Görümcem hamile olduğum mi tavırlı ?

Hifaa

13.10.2015 :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2015
4.837
11.561
208
31
Duzenleme güncel 16. Sayfada arkadaslar toplu cevap olsun ....
Selam kızlar
Konu görümcem ve kayinvalidecim. kızlar benim görümcem 3 yıllık evli 1 yildan beri çocuk istiyorlar ama çocuğu olmuyor bütün tahlilleri yapıldı eşinde de kendinde bir problem yok tedavi için her türlü ilacı kullandı 2 defa da aşılama yapıldı ama tutmadı maalesef... Ben görümceme soramam noldu yengem sorun neymiş diye bı yilda bnm çocuğum olmadı her soran olduğunda icim giderdi canım yanardi o yüzden bende canı sıkılmasın diye kayinvalideme sorarım sadece gorumcemin yanında konuyu açmam ki kırılmasın.. simdi çok şükür ikinci hamileligim kızım var 4 yaşında kızımı da çok sever ama hamile olduğumu duyduğundan beri kızıma eşime bana mesafeli ve soğuk artık bende mesafeliyim
Aslında ilk başta biz hamile olduğumu soylemedik çünkü eltim hamileyken baya sitem etmişti bende biraz vakit geçsin tam herşey belli olsun biraz zaman geçsin söyleyelim diye söylemedim ki benden önce eşim sakın söyleme dedi.. geçen ay eşimin akrabasinin düğünü vardı bı gün önce kanamam geldi düsük riski yaşadım ve gidemedim eşim de söylemiş o hafta herkese bir hafta sonra doktor kontrolünden sonra kv ye gittim görümcem oradaydı yüzüme bakmadı tokalasmaya felan ben gittim ayağına annesine hadi anne yürüyüşe gidelim dedi ve hiç biri neyin var doktor ne dedi hayırlı olsun geçmiş olsun hiç bişey demeden koydular gittiler iki saat kadr yürüyüşten döndüler görümcem evine gitmiş o varken soğuk duran kv o gidince yüzüme gülmeye başladı hal hatır sormak yine yok belki başka bişey vardır dedim sustum geçen hafta yine ordaydım gorumcemle kv analı kızlı mutfaktan çıkıp yüzüme bakmadılar eşim aradı gorumcemin doğru düzgün konuşmadı akşam oldu yemekte sofraya yanaşmadı sadece eşi yedi sonra da gittiler bnm kv yine kızı gidince yüzüme bakmaya başladı bu sefer bnm canım sıkıldı artık iyice soğudum onlara karşı bişey de demiyorum ama napabilirim onu da bilmiyorum ...
Sizce yanlış mı anlıyorum yani bnm Hüsnü kuruntum mu???

Son düzenleme:
Anlıyorum ama bana ters geliyor aynı şeyleri bende yaşadım 5 yıl önce eltim o zaman da doğum yaptı ama ben kimseye tavır yapmadım bana ters geliyor heralde

herkesin ruh hali, düşünce yapısı seninle aynı olamaz. kendince haklısın ama demek ki o bunu takıntı haline getiriyor ve üzülüyor. kv de annesi olduğu için kızı varken bebek mevzusunu açmak istemiyor belli ki. bırak mesafeli olsun, bırak sormasın. sana zararı olmadıkça kafaya takma.

Çocuk hasreti çeken gorumceniz, siz mutluluğu yasayan tarafsınız. Bu durumda üzüntüyü paylaşmak ve bir süre kendi haline bırakmak gerekmez mi ? Onun yerine koyun kendinizi kim olsa istemsizce benzer hareketleri sergiler. Bu forumda bu konuda aynı şeyleri kaç defa söyledim bilmiyorum ama yine söyleyeceğim çocuk hasreti çeken insanlardan anlayış, ilgi alaka beklemek kadar bana saçma gelen bir şey yok, bu kadar mı empati yoksunu olduk biz anlamıyorum.

Belki gec paylastiginiz icin uzulmustur. Yasadigi cok uzucu bir durum ayni seyleri yasadim bende 5 sene bekledim. Siz bu durumu çok kafaya takmayin. Bir sure sonra tavri normallesecektir.
İnşallah gerçekten çok dua ediyorum Allah'ım gönüllerince versin

Çocuk hasreti çeken gorumceniz, siz mutluluğu yasayan tarafsınız. Bu durumda üzüntüyü paylaşmak ve bir süre kendi haline bırakmak gerekmez mi ? Onun yerine koyun kendinizi kim olsa istemsizce benzer hareketleri sergiler. Bu forumda bu konuda aynı şeyleri kaç defa söyledim bilmiyorum ama yine söyleyeceğim çocuk hasreti çeken insanlardan anlayış, ilgi alaka beklemek kadar bana saçma gelen bir şey yok, bu kadar mı empati yoksunu olduk biz anlamıyorum.
Aynı şeyleri ben de yaşadım ama kimseye tavır yapmadım ilgi beklemiyorum ama sormazsa sormasin normal davransin yanlış düşünüyorum demek ki

Aynı şeyleri tahmin edebiliyorum bende de oldu birinin hamile falan olduğunu duysam görsem bi tuhaf olurdum sanki başkalarının bana nispet yaparcasına olduğunu düşünürdüm. Tavırları normal değil evet kv arada kalmış gibi geldi bana bırakın siz hiç bozuntuya vermeyin size ve yuvanıza eşinize bi zarar vermedikleri müddetçe.
Ama çok içerlediyseniz eğer görümce değil de kv ile konuşabilirsiniz..

3 yıldır benimde olmuyor eşimin ailesinde de tek evli eşim benim ailemde tek evli benim böyle bir durumu aile içinde yaşamadım benden sonra evlenen arkadaşlarım ikinciyi doğurdu ve hep ilk zamanlarda ban söylediler saklasalardı çok ama çok kırılırdım acaba benim yok nazarım değer diye mi düşünüyor diye o yüzden bence çocuğu olmayan kişiden saklamak yerine direk söylenmeli sakladığınızda karşı taraf bence alınır yine de üstüne gitmeyin siz bişey yokmuş gibi hiç çocuk muhabbeti açmadan konuşun kısa zamanda Allah onada nasib eder inşallah

İyi de size neden soğuk davranıyor anlamadım? Daha bir yıldır istiyormuş pardon da ona mı soracaksınız çocuk yapıp yapmayacağınızı? Veren Allah sonuçta. Benim 6 yıla yakın olmadı hiç böyle triplere girmedim.
Ben olsam direk sorarım. Ayrıca habire de gitmem. Böyle muamele görüyorsam neden gideyim ki?

Selam kızlar
Konu görümcem ve kayinvalidecim. kızlar benim görümcem 3 yıllık evli 1 yildan beri çocuk istiyorlar ama çocuğu olmuyor bütün tahlilleri yapıldı eşinde de kendinde bir problem yok tedavi için her türlü ilacı kullandı 2 defa da aşılama yapıldı ama tutmadı maalesef... Ben görümceme soramam noldu yengem sorun neymiş diye bı yilda bnm çocuğum olmadı her soran olduğunda icim giderdi canım yanardi o yüzden bende canı sıkılmasın diye kayinvalideme sorarım sadece gorumcemin yanında konuyu açmam ki kırılmasın.. simdi çok şükür ikinci hamileligim kızım var 4 yaşında kızımı da çok sever ama hamile olduğumu duyduğundan beri kızıma eşime bana mesafeli ve soğuk artık bende mesafeliyim
Aslında ilk başta biz hamile olduğumu soylemedik çünkü eltim hamileyken baya sitem etmişti bende biraz vakit geçsin tam herşey belli olsun biraz zaman geçsin söyleyelim diye söylemedim ki benden önce eşim sakın söyleme dedi.. geçen ay eşimin akrabasinin düğünü vardı bı gün önce kanamam geldi düsük riski yaşadım ve gidemedim eşim de söylemiş o hafta herkese bir hafta sonra doktor kontrolünden sonra kv ye gittim görümcem oradaydı yüzüme bakmadı tokalasmaya felan ben gittim ayağına annesine hadi anne yürüyüşe gidelim dedi ve hiç biri neyin var doktor ne dedi hayırlı olsun geçmiş olsun hiç bişey demeden koydular gittiler iki saat kadr yürüyüşten döndüler görümcem evine gitmiş o varken soğuk duran kv o gidince yüzüme gülmeye başladı hal hatır sormak yine yok belki başka bişey vardır dedim sustum geçen hafta yine ordaydım gorumcemle kv analı kızlı mutfaktan çıkıp yüzüme bakmadılar eşim aradı gorumcemin doğru düzgün konuşmadı akşam oldu yemekte sofraya yanaşmadı sadece eşi yedi sonra da gittiler bnm kv yine kızı gidince yüzüme bakmaya başladı bu sefer bnm canım sıkıldı artık iyice soğudum onlara karşı bişey de demiyorum ama napabilirim onu da bilmiyorum ...
Sizce yanlış mı anlıyorum yani bnm Hüsnü kuruntum mu???
Ben yaşamadım ama çevremden gördüğüm kadarıyla ya saklanıyo diye alınıyolar yada onların oluyo bizim olmuyo diye üzülüyolar iki ihtimal var. Kayınvaldenize sorsanız bi sorun mu var niye bana böyle davranıyo diye.

İyi de size neden soğuk davranıyor anlamadım? Daha bir yıldır istiyormuş pardon da ona mı soracaksınız çocuk yapıp yapmayacağınızı? Veren Allah sonuçta. Benim 6 yıla yakın olmadı hiç böyle triplere girmedim.
Ben olsam direk sorarım. Ayrıca habire de gitmem. Böyle muamele görüyorsam neden gideyim ki?

Tabiki kimse kimseye sormak zorunda değil kimsenin çocuğuda hiç kimseyi ilgilendirmez ama görümcesi bir yerde kardeşi sayılır neden benden gizlediler diye üzülüp hayıflanmış olabilir. Allah kimseye bu durumu yaşatmasın çok zor bir durum belki oda 3 senedir istiyor olmuyor ama 1 yıl diyor bilemeyiz . Her insanın yapısı farklı siz gayet normal davranırsınız kimisi üzülür kimisi tavır alır kimi görmezden gelir insanlar farklı

Acaba söylememiş olmanız zoruna gitmiş olabilir mi? Çünkü ben olsam abimin çocugu oluyor diye mutlu olurum ama benim kıskanıp üzüleceği düşünüp saklamaları çok zoruma giderdi.

Bende sizle aynı dusuncedeyim eşim zaten kardeşinin evine bir daha gitmeyecegini söylüyor biz annesine gidiyoruz o zaten her gün orda yoksa bende görüşmek istemiyorum belki bizi görmezse rahatlar

Ben yaşamadım ama çevremden gördüğüm kadarıyla ya saklanıyo diye alınıyolar yada onların oluyo bizim olmuyo diye üzülüyolar iki ihtimal var. Kayınvaldenize sorsanız bi sorun mu var niye bana böyle davranıyo diye.
Sormadım çünkü gerçekten kızları konusunda çok alinganlar bekarken de aynıydı evlendi yine aynı çocuklara çok bağırır neden böyle yapıyorsun deriz biz suçlu oluruz

Back
X