durum yokO zaman bu konu ne alaka diyeceğim. Bizim gelin yediği tabağı mutfağa götürmez, yattığı yatağı bile annem toplar. Pek benzemiyor bence![]()
kaynanayla yaşasa o da olur belki.
mokoko'ya üzülüyorum aslında,sürekli o onu dedi,şu bunu dedi diye düşünüp durmak zor olsa gerek.
iyisini ne gördüm ne duydum bu kv nin yada görümcenin (kimse üzerine alınmasın)
ben evliliğinin ik 9 ayı eşim ile birikte sonraki 6 ayı ise eşim iş nedeni ile çok uzak bir şehirde iken kv, kp ve kaynım ile yaşadım (tabi birde bu 15 ay içinde toplam 10 ay kp imin babası da aile saadetimizi(!) taçlandırdı. her biri 9 kaplan gücünde olan bu kayınailemin çilesinide çok çektim onların 20 25 kişilik aile ziyafetlerinde (ki haftada en az 4 kere yapılır) tüm hizmeti tek başıma rambo misali yaptım bir kere de bir allahın kulu şu çayı bari ben doldurayım dememiştir. hiç unutmam kaynım kısa dönem askerliğini yapıp döndüğünde davul fırın tepsilerinde pandispanya yapıp o ebatta pasta yaptım, özlemiştir dediler 1 kasa hamsiyi tek başıma temizleyip hem buğulama hem tavasını yaptım gece 4 e kadar meyvesi çerezi çayı kahvesi her servislerine koştum bulaşık bittiğinde sabahın 6sıydı ama değil yaptığım pastanın tadına bakmak yemek yemeye fırsatım olmadı o akşam tam otomatik gelindim (kayınvalidemin deyimiyle oğlu ona bulaşık makinesi alana kadar onun bulaşık makinesi idim).
ilk zamanlar en azından görümcem yok diye sevinirdim ama sonra o eksiğim de tamamlandı eşimin kuzeni biz kendi evimize (eşimin gittiği uzak şehirde) taşındığımızın 7-8 ay sonrası üniv.ye gitmek için yanımıza geldi
kız çocuğu ve muhafazakar aile olunca ve bende üniv. zamanı maddi manevi zorluklarımı hatırlayınca en başta ben istedim gelmesini ilk başlarda çok iyiydik kızkardeşim gibi gördüm korudum kolladım evimde kırılan bozulan ne olsa (ki eşim çok kızar ve kuzenide çok sakar ve savurgandır) suçu üstüme aldım ama görümce kısmına yaranabilir misin? asla yaranamassın evimden kendi isteği ile ayrıldığı akşam (bana tahammül edemiyormuş) o gittikten 2 saat sonra facebook mesajlarımın didik didik edildiği; olur da eski sevgilim falan bana mesaj yazmış olur mu acaba diye araştırdığını eşimden öğrendim ve şok oldum. bu kıza sabah kahvaltısına kadar hazırlar, işe gider günlük yemek paramı harcamaz ve onu çok istediği hayranı olduğu vampir filmine götürmek için biriktirir, film çıkışı tatlıcıya götürür, makyaj malzemesine özeniyor diye o yemeyip biriktirdiğim yemek paralarından ona istediklerini alırdım. ama böyle muameleye layık görülmüşüm. bana tahammül edememesinin sebebide 2 kere emrivaki yapıp abisine söylemeden sadece bana söyleyip arkadaşlarında yatıya kalmıştı tabi abisi bana sormadan izin verme kız bize emanet ben arkadaşlarında kalmak istediğinde annesi ve babasından izin alacağıma söz verdim ailesine dedi bende bunu ona açıkladım.
ben abisini doldurmuşum ailesini kışkırtmışım... oysa ki o bana sana tahammül edemiyorum deyip evimi terk ettiğinde ailesine uygun bir dille izah edelim diye eşimi yatıştırdım ve 2 ay sonra kaynımın düğününde ailesini tekrar bizde kalabileceğini söyleyip kendine de hatalarını söyleyip evim sana her zaman açık diyecekken ailemi, evliliğimi dinamitlemeye çalıştığını öğrendim. allahtan eşime karşı en ufak bir ihanetim olmadıda birşey yapamadı. tabi eşiminde bana olan inancı ve güvenide var sağolsun.
sonuç ilahi adalet oldu gerçekleri eşim ailesinin önünde yüzüne vurunca ailesi özür dileyip onu okula yollamaktan vazgeçti.
yani demem o ki kayın aile üyeleri için çıkılabilecek en yüksek mertebe "el kızı" mertebesidir. o mertebe de her geline nasip olmaz benim gibi damızlık bulaşık makinesi olarak kalabiliyor insan...
konu sahibine de allahtan sabır diliyorum...