Görümceme olan önyargimi nasil törpüleyebilirim

Ben olsam bunu sonradan duymuşsam o gün yemekte kim varsa hepsini tekrar toplar öncesinde görümceme bu konuyu açar "sen yanlış anladınız diyorsun ama ailem çok üzülmüş bu tavrına ve cümlene lütfen o gün geldiğinizde özür dile ya da aramıza ciddi bir mesafe koyalım" derdim
Özür dilerse konuyu kapatırdım dilemezse bu sebepten mesafemi koyardım

Birkac kisi ben hakaret gormedim bunda yazmis ama bana gore hakaret
Bu arada.tukurdugunu yalamaz.oyle bir insan degil.kendince egolu biri

En son yazdığına göre söylüyorum bunu boz nişanı??? Ayrıca daha nişanlıyken siizn evinizde ailenize hakaret eden biri evlenince neler yapar düşündünğz mü hiç?

Kuzucum siz ağırladıniz mi tamaaammm bitti. Anasi ya da babasi bir olan üvey kardeşler bile gerçek kardeş görmüyor resmen diğerini elin kızı sizi kardeşi görmez.
Kayinvalidem de nisanliyken verdiğimiz bir yemekte yemekleri beğenmediğini söylemişti ama daha yeni söyledi bunu evliyim suan. Nasıl yiyosunuz onu ya vs dedi şaşırdım tarhana çorbası ustelik bu bilinmedik bi yemek de değil takmadim bende sizin yemeklerinizi beğenmiyorum ama tokum diyorum kimseyi kirmadan sende öyle yap zorla yeme yemeklerimi sakın dedim bitti gitti. Kafana takma bu kadar mesafeni hep koru ayrica arama sanane ablasindan nisanlinin.

Bende öyleyim onun için kaynana bozuntusundan nefret ediyorum. 1 sene konuşmadım hiç bir şekilde. Sonra sırf eşimin hatırına arada katlanıyorum çok fazla samimi olmamak şartıyla. Ama nefret ediyorum hiçbir şeyi unutamıyorum bende.

evliyken samimiyet aynı apt da oturmuyorsanız zaten. Çok fazla olmaz benim görümcelerim laf sokar eksiğimi arar kusur arar tipler ama ben gitmem eşim isterse gider

yikma on yargini. Aynisini yasadim nisanliyken sonra evlenince hadi dedim gecmise sunger cekeyim.Soylenilmez ama maddi manevi pek cok yardim da bulundum ve o ilk firsatta tamamen alakasiz bi konuda aileme laf soyledi ulu orta! Artik gorusmuyorum kendisiyle ve esim de bisey diyemiyor.

Birkac kisi ben hakaret gormedim bunda yazmis ama bana gore hakaret
Bu arada.tukurdugunu yalamaz.oyle bir insan degil.kendince egolu biri
Bence de hakarat bacim bu. Heleki ilk tanisma gibi ozel bi ortamda boyle bir davranis sergilemesi samimiyet arttikca bu davranisinin da dozunu arttiracagini gosteriyor bana gore.

Ne kadarda çok mimikcitlenbik in konularına benziyor.Görümcenin aileye hakaret etmesi ve yine yemek muhabbeti.Konu sahibi güzel yemekler yapmış ama karşı taraf damak tadına uyduramamış

Görümceyim aynı zamanda gelinim. Gelinimize hiç bir zaman görümce olmadım abla da olamadım ona göre iyiyimdir yada kötüyümdür bilemiyorum ama aramızda hep bi mesafe olmuştur. Belki arkamdan dedikodum bile yapılıyor olabilir Allah biliyor. Senin yaşadığın durumun kat kat fazlasını yaşadım nişanlılığımızın 5. Ayından sonra başladı görümcemin bana olan saygısızlığı evli 2 çocuk sahibi koskoca kadın dersin ama malesef yetişmemiş yetişememiş biri. Ama ben ne düşünüyorum biliyomusun kardeşini seven mutlu olmasına izin verir saygı duyar benim görümcemin kardeşine saygısı sevgisi yoktu eminim. Kaynanam da görümcemde onlara itaat etmediğim için nişandan 5 ay sonra bana alttan alttan eşimi kötülediler ben nekadar aptalım düzelir dedim güldüm geçtim meğerse benim o günkü nişanlımdan şimdiki eşimden soğumam ayrılmam için yapıyorlarmış. Bu durumu anladıktan sonra kendimi ezdirmedim düğüne kadar görüşmedim konuşmadım düğündede istemiyordum ama yüzsüzlük yapıp bir gün önceden bişey yokmuş gibi bize geldiler yine yüz-göz olmadım düğün ertesi bütün bağlar koptu evimin adresini dahi değiştirdim bilmiyolar. Ben yaşadıklarımı anlatmadım ne var bunda abartmışsız denilebilir sadece sonuç belli onu anlatmak istedim. Şunuda söylemek isterim şahsi fikrim görümce görümce olduğu için kötü değildir içi kötü insanlığı kötü fikri kötü niyeti kötü sadece erkek kardeşi olduğu için denk gelmiş.

Bu hakaret değil ki boş konuşmuş. Keyfin bilir deyip geçseydiniz dersini alırdı

Iste sorun tam bu ozur dilese de ben unutamiyorum on yargiliyim keske zamani geri alabilsek ya da soylenen sozleri kendi icimizde tutabilsek
Bir kere soguyunca.eskisi gibi olamiyorum
Eskisi gibi olma misal abla gibi görme ama nefrette etme. Nişanlımı seviyorum diyorsunuz onun hatrina kardeşine de katlanacaksiniz. Evinize davet etmezsiniz konuşmak istemediğiniz de telefonu acmazsiniz olur biter. Durup durup kinlenmek hiç sağlıklı bir bakış açısı değil

Sizin yapınızda birisi kendisini törpüleyemez..

Kin ve geçmişte yaşamak..En büyük hastalıktır.

aslında hakaret degıl gorgusuzlugun bır cesıtı
hayatında sanırım ılk kez dolu dolu agır yemekler gorunce ne dıyecegını ne yapacagını sasırmıs nerde nasıl konusulacagını bılememıs
bu kulturlerı boyle demektır bu tarz gorgu adap ve terbıyeyı aıleden ogrenır ınsan cocukda aılenın aynasıdır . gorumcenız seslı dıle getırmıs bunu aslında.ha ben buna boyle buyuk kin duymazdım. herkesın yapısı farklı onunda gordüğü bıldıgı bukadar ıste derdım .

Kimse ailenzden ve sizden onemli deil

Görgüsüz ve patavatsız biri sanırım. Bu kin en çok size zarar verir onun öyle biri olduğunu kabul edip ona göre devam edin derim. Benim maalesef aile üyelerimden biri böyle patavatsız ilerde biriyle ciddileşsem bile onun yüzünden bozulabilir mi diye şüpheliyim. Ben kaç senedir biliyorum herkese karşı öyle ne düşünüyosa söylüyor ve ben de aynı şekilde ona patır kütür söylesem alınmıyor,tarzı böyle ama yeni tanışan biri sizin gibi alınıyor. Keşke dikkat edebilseler.

Patavatsızlık var ama hakaret yok
Keske o anda aşk olsun beğenmediysen bi salata yapayım hemen vs deseydiniz
Buncacık sey icin bu kadar kin bünyenize zarar

Cok dangalakmış görümceniz . Ama hakaret yok. Bence bu durumu siz törpüleyemezsiniz. Mesafe koyun araya eğer evlenirseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…