gozluk kullananlar

Serwel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
1.288
157
163
Fransa
Gozlerimde miyop var uzagi goremiyorum ve asrimetik var...gozluk aldim yillar once ama bana cok yuksek geldi gibi kullanamadim gecenlerde dr gittim yine gozluk yazdi onceki gozlugume nazaran daha dusuk dereceli yazdi...ama yine rahatsiz oluyorum kullaninca icim bosaliyor sanki yer daha yuksek yamuk mumuk goruyorum ama uzak gozume okadar netki bunlar normal mi ilk kullanimda...
Ne kadar sure de alisabilirim...

Devamli takarsaniz 10 gunde alisirsiniz lens neden takmiyosunuz o bulaniklik yamukluk sadece one bakmaniz gerektigi icin.

yıllarca gzlük kullandım hemde yüksekti numaram... alışıyorsun hemen... sakın takmamazlık etme iyice ilerleyebilir... alışırsın

Odak noktalarini kontrol ettirin yanlis olabilir. Bir de mide bulantisi yapiyorsa baska bir doktora daha gidin bence. Bende mide bulantisi hic olmadi cunku. Yanlis numara verilmisse bas agrisi da yapar.

İlk kullandığımda bende de mide bulantısı ve baş dönmesi yapıyordu.
Ben ara ara taktığımdan öyle pek alışamadım ama o kendini bir hoş hissetmeler geçti hiç yadırgamamaya başladım.
Uzun süre kullananlar bir yerden sonra hiç hissetmemeye başlıyorlarmış

Gozlukcu 1 haftaya alisirsin demisti...alisamazsan gel bakariz dedi...aslinda gozluksuz pek problemim yok uzaktaki yazilari okuyamiyorum bazende gozlerim yeni uykudan uyanmis gibi ozellikle avm gibi yerlerde bozuk goruyor ben sadece mecburi kaldigim zaman ve araba kullanirken kullanmak istiyorum gunes gozlugu de yaptirdim dereceli....ama gozlugu taktigim zaman rahatsiz oluyorum...dun ilk kez takip alisverise ciktim reyonda asilan seyler resmen saga sola donuyor gibiydi ama uzaga baktigimda sahane goruyorum aydinlik

Odak noktalarini kontrol ettirin yanlis olabilir. Bir de mide bulantisi yapiyorsa baska bir doktora daha gidin bence. Bende mide bulantisi hic olmadi cunku. Yanlis numara verilmisse bas agrisi da yapar.
Odak noktalarini nasil kontrol ettirebiliyoruz Rica etsem aciklayabilirmisiniz

Birkaç güne alışırsınız. Ben gözlüğü uzun süre çıkarıp tekrar takınca tvyi 3D gibi görmeye başladım:)

normal kısa zamanda uyum sağlarsınız takın sağlığınız için

Bir haftada alışılıyor sabırlı davranmak lazım

evet normal,benim kızımında aynı şikayetleri vardı,gözlükçüden çıkınca bana ayenn sizin söyledikleriniz söyledi,hemen geri dönüp sorduk,yanlışlık mı oldu falan diye,gayet normal olduğunu ,bir süre böyle olacağını,merdiven inereken falan dikkatli olmasını zamanla alışacağını söyledi,gözlüğünüzüdüzenli kullanırsanız alışırsınız.çok normal yani.

Odak noktalarini nasil kontrol ettirebiliyoruz Rica etsem aciklayabilirmisiniz
Reçetenle beraber bir gözlükçüye git. Onlar makine ile bakıp kontrol ediyorlar. 5 dakikada sana o verilen gözlüğün reçetedeki ile aynı olup olmadığını söylerler.

Ben neredeyse 20 yıldır 6 yaşımdan beri gözlük kullanan biri olarak cevaplayayım.
Evet bu dedikleriniz normal.
İlk kullanmaya başladığımda ve her gözlük değiştirdiğimde dediğiniz gibi oldu.
Ama en geç birkaç güne normale dönüyor bu durum.
Kullanmanız gerekiyorsa aksatmayın.

Hem 15 Yıldır gözlük kullanıyorum hemde kendim Optisyenim.Bunlar normal astigmat dan kaynaklı.Bu kadar yıldır gözlük kullandım bende de geçen ay astigmat çıktı bende gayet zorlandım olabilir yani.yeni gözlüğünüzle film seyredin video da olur haretli şeylere bakmak alışma sürecini hızlandırır.

astigmat mı var gözlerinizde?
eğer varsa gözlüğe alışana kadar sıkıntı olabiliyor diye biliyorum

bende aynı senin gibiyim miyop ve astigmat var. Daha önce bir kaç kez kullandım ve bıraktım ama bu sefer aldığım çok iyi oldu ilkte çok zorlandım yürüyemedim falan ama artık gözlüksüz dışarı bile çıkmıyorum çok net görüyorum her yeri. astigmat olduğun için biz renkleri daha soluk ve cansız görüyoruz. Ben ilk aldım gözlüğü taktım resmen başım döndü midem bulandı. 3 aydır çıkarmadan takıyorum şükür rabbime hiç bir sıkıntım kalmadı.

Bende miyopum ve uzun zamandir gozluk kullaniyorum. Ilk kullanmaya başladığımda baş ağrısı problemim vardı ama 1 hafta sonra geçti. Bu sürede hiç çıkarmadım gözlüğü hemen alıştım.
Şimdi ise gözlük takmayinca baş ağrım agriyor:)

4 sene boyunca sadece derste ve otobuse bineceğim zaman gozluk kullandım ve numaram ilerlemedi. Üniversite sinavlarina hazirlandigim sene yataktan kalkar kalkmaz gozluk takiyordum 1 senede 1 numara ilerledi gozum. Gozlugu surekli takinca gozler tembellik yapiyormus. Simdiki aklim olsa surekli takmazdim. En son gozlerimi cizdirdim kurtuldum

kullanıyorum
hem miyop hem de astigmatım var (astigmet silindirim de beyağı yüksek)

1 haftaya alışırsın ilk gözlük kullanımında normal
sonrakiler birkaç günde alışacaksın ama ilki 1 haftayı buluyor

1 haftaya alirsin ama tak çıkar yapma o zaman daha kötü olur. Sürekli tak takmadigin zaman etrafina gözlerini kisarak bakarsın gözlerini kisarak bakmakda kirisikligada sebep olur. Derecen sabitleninceye kadar artabilir.

Ben de gözlükluyum çocukluktan beri miyop+astigmat yüksek derecede düşük degil .sadece uyurken çıkarıyorum birde banyoda bazen gözlüklü uyurum hatta unutarak banyoya bile girerim. Gözlük kullanmasam burnumun ucunu bile goremem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…