• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güçlü kadın ???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bazı şeyler dışında çoğu şeyi takmıyorum. Bir şeyi kendim istiyorsam yapıyorum. Asla kaynana vb klişelerine takılmıyorum. Ayakta kalmak için başkalarına muhtaç olmadığımı gösteriyorum. Yani demek istediğim bağımlı gibi görünmüyorum. Kendim için bi şeyler yapıyorum. Kitap okurum, canım istediğinde arkadaşımlar buluşurum, annemleri ihmal etmem vs. Bence insan kendi için bir şeyler yapmazsa bir yerde tökezliyor. Tabii herkesin güç anlayışı farklı

Güçlü kadın katagorize edilemez...
Kimine güçlü gelen bir yön kimine güçlü gelmez.
Kendi kendine yetebiliyor musun ?
İşte o zaman güçlü kadınsın...

+1

Güç, kontrol ister.
Kontrollü - kendine hakim birisi, her alanda güçlüdür.

Ki bağlaç değil mi ? Düzeltme sürem geçmesiyse düzelteyim .
Uyarı için çok teşekkür ederim :KK15: . Ne kadar çalışırsam çalışayım iyi değilim bu konuda ...
Matematiği basit.Cümleden çıkartınca anlam bozuluyorsa bitişik,bozulmuyorsa ayrı.Örnek;
Ben ki yumurtayı hiç sevmem ,o sabah 2 tane yedim.
Ben yumurtayı sevmem ,o sabah 2 tane yedim.Anlam bozulmadı.
Evdeki şarj aletini getirir misin?
Evde şarj aletini getirir misin?Anlam bozuldu .Gibi.
Çok özür diliyorum tekrar,takıntı bende bu. :KK50:

Güçlü kadın dik durabilen kadındır. Gerektiğinde hayatla tek başına başedebilen kendinden taviz vermeyendir.

Eşine ailesine dayansada onlar çekilince ayakta durabilendir.(Gerçi kadın güçlüyse genelde onlar ona dayanır)

Düşsede kendini toplayıp emekleyip tekrar ayağa kalkandır.

Güçlü kadın, kendi mutluluğunu ve etrafında gerçekten değer verdiği bi kaç kişi ve ailesini önemseyen, kimseye prim vermeyip kendi isteklerinin doğrusunda yürüyebilen kadındır.

Ister calis ekonomik ozgurlugun olsun...ister calisma ev hanimi ol esinin eline bak guclu bir karakterin ve kisiligin varsa guclusundur....bu bir kisiliktir ve dogustan gelir..cebinde paran olunca cok guclusun kimse karsinda duramaz ..hicbir zorluk hicbir engel onunde duramaz diye bisey yok ...cebinde bes kurus bile olmadan sadece ceketini eline alip arkana bile donup bakmadan yola cikabiliyorsan ...kimsenin boyundurugu altina girmeden yasayabiliyorsan ..neyle kimle karsilasirsan karsilas kendi kisiliginden ödün vermeden konusabiliyor hakkini savunabiliyorsan guclusun demektir...
Duygularıma harika tercüman oldun kesinlikle bu tüm mesele ve bunu yapabilmek mesele.
Cebimde 1 tl olmadan da yaşadım çok şükür memur maaşiyla da yaşıyorum doyuyorum.
Ama durup baktığımda kendi hayatımı yaşandığımi görüyorum . Benim için biçilmiş toplumda ideal denen hayatı yaşıyorum . İstediğim tutku ilgi olmadan. Sen yağmurda yürümek isterken ne gerek var bin.arabaya dur seni alayım diyen ideal bir eşle. ..

Boşverin güç veya diğer sıfatları. Kendinize karşı dürüst olun.

Hissettiklerinizi kendinizden bile saklamaya çalışmayın. O zaman kendiniz için en dogru kararın ne oldugunu görmeniz ve vermeniz kolaylaşır.
Ben kendimle ve herkesle bağıra bağıra konuşsam da Dünya beni dinlemiyor. Ya da durun şimdi düşündüm dünyadan kastım etrafımdaki uğruna her seyden vazgeçtigim insanlar .
Beni gerçekten sevseler dinlerler dimi.

Güçlü kadın, kendi mutluluğunu ve etrafında gerçekten değer verdiği bi kaç kişi ve ailesini önemseyen, kimseye prim vermeyip kendi isteklerinin doğrusunda yürüyebilen kadındır.
Sizce sevgi kadını güzel yapar derler öyle mi?
Ve etrafindaki bir kac kisiye duydugu sevgi kadını güçlü mu yapar güçsüz mu?

mutluysan güçlüsündür bu kadar ötesi yok. ne seni mutlu edecekse onu yap. para-aşk-aile hangisi seni tatmin ederse
Esasında en sevmediğim huyum kararsızlık. Daha önce kendi yolumda yürümek için beni anlamayan kıymet bilemeyen insanlardan kaçtım. .ama eşime olan sevgim geri dönmeme sebep oldu . Onu kendime savundum. Ailesi ile baş ederim dedim. İmzayı attığım gün küçüldüm ben. Adım adım. Aslında mutlu olmalıydım. Bana hiç kızmayan her dediğimi yapan bir eşim vardi. Önceliği ailesi olsa da evini hoc ihmal etmedi ....
Ama ne var biliyor musun ? Benimle kitap okumadı... konusmadi aksamlari ... ozlemedi benimle geçecek olan hafta sonlarını sence bunlar ufak şeyler mi ben mi takıyorum yoksa gereksiz yere.

Bana göre güçlü kadın kimsenin eline bakmayan kadındır. Belki ufak tefek detaylar ama bence önemli. Yani "hesabı erkek ödesin"ci değildir mesela güçlü kadın. Burada kastettiğim şey hesabı ödemek için erkek girişimde bulunduğu zaman kendisi de girişimde bulunup adamla ben ödeyeyim kavgası yapmak değil. Centilmenlik için izin verir falan bunu kastetmiyorum, zihniyeti kastediyorum. Kendi parasını pulunu kazanan, işsiz güçsüz bile kalsa kendisini asla kimse karşısında aciz duruma düşürmeyen bir kadındır. Ağlamayan kadındır demiyorum çünkü insanız, ağlamak normal. Bir de güçlü kadın kararlarını kendisine ve bu karardan kimler etkilenecekse onlara göre düşünüp en mantıklı kararı alandır. Asla ve asla bir erkek karşısında ezilmez. Gururunu ayaklar altına almaz. Fedakarlık yapmaz demiyorum, fedakarlık yapmış olması onu güçsüz yapmaz.

Ben kendimle ve herkesle bağıra bağıra konuşsam da Dünya beni dinlemiyor. Ya da durun şimdi düşündüm dünyadan kastım etrafımdaki uğruna her seyden vazgeçtigim insanlar .
Beni gerçekten sevseler dinlerler dimi.

Hem evet, hem hayır.

Yerinizde olsam bağırarak konuşmayı bırakırdım.
Belki karşımdaki bagırdıgım icin dinlemiyordur diye düşünürdüm...

Fakat onlardan ziyade bu bagırmanın beni yordugunu farkettigim ve başkaları için kendimi hırpalamaktan vazgecmem gerektigini düşündügüm için bırakırdım.

Fedakarlıkları beklenti olarak yapmazsınız ancak hicbir karşılık almıyorsanız veya tatmin olmuyorsanız fedakarlık yapmanızı gerektirecek bir durum da kalmıyordur bence.
Onları degistirmekten ziyade önce kendinizi degistirmeye çalışmanızı öneririm.
Boşverin dünya dinlemesin, kendinizi siz dinleyin.

Esasında en sevmediğim huyum kararsızlık. Daha önce kendi yolumda yürümek için beni anlamayan kıymet bilemeyen insanlardan kaçtım. .ama eşime olan sevgim geri dönmeme sebep oldu . Onu kendime savundum. Ailesi ile baş ederim dedim. İmzayı attığım gün küçüldüm ben. Adım adım. Aslında mutlu olmalıydım. Bana hiç kızmayan her dediğimi yapan bir eşim vardi. Önceliği ailesi olsa da evini hoc ihmal etmedi ....
Ama ne var biliyor musun ? Benimle kitap okumadı... konusmadi aksamlari ... ozlemedi benimle geçecek olan hafta sonlarını sence bunlar ufak şeyler mi ben mi takıyorum yoksa gereksiz yere.
kendini ikna etmeye çalışıyorsan orada bi sıkıntı vardır bence. evini ihmal etmiyor ama seni ihmal ettiğini düşünüyorsun demek ki.mutlu musun ona bak sadece. ben de çok fazla insanı idare ederdim. artık kiminle mutluysam sadece o kişiyle muhattabım. bence bu düşündüklerini eşinle paylaş. birlikte vakit geçirelim de. onu da yapmazsa çift terapisi

Bana göre güçlü kadın kimsenin eline bakmayan kadındır. Belki ufak tefek detaylar ama bence önemli. Yani "hesabı erkek ödesin"ci değildir mesela güçlü kadın. Burada kastettiğim şey hesabı ödemek için erkek girişimde bulunduğu zaman kendisi de girişimde bulunup adamla ben ödeyeyim kavgası yapmak değil. Centilmenlik için izin verir falan bunu kastetmiyorum, zihniyeti kastediyorum. Kendi parasını pulunu kazanan, işsiz güçsüz bile kalsa kendisini asla kimse karşısında aciz duruma düşürmeyen bir kadındır. Ağlamayan kadındır demiyorum çünkü insanız, ağlamak normal. Bir de güçlü kadın kararlarını kendisine ve bu karardan kimler etkilenecekse onlara göre düşünüp en mantıklı kararı alandır. Asla ve asla bir erkek karşısında ezilmez. Gururunu ayaklar altına almaz. Fedakarlık yapmaz demiyorum, fedakarlık yapmış olması onu güçsüz yapmaz.
Yaptığım tüm fedakarlıklardan yana mutluyum. . Ki gerçekten çok çok ciddi şeylerdi. Yaptığım icin toplum aferin demedi hatta hep eksik yanımi buldu ama onlara bunu sizin için yapmadım deyip çekildim. Ki yapmayani da dişlamadin. Beylik laflar gerek yok. Kimse vicdanını toplum içinde kanıtlamak zorunda değil ya da başkası için yaşamak . Ama ben yaşadım . Nefes almadan . Güzel günlerin hayali ile.
Sonra anladım ki fedakarlıgima karşılık iyilik bekliyorum . En azından bir teşekkür. Ama gururumu ayak altına alınması şeklinde karşılık gördüm.

kendini ikna etmeye çalışıyorsan orada bi sıkıntı vardır bence. evini ihmal etmiyor ama seni ihmal ettiğini düşünüyorsun demek ki.mutlu musun ona bak sadece. ben de çok fazla insanı idare ederdim. artık kiminle mutluysam sadece o kişiyle muhattabım. bence bu düşündüklerini eşinle paylaş. birlikte vakit geçirelim de. onu da yapmazsa çift terapisi
Paylaştım hem de sürekli . Beni değiştirme artık buyum ben dedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X