Görümcemin düğünü :(

tiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
117
1
68
Çanakkale
kızlar beni tanıyan tanır, yazdıklarımı okuyanlar vardır belki. ben nişanlıyım 1 yıldır. ve görümcem 1 ay önce nişanlandı, ekimde de evleniyor. kına görümcemin oturduğu yerde, düğün ise, görümcemin nişanlısının olduğu yerde olcak. yani uzakta.. tamam buraya kadar herşey güzel fakat, annem kınaya giderim, orda bulunurum, fakat düğüne, ne kendim giderim ne seni yollarım diyor..
bunu nişanlımla konuştuk, ailem sizinkileri baş misafir olarak listeye yazdı, ben nasıl söylerim gelmiceklermiş diye dedi. hadi annenler neyse de, orda sen olmazsan benim boynum bükük kalır orda, sana bari izin versinler dedi.
ne yapacağımı şaşırdım, ne yapmak uygun olur sizce? annemin inadını kıramıyorum. ama çok ayıp olacak kayınvalideme de..
:59:

siz artik hisim akraba olacaksiniz,
dügünlerde,cenazelerde ilk sizin olmaniz lazim anneniz neden gitmiyor ya da göndermiyor birsey mi kirildi?
ben gidilmemesini ayip karsiliyorum sonucta nisanliniz...
sizin orda olmaniz lazim böyle birseyle sogukluk bile girebilir aileler arasina bilemiyorum anneniz neye istinaden böyle
bir karar almis sebebi uzaklik mi?

Son düzenleme:
siz artik hisim akraba olacaksiniz,
dügünlerde,cenazelerde ilk sizin olmaniz lazim anneniz neden gitmiyor ya da göndermiyor birsey mi kirildi?
ben gidilmemesini ayip karsiliyorum sonucta nisanliniz...
sizin orda olmaniz lazim böyle birseyle sogukluk bile girebilir aileler arasina bilemiyorum anneniz neye istinaden böyle
bir karar almis sebebi uzaklik mi?

ikna etmek için, ayıp olur falan dedim, ne işimiz var bizim orda diyo, uf yaaa, anneme de bişey denmiyo ki,

ısrarcı ol bence çenenle bezdirmeyi dene
bencede böyle bir günde nişanlının yanında olmalısın mutluluğuna ortak olmalısın umarım anneni ikna edebilrsin

tatlım bencede gitmelisin çok çok çok ayıp olur .nişanlının boynu bükük kalır cidden .anneni ikna etmeyi dene o gelmese bile senide tek yollamıyosa yanınd abırıyle yollasın bunu teklıf et ama mutlaka orda olmaya calıs tatlım emınımkı sende orda olmayı nisanlınla bırlıkte olmayı cok cok ıstıyosundur ama annemle aram acılcak fana dıye dusunme ara acılcak bsıye yok ıkı kızar sonra anlar.kardesın falan yokmu veya teyzen kuzenın vs bırıyle gondersın sneı onadamı yok dıyo?

arkadaşın değil,sevgilin değil nişanlın bu..
yani gitmenizde abes bir olay yok..anneniz neden böyle diyor ki..
bir şeye mi kırıldı? belki de düğün dernek işlerini pek sevmiyordur ama sizin orada en azından biraz görünmeniz şart diye düşünüyorum.

Siz zaten o ailenin bir ferdisiniz artık.Düğüne kesinlikle gitmeniz gerekir.Anneniz yanlış düşünüyor,kına o kadar önemli değil,asıl önemli olan düğün.Orada bulunmalısınız.

Bizim orada ne işimiz var mı diyor annen
E davetiye gelmedi size, neden böyle birşey diyorki annen
Madem buna rağmen öyle diyor nişanlın yada annesi arayıp özel olarak davet etsin
O zaman geri çevirebilceni zannetmiyorum
Ama kınaya giden insan düğüne de gider sonuçta bence sebep mesefa

canım bence de senin gitmen gerekir nişanlısınız sonuçta. sevgili filan olsa uygun olmaz derdi, ona bir şey denmez; ama nişanlı olunca iş değişiyor. biraz daha konuşmayı dene bence.

kızlar bende aynı sizin gibi düşünüyorum, görümcem telefonda bizim için en önemli misafirler sizlersiniz, davetli listesinin en başına sizleri yazdık dedi, biz gelmicez diyemedim, anneme anlattım, böyle böyle dediler diye, çok ayıp olcak dedim, gitmem diyo başka da bişey demiyo, tek çocuğum ben kardeşim falan da yok.
en son ben söyleyemem, ayıp dedim, ben kendim söylerim dedi :(

Son düzenleme:
çokda büyütmeyin mahcup durumada düşmeyin bence kınaya katılıyosunuz sonuçda nebilimmm düğüne katılmasanızda olur şehir dışındalarsaaa annende haklı gitcekkk tanımadıkları insanların evinde hısmının hısmındaaaa takma aranı bozma boşverrrrrrrrr

Canım tabii ki katılmalısınız çok ayıp bence de..

Anneni gideceğiniz şehrin bir özelliğiyle ilgili tavlamaya çalışsanız ne bileyim orada çok mübarek bir zatın türbesi var falan deseniz..Belki vardır..

Benim annem böyle şeylere çok meraklıdır da..:32:

Aslında hiçbirşey söylemeye gerek de yok düğüne gitmeme düşüncesi çok mantıksız,herşeyden önce ayıp olur..

Annenin sözüne güvendiği bir teyzen halan vardır,onlar desin "kardeşim çok ayıp siz dünürsünüz,yarın bu insanlar senin kızın gelin olunca annen kalkıp düğünümüze bile teşrif etmedi derler"desin...ki diyebilirler yani..

Ne olursa olsun gidilmeli arkadaşım.Allah kolaylık versin..

annen henüz evli olmadığınız için uzaktaki düğüne gitmeni istemiyordur ve kendisi de bu yüzden gitmek istemez.
daha ilişkiniz bi resmiyet kazaanmadan annenin bunu istememesi ona göre doğaldır. çünkü şunu düşünüüyor olabilir ordakiler sorduğunda yani düğündekiler sorduğunda bu kim diye oğlumuzun nişanlısı diyecek kayınvaliden. annen dile düşmek istemiyordur.çünkü elalem daha nişanlıyken nerelere yollamış kızını diye anneni çekiştirebilir. bence önce annenle bunu konuş.

Düğün başka bir yerde olduğuna göre, gece de ya sizi misafir edecekler ya da bir otel de falan kalacaksınız herhalde. Anneniz belki de işin bu kısmına sıcak bakmıyordur. Babanız da yoksa 2 kadın oralarda kalmanız belki ona ters geliyordur. Açıkçası henüz evlenmediğiniz için bana da uzak bir şehirde olan düğüne katılmanız çok da gerekliymiş gibi gelmedi. Ben yaş itibariyle, sizden çok annenizin, k. validenizin yaşına yakınımdır, bizim jenerasyon sizden farklı düşünebilir. Dolayısı ile, K. validenizin, annenizin bu tavrını normal bulma ihtimali olabilir.

kızlar, annem gerekçe olarak, oğlu 1 yıldır nişalıyken araya düğün sokmalarına bağladı, yani bizim düğünü 2 yıl sonraya attılar, araya kızlarının düğününü soktular diye asıl onlar ayıp etti diyo, bende karşı gelemedim öyle deyince, sonuç olarak gitmicez sanırım :50:

Son düzenleme:
bence orda olmalısnız tabikide.. ailenize birlikte..ailenz ikna olmuorsa en azından siz mutlaka gitmelisnz çok ayıp olur bence..sizin kardeşinizin düğünne onar gelmesydi annenz ne düşünrdü?sorun bnce ona anlayacaktr..

Annen neye kafayı taktı,parasal konular mı?çekingenlik mi? Senimi kıskanıyor?

kızlar, annem gerekçe olarak, oğlu 1 yıldır nişalıyken araya düğün sokmalarına bağladı, yani bizim düğünü 2 yıl sonraya attılar, araya kızlarının düğününü soktular diye asıl onlar ayıp etti diyo, bende karşı gelemedim öyle deyince, sonuç olarak gitmicez sanırım :50:
bence iyi yönlerini düşün nişanlını daha iyi tanımış olursun,annenede hak veriyorum sonuçta nişanlısın seni evli hanımı gibi kullanamaz sınırlar,kısıtlamalar olmalı hadi 2 yıl içersinde çok fazla yüz göz olup ayrılırsan?
m öyle deyince, sonuç olarak gitmicez sanırım :50:[/QUOTE]
bence iyi yönlerini düşün nişanlını daha iyi tanımış olursun,annenede hak veriyorum sonuçta nişanlısın seni evli hanımı gibi kullanamaz sınırlar,kısıtlamalar olmalı hadi 2 yıl içersinde çok fazla yüz göz olup ayrılırsan?

annen yanlış düşünüyor.eğer erkek kardeş olsaydı annen haklı olabilirdi ama bu kız.düğünü yapacak olan kaynananız değil diğer taraf:50:

Sizi bu kadar önemseyen ve bunu gösteren bir aileye karşı ayıp olmayacak mı gitmemek. Siz yalnız bile gitseniz yine de şık olmayacak annenizin gitmemesi.
Araya düğün sokmak ne demek anlamadım. Önce siz evlenmediyseniz bu o kadar problem edilecek birşey değil ki. Ben 2 yıl nişanlı kaldım kardeşim 4 ay nişanlı kaldıktan sonra evlendi..
Nişanlılık sürecinin standardı yoktur ki
Eğer anneniz evlendiğinizde de kaprislerine devam ederse siz arada çok kalırsınız ve olan size olur

Back
X