• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görünmez olmak,içim yaniyor

lilith2013

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
791
234
123
Erzurum
Neden böyle olduğunu cozemiyorum.misafirliğe gittim bugün,masadaki herkes ev sahnesinden birşeyler istedi.ben de çay istedim,boğazımda kaldı dedi.
İşyerinde muhabbet edilir ben ağzımı hiç acamam.mutlaka ya sözümü başkası keser ya ya kimse oralı olmaz susuveririm.
Kardeşime telefon açarım bir an evvel kapatmaya çalışır,hatır bile soramam.
Güzel bir kadınım ,erkekler önce heyecanlandırıcı,saygıyla yaklaşır ama birkac konuşmadan sonra ya gider ya gevşek gevşek konuşurlar
Kursa gittim,benim gibi kötü yapan öğrenci hocaya çıkışır, düzgün ogretemiyorsuna getirir,aynı hoca benden bezmiş durur
Anlayamıyorum neden kimsesizim bu kadar, neden. Ben insan değil miyim

sanırım çok hassassınız bazı şeyleri önemsemeyin bakın nasıl rahtlarsınız vurdumduymaz olup keyfinize bakın

Neden böyle olduğunu cozemiyorum.misafirliğe gittim bugün,masadaki herkes ev sahnesinden birşeyler istedi.ben de çay istedim,boğazımda kaldı dedi.
İşyerinde muhabbet edilir ben ağzımı hiç acamam.mutlaka ya sözümü başkası keser ya ya kimse oralı olmaz susuveririm.
Güzel bir kadınım ,erkekler önce heyecanlandırıcı,saygıyla yaklaşır ama birkac konuşmadan sonra ya gider ya gevşek gevşek konuşurlar
Kursa gittim,benim gibi kötü yapan öğrenci hocaya çıkışır, düzgün ogretemiyorsuna getirir,aynı hoca benden bezmiş durur

açık konuşmak gerekirse,
yazdıklarınızdan bile tam olarak bir şey anlamadım.
kendinizi acaba net, açık ifade edemiyor olabilir misiniz?

kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz. yararı olacaktır.

bir de ne olursa olsun özgüveninizi kaybetmeyin.

Nasıl ya? Misafirliğe gidilince insanlar ev sahibinden ne isteyebiliyor? Ayıp değil mi, ikram ettiğini yersin, ne istenir ki? Ne dediniz de kadın boğazımda kaldı dedi?

Kim hocasını falan azarlıyor? Sizin çevreniz biraz tuhaf olmasın?

Nasıl ya? Misafirliğe gidilince insanlar ev sahibinden ne isteyebiliyor? Ayıp değil mi, ikram ettiğini yersin, ne istenir ki? Ne dediniz de kadın boğazımda kaldı dedi?

Kim hocasını falan azarlıyor? Sizin çevreniz biraz tuhaf olmasın?
Tuz,ekmek ıvır zıvır.ben de 2. Çayı istedim
Diğer mesele de sürücü kursu öğrenci başlanıyor neden ogrenemiyorum diye hoca tatlı tatlı izah ediyor bende ise neden ogrenemiyorsun tavrı
Mesele ikiyüzlülüğü maruz kalmak.

ne dediğini yazarak bile anlatamamışsın. kimin boğazında kaldı ne kjaldı?? ne kursu... vs vs

Bence geç kalmadan farketmelisiniz eksiklerinizi.
Dışarıdaki insanlar neyse de aile içi iletişimizin zayıf olması ileride yine sizi üzer sadece.
Ben çok cabaliyorum, ama daha doğru durust konuşmadan bir mazeretler kapatıyor.istemeyen bir kardeş

Ilk olay ev sahibinin terbiyesizligi.Hizmet etmeyecekse niye misafir çağırmış. Hatta dershanedeki olay da biraz oyle.hayatta cazgır olmak lazım. Ben yapamiyorum da.is yerindekk olay özgüvenle alakalı biraz da onlarn terbiyesizligi dinlemeyi ogrenememisler. Sen kendinden emin şekilde konuşmaya devam et.kardeşinin de yapısı o demek ki.yakın olduğun kimse yok mu ?ama üzülme herkes bi parça yaşıyor bunları.

Ben mesela konuşurken birisi lafımı keserse acayip sinirlenirim sesini bastırıp "lafımı bitirmemi bekler misin?" derim devam ederim konuşmaya.
Ama benden yaşça büyük birisi bunu yaptıysa yinede saygımı korurum kendi sözünü bitirince sen ne diyorduna gelince laf unuttum derim devam ettirmem. Sesini duyurmayı bilmelisin.
Mesela kardeşin kapatmak için acele ediyorsa "hayırsız ne acelen var iki dk hatır sordurmuyorsun insana" diye çıkış şakayla karışık. İçine atma yani bunları.

Anlamayanlari da ben anlamadım gayet güzel anlatmış.her olayı ayrıntısına kadar anladım.

Misafirlikte ki çay istediğiniz kişi duymamıştır ya da unutmuştur çok komplike bir durum yok, takılmayın lütfen.

İş yerinde ben de her zaman mesafeliyimdir. Bunun çok artısını görürüm. Ama muhabbetlere dahil olmak istiyorsanız fikir üretmenize ve sunmanız gerekir. Kendinizi çeşitli alanlarda geliştirmenizi öneririm.

Benim kardeşimde telefonda konuşmaktan hiç hoşlanmaz, kısa tutarız o yüzden , hatta bahanelerle kapatır, oralı olmam.

Sonrasına gelince öz güven eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Kendinizden memnun değilsiniz gibi sanki. Kendinizi sevin. Bunun için ne yaparsınız size kalmış.

Eğitin , geliştirin, yemek, siyaset, müzik , spor her alanda ufak tefek bilgi sahibi olabilirsiniz. Bilgi sahibi olmadığınız konularda konuşmamayı tercih edin.

Gevşek gevşek diye tabir ettiğiniz konuşma tarzı karşınızdakinden de kaynaklanıyor olabilir, sizden de. Mesafeli ve net olun tutumlarınız da, hoşunuza gitmeyen bir espriye gülmeyin mesela.

Siz bir insansınız, evet. Herkesi sevmek, herkesle anlaşmak zorunda değilsiniz ve herkes de sizi sevmek, sizinle konuşmak zorunda değil.

Seçimler yapın. kendinizi sevin.

Back
X