Görümcemin nikahi

Benim kayınvalide de sizin modelin aynisindan. Eltim senelerce hizmetçi gibi çalışmış ki hala beklentisi var kadindan. Ben ise "ben is yapmayı bilmem mevcut kapasite bu. Zorlamamak lazım hacim" diyerek uzak duruyorum. Hoş, bu durumda elti insanı delirip sağa sola catiyor haksızlık olduğu için. Lakin yapacak bir şey yok. Sınırları siz belirlersiniz. Böyle insanlar ne kadar verirseniz o kadar isterler. Bir sure sonra yaptığınız iyilik mecburiyet halini alır ve yapmazsanız kizma yahut darılma hakkını gorur kendinde.

Ne yapayım demişsiniz. Açık olun. "Yardım etmek istiyorum, ederim de. Lakin kaldirabilecegimden daha fazla iş yuklenemem. Bunu istemiyorum." Deyin.

Çocuğundan değerli hicbirsey yok çek restini. Ayrıca kendini kullandirtma yardım edilir ama tek başına girişilmez biraz kendinize değer verin. Kayınvalideniz haddini çok aşmış anneniz sizi kullansınlar diye doğurmadi.eşiniz görmüyormu kizmiyormu?

Çocuğundan değerli hicbirsey yok çek restini. Ayrıca kendini kullandirtma yardım edilir ama tek başına girişilmez biraz kendinize değer verin. Kayınvalideniz haddini çok aşmış anneniz sizi kullansınlar diye doğurmadi.eşiniz görmüyormu kizmiyormu?
Esimin yaninda asla cürret edemez kv zaten buna. Bundan sonra bende girismiyorum zaten biseye. Önceki sayfada nikahin nasil gectigini vs detaylica yazdim:)

Arkadaslar bugün görümcemin nikahi oldu evde. Tüm misafirler gelmisti bende en son gittim. Niye geciktin diye sorduklrinda;oglum öglen uykusundan gec uyandi,dedim. Sonra baktim mutfakta kv'demin eltisi, görümcesinin kizi yardim ediyor hic yanaşmadım. Oturdum, oglumun pesine kosturdum. Görümcemle, esimle, damatla bol bol hatira resimleri cekildik,akrabalarla sohbet ettik. Nikah merasiminden sonra sira yemek servisine gelmisti. Baktim kücük görümcem kuzenlerine diyor, yardim edermisiniz diye, hepsi kalkti. Ben kalkmadim lavaboya gittim :KK70: lavabodan cikinca servis bitmis, herkes yiyordu. Bende aldim tabagimi agirdan agirdan oglumla yedim. Sonrada mutfaga koydum sadece. Oturdugum cok göze batmasin diye sadece kizlara masayi toplamaya yardim ettim. Mutfaga bulasiga hic girmedim, geri durdum. Sonra kv bakti kimse orali degil, kendi girdi mutfaga. Pesinden eltisi hallettiler. Hiccccc orali olmadim! Esimde beni gözetliyordu zaten girsem ilk o kizacakti cünkü :KK70: yemekten sonra tatlilar felan yendi. Sonrada millet yavas yavas dagilmaya baslarken, anne ben gidiyorum oglumun uykusu geldi dedim. Ha Kizim istersen burda en üst katta yatir dedi Bende: olmaz öyle sey, ev cok kalabalik, biz eve gidiyoruz, dedim. Tamam dedi sadece ve mutfakta batiyordu ama hic orali olmadim. Hatta laf arasi, ay anne mutfak hep batmis keske plastik tabak,catal isteseydin ben getirecektim ama istemedin dedik. Bosver kizim ben öyle sevmiyorum dedi sadece. Esimle kalktik gittik. Sayenizde bana hak verdiginiz icin yanlis bisey yaptigimida düsünmedim, bu sefer kullanamadilar beni. Bundan sonra böyle:KK66: isteyen hizmetci tutar olmadi kendi yapar.

harikasın tebrik ederim seni , bundan sonra böyle iki adım geri duracan ki herkes yerini bilecek.

Arkadaslar bugün görümcemin nikahi oldu evde. Tüm misafirler gelmisti bende en son gittim. Niye geciktin diye sorduklrinda;oglum öglen uykusundan gec uyandi,dedim. Sonra baktim mutfakta kv'demin eltisi, görümcesinin kizi yardim ediyor hic yanaşmadım. Oturdum, oglumun pesine kosturdum. Görümcemle, esimle, damatla bol bol hatira resimleri cekildik,akrabalarla sohbet ettik. Nikah merasiminden sonra sira yemek servisine gelmisti. Baktim kücük görümcem kuzenlerine diyor, yardim edermisiniz diye, hepsi kalkti. Ben kalkmadim lavaboya gittim :KK70: lavabodan cikinca servis bitmis, herkes yiyordu. Bende aldim tabagimi agirdan agirdan oglumla yedim. Sonrada mutfaga koydum sadece. Oturdugum cok göze batmasin diye sadece kizlara masayi toplamaya yardim ettim. Mutfaga bulasiga hic girmedim, geri durdum. Sonra kv bakti kimse orali degil, kendi girdi mutfaga. Pesinden eltisi hallettiler. Hiccccc orali olmadim! Esimde beni gözetliyordu zaten girsem ilk o kizacakti cünkü :KK70: yemekten sonra tatlilar felan yendi. Sonrada millet yavas yavas dagilmaya baslarken, anne ben gidiyorum oglumun uykusu geldi dedim. Ha Kizim istersen burda en üst katta yatir dedi Bende: olmaz öyle sey, ev cok kalabalik, biz eve gidiyoruz, dedim. Tamam dedi sadece ve mutfakta batiyordu ama hic orali olmadim. Hatta laf arasi, ay anne mutfak hep batmis keske plastik tabak,catal isteseydin ben getirecektim ama istemedin dedik. Bosver kizim ben öyle sevmiyorum dedi sadece. Esimle kalktik gittik. Sayenizde bana hak verdiginiz icin yanlis bisey yaptigimida düsünmedim, bu sefer kullanamadilar beni. Bundan sonra böyle:KK66: isteyen hizmetci tutar olmadi kendi yapar.
işte bu... harikasınız
eşiniz de yanınızdaymış zaten ki olmasa da takmayın
çünkü ne yaparsak yapalım yaranamayız insanlara

okuyunca sinirlendim gelinsin diye niye kendini köle ilan ediyosun yaa bırak annesi kardeşleri teyzesi halası vs yok mu onlarda işin ucundan tutsun açık açık konş çocuğuma bakıcam halledin diye biraz çirkef ol bölelerine vermişsin tavizi sonra böle alışmışlar eşinlede konuş bırak gelin bişe yapmadı desinler ya ne önemi var bildiğin seni kullanıyolar pişkince zaten yorulacaksın diyorlar herkes eğlensn güzel anın keyfini çıkarsn sen mutfağa tıkıl cocuğunada yazık yanii millet taviz vermiyo sende verme yada dışarda biyerde yapsınlar böle organizasyonları

bunu okuyunca sevindim bravooo :halay:

Bu özel günlerde bu işin içinden tek kalkamadığınızı ve diğer görümcenizede! lütfen çoğunlukla yanımda ol tek başınıza yapamayacağınızı belirtin.Tövbe yarabbim elimi sürmezdim ne munasebet ne hatır dinlerim ne gönül bu konuDA !!!

Bu nedir ya. Asla yapmam. Ben kv evine gidince bile misafir gibi otururum. Asla yapmam. Ben hizmetçi değilim.kayınvalidemin evinde ben kıymet görürüm. Meyveöe kadar gelir. Benim evimde de Kayınvalidem baş tacımdır. Kimsenin evinde iş yapmam asla. Benim evimde de kimseye iş yaptırmam. Benim felsefem budur.
+1

İyi de kadın biz yaparız ederiz sen elleme zaten nikahta yorulacaksın demiş demek ki rahatsızlığının farkında. Kaldı ki eve gelen misafire de plastik tabak bardak zaten olmaz hem ayrıca o kadar millet niye eve gelecek direkt nikaha gitsinler onu anlamadım ki araba mı kalkacak evin önünden. Konu komşu akrabanın evde ne iş var. Söyleyin diğer görümcenize sende yardım et diye niye demiyorsunuz. Evde neden toplanılıyor yani.

100 tane iyi tek kullanımlık tabak-bardak-kaşık-çatal al 1 gün öncesinden. Götür kaynanana istersen bunlarda servis edelim. İstemezsen ben bulaşık yıkamam de.

Kapalı bardak şeklinde su, bimden koliyle ayran, bizim toptandan koliyle kola al. Kim ne içerse dolapta hazır bulunsun. Çayı erkenden demle büyük termoslara koyu şekilde. Sonra katıl da su ısıtıp termosa karıştır.

Kısırdı, amerikan salata, bunları geceden hazırla strecleyip dolaba koy. Sigara böreği vs yi 1 gün önceden hazırla. Servis günü mikrodalga ısıt.

Herkes gibi bende eşe takıldım o ne yapıypr bu arada. Biz nişanlıyken böyle bi durumda kalmıştım eşimi zor tutmuştum kavga çıkarmasın diye. Şimdi olsa heleki ben iş yaparken oğlum düşecek biyerşerden bir daha o eve götürmez bizi. Ayrıca sarece kv demişsiniz ama bence diğer görümceden yardım alabilirsiniz. Gerçi bana sorsanıZ hiç bulaşmayın derim ama mağdem başınoza kalacak siz yengesiniz sözünüzü geçirin biraz. Birde nikahı anlamadım nikah günü ayrıca neden yorulacaksınız? Nikah günüde mi evde yemek yapılacak dağıtılacak orasını anlamadım bilmediğm bi adet olabilir tabi ama benimde görümce evlenecek eşimle beraber katılıcam sadece. Mesafe iyidir

Son yorumlarda gördüm ki, okuduğunu anlayamayan bir çok insan var. Mesele iş yapmak değil, enayi yerine konulmak. Gelin hizmetçidir mantığı yani.
Her neyse. Duruşundan dolayı seni tebrik ederim. Bundan sonra böyle devam.

Slm arkadaslar,

Görümcemin sözü, görümcemin nisani, simdide görümcemin nikahi geldi çatti.
Ha bunlar olacak elbette her evleneninde basindan gecti. Gel gelelim benim sorunuma. Böyle özel günlerden ben hicbisey anlamiyorum cünkü kayinvalidem saolsun böyle günlerde 100 metrekarelik eve, tüm sülalesini, komsularini, arkadaslarini cagiriyor. Tamam cagirsin sorun oda degil ama sorun tüm hazirliklarin evde yapilmasi, bulasigi, tatlisi, coluk cocugu. Ve herseyi mutfakta kendi basima yapiyor olmam. Benim bildigim böyle günlerde yardim edilir. Yada en basitinden plastik tabak gibi kolayliklar sunulur. Ama onuda yapmiyor hanfendi. Daha gecen sözde bütün gün mutfaktan cikamadigim ve oglumla kimsenin ilgilenemedigi icin oglum merdivenden düsmüstü! Ondan beride kafam atti bu konuda. Hayir yani madem ben yardim ediyorum bari cocuguma göz kulak olsun yani demi? Onuda yapmadilar. Inan sorun yardim etmek, is yapmak degil. Basim gözüm üstüne sonucta bir aileyiz böyle günlerde yardimlasacagiz ama benim sorunum kayinvalide, evlenecek olan görümcemden haric diger görümcem herkesin mutfagin yanindan gecip hicbisey yapmamasi. Bunun bide akraba kismi var tabi o konulara hic girmiyorum bile. Hersey bana kalinca ve görümcemin böyle özel günlerinde mutfaga tıkılı kalinca benimde zoruma gidiyor. Ama söylüyorumda tabi cok yoruldugumu, o günden hicbisey anlamadigimi felan susmuyorum yani. Sonucta bende o ailedenim, benim icinde özel. Ama hicte öyle olmuyor. Bana sadece o günün anısından yorgunluk kaliyor. Daha demin kücük görümcemi aradim, naptiniz plastik tabak, canak aldinizmi? Diye sordum. Hayir yenge, dedi. Annesi istememismis. Biz herseyi yaparmismisiz, kendimize yetermismisiz tabi genellemesine bende dahilim. Hatta daha dün telefonlastik, sordum; anne bisey yapilacakmi? söyleyebilirsin diye. Kadin bana; yok yok sen dinlen, nikah günü zaten cok yorulacaksin, dedi. Pişkin pişkin. Bende hicbisey demedim. Sorun bu işte, herseyi benden beklemesi. Kimsenin yardim etmemesi. Ve 7 kat sülaleyi cagirmasi. Cagiran o,isleri basima yikanda o. Ve benim 3 yasina girecek oglum var onunda ilgiye ihtiyaci var sonucta. Yemektir, tuvalettir vs. Ve ev dublex merdivenden inip cikmasi sıkįntı yani.

Simdi size soruyorum: napayim ben nikah günü? Enayi daha dogrusu hizmetci gibi mutfaga tikili kalmak istemiyorum. Kalmayacagimda ama nasil? Ne önerirsiniz? Sonra gelinim hicbisey yapmadi yardim etmedi demesinide istemiyorum. Görümceminde neticede hatri var. Lütfen akil verin.
Bizdede akraba çoktur ama insaf yani nişanım düğünüm oldu nişanımda dayımların eşleri düğünümde halamlar veamcamların eşleri yardım etti hepsinden Allah razı olsun herkes birşeyler yaptı getirdi kayınvalidenizgili anladım onlarda iş yok ama akrabalarda da insaf mı yok ben olsam çocuğumu alır hanım hanım otururum köle değilsiniz ve bu vicdansızlık bence hiç bulaşmayın.

İdolümsünüz vallahi tebrikler :sampiyon: Ben şimdiden bunun çocuksuz senaryosu nasıl olurdu düşünmeye başladım.

Eşinin Tavrı ne bu konuda şahsen aynı durumu biz yaşasaydık eşim o bütün tabakları alır misafir falan dinlemez annesinin önünde yere geçirirdi bana da hayatta iş yaptırmazdı kaldı ki birde çocuğum düşecek merdivenden evde kıyamrti koparırdı bence bu konu da eşin baskın olmalı

Allah sizin eşiniz gibi erkekleri tüm bekar kızlarımıza nasip eylesin. Karisinin evladının sırtında duran onları koruyan. Ne güzel maşallah. Allah daim eylesin

Back
X