Gozleriyle Hayata Kufreden Cocuk.. Özur dilerim..

Cocuklara ben de dayanamiyorum.ama onlarin bir sucu yok bakamayacaklari cocuklari dunyaya getiren ,onlari baskalarina ozendiren ailelerinde suc!cok kiziyorum cok!

Çocuk sevindirmek gibisi yok. Onların mutluluğuyla mutlu oluyorsunuz, içinizi acaip bir huzur kaplıyor.

Böyle duyarlı vicdanlı insanları görmek de ayrı bir sevindirdi beni :)

Keşkeler dizilir bazen insanın boğazına,bakar kalırsın içinden hep birileri yap birşeyler derken suçu üstlenen şeytan girer araya,donar kalırsın.
Kendine geldiğinde sana bakan gözler,azarlanmş yürekler yoktur yerinde.Şu hayatın yükünü(off sulugöz oldum ben yaa)bizler çekiyor,çocuklara bakıp keşke çocuk olsam dert yok çalışma yok hayat kavgası yok deyip hayıflanıyoruz.Oysa onların o minik yüreğinde bıraktığımız izleri hiçbir zaman göremeyeceğiz belkide.
Aldığımız bir çikolatanın,hediye ettiğimiz bir kıyafetin,yada okşadığımız saçlarının kokusunu duyamasakta,gün gelip o minik yüreğin bizi sevgiyle andığını belkide hiç bilmeyeceğiz.
Hayat sadece biz nankör insanların etrafında dönmüyor,hayatın acımasız çarkı en çokta minik yürekleri eziyor,bunu anladığımızda geç olmaması dileği ile.

Ve hala Baklava çalan çocuklarda kaldı aklım,fikrim...Unutmuyor,unutamıyorum,o günden beri de çocuklara öncesinden çok daha fazla önem veriyorum.Tacize,tecavüze uğramasınar,ağzından salyalar akan lanet insanların oyuncağı olmasınlar,baklava çalmak zorunda kalmasınlar,ezile büzüle abi buna ne olur demesinler diye..

Konu sahibi arkadaşım yüreğine dokunan bu güzel konu için,bize biraz daha analığı ve insanlığı hatırlattığın için teşekkürler...

Bir kere de benım basıma buna benzer olay gelmişti.Sevgilimle dışardaydık gezıyrduk bi gün..Bir amca yanımıza geldı yaşlıydı baya yemek ıcın para istedii 1 tl.Hatta ben amcanın ıstıcenı hıc dusunmemıstım bıırsey soracak sanmıştım cunku dısardan bakınca oyle durmuyordu pek.Ben hiç dayanamam yardım etmek ısterım :(..Sevgılım ; amcaya yemek almak ıstedı.. 1 lıra ekmekparası ıstıyorduu.
1 tl ye ne alabılır kı ekmek dışında öyle duşunduk ..Sevgılım gel amca yemek alalım edelım dedı karnını doyuralım .Amca bir turlu gelmedii kabull etmediii ..Yok olmaz 1 tl ekmek parası ıstıyorm dedı .Bır turluu gelmedı .Neyse sonra yanımzdan gıttı ..Sonra amcayı tekrar gördük başkalarından 1 lıra ekmek parası ıstıyrdu .
Amcaya uzulmustum :( dayanamam cunku ısterse benı kandırdığını bılım azcık anlasamda uzuluyorum içim acıyor

İnşallah karşınıza bırgun çıkarda o çocuk yardım edersınız sevındırırsınız .

Son düzenleme:
Benim de bu konuda unutamadığım 2 olay var..

Anneannemin vefat ettiği gündü.. Okulda sinir krizi geçirmiştim zaten, iyi kötü sakinleştiriciyle ayakta duruyorum ama berbat bir ruh halindeyim. En çok da ona çok söylemek istediğim şey vardı söyleyemedim ona üzülüyordum Allahım lütfen bu üzüntümü hafifletecek bir şey yap bana dayanamıyorum diyordum içimden. Birden karşıma bir çocuk çıktı. 8-9 yaşlarında. Sokağa oturmuş önünde bir kutu var ama kendisi de önüne ders kitabını koymuş ders çalışıyor. Hemen yanına gittim cebimde yol param hariç 10 liram vardı, onu verdim. Gözlerindeki şaşkınlığı unutamıyorum. Derslerine çok çalış olur mu ablacım dedim o da tamam abla söz doktor olacağım ben dedi. Çocuğun yanından ayrıldığımda resmen kalbim hafiflemişti..

Başka bir günde sokakta elimizde dondurmayla geziyoruz sevgilimle. Baktık küçük bir çocuk dileniyor. Ben yanına gittim bozukluk verdim. Sonra sevgilim sen bekle ben ona da dondurma alıp geleyim dedi. Çocuğun yanında dururken 3 kız belli ki benle yaşıtlar yanımızdan geçerken bir kahkahalar attılar sonra "ıyyy bunları sokaktan temizleyeceksin şunun tipine bak napmış kömüre mi yatmış ahahahaha " dediler. :47: Sonra çocuğa baktım gözleri doldu ama belli ki hep duyduğu laflardı bunlar. Kızlara baktım ve siz daha insan bile olamamışsınız, bu çocuğun tırnağı etmezsiniz dedim. O sırada bir kaç teyze alkışladı. Kızlar da baya bozuldu gittiler dırdır yapa yapa :36: Çocuğa dondurmasını verdik nasıl mutlu oldu anlatamam :16:Eve geldiğimizde ben banyo yaptım, saçlarımı kuruturken sevgilim geldi yerler ıslak tabi bir anda ayağı kaydı. Tam kafasını kapı köşesine çarpacaktı resmen biri onun başını tutmuş ve o yere koymuş gibi yumuşacık düştü. :53: Bence o çocuğun duasını duydu Allah ve sevgilimi korudu gerçekten :16:

Son düzenleme:
Böyle konuları yapmacık buluyorum ...Ağlamakla çözülmez bu işler elimizden geldiğince yardım edicez zor durumdaki insanlara.Eğer ediyorsak sağ elin yaptığını sol elimiz duymamalı eğer etmiyosakda boş yere ağlamasın kimse.

İcime dert oldu aylardir..

bi keresnde dersaneden ciktim eve gidep keyif yapayim dedim malum dersler stres falan.
marketten cips kola falan aldim ordan pastaneye gectm babama oglen icin borek alayim dedm.
Boregi dilerken bi cocuk girdi havalarin yeni isinmaya basladigi zamanlar, abi 250bine dondurma var mi dedi.. 8 9 yaslarindaydi herhalde.
yok dedi iste az da mi yok dedi adamda ne ters yok abicm dedi. O zaman tatli ver bi tane tatliyi koyarken bana bakti posetime bakti ama yuzunde oyle bi ifade var ki. Yalan dunya iste der gibi. hani kaslari catik degildi ama hiddetliydi iste.. bi tane sekerpareyi peceteye sardi bana bakarak gitti..
hani bisey isteyerek veya elimdekilerde gozu kalarak bakmadi.. anlatabildim mi bilmiyorum

bu arada ilk dondurmayi sordugu andan itibaren ben alicam hani sen koy ben veririm parasini dicem ya o kopasica dilimden cikmaz mi iki kelime bisey oldu mal mal durdum iki kurusu cikaramadm. eve gittim ne kolaya dokundum ne cipse. inanir misiniz boregide kimse yemedi kokustu masanin ustunde attik...

Gecenlerde arkadasarla yine marketteyz bseler aldik kucuk bi kiz saci basi dagink ustu oyle elinde yine 25 kurus.. buna cips olur mu dedi olmaz diye bagirdi bu da mi olmaz diye gosterdi gozlerini devirdi yok birak onu baska bsey al diye bagirdi. Bi baktim cocuk bi cipslere bakiyo bi kiza. Hani cocuk nefsi iste gizliden alacakti herhalde paramin ustu 2 3 lira bsey kaldi baskada yoktu yanmda kiza dogru gttim parayi uzattim istedigin cipsi al tamam mi dedim
O KİZİN GOZUNUN İCİNDEKİ GULUMSEMEYİ HİCBİRSEY VERMEZ YASATMAZ. gercekten.. ben o kizdan daha mutlu cikmisimdir herhalde marketten:) O kasiyer bozuntusu da ayri zaten guzelce yok de ne var.

Vel hasil anlatmak istedim.. Hani verdigm 2 3 kurusun lafina degil. O cocuk her aklima geldiginda gozlerim dolar.
Ben suna inanirim,herhangi bi yerde herhangi birinin bir tek lafi hayatinizi degisirebilir. Bu boyledir..
Birinin size ihtiyaci oldugnda tereddut etmeyin. Hele ki soz konusu bi cocuksa..
o cocuk o gun benden para isteyebilrdi ama istemedi iste. keskede isteseydide seytanin oyununa gelip donakalmasaydim. Hos yaptigimiz her yanlisi seytana atiyoruz da..

Cok uzattim ozur dilerim. ama anlatmak istedim iste..
keske cocuklar hic aglamasa en fenasi da hic ac kalmasalar..
elimizde olsada tum cocuklari doyurabilsek..

Ozur dilerim ufaklik :( Keske karsima ciksanda kutu kutu dondurma alablsem sana :14::14:

ben de senin gibi her gördüğümde o çocuklardan etkilenirim. iki yıl önce okuldan çıkıp yurda gidiyorum 3çocuk abla karnımız aç bize bişiler alır mısın dedi o gün de aksi gibi hem çok geç kalmışım derse hem de cebimde sadece bozuk paralar var toplasam 5tl etmez. gelin benimle dedim en yakın yemek yenebilecek yer olan kayseri mantıcısı var oraya girdik. hiç gitmediğim bi yerdi ve acayip de pahalıymış ben çocuklara paramın yeteceği kadar börek sardırdım paket yaptılar ama çocuklar mantı da istedi. ablacım dedim onu da başka zaman alayım olmaz mı? Allah bin kere razı olsun kasada duran adam çocukları masaya oturttu siz merak etmeyin biz onlara istediklei kadar mantı vericez dedi. ve o gün o çocuklar belki de ilk defa istedikleri şeyi o adam sayesinde yediler.

ben de çocuk sevindirmek için fırsat kollayan bir insanım
o kadar naif o kadar gerçek ki mutlulukları
insan o mutluluğu gözlerinde görünce sanki bütün günahlarından arınıyor.
ve yıllar geçse de çocuklar yapılan iyiliği asla unutmayan bir hafızaya sahipler.

iyi ki insansınız
iyi ki insanız
kaybetmeyin bu merhameti, taşıyanı çok kalmadı çünkü
haklisiniz..

özellikle çocuklar söz konusu olunca bende akan sular duruyo ya ne güzel bi konuya değinmişsiniz çok duygulandım:43:

Çocuk sevindirmek gibisi yok. Onların mutluluğuyla mutlu oluyorsunuz, içinizi acaip bir huzur kaplıyor.

Böyle duyarlı vicdanlı insanları görmek de ayrı bir sevindirdi beni :)

Keşkeler dizilir bazen insanın boğazına,bakar kalırsın içinden hep birileri yap birşeyler derken suçu üstlenen şeytan girer araya,donar kalırsın.
Kendine geldiğinde sana bakan gözler,azarlanmş yürekler yoktur yerinde.Şu hayatın yükünü(off sulugöz oldum ben yaa)bizler çekiyor,çocuklara bakıp keşke çocuk olsam dert yok çalışma yok hayat kavgası yok deyip hayıflanıyoruz.Oysa onların o minik yüreğinde bıraktığımız izleri hiçbir zaman göremeyeceğiz belkide.
Aldığımız bir çikolatanın,hediye ettiğimiz bir kıyafetin,yada okşadığımız saçlarının kokusunu duyamasakta,gün gelip o minik yüreğin bizi sevgiyle andığını belkide hiç bilmeyeceğiz.
Hayat sadece biz nankör insanların etrafında dönmüyor,hayatın acımasız çarkı en çokta minik yürekleri eziyor,bunu anladığımızda geç olmaması dileği ile.

Ve hala Baklava çalan çocuklarda kaldı aklım,fikrim...Unutmuyor,unutamıyorum,o günden beri de çocuklara öncesinden çok daha fazla önem veriyorum.Tacize,tecavüze uğramasınar,ağzından salyalar akan lanet insanların oyuncağı olmasınlar,baklava çalmak zorunda kalmasınlar,ezile büzüle abi buna ne olur demesinler diye..

Konu sahibi arkadaşım yüreğine dokunan bu güzel konu için,bize biraz daha analığı ve insanlığı hatırlattığın için teşekkürler...
boyle dusundugunuz icin tesekkur ederm icmden geldi paylasmak ve olurda okuyan olursa eminm bu donakalma olayinin olma ihtimali dusecektir
herkes insafli olsa kimse ac acikta kalmaz zaten..
biz hala cocuk tecavuzculerini birakip iki baklavaya gonul koymus minikleri tikalim iceri..
:31:

Böyle konuları yapmacık buluyorum ...Ağlamakla çözülmez bu işler elimizden geldiğince yardım edicez zor durumdaki insanlara.Eğer ediyorsak sağ elin yaptığını sol elimiz duymamalı eğer etmiyosakda boş yere ağlamasın kimse.

Yapmacik kismina katilmiyorum.. konu sahibi samimiyetle acmis konuyu ve belliki üzgün ama diger dediklerine katiliyorum..

yapmacıkta değilde tam kelimeyi bulamadım aslında yani gereksiz mi desem ne biliyim işte

Ben anladim seni rahatsiz eden insanlarin yaptigi iyilikleri anlatmasi surda soyle burda boyle yaptim gibi aslinda güzel örnekler okuyunca 1 kisi daha sevinmis diye mutlu oluyorsun ama birde senin dedigin gibi sag elin verdiginden sol elin haberi olmamali :)

Dun hastanede yattim yan odada kalan kiz 6 aylikken hamileykem kocasindan ayrilmis kizin anasi babasi bebegi istemiyormus kocasinida dr aramis gel karin sezeryana girxek onay ver hemde cocugunu gor gelmemis adam kiz dogum yapmis dun sabaha karsi koridorda agliyodu yetimhaneye versem kiz evladi diyo
5_6 ay birine baktirsam o arada calissam sobra krese veririm diyor gerhalde kizin anaso babasi kizinla gelirsen bi ihtiyaclarinizi gormeyiz demisler dun hadtaneden ciktilar hemsieeler gormedi bi an bebegi almadilarmi acaba diye panikle odasina daldilar
Buarada kiz cocugunu gordum kipkirmixi yuzu canim onu gordukten sonra odamda hep aladim
Ben 3 aylik hamileyim ve deli gibi kanamalarim oluyo
Benim karnimdaki ile o 2 kilo dogan bebek arasindaki farki dusundum de.

Buna benzer bir olayı 20li yaşlarda ben yaşadım.Pazarda dolaşıyorduk bir gün,Bir kız çocuğu,okşamak için davrandım,ürkek davranarak kaçtı.Bende elimdeki çukulatayı uzattım:).Kaçırırcasına aldı yeniden ürkek yüzünü döndü:).Gözlerim dolmuşdu o gün

elif hizir alehisselamin nasil geldigini kim bilir demiiiii belkideeee o cocukdurr
bende böyle bir iki sey yasadimmmm
bundan 15 yil önce annem dediki kizim siz yurt disindan geliyorsunuz tanimadinizkimseye kapiyi acmayin bu ara almancilara tadanmislar hirsizlik cok ben veya esin evdeyken kapiyi ac :9:
neyse esim arkadaslariyla takildi annem evine giti ben cocuklari uyuyttum annem kapicinin kiz kardesine demis kizim geldi süt lazim inekleri varmis cocuklari süt sever iki kilo götürrrr zati ev isis kavaklar esiyor hisisr hisir ben tirstim birde kapi caldiiiiii esim geldii diye actim dilenci kilikli bir kadinnnn allahhhhhh ben bir bagriyorum hirsiz hirsizzzzz kadin halini anlatamiyor ben bagiriyorum hirsiz sanki zil calardaaaaaa o günü hatirladikca güleriz kadin sadece süt süttt diye bagiriyor ben hirsizzz diyeeeee

elif hizir alehisselamin nasil geldigini kim bilir demiiiii belkideeee o cocukdurr
bende böyle bir iki sey yasadimmmm
bundan 15 yil önce annem dediki kizim siz yurt disindan geliyorsunuz tanimadinizkimseye kapiyi acmayin bu ara almancilara tadanmislar hirsizlik cok ben veya esin evdeyken kapiyi ac :9:
neyse esim arkadaslariyla takildi annem evine giti ben cocuklari uyuyttum annem kapicinin kiz kardesine demis kizim geldi süt lazim inekleri varmis cocuklari süt sever iki kilo götürrrr zati ev isis kavaklar esiyor hisisr hisir ben tirstim birde kapi caldiiiiii esim geldii diye actim dilenci kilikli bir kadinnnn allahhhhhh ben bir bagriyorum hirsiz hirsizzzzz kadin halini anlatamiyor ben bagiriyorum hirsiz sanki zil calardaaaaaa o günü hatirladikca güleriz kadin sadece süt süttt diye bagiriyor ben hirsizzz diyeeeee

dilenci kilikli biraz talihsiz bir cumle olmus.. bütün dilenenler icin demiyorum ama bazilari keyfinden dilenmiyor mecbur kalanida var:34:

dilenci kilikli biraz talihsiz bir cumle olmus.. bütün dilenenler icin demiyorum ama bazilari keyfinden dilenmiyor mecbur kalanida var:34:

kadinin halini anlatacak kelime bulamadim aslinda dogru söylüyorsun köylü bacum ahira girerken kötü kiyafet giyerlerki üstüm pis olmasin diye kadincagiz demiski aksam inekleri sagmis sicak sicak icsinler ne bilsinlerki benim gibi tirsak birini bulacaniiii:16::16:

o dilendilerinin kollarndaki çocuklar da öyle tatlı oluyorlar ki Allahım bir tanesini hiç unutamıyorum. cam gibi masmavi gözleri olan bir bebekti, üstü başı kir pas içinde ama suratı melek gibi. istediğin gibi sevemiyorsun da, azıcık baktığını anlasalar annesi gelip sana yapışıyor para için. içimden onların elindeki çocukları alıp kendim bakasım geliyor şöyle insanların çocuğu oluyor da serseri yetiştiriyorlar

o dilendilerinin kollarndaki çocuklar da öyle tatlı oluyorlar ki Allahım bir tanesini hiç unutamıyorum. cam gibi masmavi gözleri olan bir bebekti, üstü başı kir pas içinde ama suratı melek gibi. istediğin gibi sevemiyorsun da, azıcık baktığını anlasalar annesi gelip sana yapışıyor para için. içimden onların elindeki çocukları alıp kendim bakasım geliyor şöyle insanların çocuğu oluyor da serseri yetiştiriyorlar

haklisin canm esek sipalari bide tatli oluyorlar mahsun mahsun bakiyorlar boyle

Back
X