gül gibi giden evliliğim kabusa döndü

Ascus tanısı konmuş ve hpv testi yaptırmış biriyim, hpv testim negatif geldi fakat burada korkan endişe eden insanlara bi nebze faydam olsun diye üye oldum :)
Öncelikle yabancı diliniz varsa muhakkak yabancı kaynaklardan internet üzerinden araştırmalar yapın, bunu bana doktorum gösterdi. Hpv %90 ihtimalle cinsel yolla bulaşıyor istatistiği 1977 yılına ait bir istatistik :) çok komik ama hala bu veriyi kullanıyor doktorlar bile, peki neden?
Hekimlerin çoğu mezun olduktan sonra gerek aile hayatları gerekse iş yoğunluklar ve stresleri sebebiyle kendilerini ve güncel tıp bilgilerini kontrol etmiyorlar, inanamazsınız ama bu oran çok yüksek. Seminerlerlere katılmadıkları için de son istatistiklerden haberleri olmuyor. En son kitaplardan okudukları kadarıyla kalıyorlar.
Yabancı kaynaklara gelecek olursak, hpv türlerinin en sık görüldüğü yer amerika birleşik devletleri, 2014 yılında yapılan son istatistiğe göre hpv %65 cinsel yolla, diğer sebeplerde şunlar (tuvaletten bulaşmaz, hurafe onlar) :)

*Dişçiler (en yüksek hpv sebeplerinden biri)
*Hastahanede deri değil damar yoluna giren kesici delici aletlerin tekrar kullanımı
*Hpv li kişiyle sürtünme yoluyla cinsel münasebet
*Hpv li kişiyle organ yada kan nakli
*Hpv li kişi erkekse birleşme yada sürtünme olmasa dahi, zevk sıvısı yada sperminin vajinaya çok yakın bir bölgeye bir sebepten bulaşması.
Gibi birçok neden olduğu kanıtlanmıştır.

Bu hastalığı bu kadar abartmaya gerek yok ki yani çoğu insan taşıyıcısı haberi yok zaten gereksiz pimpirik olmuş yani bulaşmasa daha iyi ama bulaştı diye ölüm yok sonuçta. Eşinize iyice araştırıp anlatın bence böyle uzaklaşmaya bir sebep yok ortada

Bu hastalığı bu kadar abartmaya gerek yok ki yani çoğu insan taşıyıcısı haberi yok zaten gereksiz pimpirik olmuş yani bulaşmasa daha iyi ama bulaştı diye ölüm yok sonuçta. Eşinize iyice araştırıp anlatın bence böyle uzaklaşmaya bir sebep yok ortada
Aynen katiliyorum eskiden insanlar mesela hpv ne bilmeden ilikiye girip dort bes cocuk yapmislar kimsede olmemis masallah yani. Eskiden tip bu kadr gelismismiydi trdavisi vs bu herkeste var ama iste haberleri yok milletin su parmaklarimzda cikan sinirler varya ben onlari sinir sanardim annemin ellerinde vardi annemde ne oldugunu bilmezdi sinir derdi bende kucuktum annem cok sinirli diye oyle olustugunu sanardim ama simdi bi saglikciyim onun hpv oldugunu biliyorum yilalrca annemin elinde varsdi tabi sonradan jendilignden kayboldular oyle sadece ozel bolgedede cikmiyor elde ayakta boyunda koltukaltinda erkeklerin genelde koltuk altinda cok olur xocuklarin boyunlarinda cok olur yani bu herkeste var nasil bir doktora denk gekdiyseniz adam psikoloji bozmak icin tip okumus. Ve benim tanidigm butun dermatolog arkdaslarima arastirmistim bu konutu oblarda bile varmis endise edecek bisey yok fuc...n st....n vs kremler var duzenli lullanin ya da antiseptik el saabunlari var onlardan kullanin hemen gexiyo zTen benim bacagmda da vardi ama sivilce gibiydi su ucuz el sabunlari varya cildi kurutan adi sabunlar onlardan gece yatmadan sabunu islatip sigilin ustune surerdim hci durulamadan oyle uyurdum ve gun icinde va hep surerdim klima geldikce. E cildi kurutan sabun sigili ve icindeki siviyida 6-7 gun icinde kurutuyo. Geciyor hemen. Yeterki elinizle oynayip saginiza solunuza surmeyin

biliyorum patlamamak için kendini zor tutuyor . çok hassas duygusal bir çocuğumuz var o olmasa kimbilir belkide çoktan boşanma davası bile açmıştı.

onun açısından bakınca ona hak vermiyor da değilim. hiç telefonlarıma bakmayan maillerime bakmayan adam maillerime bakıyor telefonuma bakıyor son görüşmelere bakıyor. iş yerime aniden geldi .

Adamın bu yaptıklarına ben burdan sinir oldum. Guvenmiyorsan defol git derdim şahsen. Nasıl hak veriyorsun yahu :) sen ona bu kadar guvenirken hem de.

Esin ilk defa seninle mi beraber oldu bu hastalıkta erkekler taşıyıcı olur genelde bekarken kapmış sonrada sana bulaştırmış olabilir

Okuyunca cok sinirlendim. Yahu bu virüs illa ki cinsel yolla bulasmaz ki. Mesela bakire arkadasima agda salonundan bulasmisti. Dusunuyorum da böyle bir sey basimiza gelse esimle asla birbirimizden suphe duymazdik. Milyonda bir cinsel yol disi secenek varsa ondan emin olurduk hic konusmadan. Sanki esinizin zaten bir güven sorunu varmis da hortlamis gibi. Sizin yerinizde olsam ben onun burnundan getiririm boyle birseyi aklinin ucundan gecirdigi icin ve hatta abartmiyorum guvenmiyorsa bosanirim

Okuyunca cok sinirlendim. Yahu bu virüs illa ki cinsel yolla bulasmaz ki. Mesela bakire arkadasima agda salonundan bulasmisti. Dusunuyorum da böyle bir sey basimiza gelse esimle asla birbirimizden suphe duymazdik. Milyonda bir cinsel yol disi secenek varsa ondan emin olurduk hic konusmadan. Sanki esinizin zaten bir güven sorunu varmis da hortlamis gibi. Sizin yerinizde olsam ben onun burnundan getiririm boyle birseyi aklinin ucundan gecirdigi icin ve hatta abartmiyorum guvenmiyorsa bosanirim
Ya noldu peki iyilesti mi arkadasiniz sonra?
Ay ben ağdaya hayatta gitmem bunu duyduktan sonra zaten de hiç gitmedim.

Ya noldu peki iyilesti mi arkadasiniz sonra?
Ay ben ağdaya hayatta gitmem bunu duyduktan sonra zaten de hiç gitmedim.
iyilesti sukur. Evet dikkat etmek lazim, neticede ayni kabin icine sizin genital bolgenize surdugu cubugu da batiriyor baskasinkini de bazi yerler. Ben gidince bu konuda hassas olan yere gidiyorum.

hanımlar birbirimiz kandırmayalım bu hastalık cinsel yolla bulaşıyor. cinsel ilişkiye girmesek bile tensel sürtünmeyle erkekten bayana geçer. erkeklerin çoğu taşıyıcı haberi yok yani eşinizden kapmış olabilirsiniz sadece eşiniz bilmiyor. düzenli smear testi yaptırın ve kafaya takmayın yapılacak tek şey bu tedavisi yok. bu arada kız çocuklarınızı mutlaka aşılatın

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bikaç ay önce benimde hayatıma kabus olan bi virüs üstelik hpv test sonucuma göre yüksek kanser riski taşıyan gruptayım tamamen çöktük mahvolduk adeta. Sen kendinden eminsin ben aldatmadım diyosun eşim de aldatmamıştır diyosun ama eşin senin gibi düşünmüyor ki seni kontrol altına almış. O zaman siz de güvenmeyin ona bu güveni siz de hissettirmeyin. Evet bu illet %90 cinsel yolla bulaşıyor doğru ancak %10'luk dilim de göz ardı edilmemeli ortak kullananılan tuvaletler,epilasyon, kuaförlerdeki ağdalar vs. ki şahsen benim epilasyonda bulaştığını düşünüyorum. Değişebilen bi başlığı yoktu çünkü. Neyse bence buradaki asıl konu eşinin senden şüphe duyması değil de senin bu illetten kurtuluşun olmalı yaşın 27'yi geçmemişse aşını ol ki en azında tehlikeli gruptaki virüsler bulaşmasın. Bağışıklığın çok önemli bir de moral tabii. Evladın da varmış onun için daha da güçlü olmalısın.Bu erkekler ne kadar bencil anlamıyorum yaaa!!!
Lazer epilasyon mu?

hanımlar birbirimiz kandırmayalım bu hastalık cinsel yolla bulaşıyor. cinsel ilişkiye girmesek bile tensel sürtünmeyle erkekten bayana geçer. erkeklerin çoğu taşıyıcı haberi yok yani eşinizden kapmış olabilirsiniz sadece eşiniz bilmiyor. düzenli smear testi yaptırın ve kafaya takmayın yapılacak tek şey bu tedavisi yok. bu arada kız çocuklarınızı mutlaka aşılatın
Peki tasiyicilarda test yapilinca cikiyor mu? Yoksa görünmüyor mu?

fiziksel bir belirti olmaz ama özel testiyle anlaşılır ancak pahalı olduğundan yaptırmıyor kimse. zaten dünyada büyük bir kısım taşıyıcı. kesin tedavisi yok o yüzden yapılacak tek şey düzenli smear ve kafaya takmamak. ama lütfen kızlarınıza ya da taşıyıcı olmadığınızı düşünüyorsanız kendinize aşısını yaptırın.

bu süre içinde sana destek olması gerekiyor bu hastalık sadece cinsel yolla bulaşmaz ki başka şeylerde olabilir muhakkak bence başka doktorlara da gidin ve tedavi olup düzelmeye bak. eşine de söyle ne varsa bana böyle soğuk davranma sor herşeyi de gerekirse kavga edin ama açık ol.

Back
X