Gr atmas!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
merhaba kızlar... ben 18yasındaym. 4 yılık bir ilişkim war. sewdigim insan we ailesi kürt,biz birbirimizi çok sewiyoruz ama benim ailem we ilişkimi bilen cewremdeki akrabalarım bu ilişkiye karsı çıkıyrlar yasakkelime tek ne nedeni ise karsı tarafın kürt olması we ailelerin anlasamayıp kültür çatışması olacagı düşüncesi. sewgilimin ailesi böyle düşünmüyor ama ben we sewgilim bunu sorun yapmıoruz.ve birbirimizi çok sewiyoruz. :asigim: ama ailem we tanıdıklarım israrla ewlendikten sonra mutlu olamıyacagım we anlayasamıyacagımı söylüyorlar. :1no2: bununla ilgili görüşlerinize ve fikirlerinze ihtiyacım war kızlar bana yardım edin şimdiden herkese teşekkürler...:enbuyukkk:

bence kültürler değil yaşam tarzları önemli...
Bence aileler birbirini tanısın öncelikle...
Ama canım zaten şuan senin için çok erken şimdilik oluruna bıraksan olmazmı??

Bencede acele etme.Ailelerinin içine gir.Arada kültür farkı varmı incele.Bunlar ileride büyük sorun olabilir tatlım.Sana doğru gelen onlara yanlış gelebilir.Ama tabiiki insanları
ırk veya mezhebe göre ayırmak yanlış.Ama aile uyumu inan çok önemli.Acele etme kesinlikle:1closedeyes:

cimcime eses gercekten de erken ama ileride bunlar olucak we bu benim hep aklımda kürtlerden yada dogululardan bi konu acılsa bile olumsuz konusuyorlar bu da beni yıpratıyor ve haliyle ileride olacak sorunları düşünüyorum erken ewet ama beni çok üzüyor bu durum yanlış mı düşünüyorum??? :1no2::1no2::1no2::1no2:

kusko saol canım haklısnz gercekten ama bu hep aklımda hep gercekten üzülüyorum:1no2:

Daha çok genç ve toysun, hayatı tanımıyorsun, dolayısıyla da erkek arkadaşını da tanıyabilmen çok zor...
Benim de eşim kürt-alevi. Bense göçmen-sünniyim.. Benim de alem çok karşı ıktı, onlar da anlaşamayacağımızı kültür farkı olacağını söylediler...
Ama ben eşimi tanıdığımda 26 yaşındaydım, üniversiteden mezun olmuş, çalışan kendi ayakları üzerinde duran bir bayandım.. Evlendiğimizde ise ben 30 o 34 yaşındaydık... Onun da benim de karakterlerimiz oturmuş kariyerimiz belirlenmiş, kendi ayaklarımızın üzerinde durabilen hayattan ve partnerinden ne istediğini bilen insanlardık.... Ailemin itirazları ilişkimizin 3. yılında son buldu... Fakat bu sefer eşimin annesini kaybettik, araya zaman girdi ve ilişkimizin 4. yılında nişanlanıp 4,5 ay sonra da evlendik...
Asla pişman olmadım, eşim beni dünyanın en mutlu kadını yaptı.. Hiçbir kültür çatışması da yaşamadık. Herkes sınırını bilip birbirine saygı duyduktan sonra kültür çatışması değil kültür birliği oluyor....

Ama sen daha çok gençsin, sevgilini çok iyi tanıyabilmen, senin içindoğru adam olduğunu keşfedebilmen için biraz daha pişmen gerekiyor... Daha 14 yşında çıkmaya başlamışsın, gözünü onda açmışsın tabiri caizse.. Sen başka erkek görmemişsin ki karşılaştırma yapabilesin, daha hayatı tanımamışsın ki hayattan istediklerini bu adam sana verebilecekmi karar verebilesin, sen daha kendi ayaklarının üzerinde durmamışsın ki bu adama sırtını yaslayıp yaslayamayacağına karar verebilesin...
Daha çok genç ve toysun, ailen haklı da çıkabilir, o adam gerçekten senin için doğru adam da olabilir... Daha iyi tanımaya çalış, ve zaman ver....
Evlilik için çook ama çok erken....

Daha çok genç ve toysun, hayatı tanımıyorsun, dolayısıyla da erkek arkadaşını da tanıyabilmen çok zor...
Benim de eşim kürt-alevi. Bense göçmen-sünniyim.. Benim de alem çok karşı ıktı, onlar da anlaşamayacağımızı kültür farkı olacağını söylediler...
Ama ben eşimi tanıdığımda 26 yaşındaydım, üniversiteden mezun olmuş, çalışan kendi ayakları üzerinde duran bir bayandım.. Evlendiğimizde ise ben 30 o 34 yaşındaydık... Onun da benim de karakterlerimiz oturmuş kariyerimiz belirlenmiş, kendi ayaklarımızın üzerinde durabilen hayattan ve partnerinden ne istediğini bilen insanlardık.... Ailemin itirazları ilişkimizin 3. yılında son buldu... Fakat bu sefer eşimin annesini kaybettik, araya zaman girdi ve ilişkimizin 4. yılında nişanlanıp 4,5 ay sonra da evlendik...
Asla pişman olmadım, eşim beni dünyanın en mutlu kadını yaptı.. Hiçbir kültür çatışması da yaşamadık. Herkes sınırını bilip birbirine saygı duyduktan sonra kültür çatışması değil kültür birliği oluyor....

Ama sen daha çok gençsin, sevgilini çok iyi tanıyabilmen, senin içindoğru adam olduğunu keşfedebilmen için biraz daha pişmen gerekiyor... Daha 14 yşında çıkmaya başlamışsın, gözünü onda açmışsın tabiri caizse.. Sen başka erkek görmemişsin ki karşılaştırma yapabilesin, daha hayatı tanımamışsın ki hayattan istediklerini bu adam sana verebilecekmi karar verebilesin, sen daha kendi ayaklarının üzerinde durmamışsın ki bu adama sırtını yaslayıp yaslayamayacağına karar verebilesin...
Daha çok genç ve toysun, ailen haklı da çıkabilir, o adam gerçekten senin için doğru adam da olabilir... Daha iyi tanımaya çalış, ve zaman ver....
Evlilik için çook ama çok erken....

ewet haklısınz bende erken biliorum suan ewliliği düşünmüyorum zaten ben ileride böyle bi sorun çıkıcak biliorum onun için böyle diorum ne olur neler yapabilim yada yapmam die ....

Hiçbişey yapamazsın canım...
Tek çözüm zaman... zamanla erkek arkadaşının olumlu taraflarını ailene yansıtıp onlara erkek arkadaşını sevdirmeye çalışacaksın....

ashemez abla mı demeliyim yada canımm:kedi: ya kuzenlerim war onlar önceden karsı çıkmışlardı şimdi ben sewdigim için yanındalar ama onlarda da sewgilimin beni ileride mutsuz edicegini düşünüyorlar nerden aklınıza geliyor neden böle düşünüyorsunz diorum bana hissediyoruz senin üzümeni istemiyoruz diolar onlarada hak wermeye calışıorum ama neden bu kadr karsılar anlamış degilm sadece ırk çatışması yapıolar ailemzde kürtle ewli onlan war o da cok zor zamnlar gecirmiştir ama şimdi çok mutlu ben neden öle olmama neden korkuyrlar bilmiorum ben mi yanlışm.....

senin yaşam standartınla oların yaşam standartı uyuyormu ve aiilenle onun ailesi anlaşabilirmi bir bunu düşün sakin kafayla.. Henüz cidden çok gençsin şuan seviyorum aşığım herşeye varım katlanırım diyorsun fakat yani ilerledikçe mantık devreye giriyor Unutma sadece sizler evlenmiyorsunuz ailelerinde anlaşması çok önemliii..
Şöyle yapabiirsin annenle konuşup karşı tarafın annesi ve varsa ablasını alıp size oturmaya gelmelerini sağlayabilirsin olmazmı?? Hiçdeğilse ön tanışma olur belkide annen ön yargısında haklı yada haksız olduğunu anlamış olur...

Son düzenleyen: Moderatör:
yasam tarziniz ayniysa neden olmasin..aama sirf bu yuzden birlikte yapamayan arkadasim vardi..kiz aleviydi cocuk sunni hem yasam tarzlari farkli hemde kultur yapilari kiz ailesini dusunerek hala adim atamiyor..iliskileri cok yirandi..bence seven insan kendini geri cekmez.sevdigine guveniyorsa..sende deert etme siz mutlu olduktan sonra..ailelerde kabullenecektir..ama daha zamanin var..18 yasindayken ki halimi dusunuyorum suanla alakasi yok.her anlamla..zamanla bizde degisiyoruz..bunlari dusunme once okul,is sonrada evlilik gelsin senin icin

belinay_merve onun ailesi burda degil ki öle olsa ben de öyle bişey yapardım .. ewet sizin düşündklerinize düşündün gercktn mantık dewreye giriyor ben bunların farkındayım ailede önemli tabiki anlaşmak için hersey için ....

süperişiem ewet sewen olduktan sonra kabullenirle ama sonra sorunlar çıkar ben bunu istemiyorum zaten önce okul tabiki meslek önce ama bunlarıda düşünmektn alamıyorum kendimi sadece benm ailem sorun yapıor bunu

haklılar

evlendiğinde sadece o kişi ile değil ailesi ile de evleniyorsun...

herşey farklı ise bu durumun mantıklı dolayısıyla ayakta kalacak bir yanı da yoktur

bu durum içinde hiçbirşey yapamazsın

ha ne olur...ailen ısrarlarına dayanamayıp evlendirir seni... sonra ağlayıp sızlayacağın yer yine ailendir

ırkcı denmesi hosuma gitmiyor ama farklı nedenlerden dolayı ailene katılıyorum ama karar senin sen kimle olmak istersen onunla olursun tabi

Nedimki tatlım hakkında hayırlısı neyse o olsun,ailen seni herşeyinle tanıyor biliyor neyi yapıp yapamicağını neyde zorlanıcağıı gayet iyi biliyor..seviyorum diyip çıkar gidersin pişman olursun yada ailenin rızası olmadan istemedende olsa evet derler evlenirsin..Becne herşeyiyle çok iyi düşün tatlım... bak ben 26 yaşındyım 5 yıllık bi ilişkm oldu ailemde biliyordu, anem veablam başlardaderdi sen yapamazsın onlarla diye ama ben seviyorum aşığım ufuk böyle biri değil derdim, sonra geldiler tanıştık ve benden kapanmamı istediler ve bazı şartlar koştular ve beni değiştirrmek isteyip kendi kalıplarına sokmak istediler uyuşmadı aileler ve birlikteliğimi birtirmek zorunda kaldım.. yani anlicağın ailenin dedikleri bir bir çıkıyor aşk sevgi bi yere kadar tatlım, ilerde 10 kez pişman olacağına çok iyi düşün kararını ver 1 kez pişman ol...

lütfen w harflerini silermisin...türkçede bu harf yoktur
2. sine gelince herşeyi zamana bıraksan iyi olur zira yaşın küçük zaten

belinay_merve tesekkür ederim evet hayırlısı ama inş pişman olmam siz benden yaşça büyüksünüz hak veriyorum umarım hersey ii olur...

tek sorun yaş mı gibi ben zaten suan evlilik düşünmüyorum tek derdim bu sorun hep kafamda oldugu için sizlerinde fikirlerini almak istedim yanlış anlaşılmasın lütfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…