Görumcem ve kayinvalidemin beni düşuk gormesine dayanamiyorum

Nedenini soyliyim bn gorumcemle arami ilk evlendigim zamm yapmaya calistim o bnden 8 yas buyuk yol iz gostersin onun gorumcesine biz kardesiz dedigi g i bi bnde evet biz kardesiz diyebilmedigim icin..
Canım neden böyle bir beklentin var bilmiyorum yaşın küçük belki aklında pembiş mutlu aile tablosu vardı... ama gerçeklere bakmak lazım. No beklenti no cry unutma! Onlardan bir beklentin olmasın her zaman için mesafeli ol kv ile ana kız, görümce ile abla kardeş olma hayali kurma. Kendiliğinden olursa olur ama ASLA onlara yaranmaya çalışma lütfen! İnan böyle daha mutlu olacaksın sen bakış açını değiştirmelisin bana kalırsa :KK19:

Başkaları için -ki eğer değmiyorlarsa- uğraşmayı bi bırakın derim ben .kaynanıza ,görümcenize vs yaranmak için kendinizden ödün vermeyin herkes kendi işini kendi yapabilir ...ilgilenmeyin sizde yok sayın gitsin ...

Adı üstünde görücü usulü işte beğenmişler "biz bu kızı ezer her dediğimizi yaptırırızbi güzelde aşağılarız, alalım en iyisi" demişler ve almışlar

16 yıllık evli bir bayan olarak sana bir tavsiye vereyim,eğer mutlu olmak istiyorsan kimseyi umursama esinle kendine bak sen
Olunmuyor canım gorumceyle kardeş gibi olunmuyor 3 gorumcem var benden yaş olarak çok büyükler,ama ben onların kardeşi onlar benim ablam gibi olamadı
Eşimle mutluyum çok şükür kimse umrumda değil

Kocani önemse ne derlerse desinler sen onlarin umrunda degilsen niye onlar seninn umurunda sende onlar yokmus gibi davran baska türlü olmaz

Bosversene onu bunu sen esinle mutluysan gerisi bos.. Madem yanlizsin ailenden uzaksin kendine cevre yap arkadas edin ne yapicaksin görünceyi kaynanayi.. Evliligini böyle seyler icin yipratma

Erken yaşta hatalı bir karar vermişsiniz. Görücü usulü için o kadar erkenmiş ki.
Bana görücü usulü evlilikte ailelerde daha fazla karışmak istediklerini düşünüyorum. Çevremde aşık olup sevip evlenen kim varsa geline daha mesafeli ama daha saygılı davranıyorlar.
Benim kayınvalidem mesela bana gık diyemez oğlundan çekinir. Ama şimdi eşimin kardeşine kız bakıyor. Bakarken de sürekli alttan mesaj veriyor oğluna. Bak ev büyük sen bizle otur biz ayrı banyo da yapacağız birbirimizin katına girmeyiz hiç diye. Baktığı tüm kızlar da bunu kabul edebilecek kızlar mesela.
Diğer bir hatanız da kardeş ve anne gibi olacağınızı düşünmeniz. Muhtemelen bu niyetle çok anlayışlı ve yumuşak davrandınız tepenize bineceklerini düşündüler. Birden sertleşmeden ama dişini göstererek tepkini göstermeye başlamalısın. Seni ezemeyeceklerini ufak ufak tatlı sert belli etmelisin. Şimdi önünü alamazsan evliliğin ezim ezim ezilerek geçer.

ister görücü ister aşk evliliği olsun. bazı ailelerde kıskançlık ve tahammülsüzlüğün başka adıdır " düşük görmek". kendilerindeki "düşüklüğü" kapatmak için başkalarını eleştrir amiyane tabirle gömerler. ama gömdükleri insanlar kadar insanlıkları bile yoktur.iplemeyin kaale almayın mümkün mertebe uzak durmak lazım. eşinize de diyin anlaşamıyorum annen ve kardeşinle moralimi bozuyorlar ilişkiler saygı çerçevesinde kalsın fazla sokulmak istemiyorum onlara diyin.

kayınvalide ve görümce için bu üzüntü amaan siz de yani.. ne gerek var. beğenmiyorsan ne aldın madem diyeceksin dinlemeyeceksin onu

Üzüntunuz cok yersız
gorumcenız sizin için kardesiz bız demiş
ne kadar guzel işte
daha ne ıstıyorsunuz anlamadım kı ben

bence kendınız biraz alıngansınız
hıcbır sorun yok

Agzini acip diyemiyor musun kaynanacigim ben seni secmedim sen beni sectin diye?

Gercekten artik icime atacak gibi degil..Ben 1 yil oonce evlendim ve evlendigimden beri kayinvalidemler bana hep cahilmisim gibi bakiyolar giyimime kusamima gorucu usuluyle evlendim beni begenende kayinvalidem di ailemi de tanidilar gorduler kendileri istedi..Ama zoruma giden gorumce benden yasca buyuk ama bekardi evlendigimde iki ay oldu nisanlanali onun nisani icin iki gun erkenden kalkip evlerine gittim calistim bu onemli degil gercekten umrumda degil ama onun beni tenezzul edip konusturmamasi varligimin umrunda olmamasi zoruma gitti.. Bende onun dugunu icin cok hirslandim cok guzel olmam lazim diyorum ama sonra vazgeciyorum haksizmiyim sacmaliyo muyum..Amma onlar havali ben ne yapayim..
Onları kaynana gorumce gibi degil de sevdigin adamın canının parçası olarak gormeye çalış.Inan bu sana daha iyi gelecek.Belki de sen alıngan davraniyorsundur

Ya oyle degil aslinda benim ozguvenim tam ama onlara hic belli dahi etmiyorum ki sadece icimde bazen birikiyo kayinvalidemler ben evlendigimden beri bi kusurumu dahi gormemisler guzelligim evimde super esimle aram mukemmel sukurler olsun sozum yok ona ama insan evlendikten sonra yeni bi aileye giriyo onun yoklugunu cekmek hos degil insan cevresine baktigi zaman imreniyo ondan ben 20 yasindayim ama yalnizim iste esimde bebek gibi bakiyo ama belkide benim bosvermem lazim.Haklisiniz tesekkur edrim hepinize dusunceleriniz icin..

20 yasında, üniversitede okumanız gereken yasta, daha kişiliğiniz oturmadan evlenirseniz daha çok ezerler siz de daha çok takarsınız.

Arkadaşım daha 20 yaşındasın kendini geliştirmek senin elinde.Üniversite okumadıysan açık öğretim okuyabilirsin.Kılık kıyafet konusuna gelince gerçekten nerde ne giyineceğini bilmen önemli.Onların yanında güzel giyin kendince bakımlı ol,kimsenin seni ezmesine izin verme.

ayrıca görümcenin düğününde evin gelini olarak tabiki çok güzel giyin imkanların dahilinde en güzel abiyeyi al sönük kalma

Birilerine kendini ispatlamak için değil de kendin için kendini sevdiğin için buna değer olduğun için güzel olsan daha iyi olur. O zaman bu insanların sana olan tavırları vız gelirdi.

Gercekten artik icime atacak gibi degil..Ben 1 yil oonce evlendim ve evlendigimden beri kayinvalidemler bana hep cahilmisim gibi bakiyolar giyimime kusamima gorucu usuluyle evlendim beni begenende kayinvalidem di ailemi de tanidilar gorduler kendileri istedi..Ama zoruma giden gorumce benden yasca buyuk ama bekardi evlendigimde iki ay oldu nisanlanali onun nisani icin iki gun erkenden kalkip evlerine gittim calistim bu onemli degil gercekten umrumda degil ama onun beni tenezzul edip konusturmamasi varligimin umrunda olmamasi zoruma gitti.. Bende onun dugunu icin cok hirslandim cok guzel olmam lazim diyorum ama sonra vazgeciyorum haksizmiyim sacmaliyo muyum..Amma onlar havali ben ne yapayim..
Sen de havalı ol..onlar kadar olamıyor musun? Eziklik psikolojisine bürünme her işlerine de koşturma bahane bul:deli:

Back
X