gözümde psikolojik olarak tik başladı

belinay24

sen varsan heryer huzur
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
365
163
gözlerimi sürekli kırpıyorum özelliklebi gözümü çok kırpıyorum ama tam tik gibi değil stresli olduğum anlarda başlıyo göz doktoruna gittim damla verdi ama pek işe yaramadı

göz doktorunu gerektiren bir durum yok sanırım. genelde göz kuruluğu da yapar çünkü sık göz kırpmayı ama damla bir işe yaramadı diyorsunuz. benim de lise sonda üç ay aralıksız tikim olmuştu. çok stresli bir dönemdi. ama çok önemsemedim. geçti zamanla. stres, uykusuzluk veya uyku düzensizliği, kahve ve alkol en önemli sebepleri. vücud tepki verdiğinde hemen negatif düşünmemek lazım. böyle önemli bir hastalık olmayıp vücudun stres atmak için yaptığı sinirsel tepkimeler var. ayak sallamak gibi tik gibi. zaman verin derim. dönemsel bir stresse sebebi geçecektir zamanla.
ayrıca bazı insanlara konu hakkında bilgi edinmek de iyi gelir diye biraz bilgi de vereyim. vücudun nörolojik sistemi stres algıladığında ilkel dönem tepkileri verir. öğürmek, aşırı bağırsak ve böbrek faaliyetleri ve göz kırpma gibi. beyin o an ki stresi fiziksel bir tehlikeden korunmak için yapar. zehirlenme ihtimaline karşı sindirim sistemi hızlanması, göze zararlı bir cisim kaçmaması için fazla göz kırpma gibi. bu güzel bir şey vücudunuz stresle baş ediyor demektir. tetikte birisiniz yani (=
takılmazsanız kesilecektir. bunca yıllık antidepresan tüketimi seceleme bakınca sırf bunun için sakinleştirici kullanmayın derim. geçmiş olsun.