• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göz Çevresi Bakımı Göz kenarlarım bir gecede kırıştı ve çöktü, yardım!

ayrıca göz çevresi kırışıklığına maya maskesi iyi geliyormuş arkadaşım tavsiye etti.

30 yaşındayım ve dün sabaha dek yüzümde tek bir kırışık bile yoktu. Dünden önceki gece banyoya girmeden önce internette gördüğüm bir tavsiye üzerine göz çevrem de dahil olmak üzere bütün yüzüme sade bal sürüp yarım saat bekleyip yıkadım. O sırada etkisini fark etmedim, ama ertesi sabah kalktığımda göz çevremde gülümser gibi yüzümle mimik yaptığımda 60 yaşında bir insanda olması beklenebilecek yoğun bir kırışıklık oluştuğunu gördüm. Göz kapağım ve gözümün altındaki elmacık kemiği ile göz arasındaki alan çökmüştü. Yani göz çevremdeki doku tümel bir yıkıma uğramıştı. Gözümün çevresinde incecik bir deriden başka bir şey kalmamış durumda şu an. Şimdilik sadece mimik yaptığımda belli olan bir durum bu doku yenilenmediği takdirde korkarım normal ifademe de sirayet edecek. Şimdilik normal ifademde kırışıklar belli değil, ilk bakışta sadece çökme belirgin.

Bu tarz bir şey başına gelmiş olan kimse var mı? Eşim "Düne kadar bir tane bile kırışığın yoktu cildin gayet genç, kendini yenileyecektir." diyor. Lakin ben aynı fikirde değilim, giden gelmez diye düşünüyorum.

Ne olur bana yardım edebilecek biri varsa yazsın, yaşlı görünmek, kırışıklara sahip olmak sorun değil, ama bir gecede olması ve aynada farklı bir ifade ile karşılaşmak dehşet verici. Belki düzelir diye bekledim, ama an itibarı ile 24 saat geçmiş durumda ve her hangi bir gelişme yok. Sabaha kadar uyuyamadım moral bozukluğundan, aklıma KK geldi... Umarım bir deva bulunur...
Merhaba bir cozum buldunuz mu?

Merhabalar;

Ben de gözüme çare bulmak için bu eski başlıkta dolaştım ve şu anda bilgilendirme yazmak istiyorum. Başka bir arkadaşın başına gelirse cevap niteliğinde olsun.

Yazlıkta bulduğum güneş kremini yüzüne sürüp denize gittim. Yüzüm gerildi, haşlandım sandım ve uyudum. Bir uyandım ki bütün göz cevrem kırış kırış ve şiş, aynı bu başlıkta anlatılanlar gibi. Sağlık ocağına gittim arkadaşlar, bu bir alerjik reaksiyonmuş. Benim için evde bulduğum güneş kremi, sizin için sürdüğünüz başka bir şey alerji yapınca bu hale geliyormuş alerjinden.

Tekrar belirtiyorum, erken yaşta kırışık olmasından, ya da norma kırışık tedavisinden bahsetmiyorum. Ben bir gecede sürdüğü bir şeyden alerji kapıp acı için de yaşlı teyzeler gibi uyananlar için yazıyorum. Doktor bana 2 3 gece sürmem için Dermovate merhem verdi. İncecik sürdüm uyudum ve 3. gün gözüm iyileşmişti. Bu merhemde kortizon varmis 5 günden fazla kullanmak kesinlikle yasakmış. Bence siz de alerji olunca bir doktora gidin, doktor gözetiminde merhem kullanın. Ancak korkacak birşey yok hiç iz vs kalmadı.

30 yaşındayım ve dün sabaha dek yüzümde tek bir kırışık bile yoktu. Dünden önceki gece banyoya girmeden önce internette gördüğüm bir tavsiye üzerine göz çevrem de dahil olmak üzere bütün yüzüme sade bal sürüp yarım saat bekleyip yıkadım. O sırada etkisini fark etmedim, ama ertesi sabah kalktığımda göz çevremde gülümser gibi yüzümle mimik yaptığımda 60 yaşında bir insanda olması beklenebilecek yoğun bir kırışıklık oluştuğunu gördüm. Göz kapağım ve gözümün altındaki elmacık kemiği ile göz arasındaki alan çökmüştü. Yani göz çevremdeki doku tümel bir yıkıma uğramıştı. Gözümün çevresinde incecik bir deriden başka bir şey kalmamış durumda şu an. Şimdilik sadece mimik yaptığımda belli olan bir durum bu doku yenilenmediği takdirde korkarım normal ifademe de sirayet edecek. Şimdilik normal ifademde kırışıklar belli değil, ilk bakışta sadece çökme belirgin.

Bu tarz bir şey başına gelmiş olan kimse var mı? Eşim "Düne kadar bir tane bile kırışığın yoktu cildin gayet genç, kendini yenileyecektir." diyor. Lakin ben aynı fikirde değilim, giden gelmez diye düşünüyorum.

Ne olur bana yardım edebilecek biri varsa yazsın, yaşlı görünmek, kırışıklara sahip olmak sorun değil, ama bir gecede olması ve aynada farklı bir ifade ile karşılaşmak dehşet verici. Belki düzelir diye bekledim, ama an itibarı ile 24 saat geçmiş durumda ve her hangi bir gelişme yok. Sabaha kadar uyuyamadım moral bozukluğundan, aklıma KK geldi... Umarım bir deva bulunur...
Ayni seyi bende yasadim bir sabah cok ayazliydi kış günü kızımı okula göturdum bir sabah oldu ve yerlesip hic gitmedi naptimsa ve okuldan eve dönünce inanki göz çevremdeki damarlar hareket ediyordu o zaman daha 26 yasindaydim o günden bu güne kendimden sogudum üstüne bide rozasea oldum hala devam ediyo 😣siz buldunuzmu bi çözüm

Aylar sonra cevap veriyorum, yazın unutmuşum. Alerji olmuşum, alerji sürdüm 3 günde geçti.

Nemlendirici sür yüzüne masaj yap
Ben balı sürekli sürerim hiç zararı olmadı bende

Back
X