Görümcem eşimin bana olan ilgisini kıskanıyor

drdepresyon

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
306
20
318
Çorum
arkadaşlar merhabalar
ben 2 aylık nişanlıyım tayinimiz için nikah da yaptık.eşimi seviyorum fakat görümcemle sıkıntılıyım,kendisi yeni boşanmış 2 çocuğu ile baba evine döndü,eşimin bana ilgisini bana yapılan hürmeti hep kıskanıyor.ben eşimin ailesinden birşey istemedim,onlarda tüm masrafları zaten bize bıraktılar,görümceme destek oluyorlar ama bana karşı saygılılar.görümcem sürekli bana laf dokunduruyor eşim ve kayınvaldem onu uyarınca bu sefer kuzeniyle laf çarpıyor bana,nikahımda yüzü hiç gülmedi hep tavır yaptı.ben sessiz kalıyorum eşim zaten benim arkamda olduğunu gösteriyor ama ben nasıl tavır sergilemeliyim bilmiyorum.

canım bence eşinle konuş görümcenle de fazla samimi olmamaya bak
herşey eşde bitio böle şeylerde aslında
eşin seni asla ezdirmemeli tavrını koysun görümcene

Fazla muhattap olmamayı deneyin. saygıda kusur etmeyin size büyük bir saygısızlık yapmadıkça ki haklı olan pozisyonunuzu koruyun. eşinizde zaten arkanızdaymış en önemlisi bu

EŞİMİN AKRABALARI BENİ BEĞENDİLER,ÖVÜYORLAR GÖRÜMCEM DE HERKESE BENİ KÖTÜLÜYOR
ev tutma meselemiz var bir de benim annem vefat etti o yüzden çocuğum olursa bana destek olsunlar diye onlara yakın tutayım diyorum ama siz ne dersiniz,KAYINVALİDEME AÇIKÇA SÖYLEDİM DESTEK OLURSANIZ SİZE YAKIN TUTALIM DEDİM O DA TAMAM DEDİ YALNIZ BANA EV İŞLERİ İÇİN KADIN TUTARSIN DEDİ BEN DE CANINSAĞOLSUN DEDİM AMA GÖRÜMCEM İŞTE BAKALIM

Son düzenleme:
görümcen boşanmış iki çocukla baba evine geri dönmüş.
sende mutlu mesut karşısında duruyosun. tabi kıskanır, çekemez, ona buna kötüler.
o içinde neler yaşıyodur Allah bilir. belkide boşandı diye herkes onu kötü biliyor.
oda bunun hırsını senden çıkarıyor.
fazla yakın olma derim ben.
heleki onun yanında eşinle pek samimide olma.
eşini bu konuda uyar, ablan rahatsız olabilir de.
o somurtuyosa sende somurt.
iyiden iyiye çephe lamasın.
olur olmaz işler yapar, yuvanı bozmaya kalkar.
eşine olan hıncını sizden çıkarabilir.
temkinli davranmakta yarar var.

hatta çok rahatsızsan, eşinle konuşta görümccen düzenli olarak bi psikolaga gitsin.
belkide hala bu durumu sindiremiyordur.
herkes mutlu, ben mutsuzum bile diye düşüne bilir.
bekar insanlar bile etrafında bazen mutlu çift görmek istemezken, o da sizi çekemiyor olabilir.
bu durumu kayınvalden kayınpederinde fark etmiş olmalı.
sonuçta aynı evde yaşıyorlar.
onların gözlemi daha farklı olur.
boşuna arkanda değiller o zaman..

aman hic takma,kiskandigi ap acik belli,yoksa ne diye durduk yere laf carpsin...Varmi bir aciklamasi..O ayrilmis,baba evinde..
sen evlisin,esinin yaninda..Kiskanmasi normal..Bence kiskanilmak guzel..Onun yaninda daha siki fiki ol esinle..:)kendisi mutsuz diye kimseyi mutsuz etmesi gerekmiyor..

Son düzenleme:
Gorumcen bosandi diye kimse mutlu olmayacak mi yaa?kardesin sonucta el oglu degil ki..neden cekemiyor anlamadim,,bosanmanin verdigi depresif bir surectir diye dusun canim..cok ciddiye alma,destek olmaya calis..:7:

hiç kaale alma, tahminimce yuvası bozulduğu için stresi sıkıntısı var sana sardırmış, senden bişey görmeyince birsüre sonra kendine yeni bir uğraşı bulur

Canım siz artık bir ailesiniz. Ve aileler bugünler içindir. Boşanma ne kadar kolay olursa olsun insanda bir travma etkisi yaratıyor. Sen onun yengesisin. O sana ne kadar ters davranırsa davransın sen hem biraz mesafeli hem de yakın olmaya çalış. Dışarı filan çıkar. Yazıktır, o yaştan sonra baba evine dönmek kolay değil. Sana yaptığı şey haksızlık ancak sen de onun ailesisin. Onu kucaklamak, yalnız olmadığını hissettirmek lazım. Hiç kimse, hiçbir canlı sevgiye kayıtsız kalamaz. Biraz sabırla güleryüzle halledilmeyecek çok az problem var şu hayatta.

Canım siz artık bir ailesiniz. Ve aileler bugünler içindir. Boşanma ne kadar kolay olursa olsun insanda bir travma etkisi yaratıyor. Sen onun yengesisin. O sana ne kadar ters davranırsa davransın sen hem biraz mesafeli hem de yakın olmaya çalış. Dışarı filan çıkar. Yazıktır, o yaştan sonra baba evine dönmek kolay değil. Sana yaptığı şey haksızlık ancak sen de onun ailesisin. Onu kucaklamak, yalnız olmadığını hissettirmek lazım. Hiç kimse, hiçbir canlı sevgiye kayıtsız kalamaz. Biraz sabırla güleryüzle halledilmeyecek çok az problem var şu hayatta.

cok güzel anlatmışsınız,sevgiyle halledilmeyecek hiçbir şey yok şu ölümlü dünyada:46::46::46:

inanki yaptım canım,çocuklarını hediyelere boğdum,gezmelere götürdüm ama nafile Allah ıslah etsin ne diyeyim
eşim beni korudukça daha da hırslanıyor

Eşine durumdan güzel bir uslupla bahset gerisini takma kafana.
Boşanmanın verdiği bir huzursuzluktur belki de.
Sana değil ama kendi yaşayamadıklarına siz de gördükçe hırslanıyordur bence.
Geçecek diye düşün...

arkadaşlar merhabalar
ben 2 aylık nişanlıyım tayinimiz için nikah da yaptık.eşimi seviyorum fakat görümcemle sıkıntılıyım,kendisi yeni boşanmış 2 çocuğu ile baba evine döndü,eşimin bana ilgisini bana yapılan hürmeti hep kıskanıyor.ben eşimin ailesinden birşey istemedim,onlarda tüm masrafları zaten bize bıraktılar,görümceme destek oluyorlar ama bana karşı saygılılar.görümcem sürekli bana laf dokunduruyor eşim ve kayınvaldem onu uyarınca bu sefer kuzeniyle laf çarpıyor bana,nikahımda yüzü hiç gülmedi hep tavır yaptı.ben sessiz kalıyorum eşim zaten benim arkamda olduğunu gösteriyor ama ben nasıl tavır sergilemeliyim bilmiyorum.

seninle aynı durumda olan kuzenim var
onunda görümcesi bosanmış
onlarda nikah yaptılar
dügüne var biraz daha
ama sorun bitmior malesef aralarında

benzer sorunları ben de yaşadım, ama görümcemin mutlu mesut yuvası vardı. kıskançlığından mıdır başka bir şeyliğinden midir bilmiyorum da herkesin ortasında saçma sapan esprilerle beni rezil etmeye çalışmalar, yemeğin ortasında olmayacak şeyler söyleyip küçük düşürmeye çalışmalar,eşimle beraber gitmeyi planladığımız alışverişe (eşim için yapılacaktı bu alışveriş) ben annemlerdeyken beraber gitmeler, eşimin kıyafetine karışmalar hani bir ara kuma falan mı geldi acaba diye düşünmeye başladım.

bu durumlarda yapılacak şey mesafeni korumak, kendinden taviz vermeden saygını göstermek. sorun eşinizde biter genelde. bazen eşlerimiz ziyadesiyle odun olabiliyorlar ve durumu, insanların (özellikle kadınların) ne yapmaya çalıştığını gerçekte göremeyebiliyorlar. anlatsak da sızlansak da sizi bir şekilde yatıştırmayı başarabiliyorlar.ama eninde sonunda durumu çözecek olan eşlerimiz, dediğim gibi bu süreç içinde yapılacak şey mesafeni korumak, kendinden taviz vermeden saygını göstermek.

sevgiler. :)

Back
X