Gözlerim çok kötü olmuş. Napmalıyım?

_Sabiha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
957
694
133
Diğer
Ben lens ve gözlük kullanıyorum. Gözlerim galiba hem astigmat hem miyop. İki sene önce gözlerimin arasında çok az fark vardı. Şimdi gittiğimde bir gözün az farkla kötüleşmiş, ama diğer gözün iki kat kötü olmuş. Eskiden 3dü şimdi 2 sene de 6 olmuş :-( Bu nasıl olur?Bir tanesi az bir farkla kötü olmuş,diğeri çok kötü.

Napmalıyım?Bir tavsiyeleriniz var mı?Daha da kötüye gitmesin diye bir tavsiyeleriniz var mı? Var mı aranızda böyle sorunu yaşayan yada yaşamış olan?

çok geçmis olsun
dr ne dedi peki o daha iyi bilir

lazer onericem ama o sabit numaralra yapiliyor

seker tanisyon gibi bi hastaliginiz olbailirmi

Yas kac? Belli bi yastan sonra numaralar ilerlemiyo genellikle. Doktora sordunuz mu bu kadar ilerleme normal miymis?

çok geçmis olsun
dr ne dedi peki o daha iyi bilir

lazer onericem ama o sabit numaralra yapiliyor

seker tanisyon gibi bi hastaliginiz olbailirmi
Yas kac? Belli bi yastan sonra numaralar ilerlemiyo genellikle. Doktora sordunuz mu bu kadar ilerleme normal miymis?

Öylemiymiş? Doktora gitmesim henüz, lens ve gözlük için optiğe gittim, orda söylediler bana hemende doktor bir baksın mutlaka dediler.

Optisyen olcum mu yapti,ilk kez duydum.en guvenilir bilgiyi doktordan alirsiniz ,doktor gerekli gorurse ileri tetkikler de yaptirir hemen sıkmayin caninizi.Gecmis olsun.

Öylemiymiş? Doktora gitmesim henüz, lens ve gözlük için optiğe gittim, orda söylediler bana hemende doktor bir baksın mutlaka dediler.
Ben anlamadım optik mi gözüne ölçüm yaptı ? Doktora gitmelisin optik doktorun yazdığı gözlüğü yada lensi verir sadece yani.

edit: şimdi gördüm yurtdışında oluyormuş bende de miyop ve astigmat var ama öyle dediğin şekilde fazla bir artış olmadı bence doktora görün mutlaka

Bu kadar artması normal değil sanki. Bir arkadaşımın da astigmatı 3 ken 6 olmuştu. Kornea topogrofisiyle keratokonus olduğu ortaya çıktı. Lensle görüyor, gözlükle göremiyordu. B vitamini tedavisi yaptılar ve özel lens hazırladılar. şimdi çok daha iyi. Hemen doktora görün bence.Geçmiş olsun.

Bu kadar artması normal değil sanki. Bir arkadaşımın da astigmatı 3 ken 6 olmuştu. Kornea topogrofisiyle keratokonus olduğu ortaya çıktı. Lensle görüyor, gözlükle göremiyordu. B vitamini tedavisi yaptılar ve özel lens hazırladılar. şimdi çok daha iyi. Hemen doktora görün bence.Geçmiş olsun.

Evet çok doğru... Demekki ne? Erken müayene şart. Her buçuk yıl gel muayene ol diyorlardı, bende aman nolurki diyordum.

canım ben bızzat gozlukcude 2 sene calıstım bana sorarsan eger lens degıl direkt güzluk kullan astıgmatın Kac tam numaraları yazar mısın bazen de kardesımde olduğu gıbı numaralar yukselebılıyor fakat kalıcı olarak degıl duzenlı bır sekılde Guzel bır gozluk kullanırsan gececegıne ınanıyorum. Aılende goz bozuklugu var mı yanı kalıtsal mı bu ?

benimde 4.5 miyop
dışarda lens evde gözlük kullanıyorum 0.75 le basladım bu numaraya kadar geldi
lazer olamıyorum ilerlemesi durmadıgı için
züğürt tavsiyesi veriyim sana doktor yaşlılıkta yakını net görürsün sorun olmaz miyoptan dolayı demişti:KK12:

Back
X