Annaaaaam konu hala devam ediyor....
Konu benimde yarama tuz bastığı için cvp vermeyim demiştim, ama bu kadar uzayınca,
Bari benimde tuzum bulunsun. Dedim.
Öncelikle konu sahibesi ;
Haklısın, sonuna kadar haklısın. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum, "
bu işi cinnet temizler".
(benim elti kayın muhabbeti yazlık falan) Bak ben 15 gün önce yaptım. Hernekadar, içimden bir ses
adamı da çok yıprattım haaa! bu kadar da üzerine varmasa mıydım? Desem de galiba başka yol yok arkadaşım. Gerçi büyük konuşmayım, bu heriflere bazen çift dikiş gerekebiliyor.
Ve bayanlar, yahu ne sığ düşünceleriniz varmış. Oku oku bay geldi. Yok kardeşine onu vermiş bunu vermiş, Konu hediye almak yada al kuzum benimkini sen kullan meselesi değil ki! Kadının kayın braderi, resmen "sen memur olup benim öteberimi aldıktan sonra çalışmak için ne diye kaideyi yerinden oynatayım" demiş, siz hala hediyeden bahsediyorsunuz.
Mevzu hediye yada ekmek parası değil, Walla, kesin bilgi canlar, uyanın!
Ayrıca konu sahibi, çalışmıyorsun adamın parası, sanane demek nedir?
Ev hanımlığı iş değil mi?
yahu mühendisim, üstelik apayrı bir sektörde akademi yapmış ve kendi seçimimle ev hanımı olmuş bir bireyim! ,
ama herşeyden önce bu evde eşimin zevcesi değil eşiyim!
Tamam arada ben evde ne yapıyorum yahu hezeyanlarım oluyor ama, evlendiğimden, beri işim yok benim demedim.
Daha balayına başladı işim, 2 günlük evliyken memleketin en doğusuna şantiye evine yol aldım. Tam yerleşik düzene geçtik, Ohhh ne yayarım şimdi ben dedim. NERDEEEEE!
Çalışma hayatımdan daha erken kalkıyorum, yemek, çamaşır, ütü, temizlik, yazın kış hazırlığı, alışveriş. y. Dilimi unutmayın diye online ders.
Kimse kusura bakmasında bir bütün tavuğu, 4-5 günlük ayrı yemeklik olarak 15 dakikada parçalayabilirim, benim adam benimle evlenmeseydi, her gece 1,5 kızarmış piliç ve ıvır zıvır onca para dayar, hem ay sonunu zor getirirdi, hemde bir 20 kg fazladan alıp, bir dolu sağlık masrafı çıkarırdı.
YADA, gördüğüm bir nevresim takımını veya perdeyi 2 güne dikebilirim. Üstüne bahçe işi için elemanın ve temizlik için bayanın parasını da ekle.
Bir de eşimin bekar hayatını düşününce,
Sessiz ev,
Ütüsüz gömlek, mok içinde banyo yine Elizabeth yine Elizabeth... Kafiye oldu bea!
Son şıkkın şakası bir yana;
ev hanımlığı bir iştir!
ve bir hesap yapsam, aylık karı miktarı asgari ücretten yüksektir!
Tabi bir akşam yemeği yapmayıp, herife git kendine tost yap diyen, 3 günde bir eve bayan çağırıp ay çok yoğunum tatlım ne temizliği diyen hemcinslerimden bahsedildiyse bilemiycem.
Onlar kendilerini biliyor!. ..