• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemle sorun yaşıyorum...

yok canlarım ya annem teyzem kankamı seviyorum diye yakıştırmıyorum bu gördüğüm tek iyi gelinler onlar sözünü.nasıl gelinler olduğunu görseniz siz de yakıştırırsınz.örnek gösterilirler heryerde.

şahsen ben de çok iyi bi gelin olcam kısmetse(nışannıyım:emir_bebek:) ama eminim deli derecede sinir bozucu görümce olcam,çünkü önyargılıyım şimdiden...
kk sağolsun kk sayesinde,kardeşimin karısını şimdiden sevemiyorum:Dçünkü burdaki kadınların eşlerinin aileleri görümceleri hakkında yazdıklarını okuyunca resmen kan beynime sıçrıyor.
daha önce de söylemiştim bi yerde,saygı duymuyorum her önüme gelene, herkesin fikri kendine diye...aile önemlidir,bu göreceli değil,aileye saygı duyulması zorunluluktur.
kadın resmen ağza alınmayacak laflar sayıyo kocasının ailesi hakkında burdakilerin çoğu da helaaal diyip çanak tutuyolar,
nefret ediyorum sizden zaten o bet topluluk duyun sesimi.

kardeşimin karısı da eskaza o topluluk gibi düşünen biriyse çekeceği var benden,ölene kadar yakasındayım.
artı olarak ailem kardeşimin mutluluğu için onunla görüşmezler bile belki,çok fedakardırlar,hani olmaz asla bırakmazlar da kardeşimi öylesine.
ama ben isterse evini elektrikli telle çevrelesin kardeşimin mutluluğunu bile gözüm görmez,bizim ailemizin bekası için onların yuvalarının yıkılmasını zevkle izleyebilirim.

tekrardan söylüyorum bu yoruma karşılık verilen saçma cevapları hiç umursamıycam,çünkü saygı duymuyorum size,so i dont care...

Son düzenleme:
görümceye sormak lazım bi de ne ne değil diye...
valla benim tanıdığım tüm gelinler,annem teyzem ve kankam haric hepsi eli maşalı görümceyi hakediyorlar.
yengeler yengeç olmuşsa görümceler ne yapsın.

yılanla bile anlaşabilen bir tipi.asla kimsenin kalbini kırmak istemem doğal olarak içime atarım .aileme de anlatmak istemiyorum üzülmesinler diye eşim de beni anlamayınca kötü hissediyorum kendimi.görümceme tek kırıcı lafım olmadı emin ol..

Ya insanın görümcesi olması bir yerde çok iyi bir şey gelinler farkedemiyor.
Benim etrafımda ki hasta kimselerin çoğunlukla kız çocukları ilgileniyor gelinler ikinci planda.Kendi annenize bakmak kayınvalideye bakmaktan daha kolaydır.
Görümce , kaynvalide,elti vs vs
İnsanın etrafında insanının olması çok güzel bir duygu . O beş görümce birde siz toplu buluştuğunuzda ne güzel ortam oluyordur eminim.
Arada laf sokmalar olmuyormudur oluyordur , hangi sülaleye gitseniz görümceniz olmazsa onun adına bunu yapacak birileri bulunur ki.

benim de 4 tane görümcem var.diğerleriyle çook iyi anlaşırım ama 1 tanesiyle numunelik işte...

Laf söylemeyin sizde.
İş güç sahibi olmak güzel ahlak sahibi olduğu anlamına gelmez.
Bir kimsenin meslek sahibi olmaması da onu cahil ve aşağıda kılmaz.
Arkadaşım yanlış anlama seni kızdırmak için yazmıyoruz bunları ancak sende asıl niyetini gör , gerçekten kötü davranıyor olabilir ama sen de pek iyi niyetli gelmedin .
Ben ablama istediğimi derim ama başkasının demesinden hoşlanmam.Yerim ama yedirmem misali.
Bu eşim de olsa farketmez , siz ki onun ablası hakkın da konuştuğunuz zaman sizin aileniz hakkın da eşinizin konuşabilmesi için yol açıyorsunuz.

parantez içinde özür dilememin sebebi buydu.Yanlış anlamaya mahal vermemek ama mesleğimi küçümsemesi de zoruma gidiyor.Eşim benim ailemi senede 2 bilemedin 3 kere en fazla 1 hafta görüyor ve ailem gözümüzün içine bakarlar.Eşimin ailesinden çok memnunum bu görümce hariç kayınvalidem bile kızından dert yanıyor ben ne yapayım?Lütfen yargılamayın...

Herkes zaten en sevdiklerine kötüyü değil iyiyi yakıştırır pea o yüzden annen kankan ve teyzen en iyi gelindir.

Bi insan sokaktan geçen birine kin duymaz yada nefret etmez değil mi demekki yaşanılanlar var ki konu sahibi nefret boyutuna gelmiş. Ayrıca ailesinden 900 km uzakta olan biri kendisiyle sidik yarışı değil şevkat görmeyi ister. Anne yok baba yok kardeş yok ne yapabilir zaten bu kişi.

Konu sahibi görümcenle anlaşamıyorsan görüşmelerine kısıt koy. Eşin istediği gibi görüşsün kardeşidir. Sen görüşme fazla. Bebeğinde varmış onunla oyalan.

Çok zor birşey olsa gerek haklıda olsan eşinin ablasına birşey dememesi bunu zaten sen yapamazsın kimseyle karşı karşıya gelmemen lazım eşinin devreye girmesi lazım ama girmiyorsa eğer sende eşine karşı sınırlarını koy. Onun ailesi istediğini yapmakta özgür sende istediğini yapmakta özgürsün..

Eşime daha nişanlıyken bak beni kimseyle karşı karşıya getirme diye çok söyledim ama dinlemedi beni.Eşimle aram açılıyor napacağımı şaşırdım...

görümceye sormak lazım bi de ne ne değil diye...
valla benim tanıdığım tüm gelinler,annem teyzem ve kankam haric hepsi eli maşalı görümceyi hakediyorlar.
yengeler yengeç olmuşsa görümceler ne yapsın.

yok canlarım ya annem teyzem kankamı seviyorum diye yakıştırmıyorum bu gördüğüm tek iyi gelinler onlar sözünü.nasıl gelinler olduğunu görseniz siz de yakıştırırsınz.örnek gösterilirler heryerde.

şahsen ben de çok iyi bi gelin olcam kısmetse(nışannıyım:emir_bebek:) ama eminim deli derecede sinir bozucu görümce olcam,çünkü önyargılıyım şimdiden...
kk sağolsun kk sayesinde,kardeşimin karısını şimdiden sevemiyorum:Dçünkü burdaki kadınların eşlerinin aileleri görümceleri hakkında yazdıklarını okuyunca resmen kan beynime sıçrıyor.
daha önce de söylemiştim bi yerde,saygı duymuyorum her önüme gelene, herkesin fikri kendine diye...aile önemlidir,bu göreceli değil,aileye saygı duyulması zorunluluktur.
kadın resmen ağza alınmayacak laflar sayıyo kocasının ailesi hakkında burdakilerin çoğu da helaaal diyip çanak tutuyolar,

kardeşimin karısı da eskaza o topluluk gibi düşünen biriyse çekeceği var benden,ölene kadar yakasındayım.
artı olarak ailem kardeşimin mutluluğu için onunla görüşmezler bile belki,çok fedakardırlar,hani olmaz asla bırakmazlar da kardeşimi öylesine.
ama ben isterse evini elektrikli telle çevrelesin kardeşimin mutluluğunu bile gözüm görmez,bizim ailemizin bekası için onların yuvalarının yıkılmasını zevkle izleyebilirim.

tekrardan söylüyorum bu yoruma karşılık verilen saçma cevapları hiç umursamıycam,çünkü saygı duymuyorum size,so i dont care...

evet burda bir doğru sizsiniz,herkes yanlış

bu kadar nefret ettirecek ne yaptıbaşlık tam bir isyannnn:26::26:

En son yaptığı ve zoruma giden olay şu.Kayınvalidem ameliyet oldu farklı bir şehirde.Biz eşim ,k.v.ben ve bebeğimiz gittik ilk etapta.ben arkadaşımda kalacaktım eşim evde 3,4 gün yalnız kalmamaızı istemedi.herneyse gittik yatış işlemleri v.s.hallettik ve bu arada annesiyle ,eşimle konuştu ve beni istemiş telefona aldım hışbeşten sonra kalktı bana ayy kalmer keşke bizden biri orada olaydı dedi.dondum kaldım çocuklarının okulunu bahane edeceğine geleydin diyememedim işte.yaa senin söyledğin laf mı şimdi diyebildim.eşim de tık yok tabii.acayip bozuldum.neyse k.v.geldi gittik doğal olarak o da orada.beni görünce mutfakta arkasını döndü ne hoşgeldin demek var ne bişey.eşime balık var x kızartayım mı?börek yedin mi?çay içtin mi?ama sadece ona benim yüzüme bile bakan yok.ne çay içtim ne de börek yedim.zaten ikisini de o yapmamış ama moralmi kaldı bende?eşim kör de farkında değil.kzızmı uyutmaya çalışıyorum.inadına yapar gibi çocuğa durmadan el atıp uyuma kızım uyuma hahahahaha gıcık oldum ya.çıktık oradan doğal oalrak eşime söyledim.Adam farkında bile değil yada işine gelmiyor.o gün bugündür bozuğuz bıktım yaa kadının umrunda değil benim bütün huzurum kaçtı.hayıy anlam veremiyorum tpir atması gereken ben iken hatun benim yerime yapıyor bunu ve sebep ne bilmiyorum.

Herkes zaten en sevdiklerine kötüyü değil iyiyi yakıştırır pea o yüzden annen kankan ve teyzen en iyi gelindir.

Bi insan sokaktan geçen birine kin duymaz yada nefret etmez değil mi demekki yaşanılanlar var ki konu sahibi nefret boyutuna gelmiş. Ayrıca ailesinden 900 km uzakta olan biri kendisiyle sidik yarışı değil şevkat görmeyi ister. Anne yok baba yok kardeş yok ne yapabilir zaten bu kişi.

Konu sahibi görümcenle anlaşamıyorsan görüşmelerine kısıt koy. Eşin istediği gibi görüşsün kardeşidir. Sen görüşme fazla. Bebeğinde varmış onunla oyalan.

Çok zor birşey olsa gerek haklıda olsan eşinin ablasına birşey dememesi bunu zaten sen yapamazsın kimseyle karşı karşıya gelmemen lazım eşinin devreye girmesi lazım ama girmiyorsa eğer sende eşine karşı sınırlarını koy. Onun ailesi istediğini yapmakta özgür sende istediğini yapmakta özgürsün..

Ağzına sağlık arkadaşım.gerçekten de öyle sevgi şevkat bekliyorsun,üzüp,ağlatmalarını değil.eşime söyle dediğimde sen söyle diyo bana.ben de bak sen benim ailemden birinden rahatsızlık duysan bunu ben söylerim senin söylemen bana göre uygun olmaz onun için sen söyle diyorum ama yok .o zaten kardeşinin beni rahatsız edebilecek bir davranışını görmemiş bir lafını duymamışmışmış.

Sizinde maşallahınız var yani
Şu başlıktaki sözleri ömrümde ilk kez duydum :1:

Neyi paylaşamıyorsunuz ki ?
Eşinin veya başka birinin bişey demesine gerek yok
Koskoca bir bireysin artık sen

Mesela haksız yere mesleğine laf ediyorsa
Hemşirelik gayet iyi bi meslek, hayırdır senin yarım kaldı diye mi böyle davranıyorsun ? gibi açıkça sorabilirsin
Yüzüne demeyip içine atman ve gelip buraya yazman hiç birşeyi değiştirmediği gibi
Şu başlık vb. şeyler seni haksız duruma bile düşürür :3:

2 görümcem var. Dünya iyisi insanlar. Bende onlara karşı saygısızlık yapmıyorum asla. Çünkü hep bi ablaya sahip olmak istemiştim Rabbim 29 yaşımda 2 tane birden verdi :17:
Aklıma takılan birşey olsa ilk onlara danışır akıl alırım.
Ayrıca Allah kısmet eder kardeşim yuva kuracak olursa da bende görümce olacağım.
Herkes ektiğini biçer diye bir laf var. 5 parmağın 5 i bir değil diye de.
Demek istediğim kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı şart. :ssz:

ben de merak ediyorum..suçlu olanlar hep kv ler, hep görümceler hep eş tarafı..peki ya hayat çok boyutlu ve siz de o boyutun başka yerinde başka
bir evde gelin, görümce ve kv olacaksınız ya da oldunuz..şu kelimeler sizin için söylense?

Kader e katılıyorum, iki medeni insan karşılıklı yüz yüze sorunlarını dile getirip konuşmalı.ha söyledikleriniz de karşınızdakinin anladığı
kadar olabiliyor bazen , o zaman da mesafe koymalı..sonuçta atsan atılmıyor satsan satılmıyor.kim kardeşini silebilir ki? siz yapar mısınız?

şu manidar başlıkla yılın en iyi başlığı ödülü konu sahibine verilmeli bence.kk, kk olalı böyle başlık görmedi..

ben suçun asla tek taraflı olduğuna inanmayanlardanım.eğer ortada bir sorun varsa eminim iki de sorun yaratan insan vardır..size haksızsınız demiyorum ama bir de görümceyi dinlemek lazım bakalım o neler alatacak."gagasını" konuştursa kim bilir neler dökülecek.

kk sayesinde görümce,elti,gelin ve hatta k.valide olmaktan korkar oldum :53:

seni alıntılayarak tüm kendini beğenmişlere sesleniyorum.hemde en kaba tabiriyle Bekara karı boşamak kolay ! evlenin yaşayın görün. şanslı gelinler çok nadirdir, gelin verici olsa k.valide/görümce sömürür , görümce/k.valide iyi olsa gelin beter olur.yok böyle şans 2 tarafında iyi olabildiği.insanlar doğuştan kindar değil, hayat değiştirebiliyor bakış açılarımızı.bende evlenene dek ( 1 yıllık nişanlılık süreceinde yediğim tüm darbelere rağmen) ben gelin kavramını değiştireceğim kızı olacağım der gezerdim, sırf anne kız olamasakta ona yakın ilişkilerde bulunalım diye o kadar fedakarlıklarda bulundum ki adına eşeklik dedi herkes.sonuç mu ? k.validemden ve görümcemden nefret ediyorum, canları cehenneme .. ben size kendimi ispatlamak zorunda değilim bilenler bilir. ama bu kadar emin olmayın, sizin yorumunuza güldüm geçtim.yıllar sonra bu laflar size geri dönecek ve burda o kendinizden düşük gördüğünüz her insanın nasılda ahını aldığınızı anlayacaksınız.sizin gibilerde bazı şeyleri yaşamayı hakediyor ...

siz siz olun büyük lokma yiyin de büyük laf etmeyin.Tecrübeyle sabit, geçmişimde bende çok iddialıydım ama gelin görünki işin aslı böyle olmuyor ...

Son düzenleme:
seni alıntılayarak tüm kendini beğenmişlere sesleniyorum.hemde en kaba tabiriyle Bekara karı boşamak kolay ! evlenin yaşayın görün. şanslı gelinler çok nadirdir, gelin verici olsa k.valide/görümce sömürür , görümce/k.valide iyi olsa gelin beter olur.yok böyle şans 2 tarafında iyi olabildiği.insanlar doğuştan kindar değil, hayat değiştirebiliyor bakış açılarımızı.bende evlenene dek ( 1 yıllık nişanlılık süreceinde yediğim tüm darbelere rağmen) ben gelin kavramını değiştireceğim kızı olacağım der gezerdim, sırf anne kız olamasakta ona yakın ilişkilerde bulunalım diye o kadar fedakarlıklarda bulundum ki adına eşeklik dedi herkes.sonuç mu ? k.validemden ve görümcemden nefret ediyorum, canları cehenneme .. ben size kendimi ispatlamak zorunda değilim bilenler bilir. ama bu kadar emin olmayın, sizin yorumunuza güldüm geçtim.yıllar sonra bu laflar size geri dönecek ve burda o kendinizden düşük gördüğünüz her insanın nasılda ahını aldığınızı anlayacaksınız.sizin gibilerde bazı şeyleri yaşamayı hakediyor ...

siz siz olun büyük lokma yiyin de büyük laf etmeyin.Tecrübeyle sabit, geçmişimde bende çok iddialıydım ama gelin görünkiişin aslı böyle olmuyor ...

arkadaşım sakin ol!!

8 yıllık evliyim ve k.validelerin en kötüsüne sahibim!!! bilmeden konuşma.

kimi kimden düşük görmüşüz???

önce okumayı öğren sonra gel ahkam kes! konuşmayı bil!

Son düzenleme:
arkadaşım sakin ol!!

8 yıllık evliyim ve k.validelerin en kötüsüne sahibim!!! bilmeden konuşma.

kimi kimden düşük görmüşüz???

önce okumayı öğren sonra gel ahkam kes! konuşmayı bil!

cevap sahibi sen misin ? ordaki son cümle bizzat yazana ait.

bana derken kendine uygulamayı unutmuşsın önce sen sakin omayı öğren !

kaldı ki inanmayacaksınız ama ben senin yorumunu okumadım bile ..

alıntılamadan sonra cevap yaz tuşunda kalmış...

Son düzenleme:
Başlık bende" geyik " hissiyatı uyandırdı.
Öyle bir anlatmışsınız ki bebeğim var ona sığınıyorum falan.
Bu kadar dramatize etmeye ne gerek var.
Sanırsın ki bir kumadan falan bahsediyorsunuz.
Mesleğinizi beğenmiyorsa ablacım keşke sende okuyup hemşire olsaydın,çok rahatım param iyi keyfim yerimde diyebilirsiniz.
Tatlı şirini gelin olacağım diye lafları yiyor yiyor sonra da dramatik sahneler yaşıyorsunuz.
Maniyi görümceye değil sizi ezdiren kocaya yazsaydınız keşke.

Çünkü Kadesa'nın mesajını alıntı yapmışsın :27:
Ne yapsın kadın cevap vermiş.
Vermesin mi ?

canım beni alıntılayıp da sert çıkan sen değil misin? ben mi yanlış gördüm? görmediğin bir yorumu nasıl alıntıladın da bana cevap hakkı doğdu peki?

Kötü kayın valideye düşmekten korkmuyorum, kötü görümce olmaktan korktuğum kadar.. :52:
Ah bu ön yargıların gözü kör olsun.. :ssz:
Bir gelin nasıl kayın valideye karşı ön yargılı ise, kendi gelinleri de onlara karşı ön yargılı olabilir..
Sonuçta görümce oluyorsun. :27:

Back
X