• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Grip mi alerji mi?

sssilaaa3

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2013
283
166
303
35
İçel Mersin
Merhaba. Kızım 10 aylık. Şeffaf su gibi burun akıntısı , hapşırma krizleri , göz akıntısı var. (Ateş , öksürük , halsizlik vs yok) sizce alerjik mi grip mi?
Evimiz çok işlek bir cadde üzeri. Ağaçlar , arabalar vs .. Alerji olsa calpol işe yarar mı calpol verdim ateş olur diye korktum ama alerjikse alerji ilacı mı gerekiyor? Siz ne kullanıyorsunuz ? Acil ..

Calpol ağrı kesici ateş düşürücü olarak kullanılıyor. Ateş olmadan kullanmayin. Bu sefer bagisikligi olur ilaca, gerçekten ateşi olduğunda etki etmez bir süre sonra.
Allerjik durumda calpol kullanmadım ben hiç. Alerjik de olabilir, nezle veya grip başlangıcı da olabilir. Bunu tahmin edemeyiz. Doktora gitmeden ilaç kullanmayın. Biraz takip edin duruma göre ne kullanacağınızı doktor söyler.
Çocuğun odası temiz ve havadar olsun, burnunu temizleyin. Meyve sebze yesin bol bol. Ilık çorba icirin. Durumuna göre yarın doktora goturursunuz.

Bizde grip başladı o şekilde 3 gün önce ateşledi şuan balgamli öksürük var ama neşesi iyi calpol ben çok ateslenjncev1 kez verdim devamında ateşi çıksa da vermedim ellerini ayaklarını yıkadım öyle düşürdüm atesi gerçekten artmadikca vermeyin bence sizde

Merhaba. Kızım 10 aylık. Şeffaf su gibi burun akıntısı , hapşırma krizleri , göz akıntısı var. (Ateş , öksürük , halsizlik vs yok) sizce alerjik mi grip mi?
Evimiz çok işlek bir cadde üzeri. Ağaçlar , arabalar vs .. Alerji olsa calpol işe yarar mı calpol verdim ateş olur diye korktum ama alerjikse alerji ilacı mı gerekiyor? Siz ne kullanıyorsunuz ? Acil ..
Calpol ağrı kesici-ateş düşürücü.Kafanıza göre ilaç kullanmamalısınız. Doktora gitmelisiniz. Ayrıca google da calpol yazıp aratsanız ateş düşürücü yazdığını göreceksiniz sitede konu açmaktan daha kolay bunu yapmak.

Ateş çıkmadan Calpol vermeniz doğru değil. Ateşin çıkıp çıkmayacağını gözlemlemeniz lazım. Bir daha vermeyin.
Alerjik de olabilir hafif nezle de olabilir.
İlaç gerekmez bu durumda
Okyanus suyu veya serum fizyolojik ile burnunu temizleyin bol bol. Ateş olursa doktora gidersiniz.
Alerjik bir şey ise genelde zaditen damla verilir bu durumlarda

Bana doktor söylemişti 2 günde 5 ml ver ateşi çıkarsa önlem amaçlı yükselmeden diye. Bana doktor değiliz diye yüklenmişsiniz ama doktora uydum bende. Dövün bir de ? Hey allahım ..

Back
X