yufkalarıda yağla ve sütlü karışımla ıslat bence sarmadan
ve kızgın fırına at
ben öyle yapıyorum genelde:)
gül böreği genelde zor kıvam alan bir börek bana.
ayarlamak için kuru düşmemesi için bir su bardağı süt 1 adet yumurta yarım bardak yağ bu karışımı karıştırdıktan sonra bir kasede gül böreğinizin üzerine dökebilirsin kaşık yada fırça yardımıyla.
her yerıne esıt ve bol doktugunuz takdırde kuru düşmeyecektir.
ama size tavsiyem ıspanaklı patlıcanlı kıymalı olaarakk sürekli yaptıgım tarifim sodalı böreğim çok leziz olur bana göre gül böreği sadece görsel onun dışında tatmak açısındanda misafirleri zorlaayaan bir lezzettir herzaman denediğimde bunu gördüm büyükce kaldıgındanda genelde tabakta kalır ve tüketilmez seçenekler arasındadır :)
sodalı böreğimin tarifi ise inanılmaz pratik :)
6 adet yufka (1paket)
yukarıda bahsetmiş olduğum sos sosu kendım yapa yapa en ideal sos haline getirdim denemeyle sabittir.
3 kat yıfkayı diizdikten sonra iç harcınızı koyuyorsunuzz
üzerine diğer yufkaları koyuyorsunuzz
ve farkettiyseniz sos vs sürmedik bu aşamalara kadar en son kareler bölüyoruz kesiyoruz tepsimizdeki yufkaları.
kestikten sonra kaşık yardımıyla sosumuzuun tamamını bosaltıyoruz ve çekince bır şişe soda döküyorz zamanınız varsa dolapta dınlendırın yoksa onceden 200 derece ısınmıs fırında pişiriyorsunuzz..bu böreğin patlıcanlısı ıspanaklısı kıymalısı peynırlısı herbırı ınanılmaz lezzetli oluyor peynırlısı su böreği tadını anımsayıor ınsanaa. gül böreği içinde yapmak isterseniz süt muhakkak olmalı su tek başına yeterlı olmas hem süt lezzet kadar ve de yumuşak olmasını sağlar
Bugune kadar yaptigim her gul boregi cok iyi tuttu..evet firini onceden isitiyorum ben...
Haricinde yaptigim sey...yag sut karisimi suruyorum...uzerinede yumurtasarisi tabii..
Hic yag kullanmadiysan belki ondan olmustur. Birde benim dedigim gibi yap bakalim nasil olacak.
Ha birde derece olarak 170 e filan getir bence 150 cok dusuk ayar sanki.
Kızlar, eşim patlıcanlı gül böreği yapalım dedi. Ilk defa denedik. Hazır yufkadan içine harcını koyup sardım, sonrada gül şeklinde doladım. üzerine yumurta yağ su akrışımından sürüp, 150 derece ısınmış fırına attık. Ama pişince baktıkki kuru kuru olmuş.. Biz yağlı ve yumuşak olsun dedik ama olmadı sizce neden? Böreğin yumuşak olması için ne yapmalıyım? Içine de yumurta yoğurt süt karışımı sürmüştüm .. Acaba fırını ısıtmadan mı böreği koymalıyım? Ne dersiniz?
bende boregin icine sut yogurt yumurta yagi cirpiyom bu karisimi icine suruyom gul seklini verdikden sonra ustunede bu karisimi suruyom bolca firini onceden isitmiyom ben
DIPNOT eger boregin sert olduysa temiz bir tulbenti isla iyice sik sora firindan cikan scak boregin ustune ort onun ustunede herangi bir bez ort 15 dk beklesin yumusacik olur
süpersin :)))))))))))))))))))))))))))))))))
nevin denedinmi benim usul merak ettim superr yazmissinda onun icin
gül böreği genelde zor kıvam alan bir börek bana.
Ayarlamak için kuru düşmemesi için bir su bardağı süt 1 adet yumurta yarım bardak yağ bu karışımı karıştırdıktan sonra bir kasede gül böreğinizin üzerine dökebilirsin kaşık yada fırça yardımıyla.
Her yerıne esıt ve bol doktugunuz takdırde kuru düşmeyecektir.
Ama size tavsiyem ıspanaklı patlıcanlı kıymalı olaarakk sürekli yaptıgım tarifim sodalı böreğim çok leziz olur bana göre gül böreği sadece görsel onun dışında tatmak açısındanda misafirleri zorlaayaan bir lezzettir herzaman denediğimde bunu gördüm büyükce kaldıgındanda genelde tabakta kalır ve tüketilmez seçenekler arasındadır :)
sodalı böreğimin tarifi ise inanılmaz pratik :)
6 adet yufka (1paket)
yukarıda bahsetmiş olduğum sos sosu kendım yapa yapa en ideal sos haline getirdim denemeyle sabittir.
3 kat yıfkayı diizdikten sonra iç harcınızı koyuyorsunuzz
üzerine diğer yufkaları koyuyorsunuzz
ve farkettiyseniz sos vs sürmedik bu aşamalara kadar en son kareler bölüyoruz kesiyoruz tepsimizdeki yufkaları.
Kestikten sonra kaşık yardımıyla sosumuzuun tamamını bosaltıyoruz ve çekince bır şişe soda döküyorz zamanınız varsa dolapta dınlendırın yoksa onceden 200 derece ısınmıs fırında pişiriyorsunuzz..bu böreğin patlıcanlısı ıspanaklısı kıymalısı peynırlısı herbırı ınanılmaz lezzetli oluyor peynırlısı su böreği tadını anımsayıor ınsanaa. Gül böreği içinde yapmak isterseniz süt muhakkak olmalı su tek başına yeterlı olmas hem süt lezzet kadar ve de yumuşak olmasını sağlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?