Göz Makyajı Göz Kalemi Nasıl Sürülür?

Kaş, kirpik şekillendirme, rimel, kapatıcı, far, göz kalemleri)

.ebru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
209
93
Göz kalemi nasıl sürülür?Gözü belirgin yapan en önemli malzeme göz kalemi. Göz kalemi ile kedi gözlere de sahip olabilirsiniz, küçük gözlerinizi büyütür belki de iri gözlerinizde daha küçük görünüm yaratabilirsiniz. Yani göz kalemi, sihir gibi bir şey…



Doğru göz makyajı için, birden fazla renkte göz kalemi tercih etmelisiniz. Bunlardan biri gözünüzün iç kısmına sürmek için beyaz veyahut ten rengi olmalı, diğeri ise siyah, yeşil, mavi gibi farklı bir renkte.

Göz makyajında en dikkat edilmesi gereken, göz boyutu. Eğer ki gözleriniz küçük ise, gözlerinizin alt iç ve üst iç kısımlarına ten rengine yakın, yağlı göz kalemlerinden sürün.

g%C3%B6z-kalemi-nas%C4%B1l-s%C3%BCr%C3%BCl%C3%BCr2.jpg


Tercihen bunu beyaz renkte bir göz kalemi kullanarak da yapabilirsiniz. Ardından gözünüzün altına koyu gri ya da siyah renkte bir göz kalemi çekerek, bunu parmak uçlarınızla hafif dokunarak yaydırın. Böylece biraz daha buğulu gözlere sahip olabilirsiniz.

Göz kalemi sürme teknikleri:Beyaz tenliyseniz eğer, gözlerinize kahverengi göz kalemi çekmenizi tavsiye ederim. Gözünüzün hem alt hem de üst iç kısımlarına ten rengi yağlı bir göz kalemi çekerek çok daha etkili bakışlar yaratmanız mümkün.



Gözlerinizin dış kısmına göz kaleminizi ortadan başlayarak sürmelisiniz. Arzu ederseniz göz bitiminizden şakaklarınıza kadar da devam edebilirsiniz.

Gözlerinizin dış kısmına çektiğiniz göz kalemi daima bakışlarınızın daha etkili olmasını sağlar.

Göz kalemi çekme işleminin ardından bir kulak çubuğu yardımıyla kalemi dağıtarak, dumanlı gözlere sahip olabilirsiniz.

Işıltılı gözler istiyorsanız da alt iç kısmınıza beyaz renkte yağlı göz kalemi çekmenizi öneririm.

Eğer ki gözlerinizin birbirine yakın olmasından şikayet ediyorsanız, göz kaleminizi ortadan kenara doru çekmelisiniz. Bunun tam aksi, gözleri birbirinden biraz fazla uzak olanlar da, kalemi gözlerin iç kısmından ortaya doğru çekmeli. Göz bitimine ya çok az ya da hiç kalem sürmemeli.

*Göz kaleminizi ayrıca kaşlarınızı kalınlaştırmak için kaş kalemi olarak veyahut eyeliner yerine de kullanabilirsiniz.

Göz kaleminin akmamamsı için yapılması gerekenler:

  • Göz kaleminizle ayı renkte göz farı kullanarak göz kaleminizi sabitlemeniz ve dolayısıyla akmasını önlemeniz mümkün.
  • Göz çevrenize krem formunda kapatıcı uygulayarak, göz kaleminizin daha tutucu olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Göz kalemi yerine sıvı formda olan eyeliner kullanarak da akan göz kalemitehlikesinin önüne geçebilirsiniz.
Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu göz makyajı konusunda bayanlara çok önemli tavsiyelerde bulundu. Bu tavsiyeler uzun süredir bu konuda yapılan kapsamlı bilimsel bir çalışmanın sonuçlarını da yansıtmakta.


Bilim adamları farklı tarzlarda makyaj yapıldıktan sonra bayanların gözyaşı tabakası içerisinde göz kalemi parçacıklarının hareketini ve ortaya çıkan sonuçları gözlemlemek ve karşılaştırmak için video kaydı dahil birçok tıbbi test kullanmışlar.

Genellikle göz kalemi içerisinde ki maddeler içerisinde; balmumları, yağlar, silikonlar, göz kalemini göz kapağına yapıştırmaya ve gözde kalacağı zaman periyodunu uzatmaya yardımcı doğal yapıştırıcılar vardır. Göz kaleminin; gözün kırpmasına, terlemesine ve doğal yağlarının salgılanmasına uygun olarak üretilmesi de gereklidir.

Gözyaşı tabakasına giren makyaj malzemeleri göz kuruluğuna veya parçacıkların yaptığı rahatsızlıktan dolayı gözün hassaslaşmasına neden olurlar. Göz kaleminin bir günden fazla kullanılması durumunda göz kalemi yağları ve mumları, kontakt lenslere de yapışırlar.

Gözde oluşacak tahriş ve kızarıklık, göz kaleminden gelen zararlı bakterilerin göze geçmesi ve bazı vakalarda görülen göz enfeksiyonları veya bulanık görme ortaya çıkabilecek problemlerden bazılarıdır.

Diğer ortaya çıkan çarpıcı sonuç ise” Eğer göz kalemi sürdükten sonra kontakt lens takarlarsa gözyaşı tabakasındaki partiküllerden dolayı lenslerinin bulutlandığı gerçeğidir”

Bir günden uzun süre gözde kalan ve günlük olarak silinmeyen göz makyajları gözde adeta bir bakteri limanı oluşturmaktadır.

“Eğer her makyaj uygulamasından önce göz kaleminin ucunu iyicene keskinleştirirsek ve kalemi dibine kadar kullanmadan biten kalemleri atarsak gözümüzü zararlı bakterilerden korumak için kendi önlemimizi almış oluruz.”

“Çevirmeli uçla açılan göz kalemlerinde her kullanımdan önce son kullanılanın kısımdan biraz kesmemiz gerekir. Ve her gün yatmadan önce makyajınızın tamamen silindiğinden emin olmanız çok önemlidir.”
alıntıdır
Untitled.jpg
 
X