görümcenin telefonu

Alıştım artık keşke tek sorun bu olsa inanın susarim ne alıyorsa alsın derim ama birikince sorunlar altından kalkilamayacak bir hal alıyor. İnanın kendimi bırakın çocuğuma şampuan almak için ben 1 ay beklediğimi biliyorum haliyle insanın zorunda gidiyor bize gelince sorumluluk ortadan kalkiyor

Ooo senin durumun çok daha kötü, Allah yardımcın olsun.

Eşimin parası benim elime geçmiyor ki kendim için birşey almak istesem aylarca para vermesini bekliyorum bazen veriyor bazen vermiyor. Bende ihtiyaçlarım var karsilamiyorsun dediğimde paragozsun benim elimden bu kadar geliyor diyip üste çıkıyor aklın fikrin para diyor seni aç susuz mu bırakıyorum vb şeylerle üste çıkıyor kırılıyor kusuyor

Kesinlikle çalışmalısınız. Evde kedi besler gibi "aç susuz mu bırakıyorum" lafa bak
Ne demek eşe para vermemek. Kardeşine lüks olan akıllı tel. ihtiyacını karşılıyor ama
Çalışmaktan başka çareniz yok. Yoksa eşiniz sizi hep ezecek

Ya arkadaşlar konuyu kim açtı. karıştı sanırım biraz. :KK53:
Lambadaki cin açmış konuyu
Ama ben kamelya üyesinden alıntı yapmışım. Noluyor ayol:KK53:

Siz görümcenizi evlatlık almişsınız adeta, kayınbiraderler ve aileye sürekli yapılan yardım da cabası.
Durumları kötü olsa amenna ama sizden iyiyken istenmesi ve rutin ödenmesi tuhaf.
Ne denir ki haklısınız ama eşiniz degişmediği sürece birşey değismez , siz itiraz ettiginiz halde göndermiş çünkü.

böyle durumlarda yapılabilecek tek şey sanırım eşi uzun vadeli borca sokmak ev araba kredisi gibi gerçekten de tek çözüm bu benim düşüncem
O zaman verecek parası kalmaz, verse de daha ölçülü olur

Annaaaaam konu hala devam ediyor....
Konu benimde yarama tuz bastığı için cvp vermeyim demiştim, ama bu kadar uzayınca,
Bari benimde tuzum bulunsun. Dedim.

Öncelikle konu sahibesi ;
Haklısın, sonuna kadar haklısın. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum, "bu işi cinnet temizler".
(benim elti kayın muhabbeti yazlık falan) Bak ben 15 gün önce yaptım. Hernekadar, içimden bir ses adamı da çok yıprattım haaa! bu kadar da üzerine varmasa mıydım? Desem de galiba başka yol yok arkadaşım. Gerçi büyük konuşmayım, bu heriflere bazen çift dikiş gerekebiliyor. :KK66:

Ve bayanlar, yahu ne sığ düşünceleriniz varmış. Oku oku bay geldi. Yok kardeşine onu vermiş bunu vermiş, Konu hediye almak yada al kuzum benimkini sen kullan meselesi değil ki! Kadının kayın braderi, resmen "sen memur olup benim öteberimi aldıktan sonra çalışmak için ne diye kaideyi yerinden oynatayım" demiş, siz hala hediyeden bahsediyorsunuz.
Mevzu hediye yada ekmek parası değil, Walla, kesin bilgi canlar, uyanın!

Ayrıca konu sahibi, çalışmıyorsun adamın parası, sanane demek nedir?
Ev hanımlığı iş değil mi?
yahu mühendisim, üstelik apayrı bir sektörde akademi yapmış ve kendi seçimimle ev hanımı olmuş bir bireyim! ,
ama herşeyden önce bu evde eşimin zevcesi değil eşiyim!
Tamam arada ben evde ne yapıyorum yahu hezeyanlarım oluyor ama, evlendiğimden, beri işim yok benim demedim.
Daha balayına başladı işim, 2 günlük evliyken memleketin en doğusuna şantiye evine yol aldım. Tam yerleşik düzene geçtik, Ohhh ne yayarım şimdi ben dedim. NERDEEEEE!
Çalışma hayatımdan daha erken kalkıyorum, yemek, çamaşır, ütü, temizlik, yazın kış hazırlığı, alışveriş. y. Dilimi unutmayın diye online ders.
Kimse kusura bakmasında bir bütün tavuğu, 4-5 günlük ayrı yemeklik olarak 15 dakikada parçalayabilirim, benim adam benimle evlenmeseydi, her gece 1,5 kızarmış piliç ve ıvır zıvır onca para dayar, hem ay sonunu zor getirirdi, hemde bir 20 kg fazladan alıp, bir dolu sağlık masrafı çıkarırdı.
YADA, gördüğüm bir nevresim takımını veya perdeyi 2 güne dikebilirim. Üstüne bahçe işi için elemanın ve temizlik için bayanın parasını da ekle.
Bir de eşimin bekar hayatını düşününce,
Sessiz ev,
Ütüsüz gömlek, mok içinde banyo yine Elizabeth yine Elizabeth... Kafiye oldu bea!

Son şıkkın şakası bir yana;
ev hanımlığı bir iştir!
ve bir hesap yapsam, aylık karı miktarı asgari ücretten yüksektir!
Tabi bir akşam yemeği yapmayıp, herife git kendine tost yap diyen, 3 günde bir eve bayan çağırıp ay çok yoğunum tatlım ne temizliği diyen hemcinslerimden bahsedildiyse bilemiycem.
Onlar kendilerini biliyor!. ..

Kesinlikle çalışmalısınız. Evde kedi besler gibi "aç susuz mu bırakıyorum" lafa bak
Ne demek eşe para vermemek. Kardeşine lüks olan akıllı tel. ihtiyacını karşılıyor ama
Çalışmaktan başka çareniz yok. Yoksa eşiniz sizi hep ezecek
Onunlayken mümkün değil is görüşmelerine arandığım zaman sorun çıkarıyor göndermiyor . İkna etmeye çalışıyorum başta tamam diyor başvuruda geri dönüldügu zaman sorun cikariyor

Ya arkadaşlar konuyu kim açtı. karıştı sanırım biraz. :KK53:
Lambadaki cin açmış konuyu
Ama ben kamelya üyesinden alıntı yapmışım. Noluyor ayol:KK53:
Konu benim değil ben soru sorulduğu için cevap veriyorum ben konu sahibine yorum olarak başladım sorular geldikçe msj alintilandikca cvp veriyorum konu sahibinden de özür dilerim bu arada konusunu meşgul ettiğim icin

Onunlayken mümkün değil is görüşmelerine arandığım zaman sorun çıkarıyor göndermiyor . İkna etmeye çalışıyorum başta tamam diyor başvuruda geri dönüldügu zaman sorun cikariyor

ya calısmama laf etmezsin ya da harcamalarını yaparken bana sorarsın diyin diicem de ikisi birbirine denk seyler degil.
her kosulda dogru olan esinizin size sorması, harcamaları ortak yapması.
ustelik calısıp calısıp sonra ev geciminiz rahatladı diye daha fazla sacma olasılıgı da var.

ancak genel olarak sizin eşinizi deyimi yerindeyse yola getirmeniz lazım.
4duvar arasıdna soz hakkınızın olmadıgı bir yer... memnunsanız birsey diyemiyorum tabii ama en azından bu kadar alttan almayın bence.

ya benimki en azından korka korka yapıyor. mahçup oluyor. senin eşin daha fena. buradaki bazı kadınların kafasında anlaşılan. hem de çalışmana müsade etmiyor. mesleğin var mı?
Ünv bıraktım açıktan devam etmek istiyordum onada karıştığı için edemedim

ya calısmama laf etmezsin ya da harcamalarını yaparken bana sorarsın diyin diicem de ikisi birbirine denk seyler degil.
her kosulda dogru olan esinizin size sorması, harcamaları ortak yapması.
ustelik calısıp calısıp sonra ev geciminiz rahatladı diye daha fazla sacma olasılıgı da var.

ancak genel olarak sizin eşinizi deyimi yerindeyse yola getirmeniz lazım.
4duvar arasıdna soz hakkınızın olmadıgı bir yer... memnunsanız birsey diyemiyorum tabii ama en azından bu kadar alttan almayın bence.
Son konumda belirttim delil oluşturup boşanmaya düşünüyorum

Son konumda belirttim delil oluşturup boşanmaya düşünüyorum

kusura bakmayın gormemistim.
sanırım tazminat icin delilleri arttırmak istiyorsunuz.
ancak yine de cok vakit kaybetmemenizi tavsiye ederim, en azından bir avukattan yardım alın. burada da bir suru hukukcu var, onlara danısabilirsiniz.

kusura bakmayın gormemistim.
sanırım tazminat icin delilleri arttırmak istiyorsunuz.
ancak yine de cok vakit kaybetmemenizi tavsiye ederim, en azından bir avukattan yardım alın. burada da bir suru hukukcu var, onlara danısabilirsiniz.
Yok tazminat için değil zaten veremez tazminat bunu biliyorum tek celsede bitsin diye isterseniz benm konuma gelin ordan konuşalım

hepsi birer gönlü bol hayırsever, hepsi birer yardım meleği, konu sahibi kıskanç, eli sıkı, para meraklısı..
hayretler içerisindeyim inanki.. yani her ay gönderilen para, karşılanan lüx giderler normal, benim buna dur demeye kalkmam anormal. benim çalışmamam anormal, paraya karışma hakkım yok. görümcenin çalışmaması normal, bütçemi lüx ihtiyaçlarına kullanmaya hakkı var. anladım ki bazı kadınlar herşeyin cıvkını ( buraya başka bir kelime gelecek) çıkarıyor. şu kadınların çalışmaktan anladığına bak, aileden anladığına bak, yardımdan anladığına bak. ben bu tür mesajlara cevap vermeyi bırakıyorum. herkes vicdanıyla başbaşa.

o kadar haklısın ki isyanında :KK52:
ben çalışan biri olarak söylüyorum ev hanımlığı bir iştir
sürekli bu örnekleri veriyorum eğer çalışsanız çocuğunuzu bakıcı tutsanız ayda 800 lira dan bahsediliyor
hem de şart koşuyorlar evde ki hiç bir işe dokunmam sadece çocuk bakarım saat beş olduktan sonra bir dakika durmam diye
veya evde bir gündelikçinin ev temizlemesi 100 lira alıyorlar
veya bir gömleğinizi elbisenizi kuru temizleme de parça başı ütlüyorlar
ev hanımları bunlardan ücret mi talep ediyor hepsini ekstra yemeği yapmıyorlar mı
bizde çalışan kadınlık yapılmıyor hem çalışan kadınlık hem ev hanımlığı yapılıyor :KK12:
ve her kadından da bu isteniyor

çalışıp çalışmama paraya karışıp karışmama meselesi
benim halam çalışır eşi ya gizli gizli ya açıktan sürekli para gönderir
kavga ederler sonuç alamaz ama eltisi ev hanımı bir lira bir şey alsa kıyametler kopar gönderemez

kk da okumuyor muyuz eşim maaş kartıma el koyuyor veya benim maaşla geçiniyoruz kendi tüm parasını ailesine harcıyor diye
hani çalışırsan para üstünde senin söz hakkında oluyordu
ben tüm kadınlarımızın ve kızlarımızın okuması sonuna kadar da çalışması taraftarıyım
ama 600 liraya zor şartlar altında çalışıp evde gidip 1000 liraya bakıcı tutacaksa çalışmaması taraftarıyım
ayrıca bu kadın neden çalışsın görümcesine daha iyi daha üstün telefonlar alabilmek için mi :KK24:
kaynının çalışmamaya devam etmesi için mi
kaynı öyle demiş ya abi sen varsın benim çalışmama ne gerek var diye :63:

kısacası konu sahibinin ailesinin istediği yardım çok zorunlu bir durum için mi aç kaldılar da para mı gönderin demişler veya hastaneye acil giriş yapılmışta ameliyat parası mı nedir bu
yok yüzük yok tablet yok cep telefonu
burada düğün yapmak isteyen ve buna yanaşmayan isteyen ailelere hak veriliyor kendi ayağınız üstünde duramıyor musunuz diye koskoca anne babanın kendi oğullarından üstüne bu kadar yüküne nasıl hak veriliyor

bana göre yaşıyorken kızı damadı mirasından pay alamasın diye her şeyi hayattayken oğlunun üstüne yapan aileler ha burda ki konu sahibinin eşinin ailesi
ikisi de aynı düşünce sistemi işliyor elin oğlu - kızı yiyeceğine biz yiyelim düşünce bu
kardeşlik bağı konusuna gelince ben burda gerektiği yerde yardımlaşan bir aile görmüyorum sadece abilerini para kaynağı olarak gören bir aile görüyorum
konu sahibi şimdi dese size o 350 lirayı göndermeyelim bizim o paraya ev alalım dese ne gerek var oturun oturduğunuz yerde derler heralde :KK53:

Back
X