• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümceniz kıyafetlerinizi siz görmeden alsa saklasa..yok dese..

benim dolabimdan gizli alcak saklicak sakin kalmazdim wallaha.hirsiz gibi ne o oyle.sorsa verirsin kesin ama boyle terbiyesizlik yapiyor esinde onun tarafta hayret..

ben nefret ediyorum kıyafet alınıp verilmesinden.Özellikle de kuzenime kıyafetiyle büyü yapıldıktan sonra daha da titiz davranmaya başladım bu konuda...
görümcen kıyafetleri alıyormuş! çalıyor demek daha doğru olur aslında..Eğer getirse bile kabul etme bence..Bak sizin eşinizle aranızın açık olmasına sevinecek kadar zayıf ve kıskanç karakterde biri..

sende onun eşyalarını al sakla aynısını yap sana bişey diyen oluncada ben sizin çapulcularınıza kalmadım de!!!unutmaki bütün vucüd hastalıkları bu yolla elbise ve takı yollarıyla bulaşıyor...kullanmasına izin verme gerekirse bunu direk söle hırsız görümcene...benim yengemdede o huy vardı her misafirliğe geldiğinde izinsiz alıp götürürdü beğendiği şeyleri üstlik ewide karşıda birkere pahalı değerli birşeyimi eline aldı aaa güzelmiş falan ddi onuda çalarsan seni parçalarım yenge bu resmen hırsızlık dedim...bidahada yaapmadı

ben de madmaze88 e katılıyorum bi kaç kıyafetini al (hatta çamaşır suyu felan bulaştır::))))) sonra da ben sizin kıyaftlerinize kalmadım de.. ))))) kendi kıayfetlerinin içine de not iliştir aldıgında onu utandıracak notlarla karşılaşsın,, toplu iğneler yerleştir,, giydiğinde bi yerlerine batsın... belki bu şekilde vazgeçer....:)))))

şifreli kilitli çantaya koy. açmış bulunduğun konudan daha sıkıntılı değildir.

görümcenin yaptığını direk kızın yüzüne vur bence.
gene kazağımı çalmışsın çok oldun artık haberin olsun. de yeter. cevap falan bekleme. söyle ve git.
karşılıklı konuşmaya girersen çıkamazsın.
eşinin tavrı çok ama çok çirkin.
eşinin kıyafetlerini özellikle sevdiği şeyleri onun tarafından birilerine hediye et. kayınpederine kaynına kuzenine falan. (senin tarafından birilerine verme sakın.)
ne kıymetli çaputun varmış dersin sonra.. senin çaputuna mı kaldık ne demek ya. nasıl üste çıkmayı beceriyor.

Görümcenize gitmeden önce mat bir kozmetik ürünü ile cilt üzerine "kızarıklıklar" yapın...
Bende (internet üzerinden seçeceğiniz mühim olmayan fakat bulaşıcı bir cilt hastalığı seçin) ""x" var, arada böyle çıkıyor, kaşınıyor işte.. yara olmasın diye kaşıyamıyorum da..." gibi bir iki kez söylen.. Sormazsa eğer panik yaparak kocaman gözlerle boynuna doğru eğil.. sonra "Ay birden sende de var sandım.. Hayır bulaşıcı.. korktum" de...
Hem keyifli olacaktır, eğlenirsin.. hem onun paniği sevimli olacaktır...
Eşin sende böyle böyle bir şey varmış derse de... İster devam ettir.. ister "kıyafetlerim için bulduğum çözüm bu.. şimdi ikimizde rahat ederiz" dersin..
Aklıma bu geldi,
sevgiler

eşinizi bi aile psikolologuna götürmeye ikna ederseniz iyi edersiniz, görümcenizin de psikolojik tedaviye ihtiyacı var.
eşiniz artık sizin yeni bi aile olduğunuzu eski ailesinden daha çok önemsemesi gereken bir aile kurduğunun farkında değil.
görümceniz hakkında bir şeyler yapmadan önce bence bunu eşinizle konuşun.
anlamadı mı? bir aile psikologuna görünmeyi teklif edin.
kabul etmezse de bir arkadaşın da önerdiği gibi alın eşyalarını durumu kötü olan yakınları varsa onlara verin.
bir şey derse de "senin 3-5 çapuluna mı kaldım" dersiniz.

görümceniz de gerçekten sinir bozucuymuş.
tedavi olmasını önermekten başka aklıma bu konuda hiç bir şey gelmiyor.

bir de insanlar ne kadar rahat yani, ben özbeöz ablamdan bile izin alıyorum hatta bazen resmen yalvarıyorum kıyafetini alabilmek için.
ikimizin de eşyası kıymetlidir, sınırlarımız bellidir vs.
çünkü insanlar, kişilerle ne kadar yakınlıkları olursa olsun aralarında az ya da çok illa ki bir mesafenin olması şarttır yani.
siz zamanında bu mesafeyi bir şekilde belli etmemiş, sınırlarınızı koyamadıysanız eşiniz size bunları söyleyebilme yetkisinin olduğunu sanabilir, kardeşi kıyafetlerinizi izinsiz alabileceğini sanabilir. insanların gözünü en baştan korkutmak ve en baştan sınırları belirtmeniz gerekiyor. isterlerse ukala desinler, isterlerse kendini beğenmiş. bu 'kişi' olabilmenin ve kişilik haklarını koruyabilmenin ilk adımıdır.

ha bir de eşiniz hani 'biz' demiş ya, zamanı gelince şuraya gidelim şunu yapalım illa ki diyecektir, "ben ailen değilim, ben senin hiç bir şeyin değilim. çapulcunun tekiyim işte, unuttun mu?" diyebilirsiniz.

bence sorun gorumcenin hirsizligi degil..onu halledersin..mesela oraya giderken en begenmedigin eski pusku seyleri alirsin bavuluna..varsin onlari calsin cope atmaktan kurtulursunda..esinin boyle davranmasi daha sinir edici bir durum..yani ben olsam oyle dusunurdum..
bence su an eger baska buyuk sorunlariniz yoksa ve esinle mutlu olmak istiyorsan su aralar pek bisey soyleme..onlari koruma psikolojisinde beyfendi belli..birak bi sure..dedigim gibi gittiginde eski pusku temizlik kiyafetini gotur yaninda..elbet birgun oyle bir olay olurki esin onlara karsi tereddutte kalir..o zamanda sen girersin devreye..
bi insana biseyi yaptirmak veya anlatmak istiyorsan surekli..yuksek sesle..kavga arasnda ..uzun uzun konusarak degil..sakin bi zamanda..konuyu caktirmadan oraya getirip..tek bi cumleyle diyecegini deyip susmak ve konuyu kapatmak en iyi yontem..yani biseyi soyleyip hemen ardindan neyse tatlim kahve icermiyiz? gibi..
ama merak etme..herseyin mutlaka bi zamani gelir..

bende hiç sevmem eşyalarımın kullanılmasını. birine verirsem asla geri almam;almazdım ama: eşimin halasının kızı bize geldi kalmak için. ertesi gün arkadaşlarıyla buluşmaya gidecek ben hazırlanayım dedi bi geldi üstünde benim çok severek yüksek bi meblağ ödeyerek aldığım ve hamilelik dolayısıyla ancak iki kez giyebildiğim hırkamm var. öyle kala kaldım. genç kız çıkar diyemem misafir üstelik çokda severim kendisini. "yakışmış mı" dedi birde ne diyeyim güzel olmuş dedim oda arkadaşlarına gitti. sende kalsın demeyi düşündüm ama bi türlü içimden gelmedi. hevesimi alamadım ki. geri geldi teşekkür etti yerine koydu en azından.
sonra bende demeki beni yakın gördü ablası yerine koydu, kendini rahat hissetti ki böyle yaptı dedim. ama 2 aydırda hırkayı hala giymedim :)
en garibide demekki o hırkayı bulana kadar baya bi didikledi dolabımı. herşeyimi elden geçirdi baktı. çok garip insanlar var ya. ben gittiğim yerlerde buzdolabını bile izin alarak açarım üstelik.

ben de madmaze88 e katılıyorum bi kaç kıyafetini al (hatta çamaşır suyu felan bulaştır::))))) sonra da ben sizin kıyaftlerinize kalmadım de.. ))))) kendi kıayfetlerinin içine de not iliştir aldıgında onu utandıracak notlarla karşılaşsın,, toplu iğneler yerleştir,, giydiğinde bi yerlerine batsın... belki bu şekilde vazgeçer....:)))))

aynen öle onun basitliğine düşmeyince aşılmaz bu konu :1:

Bence böyle bir sebepten aranı bozma önce eşinle arayı düzelt.
Sonrada onlara gittiğinde her seferinde giyilecek neyin var neyin yok al yanına görümcende çalsın bir zaman sonra giyecek birşeyim yok deyip her seferinde eşine alışveriş yapman gerektiğini söyleyince sonunda onada gelirler nereye gidiyor bunca giyim ne alışverişi bukadar der ve kardeşini uyarır diye düşündüm saçmamı oldu bilmiyorum ama sanırım ben böyle yapardım.Sonra sen aradan çekil nlar halletsin.

En sevmediğim şey kıyafetlerimi başka biri tarafından giyinmek, o senin özelin valla o kimse gidip kıyafet alırım ama yeter ki benimkini kimse giymesin, hani hiyen açısından da doğru değil. Üstelik senin görümcen saklıyormuş .Sorun etmekle hakklısın

Back
X