Görümcemin rahatsız eden tavırları

91ankaraa

Hey there! I am using KK
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
879
941
53
Aslında konu beni bağlamıyor ama nedense rahatsız oluyorum...

Görümcemle aynı yaştayiz. Uzuuun bi tanışma geçmişimiz var. Aynı mahallede büyüdük vs. O yüzden aramız kötü değil, hani evlenmeden önce tanıdığım için kişilik olarak bi çok huyunu yadirgamiyorum-dum.

O da geçen sene evlendi. Ama bizim hep 'bak evlilik çocuk oyuncağı değil, sen çok kaprisli yaşıyosun biraz daha düşün etme eyleme' ikazlarimiza rağmen sevdiğini sandığı çocukla evlendi. Maddi sıkıntılar yükümlülükler falan da binince omuzlarına bu sefer de ben evliliği böyle bilmiyodum demeye başladı. Hala da der gerçi... Yakin arkadaşı olmadigindan ve evlerimiz yakin olduğundan sürekli eşiyle aralarında geçen sıkıntılari anlatıyo. Çoğu zaman abartıyosun haksızsin şurda desem de dinlemekten yoruldum artık.

Bir diğer konu da şu. O da hamile bende. Aşağı yukarı aynı zamanda doğum yapıcaz ama o benden az önce. Çocuk isterken de aynı şeyleri dedik. Açık açık söyledim ben en azından. Çocuk bakacak olgunlukta değilsin dedim. Dinlemedi hamile kaldi. Bu sefer de sürekli ben pişman oldum çocuğa alisamadim hamilelige alışamadım diye aglamaya başladı. Dün yine bizdelerdi. Midem yaniyo dedi. Bende olur öyle az kaldi sık dişini iki yastıkla yat dedim. Ne zamana kadar sürecek dedi. Doğuma kadar devam edebilir dedim. Başladı yine, olmaz olasica çocuk bilmem ne... Çocuğun ne suçu var diyorum. Aman ne biliyim işte kime kizayim diyo. Benim 3 buçuk yaşında bi çocuğum daha var. Benim çocuğum da böyle hareketli yaramaz olsa ben hergün döverim sen çok yüz veriyosun diyo...

Konu onun evliliği konu onun çocuğu ama ben stres oluyorum. Çocuk için üzülüyorum resmen. Doğduğu zaman ne yapabilirim çocuk için diye düşünüyorum o derece yani.

Siz kendi hamileliğinize odaklanın. Böyle sıkıntılar dinlemeyin.
Siz destek verdikçe o anlatacak ve abartacak.
Kendi başının çaresine bakmayı öğrenmeli.

Sonradan pişman olacağın hiçbirşey yapma ve söyleme " deyip susun her defasında.
Yorum yaptıkça anlatır.

Konu beni bağlamaz demişsiniz ama tamda içindesiniz. Hem arkadaş hem görümce. Zor :)

Görümcemle aynı yaştayiz. Uzuuun bi tanışma geçmişimiz var. Aynı mahallede büyüdük vs. O yüzden aramız kötü değil, hani evlenmeden önce tanıdığım için kişilik olarak bi çok huyunu yadirgamiyorum-dum.

O da geçen sene evlendi. Ama bizim hep 'bak evlilik çocuk oyuncağı değil, sen çok kaprisli yaşıyosun biraz daha düşün etme eyleme' ikazlarimiza rağmen sevdiğini sandığı çocukla evlendi. Maddi sıkıntılar yükümlülükler falan da binince omuzlarına bu sefer de ben evliliği böyle bilmiyodum demeye başladı. Hala da der gerçi... Yakin arkadaşı olmadigindan ve evlerimiz yakin olduğundan sürekli eşiyle aralarında geçen sıkıntılari anlatıyo. Çoğu zaman abartıyosun haksızsin şurda desem de dinlemekten yoruldum artık.

Bir diğer konu da şu. O da hamile bende. Aşağı yukarı aynı zamanda doğum yapıcaz ama o benden az önce. Çocuk isterken de aynı şeyleri dedik. Açık açık söyledim ben en azından. Çocuk bakacak olgunlukta değilsin dedim. Dinlemedi hamile kaldi. Bu sefer de sürekli ben pişman oldum çocuğa alisamadim hamilelige alışamadım diye aglamaya başladı. Dün yine bizdelerdi. Midem yaniyo dedi. Bende olur öyle az kaldi sık dişini iki yastıkla yat dedim. Ne zamana kadar sürecek dedi. Doğuma kadar devam edebilir dedim. Başladı yine, olmaz olasica çocuk bilmem ne... Çocuğun ne suçu var diyorum. Aman ne biliyim işte kime kizayim diyo. Benim 3 buçuk yaşında bi çocuğum daha var. Benim çocuğum da böyle hareketli yaramaz olsa ben hergün döverim sen çok yüz veriyosun diyo...

Konu onun evliliği konu onun çocuğu ama ben stres oluyorum. Çocuk için üzülüyorum resmen. Doğduğu zaman ne yapabilirim çocuk için diye düşünüyorum o derece yani.
hem memnun olmam hem yapmayı bilirim kafasında çocuk doğurmayı evlenmeyi bilen bir şekilde o çocuğa bakar ok takılma sen

Koskoca kadın. .
Evlenmeyi , çocuk yapmayı biliyor. .
Ne hali varsa görsün ..
Sen 2 çocuğun ve eşinle meşgul ol ..
Görümcen;herşeyden memnuniyetsiz tip..

Ben de oyle diyorum bazen. Ne hali varsa artık diyorum... Ama ben çok kıyımsizim. Akıllı ben bazen evde kendıme bişi yaparken poğaça falan fazla yapıp ona da yolluyorum. Hamile hamile kahvaltı hazırlayamiyodur diye. Bi kere yaptığım pogacalarin ekmek askisinda kuflenmis görünce bi daha yapmadım. Ama bu sefer de başka yardım etmeye çalışıyorum :KK42:

sen kızsan da yapcak bi şey yok. evladını görünce yumuşar. yumuşamazsa zaten senin nasıhatlerinle hiç değişmez.

Sana sarmasindan iyidir. Bundan 10 yil sonra o çocuğu ne kadar kiymetli ve zorla büyüttügune dair hikayeler dinlerken beni an lütfen; )
Rabbim sana ve ailene saglik versin

Bi tanıdığım yaşadığı bel ağrısından dolayı " nefret ettirdi artık" demişti doğmamış bebeğinden için.
Bir hafta önce doğum yapmış, bebek ağladıkça duygulanıp o da ağlıyormuş.
Şuan onun deyimi ile " benim sığınağım".
Bakar çocuğuna, bakacak bir şekilde.
Çocuksuz olanlar çocuklulara veriştirir lafı :) he he deyip geçin.

Ben de oyle diyorum bazen. Ne hali varsa artık diyorum... Ama ben çok kıyımsizim. Akıllı ben bazen evde kendıme bişi yaparken poğaça falan fazla yapıp ona da yolluyorum. Hamile hamile kahvaltı hazırlayamiyodur diye. Bi kere yaptığım pogacalarin ekmek askisinda kuflenmis görünce bi daha yapmadım. Ama bu sefer de başka yardım etmeye çalışıyorum :KK42:

Çok iyi niyetten kaybettik hep :KK14:

Sana sarmasindan iyidir. Bundan 10 yil sonra o çocuğu ne kadar kiymetli ve zorla büyüttügune dair hikayeler dinlerken beni an lütfen; )
Rabbim sana ve ailene saglik versin
bence de bu tipler her türlü ev işine söylenir çocuk bakmaya söylenir yeme yapmayı bilmez ağır gelir
bir iki sene sonra sorsan ondan iyi anne yoktur evine çocuğuna mükemmel bakmıştır bir iki saat mutfağa girse döktürür
bir arkadaşımdan biliyorum ekolü:KK51::KK53:

bence de bu tipler her türlü ev işine söylenir çocuk bakmaya söylenir yeme yapmayı bilmez ağır gelir
bir iki sene sonra sorsan ondan iyi anne yoktur evine çocuğuna mükemmel bakmıştır bir iki saat mutfağa girse döktürür
bir arkadaşımdan biliyorum ekolü:KK51::KK53:
Kesinlikle; ))
Bir komşu teyze vardi. Kızını bizim yanımızda ordan oraya atarak doverdi. Oyle böyle bir dovme değil. Gece ruyalarima girerdi vallahi.
Gecen bir ortamda bulunduk "ben çocuklarıma bir fiske vurmamisimdir" dedi. Ama sesimi çıkarmadım, eski alışkanlığına geri doner diye :)))

Okurken biran kendi görümcem aklıma geldi. Ben hamileyken ne dedim midem ne dedim başım... ama o hep anlatıyor dinlemekten başka çarem kalmıyor... hadi sizinki gene iyi Bizimki ne göre... 33 yaşında evli çocuğu olacak anne olacak... ama annesine babasına sürekli bir azar sürekli bagirma halinde... eşim ondan küçük. Sesini çıkarmıyor ama elimde olsa yeter artık kıymet bil terbiyesizlik yapma diyesim var... iki kız kardes ikiside böyle. Ama erkekler cok saygılı cit demezler. Size gelince anladigim kadarıyla çok değer veriyorsunuz hanımefendiye. Ama hak etmeyene verilen değer sizi üzer. En iyisi siz hiç karışmayın. Degismez bu vakitte sonra. inanin siz istediğiniz kadar uyarın söyleyin ama asla kâr etmeyecek. O bildiğini okuyacak. Sizde boşu boşuna caninisizi sıkmış olacaksınız. Şükür lazım aslında..elindekilerin kıymetini bilip sükretmek. Poğaça gelince midesi yanıyorsa ,mayali şeyler daha kötü eder mideyi ondan yiyememistir :KK66:

Memnuniyetsiz biri sanirim, zor böyle biriyle ugrasmak. O yuzden uzerinde fazla durmayin siz kendinize ve ailenize bakin onlar size yeter artar. O da baksin basinin caresine hepimizin yaptigi gibi

Bencee hiççç dahil olmayın siz suçlu çıkarsınız

Ayyy bu dert mi??? Naparsa yapsin yahu

Back
X