Gül’den 7 Haziran seçimleri tahmini

renklibirnick

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
3.882
4.026
11′inci Cumhurbaşkanı Gül, genel seçim sonuçlarına ilişkin, ‘Açıkça söyleyeyim, muhalefet partilerinin Meclis’te daha güçlü olacaklarını tahmin ediyorum ama tek parti hükümetinin devam edeceğini öngörüyorum’ dedi.

abdullah_gul_ft.jpg

11′inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Financial Times Türkiye Zirvesi’nin kapanışında yaptığı konuşmada, genel seçim sonuçlarına ilişkin tahminini açıkladı ve başkanlık sistemi ile ilgili görüşlerini yineledi.

Gül, genel seçim sonuçlarına ilişkin, “Açıkça söyleyeyim, muhalefet partilerinin Meclis’te daha güçlü olacaklarını tahmin ediyorum ama tek parti hükümetinin devam edeceğini öngörüyorum” dedi.

Başkanlık sistemi ile ilgili ise Abdullah Gül, “Gelişmiş demokrasilerdeki, hukukun gerçek anlamda evrensel olarak üstün olduğu ülkelerdeki gibi eğer başkanlık sistemi söz konusu olursa, ona da ‘demokratik değildir’ diyemeyiz. Fakat benim tercihim, Türkiye için doğrusu, parlamenter sistemin daha da iyileştirilmesi” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin bugünkü durumuna da değinen Gül, “Her şey bugünden daha iyi olabilirdi. Bu bir gerçek”dedi.

http://nediyor.com/2015/04/16/gulden-7-haziran-secimleri-tahmini/