Görümcemin sirri, ne yapmaliyim?

İki kişilik ilişkilerde insanların özel hayatı derim karışmam ama burda aldatılan bi eş varken özel hayatı olamaz, olmamalı, kesinlikle etrafındakileri ilgilendirir. Yarın bu olay ortaya çıktığında direkt ilgilendirecek , ablamın görümcesi başka bi adamla kaçtı ne kadar ilgilendirdiğini orda gördük aradan geçti 8 sene hala etkilerini yaşıyorlar. Müdahale etmelisiniz konu sahibi
Ablanın görümcesinin kaçması neden ablanızı etkiledi? Ona ne ki?
Bilemiyorum belki cıvıklaşmış aile ilişkileridir
İnsanları kınamam. Yarın bir gün evli biriyle ilişkim olsa, dış kapının mandalı olan kardeşimin eşi bunu kardeşime söylese kıyameti koparırım.

Sen benim dedikodumu mu yapıyorsun derim en basiti, konu sahibi bunları gaipten öğrenmemiş çünkü. Her türlü rezillik çıkar.
Konu sahibi de etkilenir buradan.
Yavuz hırsız ev sahibini bastırır emin olun.

Bence görümcen canavar görümceye dönüşmüyor ama sen canavar geline dönüşüyorsun...
Birincisi; görümcenle aranın çok iyi olduğunu söylüyorsun "bana ablalık" yapar diyorsun ama en ufak hatasında sırtını dönüyorsun. Her insan hata yapabilir. Ya da tabi ki yanlış ama duygularına hakim olamayabilir. Bir kere madem o kadar sevıyordun iyi anlaşıyordun bu konuda anlayışlı olman gerekir... Bunun yanında da eğer gerçek dostsan açıkça konuşup uyarman gerekir.! Karşında öcü varmış gibi bir muamele yapman hoş değil. Görümcene karşı samimiyetinden de şüphe duydum açıkçası. Gerçek dostluk, samimiyet böyle değil çünkü!

Bir gün sizde çok büyük bir hata yapsanız sevdiğiniz insanların size sırtını dönmesini nasıl karsılardınız. Evet etik değil, evet büyük yanlış, evet rezil bir sey yaptığı ama bu kadar canınız ciğeriniz olmuş ,ablam dediğiniz birisine bu kadar acımasız olmanız silip atmanız doğru değil. Önce elinizden geleni yapmanız gerekirdi. Silip atmak en kolayı. Sizin birbirinize olan sevginiz tektaraflıymış.

Doğruluğundan yana bir skinti yok kendisi de zaten o kişilerin hepsine 'evet görüşuyorum size ne,siz karişmayin' rahatliğinda.
Evlendikten sonra bu konularda daha bi hassas oldum. Elimde olmadan aldatilan kadin yerine koyuyorum kendimi,empatinin dibine vuruyorum bu sefer de fena halde soğuyorum görümceden hatta soğudum.
Kesinlikle yersiz buldum tutumunuzu. Yahu herkesin kendi hayatı ve ahlaki degerleri. Sizi ilgilendirmıyor ki. İlla bırsey yapmak istıyorsanız neden destek olmuyorsunuz ; durumdan haberdar oldugunuzu ve bu durumu hıc tasvıp etmedıgınızı vs soyleseniz bile sırtınızı donmenızden daha anlamlı olur. Bır yanlışa düştü diye neden bu öteleme? Üstelik size ablalık yapmış oysa siz bırakın kardesliği insanı bır tutumu dahi esırgıyorsunuz. Tutumunuz hıç hoş degıl!

' en ufak hata' dediğiniz şey bir yuvanin yikilmasina sebep olmak, belki üç yildir o aile içinde huzursuzluk yaratmak, çocuklarin bu durumun içinde büyümesi ve daha pek çok sonuc..
Yapmayin arkadaşlar bu hata basit bi hata değil ki kaldi ki bir günlük iradesizlik de degil üç yildan bahsediyoruz. Artik pişmiş kabullenmiş pek dogal geliyor..
Bu durumu bilen ve uyaranlar da dis kapinin diş mandallari değil gayet önemsediği değer verdiği insanlar hatta başta ANNESIYMIS.. bu kişileri dinlemeyen size ne karişmayin diyen beni mi dinleyecek.
Tamam konuşurum dediginiz gibi sakince,güzelce onu incitmeden ama birakmayacak devam edecek ve bu durumda ben hangi konumda olucam yaptigi hatayi bilen ama hala eskisi gibi olan biri. Iste ben de bunu istemiyorum tamam belki bencilce,belki banane ama elimde değil kizlar öfkeme engel olamiyorum.. Belki geçmişte o durumun içinde olan bir çocuk olarak bi anim olduğundandir niyese hazmedemiyorum...
Eşim faktoru de zaten ayri bi skinti yarin obur gun bu durum ortaya ciktiğinda biri 'dolunay da biliyodu haberi vardi' dediginde ben o an ne derim, eşim bana ne der bunlari da kestiremiyorum. Tabi yine de soylemicem ona.

Böyle konularda mutlaka açığa çıkarılması taraftarıyım ama duyduklarımı gördüklerimi hiç açığa çıkarmadım ve mesafe koysam da bi süre koyabildim bu kişilere. Birini aşırı mağdur görmediğin sürece çok da karışmamak en iyisi. Böyle utanç verici şeyler olmasa da hiçbirimiz mükemmel değiliz. Önce kendimizi daha iyi bir insan yapsak topluma daha faydalı oluruz.
Böyle haltları yiyen insanlar yanlış şeyler yaptığını zaten bal gibi biliyor. İçine sinmiyorsa görüşmek, önce bi açık açık konuş, boşa günah alma. Eğer o da onaylarsa görüşmek istemezsen, durumun konuşulması üzerine arayıp sormazsan o da zaten anlar nedenini.

Bence görümcen canavar görümceye dönüşmüyor ama sen canavar geline dönüşüyorsun...
Birincisi; görümcenle aranın çok iyi olduğunu söylüyorsun "bana ablalık" yapar diyorsun ama en ufak hatasında sırtını dönüyorsun. Her insan hata yapabilir. Ya da tabi ki yanlış ama duygularına hakim olamayabilir. Bir kere madem o kadar sevıyordun iyi anlaşıyordun bu konuda anlayışlı olman gerekir... Bunun yanında da eğer gerçek dostsan açıkça konuşup uyarman gerekir.! Karşında öcü varmış gibi bir muamele yapman hoş değil. Görümcene karşı samimiyetinden de şüphe duydum açıkçası. Gerçek dostluk, samimiyet böyle değil çünkü!

Ufak hata anlayışınız ilginç. Burada söz konusu görümcenin gönlünün kayması falan değil, 2-3 yıldır devam ettirilen bir yasak ilişki. Üstelik ailecek tanışılan bir kişiyle. Evli beyefendinin karısını boşaması bekleniyor, yıkılan bir yuva da var. (görümcenin yıkılmasını istediği daha doğrusu)

Bu kısmı mesajını alıntıladığım kullanıcıya ithafen yazmadığımı belirteyim. Kimseyi ilgilendirmez denmiş, koskoca kadın istediğini yaşar denmiş. Siz ailenizden birinin adı böyle bir ilişkiyle duyulduğunda insanın yüzü nasıl yere eğiliyor bilir misiniz? Konu sahibinin eşi neler yaşayacak bir fikriniz var mı? Ve bu tarz bir olayı karakterine sığdırıp yıllarca yaşayabilen insan hakkında da hüküm verip hayatından çıkarmak tamamen hür iradesine bağlı insanın. Hayvanlara kötü davranan birini asla sevmeyeceğim gibi, kadına şiddet uygulamayı hak gören birine saygı duymayacağım gibi. Bana mı zarar veriyor, hayır. Ama karakteri hakkında edindiğim fikir ondan soğumam için yeterli oluyor. Bazen direkt bize yapılmasına gerek yoktur hatanın.

Eşime zaten kesinlikle söyleyemem bi arkadaş eşinize söyleyin dediği için öyle dedim. Eşime söylediğim anda çok korkunç şeyler olabilir. Ve ben buna asla ama asla cesaret edemem.
Görümce yaptiğinin yanliş olduğunu düşünse de benim dememle bundan vazgeçecegini düşünmüyorum çünkü ilişkileri 2-3 yila variyormuş. Bildiğiniz arsizliğin dibine vurmuşlar.
Adamin zaten karisini boşamak gibi bi derdi de yok adami karisiyla gören bilenler var yakin zamanlarda hiç öyle bi izlenimleri yokmuş dedigim gibi görümcem şuan sadece kendini kandiriyor, bildiğiniz metres konumunda

Eğer bu söyledikleriniz kesin doğruysa o halde yardım etmelisiniz fikrimden vazgeçiyorum.
Benim kafamda daha çok, yaptigi şeyin yanlış olduğunu bilen ama adamın yalan vaatleri yüzünden bi türlü kopamayan, kandirilan bi kadın canlanmisti. Öyle değilmiş.

Herşeye rağmen alir karşıma konuşurdum. En azindan onunla neden ilişkimi kestiğimi açık açık söylerdim.

Bence tavrınızda,duygularınızda çok haklısınız fakat bunca yılın hatrına aranızdaki sağlam bağım hürmetine tel seferlik bir konuşma yapmanızı tavsiye ederim..elbette biliyordur yanlış yolda olduğunu ama siz yinede içinizden geçenleri onunla paylaşın ve bu duruma bi son vermesini,kendisine olan saygınlığını geri kazanmasını aksi taktirde görüşmek istemediğinizi söyleyin derim. Hala devam ederse yanlış yapmaya işte o Zaman elinizden geleni yapmış olursunuz içinizde rahat olsun.
Umarım bu hatadan döner en kısa zamanda.

İnsanlar hatalara dusman olmalı kişilere değil.
Böyle ilk hata da yada yanlısda onunla asla gorusemem trıplerı e girmende fırsat kollaman olarak geldi bana.zira sen onu gerçekten bır abla olarak gorseydın gıder acık acık böyle bısey duydum ama inanmadım sende anlat istersen diye sprardin yargılayıp hukum vermezdın

Adeta isine gelmis, uzulmekten cok sevinmissin bu duruma diye algiliyorum. Cunku gercekten uzulen insan, o kisiye yardimci olmaya calisir. Bir de abla gibiydi demissiniz, insan ablasina sirtini doner mi? Ben sizi ayipladim. Insallah gorumceniz hatasindan doner, sizinle de bir daha gorusmez.

Neredeyse görümcenizi tebrik edecek bazı üyeler :oha:..
Şurda konu açan üyelerin pozisyonuna göre yorum yapıyor bazıları.. Konu açan aldatılan kadın olsa görümce topa tutulurdu.. Pff neyse :kusmuk:

Ben olsam abla gibi gördüğüm görümceme bu davranışı yakıştırmaz, direkt soğurdum, sırtımı da dönerdim evet. Bildiğin metreslik yapıyor, ben ona abla mı derim artık :sinirli:

Kendisine söyleyin.. Eminseniz tabii, kesin delil varsa..
Konuşun, haberim var deyin, onunla konuşmanıza göre eşinize de söyleyin..
Saklamayın, ortada aldatılan bir hemcinsiniz de var, yazık değil mi o kadına.. Hatta o kadına haber uçurmak lazım, kocasının ipini çeksin

Adeta isine gelmis, uzulmekten cok sevinmissin bu duruma diye algiliyorum. Cunku gercekten uzulen insan, o kisiye yardimci olmaya calisir. Bir de abla gibiydi demissiniz, insan ablasina sirtini doner mi? Ben sizi ayipladim. Insallah gorumceniz hatasindan doner, sizinle de bir daha gorusmez.
' işine gelmiş' derken? Bu durumdan benim ne gibi bir çikarim olabilir anlamadim. Duyduğum andan itibaren gözyaşlarima hakim olamiyorum hem ona kendini soktuğu duruma, hem öbür aileye hem aramizdaki bağa her şeye şuan deli gibi üzülüyorum. Bunu duyduktan sonra bana anlatan kişiye dediğim ilk şey neden bana anlattin oldu. Zaten onunla şuan hiçbir şey söylemeden etmeden görüşmemizlik yapmayacağim.. Sadece söyleyip söylememe konusunda kararsizim, tek kararli olduğum şey onunla eskisi gibi olmamak.

Ben olsam soylerdim osler sarpa saripta senin kardesinin eside biliyor derse yuzyuze gelmeye utanirim cunku bu sinsilik bana ablalik yapmis biriyle ilgili kotu bisey duyup onu uyarmamak isin icinden susarak kacarak kurtulmak yakisik almaz ... alirsin karsina bana bole soylendi haberin olsun der uyarirsin ... ama kusmek soguk davranmak yada cocukta olgunluk bu degil...

' işine gelmiş' derken? Bu durumdan benim ne gibi bir çikarim olabilir anlamadim. Duyduğum andan itibaren gözyaşlarima hakim olamiyorum hem ona kendini soktuğu duruma, hem öbür aileye hem aramizdaki bağa her şeye şuan deli gibi üzülüyorum. Bunu duyduktan sonra bana anlatan kişiye dediğim ilk şey neden bana anlattin oldu. Zaten onunla şuan hiçbir şey söylemeden etmeden görüşmemizlik yapmayacağim.. Sadece söyleyip söylememe konusunda kararsizim, tek kararli olduğum şey onunla eskisi gibi olmamak.
Görümcenle hiç eğip bükmeden konuş. Ben böyle bir şey duydum seni de ablam gibi severim ama bile bile böyle bir yanlışta ısrar eden kendi öz kardeşim olsa tasvip etmem görüşmek te istemem bu günden sonra bu mesele sonuçlanmadığı sürece seninle görüşmek istemiyorum de. Hatanı anlayıp herşeyi düzelttiğide kapım herzaman sana açık olur diye de eklersin. Allah hidayet versin ıslah etsin görümceni de o gerizekalı herifi de.

her insan hata yapar, aranız çok iyi olduğu için belki sizin söyleyeceğiniz şeyleri dikkate alacaktır. Bence açık açık konuşun.

şu seni ilgilendiren bir durum yok karışma diyenleride anlamıyorum, ablası sayılabilecek bir insanın içinde olduğu yanlışa müdahale etmesi gerekir bence.

Back
X