• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman ayrı eve çıkmak istesem hissetirsem kaynanam laf sokup sokup duruyor?

Bak kardesim bir insanin yasam alani ile söz hakki yoksa, aslinda evli bir birey degil, sadece baskasinin uzantisi oluyorsun. Bu kendi ailen olsun, esin olsun fark etmez. Biz esimin annesini babasini yanimiza aldik. Ayni binadalar ama ayri evleri var..ayni evin ici olmaz (yatili bakima muhtaclik yoksa). Kayinvalidenizin yasli haliyle tek basina kalmak istememesini anliyorum, ama böyle durumlarda hep en zayif koyun secilir ve tüm sorumluluk onun üstüne atilir. Siz kendi hayatinizi korumazsaniz kimse korumaz. "Annemin evi" diye baslasalar, "orda bir dur. Annenin evi var. Burasi benim evim diyeceksiniz". Siz sınırları cekeceksiniz. Dedigim gibi biz de sorumluluk almaktan kacmadik, ama bu bizim/benim koydugum sartlar cercevesinde oldu. Konuyu esinize biraksaniz muhtemelen böyle sürüp gider. Kayinvalide laf soksun, ama herkesin kendi hayatini yasamaya hakki var. En komigi hep kendi annesine babasina bakmayanlarin sira kendilerine gelince "anne babaya bakilmali" edebiyati yapmasi veya baskalarina akil vermeleri
Hay çok yaşa kendi anne baba kaynanaya vs bakmamıştir gençliğinde ama yaşlanınca bana baksınlar der
Bide ya en küçük yada ilk gelin bakacak en zayıf halka.kimse onu seçerler
EŞ yani(erkekte) çok şey bitiyor karısını ezdirir yanında durmazsa ayrı evde olsa da kaynana vs ezerde ezer kadını ama erkek duvar gibi dursa kimse bir ses edemez

Hay çok yaşa kendi anne baba kaynanaya vs bakmamıştir gençliğinde ama yaşlanınca bana baksınlar der
Bide ya en küçük yada ilk gelin bakacak en zayıf halka.kimse onu seçerler
EŞ yani(erkekte) çok şey bitiyor karısını ezdirir yanında durmazsa ayrı evde olsa da kaynana vs ezerde ezer kadını ama erkek duvar gibi dursa kimse bir ses edemez

Aynen öyle 🌸

Doğum gününde zaten eltim telegramdan bakmış doğum günüm diye niye geliyorsunuz ki zaten
Birde kimse bizi düşünmüyor evli olduğumuz da kabul etmiyor gibime geliyor bana göre eşim şimdiye kadar evlendikten sonra ne aldıysa aile eşyası oluyor
Geçen gün eltimde her aile evine zaten derin dondurucu lazım arada bizde gelir koyarız diyor
Eşimin aldı her ürün aile ürünü oluyor ama kendi eşleri bir eşya aldıklarında bizim eşyamız oluyor kendi eşyaları yani
O eltinin o ağzıni iyi bi yirtmak lazım da biz öyle kadınlar değiliz işte. Layıkı bulur cevabını verir bu terbiyesizliğin. Aile evi değil ki! siz de öyleyse madem derin dondurucuya kadar ortak, gel elektrik gaz su ortak ödeyelim diyiverseydiniz keşke. Aile ürünü olacaksa herkes ortak para koysun öyle alınsın öyle aile ürünü olsun oh ne ala memleket!!!! Siz de bence o evden taşının yarın bir gün taşınmak için eşyalarınızı toplarken büyük cingar çıkar gibime geldi

Kız senin kendi derdin ne çokmuş meğer sen abinin eşiyle falan uğraşacağına kaynananla uğraşsanya enerjini kaynanana sakla. bi kere en başta onun sözünü dinlememekle işe başla. o kim oluyor da ne giyeceğine karışıyor inadına çok açık giyin rahatsız et. kocana da bi kere tepki koymalısın sınır koymalısın sen neden kaynana varken kaynana yokmuş gibi evin tadını çıkarmaya ve kocanı mutlu etmeye çalışıyorsunki? göster ama elletme mantığı kocanı da dokundurma uzunca bi süre. kusura bakma de evde yalnız değiliz ses falan oluyor ben hiç rahat edemiyorum de, anneni kendi evine gönderene kadar veya bizden ayrı başka çözüm bulana kadar yapmayalım mümkünse ben zevk almıyorum de.
mesela kocan salonda film mi izlemek istedi direkt de ki yok canım ya ben sarmaş dolaş oturmak istiyorum ama annen birden odadan çıkıp geliyor çok rahatsız oluyorum ben odamda kitap falan okuycam takılıcam sen izle filmini de.
bak kaynanayla kocaya yola gelene kadar bu şekil yapıcaksın.

gelelim öbür aile bireylerine ve eltine. onlara da ağzının payını verip hadlerini bildireceksin konu açıldıkça. sürekli kaynanam bizle kalıyor kaynanam evimde kalıyor diye üstüne basa basa söyleyeceksin ki oranın kaynananın değil senin evin olduğunu anlasınlar. aile evi dediklerinde veya evdeki herhangi bi şeye karıştıklarında gül ve pardon burası benim evim ve ben böyle olmasını istiyorum tavsiye vermeyin de. vs vs vs. veya bir gün cinnet geçir ve annenin evine git kocanı da boşanmakla tehdit et. lütfen sümsük gibi durma bişeyler yap ben sinir oldum burda.

siz eşinizle daha önceden konuşmadınız mı evlenirken nasıl bir yaşama düzeni hayal ettiğinizi?
bence sizin anneniz de gelip sizde kalmaya başlasın; onların davranışlarına yorum yapsın. aynalama tekniği :D

Back
X