• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gözyaşı şişesi ister misiniz kızlar?

ahh ahhh ordan bana bi şişe verinde en büyüğünden doldurayım bi güzel :delphin:
2010a kadar daha hasret cekmek zorundayım anca dolar...:çok üzgünüm:

cok ilginc ilk defa duydum bu gozyasi siselerini . isin biraz girgirina kacarsam ben aglarken onu doldurcam diye tum konsantrasyon gider aglamam durur vallah:) saka bir yana gercekten ilgincmis hikaye de hosuma gitti cok. suaralar nazar degmesin aglamiyorum ama sayili gunler var askim mayis sonu askere gidiyor ozaman tum bu siseler bile yetersiz gelir eminim.

Gözyaşı şişelerini bilir misiniz?

Asırlardır farklı medeniyetlerce farklı zamanlarda,
bazen ölünün arkasından dökülen ve mezara gömülen acı gözyaşları için,
bazen savaşlara ve uzaklara giden baba ve kardeş için,
bazende birgün gelir ümidiyle bırakıp giden veyahut hiç ümit vermeyen sevgili için dökülen gözyaşlarını saklamak için yapılan zarif ince ve ufak kaplardır.
gözyaşı dolu olan bu şişeler, sevginin, özlemin, hasretin bir göstergesiydi,
günümüzde herşey gibi iyice dejenere olan gözyaşlarıda artık bu şişelere saklanmıyor,
kısa süreli bir hüznün sonunda bir kağıt mendile silinip buruşturularak bir köşeye atılıyor.

Birde güzel hikayesi vardır;
Mezomorta Hüseyin Paşa seferden döndüğünde hanımı Hanife Hatun, Hüseyin Paşayı kapıda karşılar.
Beklerken biriktirdiği göz yaşlarını Hüseyin Paşanın ayaklarının dibine kapı eşiğine döker.
Hüseyin Paşa basmaya kıyamaz ve Hanife Hatun'un elinden aldığı şişeden bir damlayı Hanife Hatun'un yanak üstüne damlatır.
Daha sonra ordaki damlayı dudaklarıyla alır.
Allah senin hasretini bir daha göstereceğine şu damlaya muhtaç bıraksın razıyım der ve sarılırlar.(Alıntıdır.)

ben eşim askere gittiğinden beri biriktirecek olsam ev dolardı sanırım:)
Allah ağlatmasın elbette ama kimler için biriktirirdiniz bakalım?

çok güzel yaa senağlama paylaşım için teşekkürler canım

ay dedigin gibi o kücüklerinden olsa bulsam hemen alirdim sanirim ve en mutlu oldugum anda akan göz yaslarimi birikdirip takardim ve en mutsuz oldugum anda ona bakar mutlulugumu hatirlardim herhalde

ay evet bende bulsam hemen alırım çok beğenmiştim ben mutluluktan ağlamam ben

yaw yada ağlarım ay ne bilim hep üzüntüden ağlıyorum galiba:1rolleyes:

belirli dönemlerde açılan uluslararası hediyelik eşya fuarlarda satılıyor arkadaşlar.
istanbulda ne zaman yapılıyor bilemiyorum ama eskiden ankarada
sevgililer gününde, yılbaşı öncesinde ve anneler gününden önce mutlaka akm de yapılırdı bu fuarlar.
ben de ilk orada görmüştüm bu şişeleri.

"Utanılacak bir şey değildir ağlamak, yürekten süzülüp geliyorsa gözyaşı eğer”

can yücel

Back
X