Reçeller - Marmelatlar Gül reçeli

lost87

Uyanalım Gaflet Uykusundn
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
2.313
24
358
Diğer
10 adet gül
2,5 su bardağı şeker
1 bardak su ( az gelirse biraz daha koyun )
Yarim limon suyu

Bahçeden 10 adet gül kopardım yapraklarını ayıkladım güzelce yıkadım
Bir tencere içersine koyup 2,5 su bardağı şekeri içine dökerek güzelce ellerimle gül ve şekeri yoğurdum bir gece buzdolabında beklettim. Sonra ocağa aldımm içine 1 bardak su koydum eğer az gelirse gene su koyabilirsiniz ocakta kaynattım..icine yarım limon suyuda sıktım sonra koyulaşınca kıvama gelince ocağı kapattım . (Önce harlı ateş sonra kaynayınca altını kısın kıvama gelince kapatın)
Afiyet olsun...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eklentiler

• $1398616392489.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 203
Hiç yemedim gül reçeli.Bahçedeki güllere mi göz diksem acaba?Elinize sağlık.

her gülden yapılmaz bilginiz olsun Isparta gülü göndereyim size

Aaa öyle mi?Isparta gülünden daha mı güzel oluyor.Teşekkür ederim teklifinize.

Aaa öyle mi?Isparta gülünden daha mı güzel oluyor.Teşekkür ederim teklifinize.

Recel yapilan guller farklidir,Isparta gulu sabah gunes dogmadan toplanir ve hemen fabrikalara goturulur,yani sus amacli kullanilamaz yapraklari hemen dokulur,kokusu da daha keskindir

Recel yapilan guller farklidir,Isparta gulu sabah gunes dogmadan toplanir ve hemen fabrikalara goturulur,yani sus amacli kullanilamaz yapraklari hemen dokulur,kokusu da daha keskindir

Gül reçeli hakkında çok güzel bilgilendirdin beni.Teşekkür ederim canım.

ellerine sağlık canım , canımı çektirdin vallahi bende annenemin bahçesin'de ki ince yapraklı , kokulu fuşya güllerden yapıcam eskiden çok yapardı artık annemin yanına gelince evindeki gülleri unutmuş dünden önceki gün komşusu aramış gülleri toplamıyacaksanız ben toplayayım diye hemen bu gün bende yapacağım inşallah.

Canim benimm afiyet olsun kokulu güllerden öyle güzel olur ki reçelin kapağını açınca öyle güzel kokuyor ki inanın insanın moreli düzeliyor . Bir de şöyle bir şey gülleri değerlendirmiş oluyoruz...şimdiden afiyet olsunnnnnn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…