- Konu Sahibi MakaraKukara
-
kızlar bende grafik tasarımcı olmak istiyorum geçen sene 3 aylık bi kursa gittim programları yüzelsel anlattılar pek bi faydasını görmedim o kursun ama öğrendim çok fazla olmasada sonra iş bulamadım önce staj yapmam gerekiyomuş matbaalarda ben yapmadım bıraktım soğudum o sıralar ama şimdi istiyorum bu işi yapmayı seviyorum çünkü kendim bişeyler yaratmayı. şimdi nasıl yapmalıyım tekrar kursa gitmem gerekirmi yoksa kendim geliştirsem yeterli olurmu ve şartmı matbaadan başlamak stajda parasız mı açlıştırıyorlar sizler nasıl başladınız bilgi veririmisiz
peki canım parasızda olsa bi yer bulmak kolaymı yani tekrar kursa gitmeden kendim geliştirsem kendimi sonra staj yeri bulabilirmiyim ha bide ajans ve matbba arasındaki fark ne hangisi daha avantajlı
anladım cnm bilgiler için teşekkürler bişey daha sorucam ben çaoğu şeyi unuttum bunalrı kendim öğrenebilir miyim kursa gitmeden yani bildiğin ders siteelri varmı sonrada senin dediğin gibi kendimi geliştirebileceğim bi iş bulabilir miyim
peki canım parasızda olsa bi yer bulmak kolaymı yani tekrar kursa gitmeden kendim geliştirsem kendimi sonra staj yeri bulabilirmiyim ha bide ajans ve matbba arasındaki fark ne hangisi daha avantajlı
Özelden bi site ismi vereceğim. Oradan hala yeni şeyler öğreniyorum.
sevgicankurt'un dediği gibi, eğer bu işi iyi yapmak istiyorsan, ilk başladığında parayı öncelikli düşünmeyeceksin. Bende mezun olduktan sonra ilk girdiğim yerde sadece yoluma, birazda harçlık olarak kullanabileceğim bir ücret alıyordum. Piyasada olmadan iyi öğrenmen zor. Eskiden daha iyi kurslar olabiliyormuş ama şu an zannetmiyorum. Biz hala bu işi yaparken yeni şeyler öğreniyoruz. Sürekli araştırman, geliştirmen gerekiyor kendini. :)
Banada gönderebilirmisin. Bilmiyorsam, yararlanayım bende. :)
site için teşekkürler. peki matbbadan mı yoksa ajantan mı önce balamalıyım hangisi daha iyi olur?
bu arada yaşın bi önemi var mı bu iş için ben 26 yaşındayım bu yaştan sonra ne stajı derler mi. bazen iş ilanalrında görüyorum 27 yaşını aşmamış falan diye arıyolar
Merhaba kızlaaaar :) ben basım ve yayın okuyorum yani hem matbaa hem grafik. Ama kesinlikle grafiker olmak istiyorum sizce mezun olunca nasıl yerlere başvuru yapmalıyım??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?