benim bildiğim iş yemeklerine eşli gidilmez.zaten bu tarz eğlencelerin amacı çalışanlar arasında ortak bir duygu yaratmak, takım ruhunu canlandırmak içindir.çok çok emekli olan birinin vedası gibi ekstra durumlar olabilir. siz gitseniz bile ortak bir konu olmadığından mutlaka sıkılacaksınız ya da eşiniz sizinle ilgilenmek zorunda olacağından arkadaşlarıyla gitmesinin anlamı olmayacak... onun için bu kısmı kafaya takmayın.
samimi fotograflara gelince , samimiyet ölçüsü nedir? masada oturuken kadın erkek ayrı haremlik selamlık oturmayacaklarına göre karışık oturulmuştur. ve resimlerde 2li 3lü yada daha kalabalık bölüm bölüm çekilmiş yan yana oturulan fotograflardır diye düşünüyorum. ne biliyim eşiniz bir başka bayana sarılmış mı ? elini kızların omzuna atmış mı ? sarmaş dolaş dans ederken resimler mi var? bu tarz görüntüler yoksa resimlerde bir sorun yoktur.
siz ben resmi olmayı severim tarzı bir cümle kullanmışsınız. eşinizin sektörünü bilmiyorum ama artık ofislerdeki yaşantı birbirine resmi olmaktan çok uzak. Aynı ortamda çalışan genelde aynı yaş gruplarında insanlar çalışıyor. ve akşama kadar resmi bir şekilde değil daha yakın ilişkiler kuruluyor. bu demek değil eşiniz sizi aldatacak... sonuçta eşiniz aldatma fikrini kafasına koyduysa illa iş yemeğinde yapacak diye bir kural yok.. siz boşu boşuna kendinizi üzmeyin, eşinizle de aranızı bozmayın..sonuçta artık iş hayatında da çevre edinmek , sosyalleşmek önemli ve bu tarz organizasyonlar yöneticilerin elemanlarını tanımaları açısından çok önemli. eski şirketimde bu tarz toplantılara erkek arkadaş yüzünden katılmayan, katılsa da sohbete girmeyen, bir kenarda duran arkadaşlar müdürümüz tarafından uyarılırdı.