Görümcem ve kaynanam

nefesssss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
34
-1
36
Antalya
Arkadaşlar bundan bir yıl önce görümcem beni eşime beni aramıyor hiç nefesss diye şikayet etmiş.eşimde beni aradı sen hiç ablamı aramıyosun ara hemen diye.neyse haberim yokmuş gibi aradım.görümcem"güya şaka yapıyo:gelinnn geliiin sen misin?sen bizi hiç aramazdın dedi.(ararım fakat bayramlarda ve özel günlerde.)bende abla bebeğimle ve evle uğraşmaktan fırsat bulamıyorum.sen vakit buldukça ara ben bide pek telefonla konuşmayı sevmiyorum dedim.sonradan havadan sudan konuştum."

şimdi konuya geleyim bu senede kaynanam grip olmuş.bide ben onları ilk defa yeni yılda telefonla aramadım.yeni yılda kendi ailemdende kimseyi aramadım.annemlere gitmiştik.bi yandan yeğenim bi yandan benim çocuk bi yandan hazırlıklar derken sofrası bulaşığı misafirler derken kimse kimseyi aramadı.eşim sadece annesiyle konuştu.yeni yıllarını kutladı.bana telefonu da vermedi.nefes bulaşıkları yıkıyo selamı var anne oda kutluyo dedi.sonra bana annemde gripmiş dedi.bende eşime geçmiş olsun grip atlatır dedim. yeni yıldan bir hafta sonra kaynanamlara eşim kalmaya gitti. banada eltim anlatıyor. kaynanam bana alınmış ağlamış.nefesss beni armıyor.yeni yılımı bile kutlamadı.hastaydım aramadı diye. yaa ben ne bileyim altı üstü grip her gripte insanlar birbirini arasa bana saçama geliyo.sizce görümcemin sesi çıkmıyo o fişekledi?
sonra ben aradım.eltimin dediğine göre kaynanam ben aradığımda zıpkın gibiymiş.günlere bile gidiyomuş.ben aradım bana diyoki: görümcem ona bakıyomuş.çorbalar yapıyomuş.hastaneye götürüp getiriyomuş.hala düzelememiş. sonra ağlamaya başladı.bende anne ben bu kadar hasta olduğunu bilmiyodum.eşim yeni söyledi kötü olduğunu ben bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum.yoksa arardım kusuruma bakma affet dedim.bu arada aramız 2 saat kendisiyle.ben bunları konuştuktan sonra gezmeye gitmiş.eltim o yeni yılda hastaydı.sen konuştuğunda bişeyi yoktu dedi. ya koskoca kadın neden alevere dalavere yapıyo sizce??

Canım ilgi bekliyolar gibi geldi bana,alttan alabilirsin bence.Arada arayıver.Aslında anlıyorum bi yandan da seni.Çünkü ben de telefonla konuşmayı hiç sevmem.Ama eğer olay bu kadarsa çok üzerinde durma derim ben.Arada napıyosunuz diye ara sonra da çok konuşmak istemiyosan telefonu eşine ver.Sen aramış olursun.

eğer farklı bir probleminizde yoksa arada bir ararsın kaynana halini hatrını sorarsın sonrada çocuğunun bahane edip eşine ver telefonu.ikisinide gönlünü etmiş olursun böylece.

evlenince sadece esleri alip oturabilseydik iyiydi :9:

canim allahtan her iki gune bir surekli seni gormek istemiyorlar, yada senden baska bir beklentileri yok anladigim.

maksat gonul almak canim, hem senin evinin icindeki huzuru saglarsin, hem kayinvalidenin agzini kapatirsin.

ara nolucak, hatta pazar gunlerine denk getir esinle birlikte konusun, sen teklif et esine aramayi..

hem o da gormus olur, senden yana annesinden gelen sitemler olursa, esininde verecek cevabi olur.:34:

Herkes evlenince sen benim kızım sende benim annem oldun der hatta böyle olmasını gerçekten istiyordur ama bu mümkün değil.Çünkü kendi kızlarına yada ailelere gösterdikleri özveriyi gösteremez iki tarafta..Kendi kızın seni aramazsa sen ararsın ama gelinin aramazsa alınganlık yaparsın beni istemiyormu diye düşünürsün.. İnsanlar yaşlandıkça çocuk gibi oluyorlar.Bende bir görümceyim ve annemde kaynana.Ben bunlara takılmam ama annem mesela gelinimiz aramasın sormasın günlerce üzülür.Heleki hasta olduğunu duyup aramazsa..Aslında istenen çok şey diil canım..Ufacık bi hal hatır sorup nasılsınız demek.Bunlar ufak gözüküp olduğunda çok büyük mutluluklar olmadığında çok büyük sorunlar yaratabilecek şeyler..Ben sana şu kadar tavsiye verebilirim tecrübelerimden mutlu olmak istiyorsan incelik yapmaktan sakınma.Ara sor çat kapı git..Bunların sana dönüşünü kat be kat alıcaksın..Tecrübeyle sabittir:34::34:

sinirrrrrrr oluyorum kendileri ararsa küçülürler sanki bizi aramıyo deyip kendilerini aratarak egolarını tatmin ediyorlar sinir yaaaaa:19::19::19:

Herkes evlenince sen benim kızım sende benim annem oldun der hatta böyle olmasını gerçekten istiyordur ama bu mümkün değil.Çünkü kendi kızlarına yada ailelere gösterdikleri özveriyi gösteremez iki tarafta..Kendi kızın seni aramazsa sen ararsın ama gelinin aramazsa alınganlık yaparsın beni istemiyormu diye düşünürsün.. İnsanlar yaşlandıkça çocuk gibi oluyorlar.Bende bir görümceyim ve annemde kaynana.Ben bunlara takılmam ama annem mesela gelinimiz aramasın sormasın günlerce üzülür.Heleki hasta olduğunu duyup aramazsa..Aslında istenen çok şey diil canım..Ufacık bi hal hatır sorup nasılsınız demek.Bunlar ufak gözüküp olduğunda çok büyük mutluluklar olmadığında çok büyük sorunlar yaratabilecek şeyler..Ben sana şu kadar tavsiye verebilirim tecrübelerimden mutlu olmak istiyorsan incelik yapmaktan sakınma.Ara sor çat kapı git..Bunların sana dönüşünü kat be kat alıcaksın..Tecrübeyle sabittir:34::34:

Ablacım doğru söylüyosun fakat bu ailede şöyle bir özellik var sen ne kadar yüz göz olursan seni kendi sorunlarının içine sokuyorlar.eşimin ablasıda abiside 2. evliliklerini yapmış ve hala sorunlular.kayınvalidemde eşiyle anlaşamıyo oda sorunlu.ve hepsi benim eşimi maddi ve manevi sömürmeye hazır tipler.benide; ailemi ve kendimi korumaya çalıştığım için sevmiyorlar fakat eşimin yanında seviyomuş gibi yapıyolar.görümcem, eltim ve ikisinin çocukları, kaynanam, peder sürekli gelirler yatarlar bende.eşime kendilerini ben işteyken gezdirtirler.hediyeler aldırtırlar.görümcemin ve eltimin çocukları bile bize haset ederek ve kıskanarak bakıyolar.çocukları kendileri gibi aç gözlü yetiştiriyorlar.bende mesafeli olmaya çalışıyorum.beni görümcem 4 yıllık evliyim bir çaya bile çağırmadı.fakat kendi gelir keyif yapar bizde. durumlar böyle :(

Arkadaşlar bundan bir yıl önce görümcem beni eşime beni aramıyor hiç nefesss diye şikayet etmiş.eşimde beni aradı sen hiç ablamı aramıyosun ara hemen diye.neyse haberim yokmuş gibi aradım.görümcem"güya şaka yapıyo:gelinnn geliiin sen misin?sen bizi hiç aramazdın dedi.(ararım fakat bayramlarda ve özel günlerde.)bende abla bebeğimle ve evle uğraşmaktan fırsat bulamıyorum.sen vakit buldukça ara ben bide pek telefonla konuşmayı sevmiyorum dedim.sonradan havadan sudan konuştum."

şimdi konuya geleyim bu senede kaynanam grip olmuş.bide ben onları ilk defa yeni yılda telefonla aramadım.yeni yılda kendi ailemdende kimseyi aramadım.annemlere gitmiştik.bi yandan yeğenim bi yandan benim çocuk bi yandan hazırlıklar derken sofrası bulaşığı misafirler derken kimse kimseyi aramadı.eşim sadece annesiyle konuştu.yeni yıllarını kutladı.bana telefonu da vermedi.nefes bulaşıkları yıkıyo selamı var anne oda kutluyo dedi.sonra bana annemde gripmiş dedi.bende eşime geçmiş olsun grip atlatır dedim. yeni yıldan bir hafta sonra kaynanamlara eşim kalmaya gitti. banada eltim anlatıyor. kaynanam bana alınmış ağlamış.nefesss beni armıyor.yeni yılımı bile kutlamadı.hastaydım aramadı diye. yaa ben ne bileyim altı üstü grip her gripte insanlar birbirini arasa bana saçama geliyo.sizce görümcemin sesi çıkmıyo o fişekledi?
sonra ben aradım.eltimin dediğine göre kaynanam ben aradığımda zıpkın gibiymiş.günlere bile gidiyomuş.ben aradım bana diyoki: görümcem ona bakıyomuş.çorbalar yapıyomuş.hastaneye götürüp getiriyomuş.hala düzelememiş. sonra ağlamaya başladı.bende anne ben bu kadar hasta olduğunu bilmiyodum.eşim yeni söyledi kötü olduğunu ben bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum.yoksa arardım kusuruma bakma affet dedim.bu arada aramız 2 saat kendisiyle.ben bunları konuştuktan sonra gezmeye gitmiş.eltim o yeni yılda hastaydı.sen konuştuğunda bişeyi yoktu dedi. ya koskoca kadın neden alevere dalavere yapıyo sizce??

ben bu konuda sizi haksız buluyorum,
birincisi görümcenizin ,aramadığınız için eşinize sitem etmesi normal,arasaydınız eşinizden önce size sitem ederdi,neticede kardeşi ile evlisiniz,size karşı büyük bir hatası yoksa arayıp gönül almak gayet hoş bir davranış olur,siz aramadığınız için istenmediğini düşünüp o da aramıyor,şahsen beni aramayanı ben de aramam
ikincisi,kayınvalideniz ama büyük ama küçük rahatsız,grip deyip geçmeyin,1 haftadır yatıyorum buna rağmen atlatamadım,öyle ateş yapıyorki kolumu kaldırıp su bile alamıyorum,arayıp geçmiş olsun dilemeniz ihtiyacı varmı sormanız gerek,kadın ağladığına göre baya baya içerlemiş size,
buraya konu açan her arkadaşı haklı bulmak gibi bir lüksümüz yok,kayınvalide yada görümceniz için bana şunu yaptılar bunu ettiler ondan aramıyorum demediniz,biraz keyfi gibi geldi tavrınız,
üzgünüm ama eşinizin ailesi artık sizin aileniz,kendi anneniz hasta olsa nası davranıyorsanız onlarada öyle davranmalısınız

başka problemleriniz yoksa arada bir ara bence...
ne olcak telefon alttarafı 5 dk..
ilgi bekliyolar belli...
neden laf veresinki onlara..
bak şikayete kadar gidiyolar...
huzurunu kaçırmaya değmez...
15 günde bir ara...

grip olmuş ara ben çok duyuyodum böyle lafları. başı ağrıyo diye yanlarına gidiyoduk. benim kayınvalidem anneni hergün arıyosun beni de ara diyo. beterin beteri var boşver 10-15 günde bir ara. ilgi bekliyolar insan gıcık oluyo ama abartmıyolarsa bence de arada bi hal hatır sormanın bi zararı olmaz

benim beynim bu tarz şeyleri algılamaya yetmiyo bunu anlayabildim en azından...ablamı aramamışsın hemen ara ne demek yaa, görev mi bu, eşin senin anneni babanı kardeşini arıyo mu? bu toto kalkması ne yani oğullarının b.kunda boncuk mu bulduk, hayır yani ben niye sadece oğlundan dolayı tanıdığım bi kadını pışpışlamak zorunda olayım, hayret bişey yaaaa

Ablacım doğru söylüyosun fakat bu ailede şöyle bir özellik var sen ne kadar yüz göz olursan seni kendi sorunlarının içine sokuyorlar.eşimin ablasıda abiside 2. evliliklerini yapmış ve hala sorunlular.kayınvalidemde eşiyle anlaşamıyo oda sorunlu.ve hepsi benim eşimi maddi ve manevi sömürmeye hazır tipler.benide; ailemi ve kendimi korumaya çalıştığım için sevmiyorlar fakat eşimin yanında seviyomuş gibi yapıyolar.görümcem, eltim ve ikisinin çocukları, kaynanam, peder sürekli gelirler yatarlar bende.eşime kendilerini ben işteyken gezdirtirler.hediyeler aldırtırlar.görümcemin ve eltimin çocukları bile bize haset ederek ve kıskanarak bakıyolar.çocukları kendileri gibi aç gözlü yetiştiriyorlar.bende mesafeli olmaya çalışıyorum.beni görümcem 4 yıllık evliyim bir çaya bile çağırmadı.fakat kendi gelir keyif yapar bizde. durumlar böyle :(

benım anlamadıgım konu nıçın hep kaynanalar kötu olarak algılanıyor.hasta olmuş olabılır araman onu mutlu etmış olup ılgı bekleyebılır.ayrıca ben eltınıde anlayamadım nıçın sana laf taşıyor.bırazda gelınlerde ış bıtmıyormu.annenı aradıgında yada annenı bıkere aramayıp k.valıdenı ararsan ne olur cnm.ben asla ayırt etmem hergun hem annemı hem k.valıdemı ararım çok mutlu olurlar

benım anlamadıgım konu nıçın hep kaynanalar kötu olarak algılanıyor.hasta olmuş olabılır araman onu mutlu etmış olup ılgı bekleyebılır.ayrıca ben eltınıde anlayamadım nıçın sana laf taşıyor.bırazda gelınlerde ış bıtmıyormu.annenı aradıgında yada annenı bıkere aramayıp k.valıdenı ararsan ne olur cnm.ben asla ayırt etmem hergun hem annemı hem k.valıdemı ararım çok mutlu olurlar

sen öyle yaparsın başkası yapmaz kimse kusura bakmasın ben kimseyi görev gibi aramak zorunda değilim, ha kadını severim her gün arar konuşurum ama konu sahibinin gördüğü şeyler var belli ki içi ısınmamış, daha hala ara geçmiş olsun de yılbaşını kutla diye dikte etmenin alemi var mı, eşi arıyo mu acaba kız tarafını

Alavere dalavere yapar eşin yüz veriyor eşin dese ben aranıza girmem o vakit görümce ve kaynana seni evinde huzursuz edemez sende aynısı eşine uygulu ,görsün nasılmış huzursuzluk olurmuş

annem hasta olduğunda içim içimi yer her dakika ararım ama kayınvalideye aynı ilgiyi duyamıyor nedense insan.
kayınvalidem şehirdışında haftada 1 ararım. severim kendisini şimdiye kadar bir sorunumuz olmadı şükür. o da bana hep kendi kızıyım gibi yaklaşır. ama ona rağmen insanın içinden gelmiyorsa gelmez ama biraz kendiniz biraz eşiniz ve evinizin huzuru için haftada bir gün arayıp kayınvalideniz ve görümcenizle 2-3dk konuşsanız hiç böyle küçük şeyler büyük olaylara dönüşmez gibime geliyor.

Aman be canım boşveeer senin bu canını sıktığın şeyler, inan bana dert değil, Allah sağlığınızı almasın dua edin evladınız hayırlı olsun,aslında şöyle bir düşünecek olursan şükredecek neçok şeyin olduğunu görebilirsin. Bak kendin diyorsun eşinin kardeşlerinin problemli olduklarını, kadıncağız sizinle konuşunca belkide kendisini daha iyi hissediyordur, ağlaması bile onun nekadar üzüntülü olduğunu gösterir.aman sen sen ol,sakın eltine derdini anlatma,onunda anlatmasına izin verme. Bide varya yaşlılar naz yapmayı biraz seviyorlar bende anacığımdan biliyorumda

canım sen takma kafana... nazlanıyor. ara sen gene. aramayarak koruyamazsın aileni. anladım meseleyi, mesafeli durarak zarar görmekten kaçmak istiyorsun ama. bence işe yaramaz. mesafeli durma. ara, sor... dinle ama bildiğini oku. böyle böyle denge kurarsın. o zaman bahane olarak "ilgilenmiyor" diyemez ki...

ayrıca anne ve kayınvalide aynı sıkılıkla aranır diye bir şey yok. ben annemle günde 3 kere görüşüyorum. annemin tek çocuğu benim. yapayalnız. ilgilenmem gerekiyor. kayınvalidemi 2-3günde bir arıyorum. kayınvalidemin 5 çocuğu gelinleri damatları var... benim eşim benim ailemi arar mı bilmem bile. ne ben eşime sorarım arıyor musun diye, ne annem der " eşin beni aramıyor" diye...

ama kayınvalidem sağolsun eşime "anneler gününde aramadı çok üzüldüm" demiş. dediği anneler günü nişanlıyız, düğüne 1 hafta var koşturmaca içindeyim. kendisi de yardım etmiyor. ayrıca eşim annesinin anneler gününü kutlamaz, benim annemininkini de kutlamaz.evlatlarından bile saha sık arar ilgilenirim kayınvalidemle. eşim haftada 1 arar ben herşeyiyle ilgilenirim.... ama gene de gelinsen illa ki bir şey bulacak. canı sağolsun ne yapayım. bir kere daha annem demedi " eşin kutlamadı" diye, ya da ben eşime hiç demem "annemi ara, kutla".... bu tip durumlara iş eşte bitiyor. ben kayınvalideye bir şey demem...

3 aşağı 5 yukarı hepimiz yaşıyoruz bunları.... ben kayınvalidemin, görümcelerimin herşeyine koşuyorum. onlar bana koşmasa da... eşim için falan da değil. Allah rızası için yapıyorum. benim vicdanım rahat olsun da herkes kendinden sorumlu...

sen de üzülme. bak ben üzülmüyorum. bunlar anlatılmaz ama ben herşeyini yaparım, akrabaları görür imrenir, onlar gidince yüzüme laf sokar... bazı insan böyle... değiştiremezsin. bu beklenti üzer insanı... ben iyiliğimi yaparım, ne dese evet derim ama gene bildiğimi okurum...

sen öyle yaparsın başkası yapmaz kimse kusura bakmasın ben kimseyi görev gibi aramak zorunda değilim, ha kadını severim her gün arar konuşurum ama konu sahibinin gördüğü şeyler var belli ki içi ısınmamış, daha hala ara geçmiş olsun de yılbaşını kutla diye dikte etmenin alemi var mı, eşi arıyo mu acaba kız tarafını

aynen arkadasım katılıyorum sana yerden göğe kadar hatta hay agzını opeyım yanı

canım elbette mesafeni koru çünkü malesef böyle işgüzar tiplere elini verdin mi kolunu kaptırıyorsun
ancak özel günlerde,hastalık durumlarında falan mutlaka ara
yani bu kim olursa olsun kayınvaliden,görümcen,eltin arkadaşın
insanlara geçmiş olsun yada iyi seneler dileyerek yüz göz olunmaz
hem böylece aramıyor sormuyor gibi sebeplerle seni suçlayıp canını sıkamazlar
eşinin yaptığına da değinmeden geçemicem
madem ablası seninle konuşmaya o kadar hasret ve o kadar seni seviyor o zaman sen ben yapmayıp kendisi arasın bi zahmet.numaranı biliyordur herhalde :)

Back
X