Görümcem doğurdu.Şimdi hastahanede ziyaretine gideyim mi. Cok acill cvp lütfen

maize

İki güzel kız annesi
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
379
111
323
Merhama kizlar
Bugun gorumcem sezeryan ile dogum yapti.aslında normal istiyodu doğmayinca sezeryana almislar. Ama kayinvalidem bana hic haber vermedi. Aynı binada oturuyoz giderken demedi. Dün gorumcem ile konustum kontrolu vardı dogru dürüst cevap bilr vermedi. Dr yarin gel olmassa sezeryan olsun demis. Ya o kadar sinirlen dim ki beni heseba almamalari. Daha ilk hamileligunden itibaren hep doğuma bende gelirim diyodum ada bakariz diyo du. Cok istedim yanlarinda olmak bebegi ilk gorenlerden olmak o atmosferde olamak isterdim yani.
Kayin validem bugun aradi saat 2 de gorumcemi birazdan doğuma alacaklarmis bana diyo aksam esimle gelirken kahve makinesi ile kahve getir diye. Saat 9 dan belli ordalar bana demiyo bile. Bu kadar yakindan ilgilendigim hâlde. Neyse dedim annr şimdi geleyim. Yok gerek yok dedi. Dedim kim var teyzezelerimiz varmis. Dedim e geçerken benide alsalarmis. E zaten birsey yapmiyoz bizde dedi. Kapattik ama cok zoruma gitti. Aramadim doğduğumu diye. Iki saat sonra teyzemiz aradi doğmuş diye. Iyi masallah dedim sadece sormadim nasillar diye.anlamislardir kizdigimi.
Şimdi size sorum esim birazdan eve gelecek kahve makinesini almak için. Sizce bende gideyim mi. Sabah cok kararliydim gitmemek icin. Ama simdi öfkeyle kalkıp zararla oturmak istemiyorum.

Doğuma anne dışındaki akrabaların çağrılmasına karşıyım ben de. Bebek doğup anne biraz kendine geldikten sonra misafirler gelmeli. Ben de doğuma giderken sadece annem ve eşim vardı yanımda kardeşlerimi bile doğumdan sonra çağırdık. Çok büyütülecek birşey değil , canınız gitmek istiyorsa şimdi gidin istemiyorsa yarın gidersiniz.

Ama iyide zaten benim disimda herkez oradaydi. Gorumcemin gorumceleri. Teyzelerimiz. Bizim burda gidilir yakin cevre. Yani bi ben mi fazlalik yapmisim

Bence afbuyurun ama tavşan daga kusmus dagin haberi olmamis olaylari akli basinda yetiskinlere uygun bir davranis bicimi olarak gormuyorum

Belki dogal olarak hakli bir kırgınlıgınız vardir ama dusunun ki si nasil ki onlara kusup nedenini soylemiyorsaniz ki her ne kadar dogru olmasada belki onlarda kendiletince boyle bir seyden tavır almış olamazlar mi

Nacizane fikrim bence gidin en guzel sekilde tebrik edin yardimcı olabileceginiz ne varsa yapın ve uygun zaman ve ortakda durumu ve kırgınlıgınızı buna neden olacak bir davranisinizin olup olmadigini sorun derim tabi bunu dogru yada yalnis gormekte sizin dusunceniz

Sunada deginmeden gecemiycem herkesin cevresinde vardir nedenini soylemeden kusrn ama karsisindakininde kustugunu anlamasini isteywn insanlar

Kusura bakmayin ama kimse muneccim degil kimsenim hal tavrimdan anliyamiuoriz yeri geliyor karsimizdakini farkinda olmadan kirabiliyoruz

Ama boyle durumlarda karsi taraf kirginliginin nedenini soylese kıran tarafta durumu bilse belkide onunda kendine gore aciklamasi olacak

Belki hatasinin farkinda degildir hatasini anlayip ozur dileyecek
Belkide onunda kendine gore anlatmasi gefeken durumlar vardir

Ben susup kusmekten kimseye hayir gelecegini sanmiyorum çevremde o kadar varki tavir alip kustukten sonra her iki tarafinda yanlis anlasilmalar buyuyup ortada seferogullari telliogullari olayina donuyor

Atalarimiz bisuna dememis İNSANLAR KONUŞA KONUŞA ANLAŞILR

Bende kizardim ama simdi sevinclerini bozmayin gidin usul neyse yapin gelin yeri gelir sizde hamilesiniz ;)

Ama iyide zaten benim disimda herkez oradaydi. Gorumcemin gorumceleri. Teyzelerimiz. Bizim burda gidilir yakin cevre. Yani bi ben mi fazlalik yapmisim
Anladım ama boşver sende umrunda olmamış gibi davran
Gidin geçmiş olsun deyin çok fazla içli dışlı olmayın
Sorarlarsa da bi benmi fazlalık yaptım da haber vermeye tenezzül etmediniz dersin

Git geçmiş olsun de, çıkın gelin.
Sitem etmenin ne yeri ne de zamanı değil.
Sonra arana mesafeni koyarsın, ona göre ilgi alakan olur.

Bence afbuyurun ama tavşan daga kusmus dagin haberi olmamis olaylari akli basinda yetiskinlere uygun bir davranis bicimi olarak gormuyorum

Belki dogal olarak hakli bir kırgınlıgınız vardir ama dusunun ki si nasil ki onlara kusup nedenini soylemiyorsaniz ki her ne kadar dogru olmasada belki onlarda kendiletince boyle bir seyden tavır almış olamazlar mi

Nacizane fikrim bence gidin en guzel sekilde tebrik edin yardimcı olabileceginiz ne varsa yapın ve uygun zaman ve ortakda durumu ve kırgınlıgınızı buna neden olacak bir davranisinizin olup olmadigini sorun derim tabi bunu dogru yada yalnis gormekte sizin dusunceniz

Sunada deginmeden gecemiycem herkesin cevresinde vardir nedenini soylemeden kusrn ama karsisindakininde kustugunu anlamasini isteywn insanlar

Kusura bakmayin ama kimse muneccim degil kimsenim hal tavrimdan anliyamiuoriz yeri geliyor karsimizdakini farkinda olmadan kirabiliyoruz

Ama boyle durumlarda karsi taraf kirginliginin nedenini soylese kıran tarafta durumu bilse belkide onunda kendine gore aciklamasi olacak

Belki hatasinin farkinda degildir hatasini anlayip ozur dileyecek
Belkide onunda kendine gore anlatmasi gefeken durumlar vardir

Ben susup kusmekten kimseye hayir gelecegini sanmiyorum çevremde o kadar varki tavir alip kustukten sonra her iki tarafinda yanlis anlasilmalar buyuyup ortada seferogullari telliogullari olayina donuyor

Atalarimiz bisuna dememis İNSANLAR KONUŞA KONUŞA ANLAŞILR
Haklisiniz ama. Bunlar sadece yazdiklarim
Birde hissettiklerim var. Resmen her kez oradayken beni cagirmadilar ki en basindan belli bende yaninda olmak istediğimi söylemistim. Ve teyzemi aradiginda bende ses tonumdan ve ilgisizligimden kızdigimi belli ettirdim. Yani tavsan daga küsmüs ama dağın haberi var.
Benim sorum acaba onlar beni heseba almadilar. Bende almiyayim. Yani belliki istediler beni o yüzden gitmek istemiyorum acikcasi

Merhama kizlar
Bugun gorumcem sezeryan ile dogum yapti.aslında normal istiyodu doğmayinca sezeryana almislar. Ama kayinvalidem bana hic haber vermedi. Aynı binada oturuyoz giderken demedi. Dün gorumcem ile konustum kontrolu vardı dogru dürüst cevap bilr vermedi. Dr yarin gel olmassa sezeryan olsun demis. Ya o kadar sinirlen dim ki beni heseba almamalari. Daha ilk hamileligunden itibaren hep doğuma bende gelirim diyodum ada bakariz diyo du. Cok istedim yanlarinda olmak bebegi ilk gorenlerden olmak o atmosferde olamak isterdim yani.
Kayin validem bugun aradi saat 2 de gorumcemi birazdan doğuma alacaklarmis bana diyo aksam esimle gelirken kahve makinesi ile kahve getir diye. Saat 9 dan belli ordalar bana demiyo bile. Bu kadar yakindan ilgilendigim hâlde. Neyse dedim annr şimdi geleyim. Yok gerek yok dedi. Dedim kim var teyzezelerimiz varmis. Dedim e geçerken benide alsalarmis. E zaten birsey yapmiyoz bizde dedi. Kapattik ama cok zoruma gitti. Aramadim doğduğumu diye. Iki saat sonra teyzemiz aradi doğmuş diye. Iyi masallah dedim sadece sormadim nasillar diye.anlamislardir kizdigimi.
Şimdi size sorum esim birazdan eve gelecek kahve makinesini almak için. Sizce bende gideyim mi. Sabah cok kararliydim gitmemek icin. Ama simdi öfkeyle kalkıp zararla oturmak istemiyorum.
gitme eşinide gönderme. ki böyle bir durumda eşinin gitmemesi lazım çünkü size terbiyesizlik yapılmış

Benim bu gibi olaylarda düsturum şudur ;
O kendi görgüsüne , terbiyesine yakışanı yapmış ,
Ben kendime yakışanı yaparım.
İki doğum yaptım , eşimin ailesinden yakın birisi, hastaneye ziyarete gelmediği gibi tebrik için aramadı bile ,
Ama bugün o kişi doğum yapsa hediyemi pastamı alır giderim, çünkü ben doğum yapan yakınlarıma hep bunu yaparım .. Aksi takdirde içim rahat etmez.
Siz de kendinize yakışanı ve kalbinizden gerçekten geçeni yapın, boşver onlar kötü düşüncelerinden kendileri utansın.

eviniz uzakta olsaydı anlardım ama aynı binada oturuyorsunuz kayınvalidenizle ,görümceniz de sizn bir kız kardeşiniz yada ablanız yerinde haber vermemeleri üstelikte geleyim demenize rağmen gerek yok demeleri ayıp bence.aranız nasıl görümcenizle acaba omu istemedi gelmenizi.eşinizle gidin tebriğinizi edin.ne uzak ne yakın durun.gitmezseniz bu sefer siz suçlu olursunuz ama kayınvalidenizle diyoloğunuz samimi ise sorun bir kaç gün sonra sebebini ben bile merak ettim.

belkide gercekten cok telasli oldu sadece yanindakiler o sirada gorustukleri vs gitti yanina. ilerde basina is acar soguk durman gitmemen vs hakliyken haksiz olursun.

Sen hamile olduğun icin gelme demişlerdir .sen uzme canini esin gelince beraber gidin.kafaya sadece toka tak.
Kendi dogumunada fazla insan gelmesin bence , benim dogumumda 7 sülale geldiydi ben bide onlari düsunüyordum çabuk dogsun diye :KK45:

Hamilesin diye çağırmamış olabilirler mi yorulma diye? Ki telefonla doğuma gireceğini falan söylememiş bile.

Ben doğumuma kalabalık istemiyorum mesela. Dıdının dıdısını çağırmam. Ama anlaşılan orada bir tek sen yokmuşsun gerçekten.

Gidersen de çok fazla durma bence. Hiç bir şeye de karışıp yardım etme çık gel.

Bence küsmeyin dogum bu herkes kendi derdinde kaynananizda kimbilir ne düsünceyle evden cikti sonucta sezeryanda bi ameliyat bunda bi kötülük arama
hem bastan beri seni görümcen tabiri caizse sallamış gelirim doğuma demişsin bakarız demiş neden ısrar edıyorsunki insan bu durumda bi eşini bide annesini görmek istiyor inan teyzelerde duymus gitmislerdir zannetmiyorumki sizin gibi davet beklesinler sizde duydunuz geleyimmi niye soruyonuz gitseydiniz bence

Tabi ki gitmelisiniz.bu arada siz de hamilesiniz ne güzel 'gel gel 'diye tuturmamışlar işte.fazla samimiyete gerek yok.

Back
X