Goz altlarim çöktü artık!

Yigitsmom

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2018
14
3
1
29
Merhabalar. Oğlum 9 aylik oldu cok şükür . Ama dogdugundan beri uykuyu duzenli uyuyan bir bebek değil. Normalde oglen uykusunu kesintisiz uyumasi gerekirken 10 defa uyaniyor. Aslında gözleri kapalı uyumak istiyor fakat her seferinde emzirmemi bekliyor. Gündüzlerin üstesinden geliyorum bir şekilde ama geceleri cok zor geçiyor hortlak gibi oldum. Yarim saatte bir saatbaşı uyanmasindan. Karninin iyice dogdugundan eminim fakat her seferinde meme istiyor. Alışkanlıktan uyaniyor biliyorum ama ne yaptıysamda duzeltemedim su icirip kandırıyorum falan ama bana misin demedi. Tecrübeli annelerimizden yardım bekliyorum :(

Merhaba nazar değmesin oğlum 10 aylık uykusu da düzenli. Ancak diş çıkarırken özellikle en az 5kez geceleri kalkıp oturuyor tekrar yatırıyorum. Gündüz uykusu 1ya da 2kez toplam 2.5saat kadar. Sorun diş olabilir ancak hep yapıyorsa acaba sallamaya ya da memede uyumaya mı alıştırdınız? Sallarsanız dönerken falan sallanmadığını anlayıp uyanır. Ben hiç sallamadım annem sallamış ona alışmış biraz unutturuyorum. Meme yerine de su vermeye çalışın aç değildir o kadar memedeyse.

Emerek uykuya geçmeyi öğrenmiş her uykusu bölündüğünde emmek istiyor. Desteksiz uyumayı öğretmeniz gerekiyor bu halde. Kucağınıza alır emzirmeden dolaşmaya başlarsanız siz emzirene kadar ağlayacaktır çünkü biliyor ki annede meme var ve emebilir. Sizin dışında birinin müdahale etmesi gerekiyor uyandığında. Sizi değil anneanne babaanne baba veya herkimse gidip o uykuya geçişini sağlayacak taa ki meme ile uyumayi unutana kadar.. umarım yardımcı olmuşumdur.

Şunu da ekleyim. Emerken uyuduğunda yatağına direkt koymamanız gerekiyor. Hafif uyandırıp koymalısınız ki gözünü açtığında uyuduğu yerde olsun. Yani anne kucağında uyuyup yatakta gözünü açmamalı. Yatağına koyduğunuzda uyuduğu yeri görmeli.

Merhaba nazar değmesin oğlum 10 aylık uykusu da düzenli. Ancak diş çıkarırken özellikle en az 5kez geceleri kalkıp oturuyor tekrar yatırıyorum. Gündüz uykusu 1ya da 2kez toplam 2.5saat kadar. Sorun diş olabilir ancak hep yapıyorsa acaba sallamaya ya da memede uyumaya mı alıştırdınız? Sallarsanız dönerken falan sallanmadığını anlayıp uyanır. Ben hiç sallamadım annem sallamış ona alışmış biraz unutturuyorum. Meme yerine de su vermeye çalışın aç değildir o kadar memedeyse.
Sallamadan uyutuyorum emziriyorum doyuyor yatıiyorum yanına yatıyorum daha sola dönüp kendi uyuyor aslinda emzirerekte uyutmuyorum ama bulamadım yolunu.

Emerek uykuya geçmeyi öğrenmiş her uykusu bölündüğünde emmek istiyor. Desteksiz uyumayı öğretmeniz gerekiyor bu halde. Kucağınıza alır emzirmeden dolaşmaya başlarsanız siz emzirene kadar ağlayacaktır çünkü biliyor ki annede meme var ve emebilir. Sizin dışında birinin müdahale etmesi gerekiyor uyandığında. Sizi değil anneanne babaanne baba veya herkimse gidip o uykuya geçişini sağlayacak taa ki meme ile uyunayi unutana kadar.. umarım yardımcı olmuşumdur.

Şunu da ekleyim. Emerken uyuduğunda yatağına direkt koymamanız gerekiyor. Hafif uyandırıp koymalısınız ki gözünü açtığında uyuduğu yerde olsun. Yani anne kucağında uyuyup yatakta gözünü açmamalı. Yatağına koyduğunuzda uyuduğu yeri görmeli.[/QUOTE
Eşimledenedik bunu avazı çıktığı kadar ağldi en sonunda uykusu açıldı sabaha kadar rezil olduk. O yüzden cesaret te edemiyorumuykusu açılınca daha huysuz oluyor

Ne yazık ki bu işin "normali" yok. Bu sebeple normale göre, normalde gibi belirtilen sizin bebeginize uygun olmayabilir. Bebeğinizi normale uydurmak yerine ona göre bir düzen uydurmanızı öneririm. Kızım 9 aylıkken gündüz uykusunu 1e düşürdü. O da yarim saat hepi topu. 2 yaşında tamamen bıraktı. Oldum olası uykuyu sevmedi. 9 aylıkken gece kaç milyon defa kalktığımı bilmezdim inanın. Uyku rutinleri, eğitimleri, ılık duşlar, masallar ninniler, loş ışıklar ... Hiçbiri çözmedi sorunumu. Benim kızım uykuyu sevmiyor. Ve günümüzde ne yazık ki böyle bebekler fazlaca var. Kabullenin ve bulduğunuz her fırsatta dinlenmeye çalışın.

Evet ağlayacak bu bir süreç. Nasıl uyuyacagini bilmediği için ağlıyor. Bir kaç hafta sabredip güzel bol uyumalı günlere ulaşacaksınız. Y Yigitsmom alintilayamadim son yazınızı

Sallamadan uyutuyorum emziriyorum doyuyor yatıiyorum yanına yatıyorum daha sola dönüp kendi uyuyor aslinda emzirerekte uyutmuyorum ama bulamadım yolunu.
Uyku arkadaşı denilen şeyleri deneyebilirsiniz. İnternette araştırabilirsiniz. Ben almıştım birkaç oyuncak ama benimki müslin örtüsünü seçti. Örtüsüne sarılıyor. Hafif uyandığında örtüsünü eline verip pışpışlıyorum.

Evet ağlayacak bu bir süreç. Nasıl uyuyacagini bilmediği için ağlıyor. Bir kaç hafta sabredip güzel bol uyumalı günlere ulaşacaksınız.
Bazı okuduğum yerlere de gece beslenmesini kesmek yeterli yazıyor. çocuk emme alışkanlığından uyanır 9 atlı bir çocuk çocuk
Uyku arkadaşı denilen şeyleri deneyebilirsiniz. İnternette araştırabilirsiniz. Ben almıştım birkaç oyuncak ama benimki müslin örtüsünü seçti. Örtüsüne sarılıyor. Hafif uyandığında örtüsünü eline verip pışpışlıyorum.
Peki o örtüyenasıl alistiriyorsunuz. Uyku arkadaşı denedim olmadi.belki de alistirma sürecim yanlış nasıl alistirdiginizi yazabilirmisiniz

Gece beslenmesini ben kesmedim. Gündüz ek gıda alıyor memeyi azalttı. 1yaşını geçiririm diye düşüyorum.

Sürekli o örtü ile yatırdım. Sıcakta gerekirse çıplak yattı o örtüyle yattı. Şimdi uykusu geldiğini anlamak için örtüyü önüne koyuyorum uyumak istediğinde yüzüne çekiyor yatmaya çalışıyor. Yatırıp örtüyü eline veriyorum bekliyorum.

Merhabalar. Oğlum 9 aylik oldu cok şükür . Ama dogdugundan beri uykuyu duzenli uyuyan bir bebek değil. Normalde oglen uykusunu kesintisiz uyumasi gerekirken 10 defa uyaniyor. Aslında gözleri kapalı uyumak istiyor fakat her seferinde emzirmemi bekliyor. Gündüzlerin üstesinden geliyorum bir şekilde ama geceleri cok zor geçiyor hortlak gibi oldum. Yarim saatte bir saatbaşı uyanmasindan. Karninin iyice dogdugundan eminim fakat her seferinde meme istiyor. Alışkanlıktan uyaniyor biliyorum ama ne yaptıysamda duzeltemedim su icirip kandırıyorum falan ama bana misin demedi. Tecrübeli annelerimizden yardım bekliyorum :KK43:

Oglum 11 aylık olana kadar aynı seyleri yasadım. Cocugun uyuyor olması beni daha cok yoruyodu. Gidip habire uykuya devam etmesi için emzırmem gerekiyor keza geceleri de 20 dakikada bir kalkardı.
Oglum emmek istedi emzırdım doktorum da dogru olanın bu oldugunu soyledı. Tam bir yasında simdi gundüz ıkı kez 1 bucuk saatlık uykusu var ve gece ıkı kez uyanıyor emmek ıcın. Sadece ıkı ay once bu sıpanın uykusu surunduruyordu benı:emir_bebek:
Yanı o 30 kere emme molası verdiği gunduz uykuları birleşiyor bütünleşiyor siz uyansa artık diye özlüyorsunuz bıle..
Bana göre bu surec karsılıklı teslimiyet gerektiriyor. Ve geçici oldugunu bilmelisinız:KK200:

Emzik versen? Benimki emmeyi bıraktı. Sütünü içerken uyuyor. Sonra tam dalmadan yatağına koyuyorum. Emziğini de ağzına veriyorum. Nazar değmesin birkaç gündür iyi gidiyor. Yani en fazla üç kez falan uyanıyor. Bir de çok geç saate bırakma. Ne kadar erken uyursa o kadar daha rahat uyuyor bütün gece. Ben bunu gözlemledim. Ben 8,5-9 arası yatırmaya çalışıyorum en gec.

Back
X