Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba benimde tek yumurtam orta kalite transfer edildi %60 şans dendi hayırlısı Allah tan inşaAllah emekler boşa gitmez kimsenin bende cumartesi günü transfer oldum bekliyorumEvet ilk denemem ve bitmiş durumdayım. Psikolojik olarak çok etkilendim. Doktor transfer ederken bile olumsuz konuştu. O yüzden benim de umudum yok.
Ben kalite sorununu aştım iyi kalite embriyom oluştu ama tutmadı malesef.Bana da orta kalite dendi ama ben umutsuzum bölünmesi yavaş dendi. Bende cumartesi oldum hayırlısı bakalım.
Kalite sorununu nasıl aştınız acaba ben şimdi 2. Düşünmeye başladım da önerileriniz var mıBen kalite sorununu aştım iyi kalite embriyom oluştu ama tutmadı malesef.
Merhaba canım yorumunu geç görüyorum sanırım sonucun negatif olmuş. Bundan sonraki denemelerde içini rahatlatmak adına kendi tecrübemi yazacağım. Eylül ayında toplamda 15 yumurtam toplandı, ertesi gün 14 tanesinin döllendiğini ve her şeyin yolunda olduğunu söylediler. 3. Gün aralıklarında 11 tane embriyomun gelişiminin çok iyi olduğunu 3 tanesinin devam edemediğini söylediler. 5. Güne doktorumuz en az 6 embriyo gideceğini tahmin ettigini ve aldığı bilgiye göre embriyolarımın 3. Gün durumunun çok iyi olduğunu söyledi. 5. Gün beni aradıklarında hayatımızın şokunu yaşadık. Sadece 3 embriyom kalmıştı ve en iyisi grade 3 tü. Geriye kalan 7 embriyom vardi onlari 6. Güne beklediler ve 3 tanesi daha grade 3 seviyesine geldi. Elimizde toplam 6 embriyo olmuştu ama en iyileri grade 3...Merhaba bugün embriyo transferim gerçekleşti ve orta kalite grade 3 dendi. Ve umutsuz konuşuldu. Aranızda grade 3 transferi olup da hamile kalan var mı?
Seni çok iyi anlıyorum çok zor insan çaresiz hissediyor malesef her denemede üzülmeyecem beklenti içine girmeyecem desemde malesef her negatifte kendimi en dipte hissediyorum. Rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmasın ve en kısa sürede bizde bebeklerimize kavuşalım inşllah umut hep var mücadele ettiğimde karşılığını aldım şükür.Maalesef benimde tutmadı
Merhaba canım yorumunu geç görüyorum sanırım sonucun negatif olmuş. Bundan sonraki denemelerde içini rahatlatmak adına kendi tecrübemi yazacağım. Eylül ayında toplamda 15 yumurtam toplandı, ertesi gün 14 tanesinin döllendiğini ve her şeyin yolunda olduğunu söylediler. 3. Gün aralıklarında 11 tane embriyomun gelişiminin çok iyi olduğunu 3 tanesinin devam edemediğini söylediler. 5. Güne doktorumuz en az 6 embriyo gideceğini tahmin ettigini ve aldığı bilgiye göre embriyolarımın 3. Gün durumunun çok iyi olduğunu söyledi. 5. Gün beni aradıklarında hayatımızın şokunu yaşadık. Sadece 3 embriyom kalmıştı ve en iyisi grade 3 tü. Geriye kalan 7 embriyom vardi onlari 6. Güne beklediler ve 3 tanesi daha grade 3 seviyesine geldi. Elimizde toplam 6 embriyo olmuştu ama en iyileri grade 3...
Tabi ben kendimi perişan ettim asla tutmayacak diye çünkü tüp bebek merkezi bana da şansın %60 dedi. Ancak doktorum bana çok güzel moral verdi, dedikleri hala kulağımda aynen yazıyorum.
"Embriyolarına genetik test yapılmadı, genetik test yapılmayan bir embriyoya yüzde olarak bir şans verilemez. Embriyonun yapay bir ortamda gelişme hızı bu sana verdikleri grade. Senin rahmine yerleşince, doğal ortamına geçince bölünme hızını kimse takip edemez. Ancak genetik bozukluğu olan sağlıksız emriyolar tutunmaz, bizde sağlıksız bir bebeğin olmasını istemeyiz. Yani 5AA embriyosu olup genetik testi geçemeyen, 2dd embriyosu olup sağlıkla doğum yapan hastalarda oldu. Grade ler embriyonun kalitesini belirlemez yapay bir ortamda bölünme hızını belirler ve bazen bu hızı yavaşlatan ortam sorunuda olabilir. "
Ben bu cümlelerin üzerine grade 3 embriyolarımdan 1 adet transfer oldum. Ve 13 haftalık gebeyim. Benimle aynı hafta grade 5 transfer olan arkadaşım negatif sonuç gördü. Lütfen bu derecelere takılmayın önemli olan embriyonuzun genetiği onuda genetik için embriyo biyopsisi yaptırmadan bilemezsini
Yani ben süreclerimi özetlemek istiyorum 9 yıllık evliyim ve sebepsiz kısırlık nedeniyle ve daha fazla beklememek istemediğimiz için 2. Yılda tüp bebek denemeye karar verdik 9 yumurtadan 5 tanesi döllenmişti ama 3. Gün doktor bizi arayıp transfere çagırdı 4 embriyom kalmış ve hepsinin gelişimi yavaşlamıştı hemen transfer yapmayı uygun gördü malesef tutmadı çok şaşkındım hiç bir bilgim yoktu bu konuda. Kromozom analizi istedi doktor kromozomda sorun çıkmadı. Ve baya ara verdim çok umutsuzdum 2. Denemek istedim ama umutsuzca kaliteyi artırmak için araştırma yaptım gıda takviyesi beslenme vs 2. Dememde de kalite sorunu karşıma çıktı 3cc grade embriyom yavaş ilerliyordu 6.günde anca blast oldular ve malesef tekrar olmadı ve 3. Denemem için doktorla ön görüşme yaptım eşimin sperm dna hasarına ve genetik test istedi bizden çok şükür ikisinde de sorun yoktu yani bizim sorunumuz olan kalite aslında beslenmeyle baglantılı olduguna inandım ben ve elimden ne geliyorsa yapacam dedim. Doktorum zigojiny gıda takviyesine başlattı hem ben hem eşime ve beslenmeni değiştir günde iki defa yürü ve akdeniz usulü beslen dedi.Kalite sorununu nasıl aştınız acaba ben şimdi 2. Düşünmeye başladım da önerileriniz var mı
rica ederim ne demek. Bende c life almayı düşünüyorum inşallah rabbim daha fazla aratmasın. Yürüyüşte çok iyi canım çok faydasını gördüm kan dolaşımı çok önemli ve bol bol su tüket inşallah karşılığını alırsın emeklerinin.Söyledikleriniz bana umut oldu teşekkür ederim. Bende c life diye çok önerilen bir karışım aldım aynı şekilde beslenme düzenimi değiştirdim yaklaşık 1 Aydır. Bakalım kısmet. İnşallah bundan sonraki süreçte olumlu süreçler yaşarız. Çünkü o kadar uğraşmadan sonra olumsuz sonuç almak çok yıkıcı.