• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göze vuran baş ağrısı psikolojik olabilir mi?

Mutlusirin777

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2023
317
256
33
29
Kızlar selam. Yaklasık 1-2 aydır ara ara göze vuran baş ağrısı yasıyorum. Özellikle dikkat ettim stresli günlerde yada regl dönemimde daha uzun sürüyor ağrı. Psikiyatrim anksiyetemdenn kaynaklı olduğuna cok emin bu yüzden doktora gitmemi tahlil yaptırmamı istemiyor. Bunun sonu gelmez diyor. Takıntı yaptıgım bi cok ağrıda hic bisey cıkmadı cünkü. Buraya yazma amacım bu nedir ne yapmalıym sorusunu sormak değil. Benim gibi bu durumu yaşayan varmı? Gerçekten psikolojik strese bağlı bi ağrı olabilirmi? Dis sıkma sorunumda var bu arada bununlada iliskilendiriyor psikologum . Yorumlarınızı bekliyorum kızlar.

Migren yada sinüzitiniz olabilir
Benim migrenim var baş ağrım gözüme vurur gözüm çıkacak gibi olur mesela

Ben ilk migren atağını 17 18 yaşlarında adet döneminde geçirmiştim, senelerdir bazı adet dönemlerinde yine çekerim o ağrıyı, migrenin farklı tutulum noktaları var,
tek taraflı baş ağrısı, yüze ve göze de vuran tek taraflı ağrı, sadece tepe kısmında ağrı, sadece arka kısımda ağrı, başın tamamında ağrı gibi gibi, sizinki de migrene benziyor.

peki başka belirti var mıydı gözünüzde problemden kaynaklı. Ağrı dısında
şöyle ışığa karşı çok duyarlıydım başladığı zaman sol gözüm yüzüm ensem başımın üstü komple yayılıyor migren, sinüzit vardı bende ben hep onlara yorardım ama değilmiş ağrıya sebep gözlerim bozulmuş çift bilgisayar çalışıyorum oda normal geldi bana yani

Ben de hem miyop astigmat var hem de migren var, bende de ağrı tuttuğu zaman gözlerime mutlaka vuruyor. Hem göz muayenesi olabilirsin hem de gerginlik tipi migren agrilari tutuyor olabilir. Regli döneminde hormonlarla beraber migrenim daha sık tutuyor, onun dışında bir şeye üzülüp kafama taktigimda migren ağrım tutuyor.

Ben ilk migren atağını 17 18 yaşlarında adet döneminde geçirmiştim, senelerdir bazı adet dönemlerinde yine çekerim o ağrıyı, migrenin farklı tutulum noktaları var,
tek taraflı baş ağrısı, yüze ve göze de vuran tek taraflı ağrı, sadece tepe kısmında ağrı, sadece arka kısımda ağrı, başın tamamında ağrı gibi gibi, sizinki de migrene benziyor.
Bende migrenden şüpheleniyorum bu saydıklarınızın hepsi var cünkü. Ağrı alnımda gözümde tepemde geziyor sanki net surası ağrıyor diyemiyorum. Gözüme vurunca çok kötü oluyor.

Ben de hem miyop astigmat var hem de migren var, bende de ağrı tuttuğu zaman gözlerime mutlaka vuruyor. Hem göz muayenesi olabilirsin hem de gerginlik tipi migren agrilari tutuyor olabilir. Regli döneminde hormonlarla beraber migrenim daha sık tutuyor, onun dışında bir şeye üzülüp kafama taktigimda migren ağrım tutuyor.
Aynı evet. Regl ve stresli günlerde ağrım cok oluyor. Regl olmak istemiyorum bu yüzden ağrı kesiicleri falan hazırlıyorum ne zaman baslıcak baş ağrım diye. Isıktan sesten de çok rahatsız oluyorum

Vücut stres altındayken bu sekilde kendini kusabilir tamda 1 haftadır yasadıgım durum. Arka kafatasımın, ense omuriligin ordan baslayıp şakak, göz, yüz rehin alıyor tamamen stres kaynaklı.

Vücut stres altındayken bu sekilde kendini kusabilir tamda 1 haftadır yasadıgım durum. Arka kafatasımın, ense omuriligin ordan baslayıp şakak, göz, yüz rehin alıyor tamamen stres kaynaklı.
Psikiyatrimde aynı seyi söylüyor ve katiyyen doktora gitmemi tahlil yaptırmamı istemiyor. Napıcam böyle nasıl yasıcam bilmiyorum.

Psikiyatrimde aynı seyi söylüyor ve katiyyen doktora gitmemi tahlil yaptırmamı istemiyor. Napıcam böyle nasıl yasıcam bilmiyorum.
Git ve yaptır. Ben en son dayanamadım solugu acilde aldım kan gazı 15 deger referans dısı kalmıs. Her ihtimale karsı baktır. Eger su an agrıdan duramıyorsan da bir serum rica et.

Git ve yaptır. Ben en son dayanamadım solugu acilde aldım kan gazı 15 deger referans dısı kalmıs. Her ihtimale karsı baktır. Eger su an agrıdan duramıyorsan da bir serum rica et.
Bugün ceneme botoks yaptırdım yüzümdeki ağrılar falan azaldı. Dis sıkma sorunuda migreni tetikler dedi cene cerrahı. Bugünlük rahatladım bakalım hala devam ederse göze ve nörolojiye gidicem.

Bugün ceneme botoks yaptırdım yüzümdeki ağrılar falan azaldı. Dis sıkma sorunuda migreni tetikler dedi cene cerrahı. Bugünlük rahatladım bakalım hala devam ederse göze ve nörolojiye gidicem.
Gecmis olsun, gidersende haber edersen sevinirim ne diyecek merak ettim.

Back
X