• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin Eşime Karşı Tavrı

LaTahzenInnallaheMeana

Elhamdulillahi alâ külli hâl...
Kayıtlı Üye
1 Mart 2015
203
237
53
Hayırlı Bayramlar cümleten

Benim sıkıntım Görümcem. Yani benle bi sıkıntısı yok iyi anlasiyoruz ama esime karsi davranislari sinirimi bozuyo.
Eşim 3 çocuğun en küçüğü. Abisinden 10 ablasindan 7 yaş küçük. Evin küçüğü olma durumunu fazlasıyla yaşamış. Abisiyle ablasının sürekli sen Küçüksün anlmazsin bilmezsin modları surekli ezme gayretleri vs. Üniversite okurken dahi aynı şeyler devam etmiş. Biz 1 sene nisanliligin ardından evlendik 5 ay oldu evleneli. Bu süreçte bu tavırlarıni bende fark ettim. Evlendikten sonra abisi biraz dikkat etmeye çalışıyo anladigim kadariyla ama ablasinda hic bi degisiklik yok.
Eşimin ailesi de benim ailem de uzak olduğu icin bu bayram 2 saat mesafedeki Görümcemlere gittik. Her fırsatta eşimle alakali bana biseyler söylüyo tanistigimizdan beri böyle. Bu seferde aynı sekilde oldu.
Bundan cekicegin var Allah yardımcın olsun nazi niyazi cekilmez söyle böyle sürekli bi laf sokma gayreti. benim yanımda Şakayla yapar gibi vurduğu bile oldu eşime. Esimde koca adam yani fark ediyorum ağır geliyo.
Ben bisey demiyorum tatsizlik cikmasin diye ama dayanamiyorum artık. Esimi savunacak bişey desem bi kac sene sonra gorcem ben seni daha cicim aylarindasiniz falan diyo. Esime dedim sen kafana takma bosver diye onu kaale almıyorum zaten ama sende etkileniyosun bazen onu farkedince üzülüyorum dedi.
Sizce nasıl davranmam lazim net bi sekilde uyarayim mi. Görmezden gelip kaale almayayim mi?

Eger esiniz uyarmiyorsa hatta daha otesi bu haline alismissa maalesef size bir sey demek dusmez.
Hepimiz kisiligimizin bir bolumunun baskin tarafini ailemize, bazi taraflarini esimize, bazisini arkadaslarimiza daha cok gosteririz.
Ablasi kendi gordugu yonden yorumluyor ve buna siz maalesef karisamazsiniz.
Ustelik konussaniz dahi esiniz pek memnun olacakmis gibi durmuyor.

Sizin ilgilendiren kismi ise size dert yandigi kisim.
O vakit de kibarca konuyu kapatin.

Bir eşin ablasını kötülemesi de bi degisik geldi bana. Evin küçük emrahı modunda diye kendini anlatmasi falan. Var demekki boyle degisik hikayeler. Hayretler içindeyim. Görümceleri neden rakip görüyor çoğu insan anlamiyorum. Ben de gorumce oluyorum ama abimi nasil seviyorsam onu da öyle seviyorum mesela. Gorumce dedigimiz sey esimizin kardesi. Doğduğundan bu yana yaninda olan.....
Bence eşler birbirine aile içindeki şeyleri anlatmamali. Anlatiyorsa da kiz kardesinden zamaninda da rahatsız ise ikiniz birlikte olup mesafeyi koruyun madem.. çözüm önerisi gelmiyor aklima. Bilemedim

Bu Görümcemi sevmemek ya da rakip olarak görmek değil. Dedigim gibi normalde gayet iyi anlasiyoruz. Ama bu durum buraz rahatsiz ediyo iste. Evet esimin ablası ama bu her yaptığını mubah kilmaz. Sonucta esim evli birisi artik onuda dudunerek hareket etmek gerekmez mi. Simdi eşinin yaninda oluyosa bu çocuk gibi azarlamalar kızıp laf sokmalar vs yarin öbür gün çoluk çocuğu oldugunda da olabilir. Ki bu daha da ağır bi durum olur.

Birde eslerin birbirlerine ailelerini kardes iliskilerini vs anlatmasinin nesi tuhaf gayet normal bişey bence.

Benim görümcemin biri dobradır, iyiyse iyi kötüyse kötü söyler. Öyle "seninki de bi garip küçükken de böyleydi bu, aman o ne anlamış boşver" gibi şeyler söyler. Yeri gelir şu konularda çok beceriklidir, işten kaçmaz gibi şeyler de söyler. Hoşuma da gider çünkü koşulsuz kardeşini savunan görümce modeline alışığız böyle yeri gelince negatif şeyler söylemesi hoş.

Benim sıkıntım Görümcem. Yani benle bi sıkıntısı yok iyi anlasiyoruz ama esime karsi davranislari sinirimi bozuyo.
Eşim 3 çocuğun en küçüğü. Abisinden 10 ablasindan 7 yaş küçük. Evin küçüğü olma durumunu fazlasıyla yaşamış. Abisiyle ablasının sürekli sen Küçüksün anlmazsin bilmezsin modları surekli ezme gayretleri vs. Üniversite okurken dahi aynı şeyler devam etmiş. Biz 1 sene nisanliligin ardından evlendik 5 ay oldu evleneli. Bu süreçte bu tavırlarıni bende fark ettim. Evlendikten sonra abisi biraz dikkat etmeye çalışıyo anladigim kadariyla ama ablasinda hic bi degisiklik yok.
Eşimin ailesi de benim ailem de uzak olduğu icin bu bayram 2 saat mesafedeki Görümcemlere gittik. Her fırsatta eşimle alakali bana biseyler söylüyo tanistigimizdan beri böyle. Bu seferde aynı sekilde oldu.
Bundan cekicegin var Allah yardımcın olsun nazi niyazi cekilmez söyle böyle sürekli bi laf sokma gayreti. benim yanımda Şakayla yapar gibi vurduğu bile oldu eşime. Esimde koca adam yani fark ediyorum ağır geliyo.
Ben bisey demiyorum tatsizlik cikmasin diye ama dayanamiyorum artık. Esimi savunacak bişey desem bi kac sene sonra gorcem ben seni daha cicim aylarindasiniz falan diyo. Esime dedim sen kafana takma bosver diye onu kaale almıyorum zaten ama sende etkileniyosun bazen onu farkedince üzülüyorum dedi.
Sizce nasıl davranmam lazim net bi sekilde uyarayim mi. Görmezden gelip kaale almayayim mi?
nazi niyazi yi eşinin lakabı sandım:KK53:

meğer nazı niyazıymış

normalde abla olarak övmesini beklerdim ama kim yoğurdum ekşi der

uyarmaya calisirsaniz "kotu gelin" ilan edilmeniz kuvvetle muhtemel bi durum.
esinizin uyarmasi en dogrusu...
dert birken iki olmasin ;)

Sen birsey söyleme , her ne kadae esini savunsanda sonunda kötü olan sen olursun...

Onlar kardes hemen unuturlar , ama senin öafin unutulmaz ...

Ben gibisin sen de ya.teyze anne yarısı görümce kaynana yarısı.gıcık şeyler ya

Yaşının kadını olmayi dene diyebilirsin. Ya da yaş gidiyo ama kafa yasin hala yerinde sayiyor onu napicaz flaan de. Bi laf sok ona. Ihtiyaci var sanirim

Ablaymis. .bizimki kardes yani eşim abisi olduğu halde değil abla kaynana gibi davranir resmen..bende takmiyorum gibi davranirdim ama coluk çocuk olduğunda bile aynı davranıp abarttilar anne babası da öyle ama hani onlar anne baba dersin. Kesinlikle baştan tavrını koy ben böyle sevdim evlendim deyip konusturtma sonra benim gibi artık konussanda seni takmaz

esinin pasif oldugu bu anlattigindan belli. sana soz dusmez ki.onlar abla kardes ve boyle bir iletisim kurmuslar demek ki.esin sert cikissa agzini acanaz bir daha.
ayrica onlar kardes onlara bir sey olmaz arada sen kotu olursun

Back
X