Gözlük takmasak numara artar mı?

canannur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2015
11
1
86
Birşey soracağım arkadaşlar.Ben miyopum.Gözlük takmasak numara artar mı? Bazıları artar diyor bazıları alakası yok diyor. Cidden kafam karıştı ben lazım olduğunda kullanıyorum ama korkuyorum takmasak büyüyebilir mi gerçekten ?

Genelde tam tersi gözlük taktıkça göz alışıyor ve numara artıyor ama çok fazla bi artış değil 0.25-.050 falan. Numaranız çok büyük değilse günlük hayatınızda sürekli takmasanız da oluyor. Ama büyükse sürekli takmak şart ya da lens en mantıklısı

benimde gözlüğün var ama kullanmiyorum pek artmadi o kadarda.. Bol bol havuç ye iyi gelir:

Ya internette göz egzersizleriyle gözlüklerindenkurtulduklarını idda edenler var

Son düzenleme:
yaşa bağlı değilşir miyopta . ben çocukken takmıyordum arttıkça arttı göz numaram

Ya internette göz egzersizleriyle gözlüklerinde kurtulduklarını idda edenler var

onların gözleri tembeldir. ben tembellikten kurtuldum. ama gözlüklerim var...

gözlüğü uzun süre takmamıştım. numaram artmış. az ama.

sonra gözlük taktım. yine az armış....

tak takma fark etmiyor demek ki. artacak oldu mu artıyor

Yok canım ya, hani 20/20 vision diyorlar ya, 2 hafta egzersizle gözlüksüz araba kullanmaya, yeniden kitap okumaya başladıklarını söyleyenler. Bana da çok mantıklı gelmedi; mercekdeki bozukluğu nasıl düzeltirsin ama denemezsem aklım kalır

Son düzenleme:
Lens tavsiyelerine : Lens sürekli takılacak birşey değil. Özel günlerinizde belki ama sürekli ve yıllarca kullanmak tavsiye edilmiyor. Hijyeni zor ve günde 8 saatten fazla takarsınız ilerki yıllarda ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz.

Ben gozlukte taktim lenste. Su an lens kullaniyorum.
Seneler once gozlugumu ilk aldigimda adam bana: takmazsan artar goz numaran demisti. Neye dayanarak bunu diyor anlamadim hic. Belkide 11/12 yasindaki inatci bi kizi ikna etmek adinaydi soyledikleri.

Su an lens takiyorum ve yukseliyor gozlerim o kesin. Gozlerim tembellesiyor cunku gozlerimi hic zorlamiyorum uzagi gormek adina. Goz kaslarimi lensten dolayi kullanmiyorum, kaslar zaman gectikce kullanilmadigi icin gucsuzlesiyor.
Boyledir bu.
Ama yinede lensten vazgecmem. Gozluklu gunlerime llanet okuyorum.
Cok yukselirsede umrumda degil lazer yaptiririm.

Seneler önce lise zamanlarında gözlük takmak istiyordum.. :) doktora göründüğümde numarası az, takmazsan ilerler diye yazmamıştı.. Şimdi göründüğümde 0.25, 050 gibi bişey çıktı yani ilerlememiş.. Gözlük olsaydı ilerlerdi sanırım.. NUmarana ve gözüne göre değişebilir.

Yaşın kaç? Gözlük numaran kaç? Ve miyop yeni teşhis mi?

Miyop genç yaşta başlayınca giderek kötüleşir, numara her sene artar. Gözlük taksan da takmasan da. Yani farketmiyor.
Gözlüksüz düzgün göremiyorsan gözlüksüz durmanın mantığı yok.

bünyeyle alakalı bi durum aslıda, ama zaten artarsa da bi yerde duruyor. gözlükle artıp düşmesinin pek bi alakası yok yani. gözlük sadece iyi görmenizi sağlar tedavi etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…