Görümcemin bebeği

melo34

Duygularıma Esir Oluyorum Seni Görünce
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2013
7.111
6.127
Merhaba hanımlar

Benim ufak bir problemim var
Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor

Haklısınız ama ne yapılır bilemedim? Çok sinir bozucu durum, esinizde düzgün düzgün konusmayi deneyin ne bileyim bunlari ona da anlatin yapmak isteyip yapamadiklarinizi.. bilmiyorum ne yapilir

Merhaba hanımlar

Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor
Evet bence de hak etmiyorsun.Küserse küssün.Arada varsa yardımcı olursunuz ama kimsenin yükünü yüklenemezsiniz.Kardeş dahi olsa.Herkes durumunu kendi düşünmeli.

Vay arkadaş bu tipler normalde birbirlerini yerler ailece,evlenince canım ailem,sırtımda taş taşır ben bakarım ajitasyonu yaparlar..Ne münasebet canım oldu olacak hepsini nüfusuna alsın...Kardeştir yardim edilir ama bir yere kadar...Size guvenipmi yapmışlar çocuğu....

Haklısın da diğer tarafta da bir bebek var yaw. Zaten rutubetli diyorsun muhtemelen bir sürü sağlık sorunu olacak bebeğin. Yazık bir bezden bir zıbından bişey olmaz. Bebek odasını kız tarafı alır bazı yörelerin adetlerine göre. Acaba eşin bu yüzden mi böyle düşünüyor?

Neyle yardım etmeyi düşünüyor ki 200 lira kalıyor diyorsunuz. Bu arada birde adettir bebeğin yatağını ve beşiğini kız tarafı alır. Belki eşinizin ailesinin de böyle adetleri var. Bebeğe üzüldüm ben.

Haklısın da diğer tarafta da bir bebek var yaw. Zaten rutubetli diyorsun muhtemelen bir sürü sağlık sorunu olacak bebeğin. Yazık bir bezden bir zıbından bişey olmaz. Bebek odasını kız tarafı alır bazı yörelerin adetlerine göre. Acaba eşin bu yüzden mi böyle düşünüyor?

Bizde var canım o adet, bizde kız tarafı alıyor. Onlarda da öyledir herhalde. Bende bebeğe üzüldüm.

Tamam bir bebek var okey de.
Şimdi ne alakası var..Madem bir bebek olacak eşi ile kendisi ona göre hazırlığını yapacaktı.Kolay mı ya doğur bırak bakan eden bulunur.Sanki durumları çocuk olmadan önce iyimiydi.Ev o zaman rutubetsizmiydi.
Kimse kimseye güvenerek çocuk doğurmasın.
Çok düşünüyorlarsa kendi yanlarına alsınlar yahut damat beyin ailesinin yanına.

yardım olur ama her ay siz nasıl karşılayacaksınız onca borçla kirasını bebeğin bakımını insan yardım deyince içinden geçeni yapar bezini giyeceğini falan tamamda her ay kira ödemek zor değil mi? Sakın yüz vermeyin söylediklerinizden bir adım bile geri atmayın hatta yaşınız 30 muş madem görümcenizin çocuğuna karyola bez alacak parası varsa eşinizin kendi çocuğuna alsın eşinizden ve evliliğinizden eminseniz ve istiyorsanız çocuk yapın ertelemeyin

Yani bebekleri olacak da.Siz ertelemişsiniz mesela borç yüzünden.Hadi olan oldu diyelim sağlıksız ortam yüzünden belki ufaktan yardım edilebilir ama siz bile borç içindeyken kira da neyin nesi? Herkes ilk olarak kendini ve ailesini düşünmeli.o_O

sizin kardeşiniz aynı durumda olsa yardım eder miydiniz? yada eşinizin tepkisi ne olurdu? eleştirmek için değil merakten soruyorum. bence ailede yardımlaşmak lazım bugün onlara yarın size. ama bu yardımın sınırı önemli tabi.ailem ayrıldığında annemle benim bütün masraflarımızı dayım ve dedemler karşılamıştı mesela ve durumlarıda çok iyi değildi. eğer onlar olmasa ben şimdi olduğum yerde olamazdım. benim hayatımı değiştirdiler. şimdi bende onlara yardım ediyorum dedemlerin durumu kötü. dayımın kızlarının eğitimine yardım ediyorum vefa borcumu ödüyorum. böylece o çocuklarında hayatı değişecek. ben çok dindar yetiştirilmedim ama bence allah yardımın bin katını geri veriyor ben bunu gördüm.

Görümceniz size ve kardeşine güvenmiş belli ki...
Tamam durumları olmayabilir ama sizin durumunuz da belli sonuçta, çocuk sahibi olmadan önce de bu sıkıntıları cardı muhtemelen, keşke daha planlı davransalarmış.
erkekler evlenseler de kendilerini ailelerine bakmak yardım etmek zorunda hissediyorlar, daha doğrusu aileler böyle hissettiriyor....bir nevi gelinin kazandığı paraya göz dikiyorlar...

Haklısınız iki tarafa da üzüldüm ama sizinde durumunuz ortada. Madem öyle kızın ailesi kp yardım etsin. Bakabileceklerine inanmadan neden çocuk yaparlar anlamam.

Cok simir bozucu. Hangi devirdeyiz allah askina.madem durumlari yok rutubetli ewde kaliyorlar neden plansiz programsiz hamile kaliyor peki.neyr kime guveniyor.korunamamismi.o masumunda gunahina giriyor. Ne verebilecek ona acaba. Daha dogmadan baskalarina muhtac bir cocuk var ortada.o gorumcene saydirmak isterdim ama bi ban daha yemeyeyim simdi. O isi yaparken dusunulmemis burlar dimi hayret ya.ben olsam kesinlikle izin vermem boyle biseye. Ewdede kiyameti koparirim valla.bez zibin neysede yatagi bilmem nesi eger emmezse mamasi.bi mama ne kadar biliyormu acaba.bez olmus 40 lira.sacmalik yaa.bi laf var sansurlu yazacam tam bu konuya gore anlayan anlar ... Yiyemeyecegin ...... altina yatmayacaksin.gucun yoksa o masumu baskasina muhtac olacagina bile bile karnina almayacaksin

Haklısınız ama ne yapılır bilemedim? Çok sinir bozucu durum, esinizde düzgün düzgün konusmayi deneyin ne bileyim bunlari ona da anlatin yapmak isteyip yapamadiklarinizi.. bilmiyorum ne yapilir

Haklısınız hemde sonuna kadar.
Sen de çocuk doğurmayı istersin, borçlarını bekliyorsun belli ki
Zaten 200 tl kalan maaşınızdan neyi nereye vereceksiniz.. nasıl yardım edeceksiniz
Eşiniz istiyorsa ek iş yapsın gece gündüz çalışsın kardeşine baksın madem..
Arada bez alırsınız, hediyeni alırsın, ona kimse bişey diyemez.
Ama her ay düzenli para göndermek ne demek.. bırak küssün eşin başta nasılsa öyle gider
Tavrınızı koyun.. sabahtan akşama çalışıp bunların masraflarını mı düşüneceksiniz.

Görümceme cok üzülüyorum evlerı oyle rutubetliki bir saat otursan üstüne siniyor o koku, kaldı ki bir bebek bu şartlar altında sürekli hasta olur. Bebek planlı bir bebek ben görümceme cok soyledım calıs biraz birikim yap, tasarruf et dısardan yemek soyleme evde yap diye ama hiç umursamadı beni. Bir kereye mahsus degil her ay düzenli kira yada bebegın masrafları ben 200 lira ile nasıl karsılayayım.

e dedesi olacak adam ne işe yarıyor..kira da da oturmuyorlarmış..Benim arkadaşımda bir sürü borcu vardı k validesi eşinin yazlığında tatil yapıyordu sattıramadı yazlığı kız işten çıktı.. eve haciz gelecekti neredeyse.. sonra adam düzeldi..

Merhaba hanımlar

kayınpederin çok düşünüyorsa daireleri değiştirsinler ne onlar kiraya çıkar nede bebek rutubetli evde büyür siz haklısınız bence böyle söyleyin ve eşinize değil ortam olduğunda ailesinede iletin bu durumu çok istiyorsa babası destek olsun öncelikle daireleri değiştirsinler sonrada torunları olacak giderlerine yardımcı olsunlar eşinizde bu durumunuzu bilerek nasıl birde küsüyor anlamak mümkün değil sizdede çok olsa eminip elinizden geldiğince yapardınız ama sizde kiradasınız .

X