Görümceme olan önyargimi nasil törpüleyebilirim

Görümceyim aynı zamanda gelinim. Gelinimize hiç bir zaman görümce olmadım abla da olamadım ona göre iyiyimdir yada kötüyümdür bilemiyorum ama aramızda hep bi mesafe olmuştur. Belki arkamdan dedikodum bile yapılıyor olabilir Allah biliyor. Senin yaşadığın durumun kat kat fazlasını yaşadım nişanlılığımızın 5. Ayından sonra başladı görümcemin bana olan saygısızlığı evli 2 çocuk sahibi koskoca kadın dersin ama malesef yetişmemiş yetişememiş biri. Ama ben ne düşünüyorum biliyomusun kardeşini seven mutlu olmasına izin verir saygı duyar benim görümcemin kardeşine saygısı sevgisi yoktu eminim. Kaynanam da görümcemde onlara itaat etmediğim için nişandan 5 ay sonra bana alttan alttan eşimi kötülediler ben nekadar aptalım düzelir dedim güldüm geçtim meğerse benim o günkü nişanlımdan şimdiki eşimden soğumam ayrılmam için yapıyorlarmış. Bu durumu anladıktan sonra kendimi ezdirmedim düğüne kadar görüşmedim konuşmadım düğündede istemiyordum ama yüzsüzlük yapıp bir gün önceden bişey yokmuş gibi bize geldiler yine yüz-göz olmadım düğün ertesi bütün bağlar koptu evimin adresini dahi değiştirdim bilmiyolar. Ben yaşadıklarımı anlatmadım ne var bunda abartmışsız denilebilir sadece sonuç belli onu anlatmak istedim. Şunuda söylemek isterim şahsi fikrim görümce görümce olduğu için kötü değildir içi kötü insanlığı kötü fikri kötü niyeti kötü sadece erkek kardeşi olduğu için denk gelmiş.

Hakkinda hayirlisi olsun
Ama malesef ben sizin gibi ev adresini degistirsem bunlar bacadan girer

Hakkinda hayirlisi olsun
Ama malesef ben sizin gibi ev adresini degistirsem bunlar bacadan girer
Ben 2 yıllık evliyim 8 ay onlarında bildiği adreste oturdum. Benim için doğru olan şu biz nişanlılığımızın son 3 ayında hiç görüşmedik kv görümce ve eşimin abisiyle o süreçte eşimi gerçekten sevmediklerini saygı duymadıklarından anladım şaka değil gerçekten eşimi sevmiyorlar komik ama öyle neyse hep dedim ki etrafımdakilere kendime anneme ben anne olsam abla veya kız kardeş olsam beni kapıdan kovsalar bacadan girerdim bu kızın annesi olsun yada oğlanın annesi olsun hiç farketmez. Sonuçta ben kimseyi kovmamışım yada gelmeyin dememişim anne olan o evi aşındırırdı barışmak için altan alırdı yapmadılar benim için kv anne değil görümce eşimin ablası değil. Eğer bacadan girecek kapasiteleri varsa üzülme oğlunu yada kızını seven yapar bunu ve emin ol oğlu üzülmesin yada kardeşi üzülmesin diye seni sevmeselerde saygı gösterirler. Ben bi görümce olarak annem bi kaynana olarak bunu yapıyoruz.

Gorumcemi basta cok simarttim ilk tanisma da evine davet edince eev hediyesi falan aldim arayip konustum halini hatirini vs sordum.
Ama cok simardi
Bizim davetimizde bizim.evimizde aileme hakaret ettigini duydum.
Ve tam 8 aydir ona olan nefretim ve kinim bitmedi
Aklima geldikce ondan nefret etmeye ve karsi karsiya gelmwk istemiyorum
Ama nisanlimi seviyorum
Boyle olmasini istemezdim utanmdan bir de biz artik kardesiz gelin gorumce degiliz vs
Sahte basit ve yapmacik oldugundan farkli gozukerek bana iyi davraniyor ama.o saygiyi bitirdi.araya duvar ordum ve duvari asmamasi icin elimden geleni yapacam ama on yargim.bitmiyor
Bunu nasil yikabilirim
Biraz inatci birazda kinci biriyim yapilan kotulugu asla unutmam
Geç değil bu ders olsun size. Mesafeyi hep koruyun.

Mesafenizi koruyun, görümceden geline, gelinden görümceyi kardeş olmaz

Olur efendim. Abimin eşi (rahmetli) evlilikle birlikte 12 yıl boyunca kardeşim oldu. İki erkek kardeşim var kız kardeşim yok ve o benim kız kardeşim oldu. Vefat ettiğinde cenazesini ellerimle yıkadım, ellerimle kefenledim. Soğuk alnını öptüm kokladım. Kardeşim olsa bu kadar severdim. 12 yılda sadece bir kez tartıştık. Onda da sarılıp ağlayarak barıştık. Görümce ve gelin kardeş olabilir. Yeter ki araya bu saçma sıfatlar girmesin, insan olunsun.

Olur efendim. Abimin eşi (rahmetli) evlilikle birlikte 12 yıl boyunca kardeşim oldu. İki erkek kardeşim var kız kardeşim yok ve o benim kız kardeşim oldu. Vefat ettiğinde cenazesini ellerimle yıkadım, ellerimle kefenledim. Soğuk alnını öptüm kokladım. Kardeşim olsa bu kadar severdim. 12 yılda sadece bir kez tartıştık. Onda da sarılıp ağlayarak barıştık. Görümce ve gelin kardeş olabilir. Yeter ki araya bu saçma sıfatlar girmesin, insan olunsun.
Öncelikle Allah rahmet eylesin. Çok üzüldüm.
Tabiki istanai durumlar var ama ne yazıkki azınlıkta. Keşke herkes sizin gibi iyi anlaşsa. Ne kadar güzelki, yengenizin kısacık ömrünü görümcelik yaparak helak etmemişsiniz.

Öncelikle Allah rahmet eylesin. Çok üzüldüm.
Tabiki istanai durumlar var ama ne yazıkki azınlıkta. Keşke herkes sizin gibi iyi anlaşsa. Ne kadar güzelki, yengenizin kısacık ömrünü görümcelik yaparak helak etmemişsiniz.

Karşılıklı aslında. O çok iyi biriydi ben de görümcelik yapma niyetinde değildim. Amin, Allah haddini ve duracağı yeri bilen iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın.

Ben de sevmiyorum görümcemi ömür boyu da sevmicem evliliğime de bi etkisi yok açıkçası. Duymazdan görmezden gel onu yok say

Back
X