Bayanlar selamlar! Başlıktan da anlaşılacağı gibi Gotik Kültürüne gönül vermiş biriyim. Türkiye'de gerçek goth bulmak çok zor. Öyle ki bir çoğu hala gotik kelimesini satanistlikle, şeytana tapmakla ile karıştırıyor. Halbuki bilmiyorlar ki gotik klasik dönemlerden beslenen ve 80'lerde boy gösteren bir akım. 25 küsür çeşidi var ve gotiklerde renkli giyer :) Ben bu ortamda bilen bilmeyen herkese edindiğim bilgiler ışığında rehberlik etmek, yeni şeyler öğretmek istiyorum. Elbette benim gibi bu kültüre sevdalı bayan arkadaşlarımı da yardıma çağırıyorum. 22 yaşındayım ve İstanbul'da yaşıyorum.Türkiye'de gotik giyinmek, eğlenmek diğer ülkelere göre oldukça zor. Türkiye'de gotik çalışan bir kaç mağaza gotik adı altında metal ve spor satmakta. Yani gerçek manada korse için çalışan bir tek mağaza bile yok. Olanlar online çalışmakta, bir dükkan varlığı oluşturamamaktadır. Ben şanslı azınlıktayım, çünkü babam eski bir bayan terzisi. Ben de onun yaptıklarını göre göre makine kullanmayı öğrendim ve kumaşlar alıp kendi gotik elbiselerimi, kostümlerimi dikmeye başladım. Ayakkabılarımı da yaptırıyorum ya da çok istediğim bir model bulduysam yurt dışından getirtiyorum. Gerçek gotik bir kaç arkadaşım var, yani en azından oturup aynı şeylerden söz edebileceğim bir kaç arkadaş. Ama oda 1 elin parmak sayısını geçmiyor :) Aranızda 22 yaşına gelmiş, hala gotikim diyorsun ergen misin diyenleri de duyuyorum ve anlayışla karşılıyorum. Haklısınız, çünkü siz daha çok gotik olarak baby bath goth'ları gördüğünüz için bizler size çocukça geliyoruz. Ama bu akımın yalnızca bir moda olmadığını, bir kültüre sahip olduğunu, mimarinin bile gotik'e çok şey borçlu olduğunu söylemek isterim. Nitekim, bu zaten sonradan öğrenilen ya da yaşanılan bir durum değil. İnsanların estetik duygusu doğdukları andan itibaren bilinçlerinde şekillenir. Dolayısıyla bu tıpkı birinin A kişisini sevip diğerinin T kişisini sevmesi kadar olağan ve mümkün bir şey. Düzenli olarak buradan sizlere bu tabuyu kırmak ve gotik kelimesinin içerisinde neler barınır onu anlatmak için paylaşımlar yapacağım. Aramıza katılacak arkadaşlarıma şimdiden koskocaman bir hoşgeldin diyorum. Okuyan, beğenen ve ziyaret eden tüm hanımlara ise çok çok teşekkür ediyorum.
Sevgiyle ve sağlıkla kalın!
^^
Sevgiyle ve sağlıkla kalın!
^^